Inlägg

Inlägg som Syntheslizer har skrivit i forumet
Av Syntheslizer

@chipw00t: 0 dB upp till 60C sen går den igång på typ 35-55% men är snudd på ljudlös men håller ändå kortet under 75C. Har satt en custom-kurva för att kyla lite bättre då jag föredrar att det är svalt. Kör alltid med hörlurar så oljudet stör inte det minsta. Sen ser ju kylaren ut som den gör också... Grisrosa blandat med grundskolegolvfärg.

http://img.gfx.no/1592/1592120/IMG_1481.jpg

Av Syntheslizer

@chipw00t: Köpte kortet på Kompletts rea som de hade nu i helgen. 3995:- för ett Gainward Phoenix Golden Sample bla bla världens längsta namn typ. Första kortet var ju verkligen inget Golden Sample, men andra tycks ju funka alldeles utmärkt.

Jag testade faktiskt att köra SLI med båda korten för att se om det var "värt det". Två 980 Ti är ju dyrare än ett 1080 så rent ekonomiskt är det ju en dålig deal men jag ville se om det faktiskt gick att pressa ut max ur spelen jag kör men det var... njae. Kör ju 1440p och 144Hz men det har gått bra så länge jag sänkt vissa inställningar på förra configen (2x970). Fick i princip sätta samma inställningar med en gain på typ 10 fps.

Tänkte att det borde ge en ganska ordentligt boost med två 980 Ti men helt ärligt var skillnaden inte särskilt stor. Kan tänka mig att min CPU blev flaskhalsen samt att 1440p är så pass tungdrivet att det inte gick att lägga sig runt 100 fps med custom ultra-settings. The Witcher 3 hoppade upp från runt 60-70 i snitt till att ligga på 70-90 i snitt men jag såg ändå värden så lågt som 54 i vissa fall och det är ungefär så lågt jag dippar med bara ett 980 Ti. Sen fick jag 100-120 så fort jag gick inomhus eller i grottor etc. I Fallout 4 var det nästan som att inget hade hänt men det spelet är sjukt beroende av en kraftfull CPU för att kunna släppa loss ordentligt.

Ett 980 Ti får räcka tillsvidare. Blir kanske att plocka upp ett till vid nästa brak-rea.

På tal om Gainward förresten... De är en av få tillverkare som tvärvägrar låta folk vattenkyla. Void warranty så fort du rör stock-kylaren... Funderar på om jag vågar slänga på ett vattenblock och därmed kasta garantin i sjön eller om jag blir tvungen att köra det på luft. Har ju en custom loop så det både ser och känns mongo att ha ett luftkylt kort sittandes i burken. Dagens i-landsproblem...

Av Syntheslizer

@chipw00t: Det var ett riktigt måndagsex jag fick igår och det ska skickas tillbaka asap. Beställde två stycken 980 Ti och fick det ena kortet en dag innan det andra. ASIC Quality på 65,8% och inte ens 1430Mhz var stabilt. Väldigt hög volt vid minsta lilla belastning. Inte ens +30 på core var stabilt under stresstest. Slutade med att jag helt enkelt fick köra kortet med fabriksklockningen och fick TROTS DET sänkta värden när The Witcher 3 hade varit igång ett par timmar.

Nya kortet har en ASIC Quality på 72%, går på lägre volt och rullar mjukt och fint upp till 1474Mhz utan några problem och är dessutom 5C svalare vid full belastning (72C vs 77C). Att det kan vara sån stor skillnad mellan kort alltså. Jag kollade serienumret på dem för att se när de var tillverkade och såg att det bara skiljde 19 kort mellan dem. 102 på det bra kortet, 122 på det usla.

Av Syntheslizer

Jag gjorde en ganska rejäl research i helgen för att se om det var lönt att lägga en tusenlapp (eller mer) extra för att få ett nyare 1070 eller om jag helt enkelt skulle plocka upp ett billigt 980 Ti. Så jag satte igång med att letade fram alla recensioner jag kunde hitta och satte sen ihop en lista med alla värden sorterade efter kort och inställningar.

Då det i princip är helt omöjligt att ta hänsyn till alla testbänkars olika hårdvara så kunde jag bara matcha alla tester med samma inställningar i spelen (Crysis 3, The Witcher 3, Far Cry 4, GTA V, Metro Last Light) samt se till att alla tester gjordes på samma platformar (X99 och Z170).

När allt var klart så visade det sig att det inte var någon som helst skillnad mellan korten. Det skiljde under 4 fps i snitt mellan korten. 1070 hade något bättre resultat i GTA V och The Witcher 3 samt hamnade ett par fps över 980 Ti då MSAA användes. I övrigt var det hugget som stucket så jag köpte ett 980 Ti.

Hade det inte varit för att jag blev klar med listan vid 4:30 på morgonen så kanske jag t o m hade haft vett nog att faktiskt behålla den så att fler hade kunnat få nytta av informationen. Tyvärr stängde jag bara ner och gick till sängs...

Sorry för inlägg i säljtråd.

Av Syntheslizer

Det var värst vad folk kan klocka sina minnen. Rör jag minnesklocken överhuvudtaget så får jag artifacts. Coreclock får jag upp till 1430 innan det börjar bråkas.

Av Syntheslizer

@DreinLifeOfYou: Skiljer så pass mycket i folks testmetoder (inställningar, övrig hårdvara etc) att det enda du kan göra är att kolla på ett i taget.

Av Syntheslizer

Det går inte att vända sig om utan att snubbla över 1070-recensioner så jag blir lite fundersam på vad det är du googlat efter om du seriöst lyckats missa dem. In på youtube, sök på "gtx 1070" och börja nöta recensioner.

