Inlägg

Inlägg som forsberg_80 har skrivit i forumet
Av forsberg_80

4500 + frakt?

Av forsberg_80

4500 + frakt

Av forsberg_80

Funderar på 21:9 i budgetklassen.

Har en TN 1080p 27" nu som jag köpte för ett par år sen. Den fungerar hyggligt att spela på ibland, men är ju kass på svärta vilket jag visste om, men eftersom jag bara spelar lite sporadiskt så vill jag inte lägga de pengar som krävs på riktigt bra bild.

Nåväl, nu har jag uppgraderat datorn och kollade efter en 1440p skärm och ser att det finns 21:9-skärmar nu och att spelen stöder det vilket skulle vara en välkommen uppgradering. Kommer nämligen ha tid att spela lite mer framöver än jag gjort sista åren. Men är fortfarande bara en casual gamer, så tänker mig en budgetskärm för kring 6-8000kr, jag spelar för övrigt alla genrer, mest fps, men bilspel och rpg också.

Så då kommer vi till val av skärm och framförallt bildteknik. Jag är oerhört kräsen "i vanliga fall" när jag ser tv och film, har en oled-tv av senaste modell för det är den enda tekniken som har nog bra svärta när man ser filmer. Har kört kuro plasma och projektor tidigare, ja ni förstår. Men jag kan som sagt göra avsteg från det när det gäller att spela, men vill ju att skärmen ska gå att leva med ändå. Så när jag kollar vad som finns för 21:9-skärmar nu så verkar det som att antingen tar jag en VA-skärm och får hygglig svärt och bild, men hemsk smearing och ghosting som kommer att vara svår att leva med. Eller så tar jag en TN som jag har nu med dålig svärta och lite blaskig bild. Eller så blir det en IPS som ska ha hyggliga färger, men då står det överallt att de också har hemskt dålig svärta.

Så, jag lyckas inte googla om IPS har sämre, bättre eller lika dålig svärta som den TN jag lever med nu. Men anar att VA har sån smearing att den blir olidlig på de youtube-klipp som finns för att visa fenomenet (tänker mig som sagt en budgetskräm, annars får det vara), annars var jag inne på en sån när jag började läsa på för några dagar sen. Så vad säger ni som faktiskt har koll på läget, kommer jag att kunna leva med en budget 21.9 ips eller är det så kass svärta att den är sämre än min nuvarande TN 27" 16:9-skärm? Ska jag helt enkelt lägga ner skärmplanerna nåt år tills det finns bättre teknik för rimlig peng?

Av forsberg_80

Är också intresserad av båda.

Av forsberg_80

Såld nu eller?

Av forsberg_80

Jag tar den annars för 19000kr+frakt.

Av forsberg_80

Skulle behöva uppgradera faktiskt. Vad tror du om 18k inkl. frakt?

Av forsberg_80

Jag har skickat pm om g930 som har bra ljud.

Av forsberg_80

Jag har aldrig lyckats flyga särskilt många minuter med flygplan eller helikopter. Vad är tricket!?
Flyg t ex, jag lyckas lyfta men sen cirklar jag mest runt hela kartan för jag kan inte få planet att svänga skarpare än så. Ändå "drar-flyttar-drar igen osv" jag musen oavbrutet. När jag använder tank eller är till fots har jag snudd på för känslig mus, så borde inte vara dess inställningar som är för slöa. Några tips. Känns inte så kul att prova ett plan också åker man bara i 40 sekunder innan man kraschar den långt bort utan att ens ha vart i närheten att ha skjutit på någon fiende.
Känner att det vore kul att få det att fungera någotsånär, för omväxlingen skull.

Av forsberg_80

Tack för ditt svar.
Det är ett krav att sätta sata i raid för att kunna köra en ssd som cache på moderkort med z68-chipset.

Av forsberg_80

P8z68 med ssd som cache, hur är det tänkt!?

Försökte installera en 64Gb M4 ssd som cache-disk igår till en 500Gb HD på mitt Asus p8z68. Har stött på problem på flera punkter. Jag gjorde som så att jag laddade in ny firmware i ssd-disken innan jag började, gjorde backuper på sån jag vill spara och skred till verket.

Började att ställa in sata som raid i bios. Efter det så kunde inte datorn boota längre. När den bootar så hittar den de fyra diskarna jag har (control-i) men det stå att de inte är raid-konfigurerade. Läste på lite om olika raid-stripningar, men hittade inget som verkade passa en ensam disk. Så jag valde ingen stripning och tänkte att det löser sig nog när allt är klart. Sen så valde jag att den skulle boota från dvd:n vilket den inte gör. Det som händer när jag startar datorn är att det blinkar förbi att det inte finns någon raid-disk och tillslut kommer jag till en annan "bios" där den haltar på "ingen cpu-fläkt" (har en noctua cpu-fläkt som inte sitter på cpu-fläkt-kontakten, men cpu-fläktskontrollen är disablead i bios). Så jag måste alltid in i bios och "overridea" att den ska boota från dvd:n fast den är det första valet för bootning.

Nåja, lyckades installera windows tillslut och då var jag tvungen att overridea bootning på den hårddisken där jag installerat windows, för den kan bootar inte automatiskt därifrån heller även när jag valt den först. Tillslut var ivartfall windows installerat och jag kunde starta cache-funktionen (srt) och det står att den fungerar bra. Men fortfarande kan jag inte bara trycka på startknappen utan måse in i ios och "overridea" så att den bootar från valda hd.

