Inlägg

Inlägg som forsberg_80 har skrivit i forumet
Av forsberg_80

Verkar vara till nåt annat operativsystem än windows.

Hittade en vista uppgraderingsskiva jag har liggandes som jag just provade med. Men serienummret gällde endast uppgradering inifrån windows.... suck....

Vad f-n. Är det helt omöjligt att installera ett windows om jag inte kör en total formatering och raderar allt jag har (foton sen flera år). Òch hjälper ens det!?

Jag förstår inte problemet. Har aldrig varit med om något liknande...

Av forsberg_80

Elgot:
Jag får prova det. Partition magic kan bara göra startdisketter men jag har ingen diskettstation i min bärbara (som jag skriver på nu) och det går inte heller att köra programmet i windows 7 som jag har i den här datorn. Stolpe ut helt enkelt.

Jag behöver ett program som kan göra en start-skiva och inte en startdiskett. Ska kolla upp det du länkar till..

Av forsberg_80

Alltså problemet är att det inte går att fortsätta eftersom det inte finns någon disk/partition som den godtar att installera på. Har just laddat hem partition magic 8 och hoppas att det programmet kan göra en boot-disk som jag kan använda att starta upp min stationära och ordna en "godkänd" partition utan att allt jag har sparat försvinner...

Av forsberg_80

Aha. Ser nu att om jag försöker installera windows 7 så när jag kommer till "vart vill du installera win7" så finns mina två extra diskar (en 500gb och en 1tb) som jag aldrig partitionerat. De ser ut som att de är partitionerade och har en dynamic del på hela disken utom en megabyte. Sen har den alltså 1mb "unallocated space" vilket gör att ingen av dessa går att formatera eller installera på. Konstigt då de inte är partitionerade egentligen.

Så jag skulle behöva något program som gick att boota ifrån och på något vis lägga ihop de två partitionerna som egentligen är samma disk och sen prova win7 install igen. Men frågan kvarstår varför win7 ser diskarna som att de har två partitioner med en del som är en Mb unallocated space...!?

Av forsberg_80

Hahah.
Hade gärna fått några direkta tips liknande "...ladda ner det här och det här, bränn ut och sen är det bara att åka....."

Moderkortet är ett Asus P5N32-SLI Premium. Vet att tidigare har man vart tvungen att köra sata drivrutiner från diskett men efter lite surfande ska winxp sp3 klara det utan diskett. Men inte för mig uppenbarligen...

Raid-kontroller?
Köpte datorn configurerad och klar med två 300Gb sata diskar kopplade så att de blir "snabbare", vet inte om det heter raid 1 eller nåt sånt!?

Av forsberg_80

Kan inte installera xp el. windows 7

Har kört windows xp på den stationära i tre år sedan den var ny så igår krascahade windows så att det inte går att starta ens i felsäkert läge.

Nåja tänkte jag det var ändå på tiden för en nyinstallation. Men jag har lite problem. Windows xp går inte att reparera eller installera eftersom dess installationsprogram säger att den inte hittar någon hårddisk. (Har två raidkopplade sata-diskar och två separata sata diskar, ingen ide). Har ingen diskettstation på den bärbara så jag kan inte göra en diskett för drivrutiner för sata och dessutom går inte .exe-filen för att packa upp drivrutinerna att köra i windows 7 som jag har på min bärbara).

Har även provat windows 7 men det behöver också drivrutiner. Det står något i stil med "kan inte installera på disken eftersom den är dynamisk" eller "kan inte installer, läs i loggen" eller så är helt enkelt inte "nästa" möjligt att trycka på om jag markerar några av diskarna. Har formaterat två diskar i windows 7:s installationsprogram, men den säger ändå bara att den inte kan installera p¨å den disken.

Så vad gör jag nu, har en dator där windows inte kan starta, inte går att reparera och inte går att installera xp el. win 7 på.... suck!

Av forsberg_80

Endast 2-kanaler ur hdmi laptop

Jag har köpt en laptop som baseras på clevo-chassiet och det sitter ett geforce 9800gts i den (vet inte om grafikkortet och hdmi-utgången har med varandra att göra!?). Har installerat realteks drivrutiner för ljud som följde med datorn. Provade även ladda hem nvidias drivrutiner för hd-ljud men då kunde jag bara välja 2 högtalare ist. för upp till 8st med realteks drivrutiner.

Använder Mediplayer classic för att spela upp dvd-filmer och har även tagit hem en *.mkv hd-film.

