Inlägg

Inlägg som Subiray har skrivit i forumet
Av Subiray
Skrivet av Zanity:

Subiray: Tack som fan! Kollade lite priser på w8 och shit vad dyrt det är! Tackar för länkarna, gillar priserna, men har du någon kylplatta eller vad det heter till din laptop när du tex. raidar eller klarar den av det utan?

Jo tack OS är dyrt. Därför du får ett så bra pris på en dator utan OS.
Använder mig bara av en kylplatta när jag spelar BF3 eller WoW, men jag tycker att skärmen hamnar i ett så bra läge att jag använder den hela tiden. Grafikkortet sparade in ca 10 grader under maxlast, så en kylplatta är alltid skönt att ha! Både för komfort och livslängd

Av Subiray

http://cdon.se/hemelektronik/msi/msi-gp60-2pf-089ne-i5-4200h-...

Den här har jag, lirar wow på höga inställningar och flyter på i 25-manna raids.

Här är en i7-version av datorn.

https://www.komplett.se/msi-gp60-156-full-hd/815488?cks=ASS&a...

Och här är en med GDDR5 minne vilket ger lite bättre prestanda än GDDR3, kan du trolla dit ett eget OS blir den ordentligt prisvärd för 9000 :- med rabattkoden " xY2N2L3y"
http://cdon.se/hemelektronik/msi/msi-ge60-2pc-016xne-i7-4700h...

Av Subiray
Skrivet av tung_man:

Jag förstår hur du tänker men jag ser ingen vits med en tunn dator om man ändå ska släpa runt på en kylplatta kan jag lika gärna köpa en tjockare dator tycker jag..

Sen att jag ska behöva skruva isär en helt ny dator för att byta någon kylpasta kommer inte på frågan. Skulle det behövas så får återförsäljare helt enkelt åtgärda det på garantin.

Du sa ju att den skulle ligga i vardagsrummet ibland, var ju det jag syftade på..... är ganska mycket skönare att spela på en bärbar om du har en kylplatta som dels sänker tempen men även höjer upp skärmen en bit så du slipper sitta med fuckad rygg.

Spelar ingen roll om du vill byta kylpasta eller inte, återförsäljare kommer inte åtgärda det eftersom det är det halvfabrikat du får. Efter ett år kommer kylpastan vara lika effektiv som om du stoppat i sand istället. Taskigt läge grabben, men det är så verkligheten ser ut om man ska ha en "gaming laptop", då får man se till att fixa kylningen själv.

Av Subiray

Byt kylpasta som med vilken annan bärbar som helst och införskaffa en kylplatta. Då har du inga problem med kylningen på en msi som har en energikrävande processor.

Av Subiray

Skriv gärna om du är nöjd när du fått datorn!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Subiray
Skrivet av Navyn:

Det vore riktigt schysst!
Funderar på att kanske sträcka mig till 6K och något som detta http://www.dustinhome.se/product/5010759389/asus-k551lb-ci5-1... ?

Men som sagt så får du gärna kika på några fina alternativ!

Tack på förhand!

Tittade runt lite på vilka grafikkort som är bäst i din prisklass. Gt840m har bästa tester.

Prioriterade full hd skärm, när du lirar kommer du önska att du hade en om du börjar jämföra med någon som har.

Lägg inte ned energi på hdd, vill du ha en ssd så köp en 256gb och sätt in i datorn istället för den nuvarande.
Jag tror den här datorn kommer passa dig bra.

https://www.komplett.se/asus-f550ln-156-fhd-matt/808888#!tab:extra

Skickades från m.sweclockers.com

Av Subiray
Skrivet av GamingSide:

Det blir nog lite svårt med en bärbar dator som klarar spel och bara kostar 5k, men möjligen om du bygger en egen stationär dator då kan den nog klara lol

Vadå svårt att klara lol? Om jag kan få 40 stabila fps på en pentium dator med integrerad grafik så kan han ha en bärbar för 5k som klarar lol. Snackar vi 7-8k så maxar du grafiken i lol på 1080 upplösning.