Jag har satt både ssd:n och windows-hd:n på de vita sata-portarna (6gb, inte marvel-kotrollern) och dvd:n och de andra två slavdiskarna på de vanliga 3Gb sata-portarna om det har någon betydelse.

Tänkte att jag skulle börja om igen nu när jag ändå bara installerat windows, men hur gör jag för att få det hela rätt? Ska hd:n med windows sättas som raid-0 t ex, eller är det fel sata-portar jag använder mig av?

Tacksam för hjälp, eller länk till guide.

Av forsberg_80

Körde "Lonely-Rambo"-stilen igår när jag testade betan. Men det var för att testa hur spelet fungerar osv. Förmodligen inte det sättet jag skulle spela om jag hade köpt spelet och spelade mer frekvent. Säkert fler som är som jag och inte har så bra koll på hur man lägger upp det rent taktiskt..?

Av forsberg_80

Jag undrar detsamma. Ska den användas som cache eller ska man installera windows och enstaka spel på den?
Har moderkort med Z68-chipset, så jag har stöd för cache-funktionen. Själv har jag en vanlig 7200rpm - 3gb/s - hdd.

Av forsberg_80

Sagt och gjort, laddadde ned tversity och har igång servern. Surfar in på datorns IP...... Icket! Som att den inte fanns...

Edit:
Missade att jag var tvungen att skriva i rätt port. Ska prova om det funegrar nu.
/Edit

Av forsberg_80

Sambons Ipad2, hur hittar jag stationära pc:n med den!?

Sambon har fått en Ipad 2 genom jobbet. Perfekt tänkte jag då den ändå kör wifi här hemma kan hon ju använda den att streama serier från den stationära. Som det är nu brukar hon lägga över serier från den stationära till laptopen över det trådlösa nätverket. (man kan gå in på den stationära från laptopen, men inte tvärtom av någon anledning jag har glömt).

Men efter att ha surfat och provat program som AirVideo Free och VLCserver osv till ipaden så blir jag lite less. inget program hittar någonting på nätverket och om jag skriver in den stationära datorns ip manuellt så hittar den ingenting ändå.

Det närmaste jag har kommit är att jag lyckades logga in på min tvix (nätverksmediaspelare) som jag streamar film genom normalt till tv:n. Men det gick inte att spela upp någonting från den om jag inte pluggade in en usb-disk i den, men då försvinner ju poängen med att streama från den stationära som alltid är igång...

Så hur gör jag för att hitta den stationära med ipaden och hur lyckas jag streama serier och filmer till den?

Har provat slå av brandväggen i window och startat upnp i routern. Men det blir ingen skillnad...

Av forsberg_80

Jag har just uppdaterat bios. Den gamla firmwaren var från 2006 och den nya från 2008. Får hoppa att det hjälper.

Jag har inte använt några gamla drivrutins-cd utan tagit hem drivrutiner från asus som ska vara kompatibla med vista 64. Har även tagit hem från nvidia som har drivrutiner till chipset som sitter på moderkortet.
Har provat med windows egna universal-drivrutiner och även installerat logitechs utan att det har blivit någon skillnad.

Håller tummarna att det hjälpt med bios-uppdateringen.

Av forsberg_80

Nyinstallerat Windows 7, musen låser sig ibland

Efter diverse strul blev det total formatering och ominstallation och jag la in windows 7 den här gången. Av någon anledning så fastnar min mus (usb, logitech g5) lite nu och då. Antingen väntar jag i ungefär 5-8 sekunder eller så trycker jag på valfri tangent (usb tangentbord, logitech g15, den äldre varianten) så fungerar den igen.

Verkar vara lite allmäna problem med usb:n. Är det mitt moderkort, asus p5n32-sli premium som är för gammalt och inte har nog bra drivrutiner för windows 7-usb eller kan det vara något annat?

Av forsberg_80

Hmm, tyvärr så frågade programmet aldrig något utan det stannar på mitt usb-tangentbord som är ett logitech g15. Sen om jag kör en ctrl-alt-del som är enda utvägen så klarar den inte att läsa från skivan igen.....

Av forsberg_80

Alltså jag fattar ingenting.

Bootade på den där gparted som du länkade till. Valde att den skulle starta i default också började den lista en massa, såg ut som att den hittade vad som satt i datorn och den slutade med att skriva ut vad jag hade för tangentbord. Sen hände det inget mer, var som att vara i dos flrutom att inga dos-kommandon fungerade....

Tänkte att jag prövar ett annat alternativ, men den bootar inte mer med den skivan. Men byter jag till en windows så bootar den från skivan.

Var det ett engångs-program!?

Ja fan nu skiter jag i det här och tar nya tag en annan dag.... Verkar ju dömt att misslyckas för mig idag.....

Av forsberg_80

Jag provar igen.

Nu har jag hitills raderat/foramterat tre av fem partitioner/diskar i windows 7/vistat installationsprogram. Men när de har tömt diskarna så blir det ändå (går inte att installera på den här disken).
Går inte det här r väl enda utvägen att köpa en extern "hårddisk-hållare" och koppla in diskarna en och en till min bärbara för att rädda det som finns kvar....?