Inlägg

Inlägg som Hejss har skrivit i forumet
Av Hejss
Skrivet av galenmyra:

Finns i/o shield och antenner till moderkort?

Japp

Av Hejss

Ryzen 3600, DDR4 Ram 16gb, ITX moderkort

AMD Ryzen 5 3600
Socket AM4 / 6-kärnor / 3.6 GHz / 32 MB

Budgivning startar på 500kr

----------------------------------------
Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB)
DDR4 / CL20 / 3600 MHz / DDR4 SDRAM

Budgivning startar på 300kr

-----------------------------------------

ASUS ROG STRIX B450-I GAMING
Socket AM4 / Mini ITX / AMD B450 / DDR4 SDRAM

Det här moderkortet är trasigt på något sätt. Det startar om man bara har ett ram minne närmast cpu monterad men inte med båda två, se trådhistorik på min användare för mer info.

Budgivning startar på 100kr.
----------------------------------

Köpt på webhallen 2020-05-16
Allt finns i Järfälla, Stockholm. Upphämtning prioriteras.

Läs hela annonsen här

Av Hejss
Skrivet av kungcarl:

Även De Vries till Alfa Tauri
https://www.formula1.com/en/latest/article.tost-expecting-de-...

Bara Haas och Williams som har tomma säten nu, vilka blir det som tar dom sätena tro?

Av Hejss

I slutändan fick jag köpa ett nytt moderkort. Allt funkade då bra och utan problem. Mest troligt var det sockeln som blev skadad när jag tog bort kylaren då kylpastan torkat in. Det jag skulle ha gjort var att varmköra datorn för att mjuka upp kylpastan och sedan försiktigt vrida av kylaren.

Dyr läxa.

Av Hejss

Skulle råda dig att kontakta Gilette och fråga.

Av Hejss
Skrivet av GooGeL:

Jag har inte själv hängt med i eftersnacket, länka gärna till dessa klipp för lite perspektiv. Men det låter ju inge vidare bra om han drömmer sig som högst på ställningen. Alltså gör Bottas bild sig ännu mer prydlig som en meme, där Russell är bakom.

Imola:

Frankrike:

Singapore

Av Hejss
Skrivet av GooGeL:

Många förare tycker sig vara oskyldiga för jämnan efter en händelse. Ett tydligt exempel är Perez derp-stund på Red Bull-ringen. Så Russell gör egentligen inget unikt.

Många brukar ju just i stunden efter att det hänt vara säkra på att dom inte gjort något fel men när dom får frågor om det senare så säger dom oftast att dom ska titta på reprisen först eller vill inte prata om det. Russell brukar dock stå på sig och fortsätter även att älta en händelse över radion istället för att fokusera på det kvarvarande loppet.

Av Hejss
Skrivet av Nihilas:

Jag missade Russel reaktion / vad du syftar på. Vad hände?
Jag tyckte mest Russel testade olika däck i söndags :).

Russel körde in i Schumacher och skyllde på Schumacher trots att det var Russels fel. Han hade väldigt tur att han inte blev straffad för det. Men jag håller med, Russel borde lära sig att hålla tyst tills han kollat reprisen, även tidigare var han helt övertygad om sin oskuld både i bilen och i intervju efteråt. För att inte tala om kraschen med Bottas på Imola.

Av Hejss

Jag hade 3600 och bytte till en 5800x3d. Överlag är jag nöjd med uppgraderingen men jag spelar också endast flyg och racingsimulatorer så den processorn passar helt perfekt för det ändamålet, bättre än något annat på marknaden vad det verkar. Spelar man andra titlar är det kanske inte lika lätt val att göra.

Av Hejss

Om du misstänker att din dator är infekterad med någon form av virus eller trojan bör du inte spara data från den andra disken utan ta bort allt. Hade du installerat via steam så hade det varit lätt men nu får du väl installera om alla spel igen från skivorna eller vad du nu köpt dom på.

Av Hejss
Skrivet av TheHoff2:

Märkligt. Har egentligen inget att tillföra mer än att det kan vara värt att köpa exempelvis ett par HyperX-stickor och testa. Hade själv problem med Vengeance och Ryzen när jag byggde på B450 för ett par år sen. Lycka till och trevlig helg alldeles oavsett!

Min teori är att jag för hårdhänt när jag tog bort cpu kylaren från gamla cpun då den satt fast ganska bra. Då kan jag ha skadat cpu-sockeln och därav dessa problem.