Jag kopplar datorn med hdmi till min förstärkare som även agerar bildväxel och i sin tur är kopplad till en projektor med en egen hdmi-kabel. Jag får bild på projektorn och ljud ur fronthögtalarna som är kopplade till förstärkaren. Men det kommer inget ljud ur center eller bakhögtalarna trots att filmerna kör ut 6 kanaler enligt mediaspelaren.

Men om jag ställer in att jag har 6 kanaler i ljudpanelen (kör windows 7) så plingar det till i alla respektive 6 högtalare som jag har (inkl. suben). Men om jag sätter på en film blir det bara två kanaler. Står i förstärkarens display att det är pcm som kommer in men den skriver inte ut antal kanaler eller så. Har provat ändra surroundinställnignar på datorn, men det blir ingen skillnad även om jag ställer in "mulitchannel in".

Har förövrigt inte hdcp på projektorn, men vet inte om det har nåt med saken att göra. Har försökt googla, men hittar ingen med liknande problem.

Hur gör jag för att spela upp flerkanalsljud från filmer via hdmi från min laptop!?

Av forsberg_80

Beställde Msi:n idag. Men de ringde upp och sa att de levererat den sista på morognen. Så den är bara att glömma.

Kanske får bli en acer istället??

Av forsberg_80

thompson:
Jag har läst här på forumet att 4650 är testat med gddr3 på notebookcheck medans acern du länkar till bara har ddr2.

Då känns det som att kanske msi-n jag länkar till med ett 9600gt är snäppet bättre för 1000kr mer. Eller!?

(Har ändrat länken nu så den fungerar)

Av forsberg_80

Kring 10k, mest spel 15-16"

Ska köpa en bärbar om inom det närmsta dygnet.

Kollade runt vad som fanns för ett par månader sen och då hade acer en modell 5930g eller nåt liknande med 9600gt och hyffsad processor för kring 8-9k.

Men nu när jag ska till att handla verkar utvecklingen ha gått bakåt!? Dyrare burkar med samma innehåll!?

Hittar en liknande dator som heter MSI GX620-059NE med 9600gt och en 8400processor. Men den kostar 10k.
http://www.b-ray.se/?p=productsMore&iProduct=610&sName=MSI-GX...

Sen finns det liknande som den här: HP Pavilion dv5-1264eo
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/se/sv/ho/WF06b/321957-321957-3...

Eller med lite större skärm och ett 4650 grafikkort: HP Pavilion dv6-1190eo
http://www.webhallen.com/prod.php?id=97960

Ja, vad ska jag köpa nu när det är dags att handla!?

Skärmen ska vara mellan 15-16 tum. Bra om den är liten så den inte blir så klumpig att sitta och surfa med i soffan. Men inte för liten heller då vi ska ha den i husvagnen som tv/film-spelare för flera personer samtidigt.

Sen måste den gå att spela hyffsat på. Min åttaåring ockuperar den stationära här hemma på kvällarna och det vore fint om han kunde spela på den bärbara istället. Sen har vi som sagt med den bärbara i husvagnen och det är också prio att den går att spela på då.

I övrigt är hdmi ett krav vilket iofs. alla datorer kanske har. Ska även gå att skicka ljud via hdmi, men det kanske alla klarar idag?

Pris, taket sattes till 10k, men nån lapp upp går om det är motiverat.

Om ni har något att rekommendera utifrån mina behov så motivera gärna varför.

Tacksam för hjälp!

Av forsberg_80

Jag lutar åt någon av de du länkar till Mr.Najsman.

Vilken har bäst spelprestanda?
Klarar någon ljud ur hdmi?

Skiljer det något mellan dom i övrigt?

Beslutsångest!

Av forsberg_80

Liknande acer 5930 fast med 17" skärm

Hade just bestämmt mig för en acer 5930g ist. för acer 6920g.
Framförallt för att barnen säkert vill spela på datorn och den samtidigt har hdmi ut så jag kan se högupplöst film på projektorn med den.

Men idag sa min sambo att desto större skärm desto bättre.
Hur är det med större skärmar, blir det sämre bild (lägra uppläsning) och räcker batteriet kortare. Finns det några fördelar förutom större bildyta?

Sen, vad har liknande spec. som Acer 5930g och 17" skärm?

Pris är också av betydelse. Skenar priset så kör jag på 15,4 el 16" skärm.

Av forsberg_80

Laptop med hdmi och spdif

Tänker köpa mig en laptop, vill förstås betala så lite som möjlilgt för den också. Ska använda den till att surfa med i första hand.

Men eftersom jag har projektor och länge varit sugen på att kunna se högupplösta mkv-filer så vore det läge att köpa en laptop som fixar det.

