Inlägg

Inlägg som Mythzs har skrivit i forumet
Av Mythzs

ASUS/MSI/EVGA/ZOTAC/Gainward/Gigabyte

Jag har aldrig riktigt förstått varför det finns flera till exempel GTX 780. Det finns ju ASUS, MSI, EVGA, ZOTAC, Gainward och Gigabyte... (är inte så kunnig), men jag har alltid undrat varför finns det flera olika och vem utav dom här 6 "märkena" är bäst?

Av Mythzs

Hjälp med köp av TV

Jo jag är ju inte 18 år fyllda så har ju aldrig köpt en egen TV direkt. Jag letar efter en 40" LED TV med HDMI uttag självklart (finns nog på alla tv-apparater idag), men har en sträng budget på 4000:- får inte stiga en krona över detta. Så tänkte om ni kunniga inom bild ville hjälpa mig hitta en fin HD klar LED TV för en billig slant med hyfsat bra färger. Behöver bara vara hyfsat då jag har en liten släng färgblind från farsgubben men jag har inga problem med dom flesta färger!

Av Mythzs

Jag skulle vilja ha en någon slags bio/info grej på ens profil. En fri yta där man skriva om sig själv eller vad som helst. Helt okej med begränsade tecken/bokstäver men hade varit en kul grej!

Av Mythzs
Skrivet av versions:

vattenkylning men inte färdig aio som corsair h100i. själv vill jag ha en cpu+gpu loop men får byta chassi först och ska nog vänta på nytt grafikkort också.

Custom loop lät avancerat ^^ Jag är en väldig noob på hårdvara men håller på och lära mig, därför jag skulle vilja köpa nya delar o sätt dit själv så jag kan lära mig mer. Läser ungefär 20 minuter om dagen om hårdvara för att lära mig men custom loop förstod jag mig inte riktigt på än, kanske bara är jag som är efterbliven

Skrivet av Mintz:

Du menar väl 4790k? Din 4670k är redan en bra processor. Ingen ide att uppgradera nu. Har du ett Gen 9 moderkort så rekommenderar jag att vänta till senare i år för Broadwell. Kanske då kommer du att få någon märkbar prestandaökning.

Ljudkort är definitivt en bra prioritering. Många inbyggda ljudkretsar är ganska bra men nästan inget av de kan slå ett dedikerad ljudkort.

När det gäller skärmen så tror jag att du bli nog gladare med en bra större skärm med bättre panel än en mindre TN med snabb uppdateringsfrekvens och allt det där extra. För samma pengen kan du lätt skaffa dig en MVA/PVA/IPS/PLS på 27 tum.

Ljudkort har jag velat ha länge då jag håller på mycket med musik som "musiker" och jag spelar mycket spel då jag lyssnar efter "steps" o dylikt.

Jag tycker 24" är perfekt, har alltid stört mig på större skärmar jag har svårt o fokusera som det är och då vill jag inte ha större yta och fokusera på. Jag är också ute efter G-sync en hel del samt så måste jag upp till 144hz då jag får emellanåt ont i huvudet utav 60hz. Hade en 144hz innan med jag slog sönder den och köpte denna 60hz då det var ont om pengar. Spelat på 27" dom känns för stora men det kanske bara är en vanesak det vet jag ju inte när jag har ens försökt ge det tiden som krävs för att vänja sig.

Gällande processor så menar jag i7 4970k (inte släppt än tror jag) eller slå till på i7 4770k. Lutar mot att utesluta ny processor helt och hållet och fortsätta med min i5 4670k

Av Mythzs
Skrivet av versions:

om det verkligen brinner i fickorna kanske du kan försöka dig på en custom loop. jag är själv sugen på det.

Vad är en custom loop? Ursäkta mig men jag är ganska ny på det här med datorer precis börjat lära mig, alltid vart en gamer men aldrig vetat vad jag har lirat på osv

Av Mythzs

Min Processor kan ju vara lite halvt meningslös och uppgradera kanske, fläktar skulle jag behöva det är ju inget dyrt direkt. Men vad om uppgraderingen från fläkt till vattenkylning och ljudkort då?

Av Mythzs

Köpråd: Vad ska jag prioritera!

Tjenare jag har ju gjort en liten inköpslista men beroende på hur min ekonomi ser ut så får jag ta en grej åt gången.

Här har ni min inköpslista så hjälp mig vad jag ska prioritera! Kan ju finnas risker att det kommer ut bättre prylar till samma pris osv. Därför behöver jag prioritering.

Corsair H100i Hydro CPU Kylare (Nuvarande: Cooler Master Hyper 212 Evo CPU Kylare)

Corsair AF120 Quiet Edt RED LED 120mm 4-5st (Nuvarande 2 Corsair AF140 Quiet Edt utan LED)

Intel Core i7 4970k (Nuvarande: Intel Core i5 4670k)

Ljudkort ASUS Essence STX (Nuvarande: Moderkortet)

24" AOC 144hz 1920x1080 1ms G-sync och TN Panel om jag minns rätt (Nuvarande 23" AOC 60hz 1920x1080)

Hoppas det inte gör för mycket om jag tar med skärmen på Stationär dator-forumet

Av Mythzs

Ser att folk klagar på blizz, origins o var emot Steam förr. Jag måste vara världens mest lyckosamma gamer för jag har aldrig i hela mitt liv haft problem med uPlay, Origins, Steam, Arc eller Blizzard o.O

Av Mythzs

Aldrig haft otur med hårdvara men mjukvara är krångligt :/ Jag har ju dock inga pengar och mitt grafikkort jag har nu har sjunkit rejält sedan jag köpte det. Det verkar som jag ska skippa det här med SLI då

Av Mythzs

Nybörjare på hårdvara behöver råd om CF! (Dubbla grafikkort)

Hejsan allihop! Jag undrar vad som är för och -nackdelarna med dubbla grafikkort. Så som jag har förstått mig på det här så kallas det CrossFire (CF)? Annars ber jag om ursäkt för vilseledande titel. Nä men som sagt är jag nybörjare på det här och kan inte så mycket, lärde mig bygga ihop en dator på egen hand i Oktober liksom men är öppen för att lära mig mycket mer så jag slipper att sitta som en desperat idiot och posta i forum för svar. Som sagt för och -nackdelar med dubbla grafikkort och om ni har haft erfarenhet utav dubbla grafikkort så nämn gärna det då det blir lite enklare och lita på era ord!