Av Hejss
Skrivet av Wenro:

Du uppdaterade BIOS? Kommer den direkt från internet i BIOS eller laddade du ned en fil?

Jo jag uppdaterade bios. Laddade ner en fil och flashade via ai-suite. Provade även att flasha om biosen och med en lite äldre version, samma resultat på alla.

Av Hejss
Skrivet av shugge:

Ja, men det är problem med moderkortet alt cpu:n om båda stickorna var för sig funkar i en av slottarna på moderkortet, men inte i den andra slotten.

Ja mest troligt moderkort då även den gamla cpu:n hade samma problem och den har funkat fint i lång tid.

Av Hejss
Skrivet av shugge:

Moderkortstillverkarna har inte möjlighet att testa alla minnen (finns ju många varianter av varje modell och många tillverkare), så att de inte finns med på QVL-listan innebär inte att de inte är kompatibla.

Hmm okej, ja det faktum att om jag bara stoppar en sticka i platsen längst från cpu inte funkar talar ju för att den är död.

Av Hejss

Tack för alla svar, jag har kontrollerat om det är smuts eller trasiga pinnar från cpu men har inte sett något speciellt där.
Det verkar peka mot att något gått sönder på moderkortet. Jag har provat att skruva lös cpu-kylaren och bara låta kylaren stå på cpun men det gör ingen skillnad.

Det kan vara så att mina minnen inte är kompatibla med moderkortet, det som talar för det är att mina minnen inte finns listade av asus som kompatibla men jag vet inte om det kan medföra såna här konsekvenser.

Av Hejss
Skrivet av genes:

Finns f1 podden bara på podme? 79kr/mån... Hmmm

Kan rekommendera wtf1 podcast. Finns gratis på flera tjänster

Av Hejss
Skrivet av shugge:

Om det funkade med de minnena innan så bör det funka nu också. Men minnen kan ju gå sönder med tiden.

Testa att köra memtest86 via usb-sticka och sök igenom efter minnesfel.

Det verkar inte vara själva minnena som är problemet då respektive sticka fungerar när den sitter närmst cpu:n. Bara det att ingen av dom vill fungera i platsen längre från cpu. Det känns antingen som inkompatibla minnen eller att den andra minnesplatsen har skadats i det här läget men jag ser inte vad jag skulle kunna gjort som åsamkat så mycket skada där.

Av Hejss
Skrivet av shugge:

DOCP/XMP är tekniskt sett överklockning, så det är svårare att driva (och således mindre chans att det funkar felfritt med det aktiverar kontra default inställningar).

Låter som att något tagit skada vid byte av cpu. Det har inte kommit något skit eller kylpasta ner i sockeln?

Jag kollade efter smuts eller något skadat på sockeln, blåste även lite lätt med burkluft men det såg rent ut. Börjar fundera på om mina minnen inte är kompatibla med cpun?

https://www.webhallen.com/se/product/317076-Corsair-Vengeance...

https://www.webhallen.com/se/product/288868-ASUS-ROG-STRIX-B4...

https://www.webhallen.com/se/product/348372-AMD-Ryzen-7-5800X...

Här är dom delar jag använder nu.

Av Hejss
Skrivet av dlq84:

Det är normalt, man måste välja en D.O.C.P-profil för högre klock. (D.O.C.P är samma sak som XMP, men för AMD).

Provade att aktivera DOCP men det verkar inte göra någon skillnad. Kan bara köra med en RAM-sticka.

Det märkliga är att om jag sätter tillbaka min gamla cpu så uppstår samma problem även med den. Startar bara med en sticka. Detta trots att jag kunde starta datorn efter att jag uppgraderat bios. Då startade den med två stickor och gammal cpu. Jag undrar om jag hade någon inställning aktiverad i bios för att få två stycken att fungera, kan inte dra mig till minnes att jag haft det men jag kan ju ha fel.

Av Hejss
Skrivet av shugge:

Rekommenderat brukar vara platsen näst närmast processorn och den längst ifrån (om man har två stickor). Men dubbelkolla manualen för moderkortet.

Har du xmp aktiverat i BIOS?

Mitt moderkort är ITX så det har bara två platser. Kan inte hitta några inställningar för XMP. Jag rensade cmos när jag höll på att felsöka så allt ska vara standard där.

Noterar att autoläget sätter mina minnen i 2666mhz medan dom klarar 3600 mhz. Vet ej om det är normalt.