Inlägg

Inlägg som Subiray har skrivit i forumet
Av Subiray

http://i.imgur.com/jj9Hto4.png

1060 6GB
Kan lägga på typ 200:- om du inte vill ha fyndvara version på grafikkortet.

Av Subiray

@Lampixe: Baxa en oem nyckel från kinguin för 300 :-

Av Subiray
Av Subiray

Hade samma problem flera gånger, jag brukade få dubbelklicka ikonen nere i verktygsfältet och då brukade det starta utan problem.

Dessutom så ska du se till att inaktivera alla hotkeys för att undvika ett sjukt delay på alla alt/ctrl + sifferknapparna

Av Subiray
Skrivet av älg3n:

Jag klarar mig med 8gb RAM, och vill helst ha ett ASUS moderkort, men annars så listan bra ut! Men om du hade läst så hade du sett att Inet inte vad med på listan av dem butiker som jag vill köpa ifrån...

Skickades från m.sweclockers.com

"Var enklast att plocka via inet men är ju bara att du letar hos andra återförsäljare för liknande saker."

Av Subiray
Skrivet av Friterad:

Dvs en åsikt som inte är baserat på annat än vad du själv tycker är rimligt, för det är vad du kan tänka dig betala om du var köpare? Säkert så många tänker när dom ger råd om vad någon ska sälja sin dator för. Gjorde det också för länge sedan.

Sålde mitt gamla bygge med den principen så nej? Jag har ju sagt att du kan få mycket pengar ju dummare köpare du hittar. Vad mer vill du?

Av Subiray

Själva datorn utan OS borde inte ge några problem för 1080 144Hz. 13 124

Alternativ om du är strikt på en G-sync skärm. 16 700:-

Blir ju att skaffa en licens från annat håll då såklart, annars får du lägga till en tusenlapp. Var enklast att plocka via inet men är ju bara att du letar hos andra återförsäljare för liknande saker.

Av Subiray

@Friterad:
Tänker oftast att 60% av begagnade komponenter som tillhör föregående generationer och är begagnade upp till ett år eller beroende på relevans, men blir ofta aldrig mer. + jobb att sätta ihop allt.
14k blir då mellan 8-9k vilket jag nästan höftade tidigare. Då vet du hur jag tänker iallafall

Skickades från m.sweclockers.com

Av Subiray

Fast om man generellt anser att färdigbyggda datorer säljs i butik för ockerpriser (vilket är en populär tanke) så bör ju samma sak gälla de blockerpriser som finns då dessa jämförs med affärernas priser med sina pålägg för att gå med vinst.

TS kan få 15 000:- för sin dator, bara att vänta tills en pappa med för mycket pengar och för lite vetande ska ringa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Subiray

@Theoxues:
Man säger att vid ett bygge för 8-10k får man kompromissa en del. Räkna med att du får kompromissa väldigt mycket.

Kan du bygga själv?
Om ja, kan du tänka dig köpa en win 10/7 licens från Kinguin?
Vilka spel ska köras?
Vilka krav ställs på grafiken?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Subiray

Du får tyvärr aldrig mer än 7-8k utan att begära ockerpris på blocket, behåll datorn för i helvete.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Subiray

För framtidssäkra byggen så får du sikta på mer än 6000, blir antingen att köpa begagnat eller att skippa en dator och lägga till 3-4 tusen för vardera dator så får du något vettigt.

Standard bygget just nu med 6600k och 1060 ligger på ca 8000 - 9000 kr om du bygger själv och har OS eller tar en oem licens från Kinguin.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Subiray
Av Subiray
Skrivet av Lampixe:

Bara för att vara på den säkra sidan så köper jag extra buntband. Det jag är orolig om är att när jag väl flyttar över windows till ssd:n, behöver man då skriva in koden som medföljer i förpackningen? Det är nämligen så att jag inte längre har skivan eller koden. Och hur flyttar man över windows till ssd:n? har du nån susning?

tack för hjälpen!

Ladda ner windows 7 och lägg på en sticka. Skriv ner licenskoden från datorn på ett papper? Installera om skiten och skriv in koden...

Av Subiray

Skit i mekanisk hårddisk och köp en 480 gb ssd

Skickades från m.sweclockers.com

Av Subiray
Av Subiray
Av Subiray
Av Subiray

Battlefield 1 i 60fps 1080p ska inte vara några problem med ett 970, snittade själv runt 100-110 fps när jag lekte runt på runt medium settings med mitt bygge. Ska du uppgradera ditt 970 så blir ju närmsta klivet ett 1070 med en prislapp på ca 4500 :-

Så länge du inte ska köra nya titlar på 144hz så borde ditt 970 stå sig ett tag till. Processorerna av nya generationen ska väl stå sig bra längre än 10-serien. Så skulle nog lägga pengarna på en skylake processor med 1151 socket, du måste ju då ha DDR4 ram så kom ihåg att ha med det i din budget.

Av Subiray