Inlägg

Inlägg som forsberg_80 har skrivit i forumet
Av forsberg_80

Tack för förslaget, men jag har provat med tre olika nätverkskablar utan resultat.

Eftersom det kostar en tusenlapp att få leverantören att kolla konvertern (om den är hel) så kollar jag upp allt jag kan själv först. Det konstiga är förutom hastigheten att det bara går att få igång internet med ett enda nätverkskort och inget annat!? Vore det fel på konvertern så skulle väl ändå alla nätverkskort fungera men med reducerad hastighet t. ex.?

Av forsberg_80

Jag har provat det mellan gångerna, alltså att dra ur strömmen till convertern i ungefär 15sekunder.
Sen har jag som sagt provat att byta så jag har samma mac-adress på ett annat nätverkskort som på det fungerande, men det hjälper inte. Får inte igång internet ändå!?

Av forsberg_80

Uppkopplingen fungerar endast med en dators ena nätverkskort!? (Fiber)

Har problem med min internetuppkoppling. Det är fiber in i väggen där det sitter en converter som jag pluggar in nätverkssladden i. Alltså ingen router eller modem eller andra saker på vägen.

Förut kunde jag köra 10mbit upp samtidigt som jag kunde tanka i 10mbit. Men i våras tappade jag rejält med fart. Tankar jag upp i 500kbit så kan jag inte ens surfa. Kör jag TP-test så har jag numera 1,2Mbit istället för 8-9 som jag hade tidigare.

Tänkte felsöka lite häromveckan. Ville prova tp-test med ett annat nätverkskort eller en annan dator. Men internet fungerar endast med ett av mina två inbyggda nätverkskort. Tänkte att jag lånar ett annat pci-nätverkskort och provar.

Så nu har jag använt mig av 3 pci-nätverskort som jag vet fungerar, men det går inte att ansluta till internet med något annat än det ena inbyggda fortfarande. Har även provat med 3 olika nätverkskablar utan skillnad.

Lånade hem syrrans nya bärbara och provade med den. Men det går inte att ansluta med den heller. Står bara "ingen nätverkskabel ansluten".

Läste att det kan vara leverantören som låst MAC-adressen till mitt ip. Nu har jag fast ip så det borde väl inte vara så? Hursomhelst har jag ordnat så att jag har samma MAC-adress på syrrans bärbara som jag har på mitt eget fungerande kort. (kollat genom ipconfig/all) Men inte då, fortfarande inget internet.

För övrigt så kan jag bara ansluta till internet med inställningen 10mbit/full duplex. Innan problemen dök upp med kraftigt sänkt hastighet körde jag "auto" eller 1000Mbit, minns inte vilket. Men i samband med problemens början så tappade jag internet i ett antal sekunder med några minuters mellanrum. Det försvann när jag klickade i 10mbit full duplex.

Så, varför kan jag endast ansluta med ett nätverkskort på en dator? Har som sagt provat 6 olika nätverskort på 2 olika datorer, bara ett fungerar här hos mig. Sekundärt, vad har hänt med min bandbredd.

Från min ISP Skekraft säger de att de kollat på "min port" och att allt ser normalt ut och ska fungera helt korrekt. Har även hämtat en ny transformator till converterdosan som sitter på väggen.

Vad göra?

Av forsberg_80

Flopper:
Snyggt! Är trevligt med en motivering till sitt svar istället för bara "6600".

Av forsberg_80

OK, alla verkar vara överens om att det är 6600 som är det bästa alternativet. Tackar för svaren!

Av forsberg_80

Anledningen att jag frågar efter just dessa kombinationer och inte tar med 9750GTO är att det gäller ett företagspaket. Alltså färdiga paket med möjlighet att byta ut vissa delar till andra förvalda delar.

Lite offtopic, men ändå:
Nu när jag surfat runt lite ser jag att det är nya kort runt hörnet som stödjer dx10. Vad innebär det? Kommer alla spel att stödja dx10 inom en snar framtid? Blir spelen mycket snyggare och blir dx9-korten "helt ute"?

Är det helt enkelt läge att bara ta ett 7900GT (vilket är det förvalda i företagsdatorpaketet) och avvakta ett halvår/år på de nya dx10-korten och köpa ett sådant????

Förvirrande det här med datoruppgraderingar...

Av forsberg_80

7950GT SLI vs. 7950GX2

Vad väljer jag för samma pris?

Alt.1:
Två st 7950GT och köra i SLI

Alt.2:
Ett 7950GX2?

Vilket alternativ är bäst med tanke på
1. prestanda
2. LJUDNIVÅN
3. överklockningsmöjlighet
4. livslängd innan nästa uppgradering

Ifall t ex prestandan är ungefär lika, men det ena alternativet är tystare och det andra kanske lite bättre ur överklockningssynpunkt så går låg ljudnivå klart före i mitt fall.