Kan leta efter förslag ikväll när jag kommer hem om ingen annan kommer med något.

Av Subiray

Asus

Av Subiray
Av Subiray
Skrivet av Laxieboy:

Men är inte Aluminium bättre för att egentligen avleda värme? Njae, även grafikkortet tillkommer ju för dessa 2K väl, för inte hittar du en för 8K med ett GTX 850M? Jag har ju en i5 nu även om det är andragenerationens, så just för att verkligen känna att man växlar upp så är det åtminstone psykologiskt att ha en fyrkärnig istället för dubbelkärnig samt fjärde generationen. Men jag vet att oftast blir man lurad på siffror hit och dit och man betalar oftast extremt mycket överpris för det senaste men tycker inte Asus känns som det senaste och den känns prisvärd.

Mycket intressant det du säger om hur den kommer skifta utseende i aluminiumet. Jag har ju min dator igång nästan alltid. Spelar relativt mycket etc. Att min Acer ens lever och mår så bra som den gör (förutom att fläkten slutat fungera) förvånar mig då den kostade 5K och det var nästan tre år sen.

Jag blev åtminstone sjukt nöjd med min Acer tack vare allas hjälp här 2011, så det ska nog bli bra detta också till sist. Och köper jag ingen denna vecka så blir det senare helt enkelt men vill komma igång och spela igen då den här vägrar låta mig spela mer FM

Jo aluminium gör att det fortfarande hålls en behaglig temperatur mot händerna, resten är nog mest bara för utseendet, märker ingen skillnad temperaturmässigt. Slitningarna beror ju på var du vilar handflatorna när du lirar, efter nog lång tid så får du små nötningsmärken.

GTX 850M för 8k? Det är ju MSI'n då

Av Subiray
Skrivet av Laxieboy:

Jag gillar ju Asus R552JK på utseendet och prestandan känns perfekt för mig på något sätt. Samtidigt är den ju rätt slimmad och "snygg" istället för grövre som MSI och Lenovo. Risken är att man blir för rädd om Asus:en medan de andra kanske man slänger med lite snabbare i sin axelväska etc.

Först tänkte jag lägga 6K bara men efter många tankar kan jag lika gärna lägga 10K och då hoppar jag nog i5 även om jag tror datorn är perfekt i den prisklassen. Dock har jag fått intrycket att IPS panelen är trevligare ifall man inte spelar FPS och det gör jag typ aldrig.

De andra du länkade till så är den ena en 17.3" och den blir antagligen för stor för mig då jag släpar runt på min dator rätt mycket. Den andra MSI såg trevlig ut, väldigt lik Asus faktiskt - men den saknar IPS väl och även (det extremt lilla) 8GB SSD. Dock är ju HDD 7200 och inte 5400 vilket kan vara en fördel kanske.

En sak jag antagligen kommer störa mig på är att de gör nollan på numpad så förbannat liten och "flyttar den" till höger. Acer löser ju det där perfekt med piltangenterna.

Trevligt att du gillar Asus iaf Så jag inte är helt ensam om den känslan för då är det väl jag som är ute och cyklar. Frågan är hur värmen på den är jämfört med Lenovo och MSI, just eftersom de har lite olika utformning...

I regel så är Asus = kvalité, kylning på Asus datorer är bra, tänk bara på att du betalar för utseendet här till skillnad från Lenovo och MSI där du får prestanda/krona istälet.
Du kommer dock behöva byta kylpasta på din bärbara om du vill att den inte ska ha stekts på 2-3 år, spelar ingen roll vilken dator du köper. Det enda jag vill nämna är att höljet i aluminium slits otroligt fort och kan bli ordentligt fult efter flitigt användande, ska se om jag hittar en bild som exempel.

Förstår att storlek och vikt spelar roll, MSI'n är endast är 0.1 kg lättare så på den fronten spelar det inte så stor roll

Du behöver inte haka upp dig på hårddisken, förr eller senare kommer du vilja byta ut den mot en SSD och då kommer du aldrig gå tillbaka till "stenåldern".