Av Syntheslizer

1190 (1342 boost) är ju vad EVGA själva lovar att kortet ska palla "out of the box" så att säga. Är det instabilt utan att du rört något så bör du kolla upp det. EVGA har garanti som överförs till andrahandsköpare så det är bara köra RMA eller höra av dig till återförsäljare.

http://eu.evga.com/support/warranty/

Av Syntheslizer

Shadow distance och Godrays är det som slår hårdast mot midrange-kort som 970. Dra ner distance till medium och godrays så lågt du pallar (pixligheten är riktigt fult) eller off om du inte är brydd om att bli "bländad" 24/7 och hellre tar +20 fps.

Av Syntheslizer

Det är samma kretsar som alla andra tillverkare, men Gainward (som ägs av Palit) köper inte gigantiska reklamkampanjer (som du sen betalar för) utan håller istället låga priser. Är du orolig för att det skulle vara lägre kvalite på korten (vilket det inte är) så har du ju garanti från butik och dessutom reklamationsrätt.

Av Syntheslizer

@Zpnk: Jag har en plats mellan korten så det kommer finns plats. Vad är fördelen med att dra dubbelt mellan korten som du gjort på bilden? Ökat flöde till GPU2?

Av Syntheslizer

Har beställt block till båda grafikkorten men kom precis på att jag kanske borde ha en sån där liten pryl som kopplar ihop dem? Eller går det fint att bara dra en kort slang mellan korten?

Av Syntheslizer

Statistik > Personlig åsikt

Seagate har vetat om hur illa deras hårddiskar presterat i flera år och inte gjort ett dugg åt saken. Det är anledning nog att inte stödja dem.

Av Syntheslizer

http://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2015/01/HDDFail...

Fortfarande relevant. Undvik Seagate som pesten.

Om du inte ska ha några optiska enheter kan jag rekommendera Define S. Ett rent nöje att bygga i och perfekt för vattenkylning sen när du tröttnar på din högljudda AIO och vill ha en custom loop.

Och ska du lägga en så stor slant på en dator skulle jag även rekommendera att du fixar ett riktigt bra nätagg då det är en komponent som kan följa med i 10+ år om du väljer rätt. Mitt Seasonic fyller 8 år men tuggar på som aldrig förr.

Av Syntheslizer

@MarkSix: Hmm, det finns bara en kabel från pumpen och det är en 4-pins. Ska jag koppla den till moderkortet måste jag plugga in 4-pin > SATA. Så det är antingen reglerbar hastighet eller fullt blås som gäller. Jag tänkte att jag kopplar in GPU-blocket och en till radiator först och ser om flödet räcker.

Av Syntheslizer

@ClintBeastwood: Har faktiskt kollat jävligt noga om jag någonsin maxar ut VRAM när jag spelar och det händer ibland. Oftast i stora spel som Fallout 4 där jag har flera hundra 4K-texturer inmoddat. Men då rör det sig om 3600-3700MB som går åt och det är väldigt sällan. Att slå av VRAM-hungriga funktioner går alltid om det skulle vara så att du slår i taket. Har inte märkt av någon stuttering eller liknande när jag gått över 3,5GB dock.

Av Syntheslizer

@MarkSix: Använder PWM-sladden på pumpen. Finns en converter som matar fullt ös via SATA men enligt manualen skulle den bara användas för att fylla systemet.

Av Syntheslizer

60 fps? Ja, absolut inga problem. Jag kör 144hz och ser därmed hur pass mycket över 60 korten ligger i olika titlar. Tips från coachen: Stäng av eller sänk alla former av AA. Det behövs oftast inte med 1440p och ger en STOR fps-boost i många titlar.

Fallout 4: 60-100 utomhus, beroende på plats. Allt maxat förutom shadow distance (som är retarded). +10-20 om du sänker AA. +1-10 om du drar ner lighting quality och shadow quality.

The Witcher 3: Runt 50-60 stabilt. +20-30 om du slår av AA (massiv boost). +5-20 om du slår av hairworks. Ska du bara köra 60 kan du välja ögongodis.

Av Syntheslizer

@MarkSix:

EK-XRES 100 DDC MX 3.1 PWM.
Hittar inte ett jota någonstans om RPM. Flow rate etc finns men inget om RPM. Lite svårt att veta om den går som den ska när det inte finns någon info.

Av Syntheslizer
Skrivet av versions:

nej, han har väl en 360 och en 140 och det är en 4690k i klart under 1,3v. mäts vattentemperaturen när processorn blir så här varm tror jag inte att den är hög alls. att det blir så varmt skulle jag gissa på beror på dålig värmeavledning. är blocket monterat korrekt ligger problemet alltså under ihs. jag fick ~20c på min 6700k och något liknande på min 4770k av delid.

Det blev aldrig någon extra 140. Just nu är det bara ett L360-kit som kyler endast CPU. Väntar på att få lite MTG-prylar sålda, sen blir det att komplettera med en 420 i toppen och två GPU-block. Just ja, går det att använda samma vatten? Det här jag kör nu kommer inte ha gått mer än två-tre veckor tills jag ska uppgradera. Gick åt drygt hälften av litern jag mixade och ska det till en större rad + block och mer slang så kommer det som blev kvar inte att räcka.

Pumpen går nu i "full speed" men mäter bara 2246 RPM så antingen är det en segare pump än angivet eller så vill inte BIOS att det ska gå fortare. Radiator, reservoar och slanger är inte ens ljumna trots 70 på CPU.
Med tanke på att det bara är IBT som ger så höga temperaturer så känns det inte direkt som att det är några problem.