Så vad säger ni? Någon som "vet" vilket som är det sundaste alternativet?

Av forsberg_80

Minneshastighet (mhz) till C2D samt timings

Räcker det med 667Mhz minnen till t ex en C2D E6700 eller är det motiverat att lägga 1000kr mer på t ex 800Mhz minnen?

Skiljer det något i vilka timings de olika minnena klarar?

Är det någon skillnad i överklockningspotential?

Av forsberg_80

C2D E6600 el. 6700?

Är pågång att uppgradera datorn och undrar om det är motiverat att betala kring 1800kr mer för en C2D E6700 istället för en E6600?

Går t ex en 6600 att klocka upp mer än 6700:an?
Är det stor prestandaskilnad osv?

Tacksam för hjälp i datordjungeln.

Av forsberg_80

Kan de göra det? Alltså låsa till en mac-adress?
Har skekraft som leverantör via fiber in i väggen.

Får lov att ordna mig en bärbar att koppla in och se om det fungerar?

Av forsberg_80

Oj vad det strular med mitt neo2-kort.
Nu har jag formaterat och ominstallerat winxp sp2. Kan fortfarande inte installera några IDE-drivrutiner (har provat flera versioner), då startar inte windows utan datorn startar om under "windows-laddningen".

Men största anledningen att jag börjat om på nytt med fräsch installation är följande. Jag har tappat bandbredd från 8mbit neråt, mätt med tptest, till nuvarande knappt 1mbit. Det har skett hyffsat snabbt neråt, men under en längre tidsperiod.

Hur jag än gör går det bara att komma åt internet med det inbyggda realtek-nätverkskortet och med inställningen 10mbit full duplex. Jag har provat 2 pci-nätverkskort av olika märken samt nvidias inbyggda nätverkskort. Men det går som sagt bara att komma åt internet med realtek-kortet. Datorn hittar de kort jag stoppar in, men det går inte att få dessa att börja sända och ta emot bitar!?

Någon som har varit med om något liknande?

Av forsberg_80

Jag undrar också. Vad är skillnaden?

Av forsberg_80

Ah, tänkte inte på det, alltså att det finns lösa ljudkort.

Jag har lite andra problem som jag tänkte att ett nytt moderkort kunde lösa också.
Dels att mitt 10mbit internet har tappat fart från 10upp/10ner till 10mbit upp och 1mbit ner sen några månader.

De två lösa nätverkskort jag provat har inte fått kontakt med internet!?
Som att det är strul med det inbyggda nätverkskortet och/eller pci-platserna?

Sen kan jag inte använda drivrutinerna till IDE-anslutningarna. Är det någon mer än jag som absolut inte lyckas lägga in drivrutinerna för IDE-anslutningarna på moderkortet?
Även om det är det första jag försöker lägga in efter en clean xp-installation så går det inte att starta windows längre. Så jag kan inte bränna en dvd+r under 18minuter. Min gamla rigg som jag använde för snart tre år sen kunde t.o.m. bränna på halva den tiden. Men som sagt, går inte att komma in i windows med nvidias drivrutiner.

Sen kan jag inte klocka upp särskilt mycket, kör kring 245fsb när jag ser att andra med likadana minnen och prylar kan ligga kring 300mhz.

Så jag tänkte att ett nytt moderkort kunde lösa lite av mina frågetecken.

Men det får väl bli ett ljudkort tills vidare. Tack för tipset!

Av forsberg_80

Jag har fått något fel på ljudet sen jag var och pillade med datorn. Nu blir det störningar så fort datorn arbetar. Har ett MSI K8N Neo2.

Någon som vet av något lämpligt ersättnings-moderkort? Måste vara agp, socket 939 och överklocka bra. Finns det något sådant eller är det någon som har haft ljudstörnignar och löst det problemet?
Eller vill någon sälja sitt begagnade väl fungerande moderkort till mig?

Av forsberg_80

Går inte att installera drivrutiner (nforce3 mobo)

Jag monterade ihop min nya amd643000 och mitt nya msi moderkort med nforce3 chipset för ett halvår sedan. Men eftersom jag fick stora problem när jag installerade nforce-drivrutinerna så slutade det med att jag fick köra microsofts egna IDE-drivrutiner. Annars gick datorn inte att starta, den kom halvvägs innan den startade om sig själv och loopade på det viset.
Nåväl, allt gick/går bra förutom att bränna dvd-skivor. Måste köra i PIO-läget och det tar ungefär 20minuter att bränna en skiva om jag inte har igång något annat program och inte rör datorn. Med min gamla amdxp3200 så tog det ungefär 7-8minuter vill jag minnas och jag kunde göra annat på datorn samtidigt.