Jag vill då ha bild ut via hdmi och ljud ut via spdif (använder en receiver som bild-ljudväxel, enklare för mig om jag kan ta ut ljudet via spdif istället för via hdmi). Men det är lite svårt att hitta vilka som har både och när jag surfar runt på prisjakt och liknande.

Så kan någon vänlig själ tipsa om en dator med dessa specs:

* hdmi
* spdif
* klara att spela upp 720p el 1080 i utan problem
* bra batteritid (för soffsurfning)
* relativt tyst
* billig/prisvärd

Av forsberg_80

Jag får inte heller till texten. Har en Viewsonic VX2235wm och det är en 22" widescreen-skärm med native upplösning 1680x1050.

I winXP så är allt klart och fint, men i Vista blir text utsmetad så det blir jobbigt att läsa. Googlade på det och hittade att man kunde stänga av "cleatype", men då blir texten väldigt tunn istället så det upplevs fortfarande jobbigt att läsa.

Är det alltså stört omöjligt att få samma typ av "bild" i Vista som det är i XP!?

Av forsberg_80

Nokia N70 är slut, ringde alldeles nyss.

Av forsberg_80

one-o:
Jo, det måste nog bli en sån lösning. Alltså dra kabel och även usb-förlängare.
Tack för ett seriöst svar!

Derox:
Jag kommer inte att borra mig igenom klinkerväggarna och dra kabel genom badrummet. Så det måste bli nån specialare. I vanliga fall går man upp genom taket via vinden och ner igen i det rummet man ska till. Men nu är rummet där datorn står i garage-delen, alltså där vi inte har någon vind direkt ovanför.
Men tack för svaret.

Av forsberg_80

Väggar mellan dator och projektor?

Har en projektor och hembio-ljud i vardagsrummet. Kör med vanlig dvd-spelare pga. enkelheten och det fungerar väldigt bra.
Men efter att jag var och spelade xbox360 hos en kompis som också har projektor, blev jag sugen på att själv spela högupplöst.
Vore grymt att spela dator på vardagsrums-anläggningen!

Eftersom jag får en ny dator i veckan som är väldigt bra utrustad för spel i hög upplösning tänkte jag att det vore på tiden att koppla ihop det hela.

Jag har ett badrum mellan datarummet och vardagsrummet, så det är inte sådär tvärgjort att dra kabel genom klinker-väggarna. Går ev. att gå med kablarna ut genom ytterväggen och in i vinden för att sedan gå ner i vardagsrummet. Men det blir krångligt hursomhelst!

För visst behöver jag kablar för att överföra bild och ljud digitalt!? Jag har wifi ifall det finns någon sådan lösning som fungerar.

Sen måste jag även kunna köra tangentbord och mus från vardagsums-soffan, för att styra datorn och spela osv. Finns det några lösningar för det? Hur långt når bluetooth? Sen vill jag inte behöva byta batterier varje dag, så det måste gå att ladda dom i nån slags docka när de inte används.

Är det någon som kan beskriva en lösning åt mig?

Av forsberg_80

Hur skicka ljudet från datorn till stereon trådlöst?

Jag vill skicka ljudet från datorn till stereon trådlöst. Det går att köpa "bluetooth dongles" som skickar ut från datorn, men jag måste väl ha en mottagar-del också att plugga in i stereons usb-ingång!?
Förutsatt att jag har en stereo med usb-ingång (för mp3 o liknande)alltså.

Ex. Bluetooth-sändare: http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=314618

Ex. Stereo med usb-ingång: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=104291

Av forsberg_80

Skrev ett mail med alla mina felsökningsförsök till skekraft.
Idag var det förbi en skekraft-kille och bytte konvertern sa min sambo. Och när jag provade så har jag 10mbit upp&ner, så det var helt enkelt fel på deras konverter.

Av forsberg_80

varget:
Jag kan inte låna en konverter av grannen eftersom det är en fast dosa med övergågnen fiber->koppar. Alltså special-special....

edge_swe:
Jag försöker inte ansluta flera datorer samtidigt utan bara en i taget med olika nätverkskort. Det går att ändra mac-adress utan att kontakta levertatören. Jag har gjort det när jag lånade syrrans bärbara och provade. Jag körde cmd och skrev in ipconfig/all där man kan läsa sin mac-adress. Jag kunde ändra så att jag fick samma mac-adress med syrrans bärbara som med det fungerande nätverkskortet. Så det kan inte vara problemet heller.

Eftersom ingen verkar veta vad det är så kan jag känna mig säker att det måste vara nåt strul i konvertern. Annars borde någon kunnat tala om precis varför det inte fungerar.

Så jag får ringa min ISP imorrn och be att de kommer ut och byter konvertern helt enkelt.

Tack för alla svaren!