Inlägg

Inlägg som Subiray har skrivit i forumet
Av Subiray

Är fortfarande rätt så lur på vad den här killen kom fram till, ska tydligen ha något att göra med en översikts drivrutin för nätverksdata kallad Ndu.sys. Hursomhelst så undrar jag om det ens kan vara detta? Herr Lundmark säger ju att detta beror på drivrutiner så jag blev bara mer misstänksam.

Hittade även denna post: http://forums.hardwarezone.com.sg/windows-8-338/awareness-thr...

Skrivet av anon81912:

Det kanske inte var, vid närmare eftertanke. Ursäkta mig? Han visar flikarna "processer" och "prestanda", inte den fliken jag skulle vilja kolla på.

Nu ska vi inte bråka i den här tråden, varsågod.

http://i.imgur.com/krE28R7.png

Av Subiray
Skrivet av Curik:

Har du en Samsung SSD? Om du vill kan du prova att ta en skärmbild på dina tjänster (administrationsverktyget) och sortera efter vilka som är påslagna. Det kan vara något där.

Nej, ingen SSD.

http://i.imgur.com/mY0JvJf.png

Av Subiray
Skrivet av Curik:

Strunta i vad Killbom säger. Som du ser läcker din icke-växlingsbara pool som ett såll. Har du möjligtvis ett RealTek nätverkskort? Det är långsökt men det finns buggar i vissa av deras drivrutiner som visar sig över tid. Om du inte har ett sådant kort, har du möjligtvis en smartphone inkopplad som står och laddar eller dyl.? Prova koppla ur sådana saker du kan vara utan om du inte gjort det.

Just drivrutiner allokerar minne på den icke-växlingsbara poolen, så det har inte med dina applikationer att göra precis som du observerat.

Nätverkskort är Killer e2200, ska se om jag kan hitta nya drivrutiner för detta oavsett.
Har inget övrigt inkopplat till datorn.

Av Subiray
Skrivet av anon81912:

Det ligger saker i minnet som inte används för att du skall kunna starta program snabbare. Skulle du sätta på ett hungrigt program skulle minnet som inte används istället användas till annat

Va? Det är ju cachelagrat minne och där används bara 1gb, skulle det vara cachelagrat minne skulle datorn inte bli långsammare...... -.-

Av Subiray

Redan förinställt.

http://i.imgur.com/ZWuSu0I.png

Läste detta, kan det vara en möjligt lösning på mitt problem? http://damjank.blogspot.se/2012/11/windows-8-rtm-memory-leak-...

Av Subiray

[Löst!] 80-90% ram används till ingenting (?)

Hej,

Har en ny MSI GP602PF laptop som jag har problem med.

Mängden använt ram-minne ökas gradvis ju längre jag använder datorn. I slutändan så ser det ut ungefär som i dessa bilder.

http://i.imgur.com/G85sAXm.png

http://i.imgur.com/QD4vrOE.png

Vid uppstart av datorn så är använt minne på ca 20%... Vilket inte är något som jag anser som orimligt, men varför händer detta? Blir ju less på att datorn ska bli seg efter 4-5 timmar p.g.a. ram minnet. Hjälp uppskattas!

Av Subiray

Tippar på att bristen av svar beror på att undervoltning är överkurs för flertalet medlemmar. Men kör på gtx 870m, skulle personligen inte undervolta gpun. Du kan vara lung om du byter ut stockpastan mot din AS5.

Av Subiray

Hp och acer är tattar-märken, ta Lenovo

Skickades från m.sweclockers.com

Av Subiray
Skrivet av Ekzzor:

Ska du ha datorn till spel så vill du både ha en 4 kärnig cpu samt 2gb grafik minne eftersom fler spel börjar kräva det.

Till spelen han satt som referenser kommer jag gå emot och säga nej han behöver ingen 4-kärnig processor.

Av de två acer datorerna som länkats så är i5'an bättre lämpad om du inte ska spela spel såsom Battlefield, watch dogs eller Civ5.

Av Subiray
Av Subiray
Av Subiray

Asus är kvalitetsdatorer, dock pröjsar du ca 500-1000kr extra för just märket.

Här är en dator med nästan exakt samma hårdvara som MSI'n du länkat.
https://www.komplett.se/lenovo-ideapad-y50-70-156-full-hd/817...

https://www.komplett.se/lenovo-ideapad-y50-70-156-full-hd/817...

http://www.dustinhome.se/product/5010796099/lenovo-y50-70-ci7...

Ska vara bra, båda är dock 15.6" skärmar, är du säker på att du vill ha en 17.3"? Det är ganska feta monster ska jag säga. Om du ska ha en 17.3" så blir det nog inte så mycket billigare än vad du tittat på är jag rädd.

Av Subiray

Vill nog slänga in ett extra minne på 4gb så prislappen där är väl 4.9k. Håller dock med om att rekommendera denna.

Av Subiray
Citat:

Dota 2, Divinty orginal sin, CS Go, Civilization V, The Walking dead s2 mm.

