Inlägg

Inlägg som Absolutkung har skrivit i forumet
Av Absolutkung

Hej allihopa!

Det verkar som att mitt problem numera är löst, det funkar nu iallafall! Tog och gjorde en egen kabel, mätte den och drog den från lägenheten rätt ner i källaren, ja det blev några meter haha. Satte den i fiberdosan port 2, och kopplade andra änden rätt upp i routern, och nu fungerar det. Felet ligger alltså i deras kabel ( som många här redan sagt, eller ställt sig i stor tvivel till deras inkoppling ) som de dragit upp till ett uttag monterat utanpå väggen.

Tack för all hjälp jag fått i frågan, ni har ju egentligen löst problemet åt mig!

Av Absolutkung

Petterk: Vi har fått beskedet att låta allt vara inkopplat tills svenska stadsnät hört av sig eller iallafall löst problemet. Tänker att det kanske är bäst att låta det vara så som dom sagt. Allt har varit på och avkopplat, både fredag och lördag utan större framgång.

jocke92: Håller absolut med om att installationen känns oseriöst gjord, skulle personligen vilja ha den dosan som sitter i källaren här uppe i lägenheten men nu har hyresvärden valt att göra såhär istället och det känns inte riktigt som att där finns så mycket att säga till om tyvärr. MEN jag antar ju att om det är så att stadsnät skickar ut en tekniker som bedömmer att utrustningen är felaktig eller undermålig att hyresvärden ändå kommer stå för kostnaden av tekniker plus evt förbättring av utrustningen. Allt annat som repareras här blir tyvärr gjort så billigt som överhuvudtaget möjligt. Gällande whoismyisp, så är det swipnet som så sant är tele2. Vi har dock hela tiden fått reda på att det är svenska stadsnät som har det..

Av Absolutkung

Jovisst är det hyresvärden som kopplat uttaget i lägenheten, satt själv och kollade på när han krälade runt på golvet och sen mätte uttaget med en nätverkstestare. Första resultatet var inte godkänt då den hoppade runt på testaren men efter dom bytt kontakten i källaren till fiberdosan funkade uttaget igen.

Kollar man https://www.whoismyisp.org/ så är det swipnet (tele2) nät och telia som är leverantör om man kollar bredbandskollen.

Av Absolutkung

Tjena allihopa!

Det är min fiber ni diskuterat i detta ämnet, där min kollega försök hjälpa mig och jag är allt annat än kunnig inom detta område, därav den bristfälliga infon ni fått. Blir kanske lite mycket text nu.
Håller med om att installationen av uttaget inte är av vackraste sort, det är hyresvärden själv som kopplat och monterat uttaget. Det är mätt med nätverkstestare och den har visat att det är funktionsdugligt. Sätter jag röda nätverkskabeln i uttaget och i wan porten lyser routern röd och ingen uppkoppling till internet på någon enhet. Tar jag däremot den gula nätverkskabeln och monterar direkt i uttaget och till laptoppen så får jag internet på laptoppen och enligt bredbandskollen ca 95 Mbit/s, dvs kan surfa runt som vanligt, kolla youtube, facebook osv. Men flyttar jag kabeln från laptoppen till min stationära så funkar inte internetet, inte heller på sambons stationära funkar det. Bägge kablar har använts i flera år, så dom fungerar användes senast i torsdags (adsl stängdes av i fredags) (fibern sattes igång fredag ca 13 enligt telia). Det är alltså bara laptoppen som får uppkoppling direkt när man kör kabeln direkt i uttaget upp till laptoppen.

Ringde Telia supporten igen igår för att fråga om den här MAC låsningen ni pratar om, och enligt han som jag pratade med så har inte svenska stadsnät någon låsning enligt vad han fick fram. Han guidade mig genom lite tester, han kunde se när laptoppen kopplades upp men inte stationära eller routern provades. Vi har provat en annan technicolor router, likadan som den jag har men nog lite nyare, utan framgång. Felanmälan är gjord via telia till svenska stadsnät men om dom lyckas ordna det innan jul är ju en bra fråga.