I min värld så anser jag inte att en i7'a och IPS panel är värt 2 000 kr, men sen så spelar jag för det mesta vilket gör att man inte bryr sig om det lika mycket. Det är du som får göra den värderingen

Av Subiray
Skrivet av Laxieboy:

Tack för svaret.

Ja, i den prisklassen känns den väldigt aktuell faktiskt, samtidigt så har den enbart en i5 i sig, hur pass mycket spelar det in med ett sådant grafikkort den har? Hur "kall" är den när man spelar?

Om du skulle fått två tusen extra, hade du valt en annan dator och vilken isf? Vilka är de andra småsakerna du stört dig på?

Själv har jag en rätt liten touchpad på den datorn jag har nu och det är perfekt för ofta när jag surfar runt använder jag vänstertummen för att klicka medan höger pekfinger styr markören - men på en polares dator kommer vänsterhanden ivägen och stör det hela :S Men samtliga laptop idag verkar ju ha stor touchpad samt så finns det ju inga klickbara knappar under längre verkar det som (idioti)

Även om det "bara" är en i5'a så är jag oerhört nöjd med den, självklart presterar en fyrkärnig prolle bättre när vi snackar spel såsom battlefield eller redigeringsprogram men än så länge har jag inte känt att jag saknar prestanda gentemot min föregångare till dator (i7 3630qm). Beror ju på vad man gör såklart.

Hade jag 2k extra skulle jag troligen ta Asus r552JK som länkats eller försöka sträcka mig till http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2462077 alternativt http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2553719

De småsaker jag stör mig på har egentligen att göra med tangentbordet som jag inte är van. Mer/mindre tecknen ( < > ) sitter mellan space och Alt Gr samtidigt som enter knappen är lite liten, däremot är höger shift större än vanligt vilket är extremt behagligt om man vill börja lira med ESDF istället för WASD.

Touchpaden är väl lagom storlek skulle jag säga, aningen känslig har jag märkt men det kan man arbeta sig omkring. Knappar finns gott så det räcker och blir över!

Citat:

Vet du hur svåra de är att öppna, Levono jämfört med Asus? För den Acer jag har nu är ett helvete nämligen :'(

Öppnade en ASUS K56SV och tappade räkningen vid 30+ skruvar... Lenovo är bra mycket lättare att plocka isär enligt mig, MSI'n har jag inte plockat isär än men lär väl göra detta för att byta pasta så småningom.

Av Subiray

Kan inte ansluta till spelservrar, kan surfa på nätet.

Hej,

Har nyligen köpt en ny bärbar med Win8 förinstallerat. Har försökt komma mig runt det mesta men kan inte komma i underfund med hur jag ska göra för att få min anslutning att fungera ordentligt.

Jag kan alltså inte ansluta till några spelservrar, varken Battle.net, Steam, LoL eller EA går att ansluta till, kan inte ens hämta nya drivrutiner via Nvidia experience Jag kan dock surfa obehindrat...

Är helt övertygad om att det är någon inställning på datorn men jag vet faktiskt inte hur jag ska göra. Har letat i forum och läst runt olika lösningar men kommer ingen vart.

Har testat att inaktivera brandvägg vilket inte gjorde någon nytta.

Av Subiray

Köpte själv MSI'n och har använt den ett kort tag just nu, kan nästan bara tala gott om den prestandamässigt. Lirar Bf3 på ~Medium inställningar och är i överlag nöjd med hur datorn presterar för sin prislapp. Enbart några småsaker som jag har stört mig på som egentligen går bort när man vänjer sig, bl.a. att den inte var i aluminium, men det var ju inte det jag betalade för så

Av Subiray

Spel såsom?

Av Subiray
Av Subiray

Försök undvika processorer inom u-serien om du är ute efter prestanda. De är ju strypta med prioritering att vara strömsnåla

Av Subiray

Kolla resursövervakaren och ta reda på vad som gör att prollen tar självmord

Av Subiray

Han menar att om du ska köpa en dator för att spela på varför knåpar du inte ihop en stationär istället?

Av Subiray

Blir ungefär som att försöka klämma in en V8'a i en moped.