Inga av dessa spel är optimerade för fyrkärniga processorer, alltså kommer en tvåkärnig och en fyrkärnig processor prestera näst intill likvärdigt.

Av dom du tittat på är Asus G750JS mycket bättre för dina krav.

Av Subiray

Är ju bara om du är för lat för att byta ut kylpastan som består av silikon.........

Har inga som helst värmeproblem med min MSI, exakt samma som den du länkade fast en 15.6". Bytte dock kylpastan..

Av Subiray

CoD och Diablo är väl inte optimerade för quad core processorer? Men aja skit samma, ska du spendera 9k eller mer så är det nästan bara i7'or.

https://www.komplett.se/lenovo-ideapad-y50-70-156-full-hd/817... - GTX 860M, GDDR5 minne, lite bättre processor. Fixar garanterat CoD på medium och D3 på ultra. Samt stabilare bygge än acer. I mina ögon det klart mest prisvärda köpet om du ska spela.

Av Subiray
Skrivet av fredriksahl:

Hur är din ljudmässigt. Tror du de skiljer sig mycket åt?
Hur känns storleken tycker du?
Batteritid?
Går det lätt att montera typ ssd?

Absolut inte störande ljudvolym. Beror på hur tunga spel du lirar.
Lagom storlek, ~2.5kg är inget att klaga på, varken fet eller dyl.
Som sagt beror även det på vad jag ska hitta på, lirade wow i 3 timmar på batteriet, vet ej om det är bra eller dåligt.
Pissenkelt!

Av Subiray

https://www.komplett.se/msi-gp60-156-full-hd/815488#!tab:extr... Ligger på en kampanj hos Komplett just nu, prisvärd nanting och klarar lätt bf3, har själv en i5 version.

Av Subiray
Skrivet av Zanity:

Ah okej! Vad kostar en sådan då? (Ungefärligt)

Ca 300-500 kr https://www.komplett.se/search?bn=10462&category=10462_Kylnin...

Komplett har som PMJ visade en kampanj idag! Kör på den MSI'n så blir du toknöjd!

Av Subiray
Skrivet av tung_man:

Knappast så stort problem som du påstår, läst en del tester om kylpastor hit och dit, skillnaden är minimal.
Har svårt för att tro att asus eller något annat märke för den delen skulle spara in några ören och samtidigt veta att det inte fungerar för att vid eventuella garantiärenden få byta ut trasiga datorer. Så dum är inte tillverkarna.

Sen om tillverkaren väljer att sätta dit arctic silver eller någon annan "silikon skit" som du uttrycker det handlar det max om ett par graders skillnad. Och dom där få graderna kommer troligtvis datorns livslängd vara 12 eller 15år bryr sig nog få om, då jag troligtvis bytt dator redan innan garantin gått ut, men andra användare kanske inte byter lika ofta men dom är lätträknade dom som har datorn upp emot 15år törs jag nästan garantera. Iallafall dom som har dem till speldatorer.

Men som sagt det är ointressant för mig det här med att byta kylpasta då jag varken vill, har tid eller orkar hålla på. Det intressanta är om MSI GS70 kommer throttla med ett GTX 860M pga värme, och är marginalerna så små att jag måste byta kylpasta privat för att det ska fungera, då är datorn ointressant.

Vet inte hur det är med Alexan92 men jag talar från egen erfarenhet. Köpte en Asus K53SV som jag lirade på, efter lite mer än två år hade prollen stekts. Öpnnade upp och kände på en kylpasta som liknade sten, inget damm. Hade lätt kunnat förhindra detta om jag bytt kylpasta.
Även på min nya dator så bytte jag kylpasta, den pastan var inte ens i närheten så fin av dem som sweclockers testat.

För det första så gällde testet bara vid inbränning, vilket inte säger dig ett skit.
För det andra så är ingen av kylpastorna silikonbaserade, vilket är precis det du får.
För det tredje så är temperaturen extremt låg, 37 grader my ass. Prollen går upp till 80-85 grader med stockpasta.

För övrigt vill jag citera Edin @ Overclockers AB:

Citat:

Att skrapa av sin "stockpasta" som någon kallade det från sin kylare och ersätta med möjligen det bästa i testet, hade det sänkt temperaturen? Vi antog att det redan var givet för de flesta. Det är nästan en oskriven regel att göra så, men det hade heller inte varit fel att bevisa det i ett test. Nu är de "omärkta" pastorna svåra att skilja, och det finns många olika, samt olika lösningar vilket gör det svårt att dra en generell linje där.

Dold text

Tycker du är förjävligt oförskämd som säger till oss att sluta snacka skit för att du vet bättre när du kommer hit och ber oss om input. Det var samma sak när jag föreslog en kylplatta så sa du att "amen då kan jag väl bara skaffa en större dator?", sanningen är att nej, en kylplatta är bra i vilket fall om helst och jag skulle alltid rekommendera en kylplatta till alla bärbara datorer som ska spelas på.

Sen så har ingen sagt att någon som aldrig skruvat i den ska göra det, vi säger bara att det kommer måsta göras. Förslagsvis innan du stekt datorn, men var envis och tvär. Hitta egna lösningar.