Men nu är jag less på att bränna strul-skivor pga. att jag inte kunnat installera ide-drivisar och tänkte göra ett nytt försök att få in nforce-drivisarna. Laddade hem nyare än jag hade sen tidigare och försökte installera. Men den packar bara upp drivisarna och börjar installera, men efter ungefär 5sekunder så bara försvinner alla tecken på att någonting händer med datorn. Rutan där det står "förbereder installation" är som bortblåst och ingenting mer händer.

Så då surfade jag lite och tog hem nåt "clean all drivers"-program och använde det. Resultatet= mindre drivrutiner och laggande mus, men ingen möjlighet att installera nforce-drivrutiner.

Använde "systemåterställning" och där är jag nu. Alltså att allt fungerar utom att jag mmåste köra brännaren i PIO.

Någon som kan ge mig en förklaring eller en "lös drivrutinsfil" jag kan installera manuellt just för IDE-enheten?
HIttar bara RAID och S-ATA-drivrutiner om jag försöker installera manuellt. Vad göra?

Eller är det kört helt enkelt?

Av forsberg_80

Ok, så det bästa alternativet för begränsad budget är 3000+ och budgetminnen, klocka och använda divider!?
Tycks minnas att jag läste på nåt forum att divider skulle undvikas in i det längsta på amd64, men hittar inte vart jag läste det...

Av forsberg_80

Damodred:
Vad har du för minnen?

xeefus:
Vet inte hur stor skillnad det blir mellan CL2 & Cl3?
Men efter mycket läsning har jag förstått att det krävs TCCD-minnen om man ska klocka med låg spänning på minnena (mitt moderkort kan inte ge hög spänning till dom).
Minnen med TCCD-kretsar ligger kring 2200:- +frakt.

Klart det går att köpa en AMD 64 3000+ och ett par billiga minnen, men då får jag ju en långsam dator. Och det vill jag inte ha.

Av forsberg_80

3500+venice med value ram el. 3000+venice med snabba minnen och överklockat?

Vad säger ni?
Alternativen är väl följande:

1. En AMD 64 3000+ Venice för ca. 1300:- och snabba TCCD-minnen för ~2300:- och klocka upp det hela.

2. En AMD 64 3500+ Venice för ca. 2300:- och Value-minnen för ~1100:-

Alt.1 går alltså att klocka rejält, säg 9*260=2340Mhz med bra fart på fsb:n.

Alt.2 går knappt att klocka alls, kanske 11*210=2310Mhz med sämre fart på fsb:n.

(Jag gissar nu, rent hypotetiskt alltså)

Hmm, jag tycker själv att alternativ 1 ser finare ut på papperet, men det kan ju strula en del mer eller hur!?
T. ex. så kanske det inte går så bra att överklocka, krävs kanske nytt nätagg samt dyyyr cpu-fläkt osv?

Ja, vad säger ni, jag blir inte riktigt klok på vad jag ska satsa på?

Har letat förgäves efter begagnade TCCD-minnen, men inser att det inte går att hitta...

Så det måste bli nya grejor och jag vill inte ångra mig sen!

Av forsberg_80

215x11 el. 220x10,5 (FSB & multi)

Jo, jag är lite semi-nybörjare på att klocka "moderna" datorer.
Så jag undrar om det ger mer att köra t ex 220fsb och 10,5 multiplier(2310Mhz) eller 215fsb och 10,5 multin(2365Mhz)?

Sen det här med timings, kör som "turbo", fast med cas2,5. Borde jag ändra nåt av värdena för att kunna köra t ex 233Mhz FSB?
(Har voltmoddat, bara provat höja spänningen till 1,8V VDD och kunde direkt höja FSB-n med 25Mhz)

Så lite kommentarer vore fint, har inte tid att testa mig fram flera hela kvällar i rad. Vilka timings och vad ger mer högre Mhz på processorn via multipliern eller lägre Mhz med högre FSB och lägre multiplier?

Av forsberg_80

Hmm, som jag förstår det så sitter det en annan D/A-omvandlare i(eller i anslutning till) MCP-T som kan omvandla signaler till DD5.1 i realtid (bra om man spelar spel). Medans D/A-omvandlaren till MCP inte klarar att leverera DD5.1 i realtid.
Men som jag förstår det hela kan båda skicka en obearbetad digitalsignal via spdif om man t ex kör en dvd-film? Alltså en signal som en DD-receiver kan omvandla till 5.1.

Mera kommentarer, gärna av någon som vet, gissa är jag så bra på själv.