Inlägg

Inlägg som paraplyflygare har skrivit i forumet
Av paraplyflygare
Skrivet av jookeer:

Jepp, sen väljer man partitionsstorlek, default e hela som e kvar, sätter du mindre blir det utrymme över till höger som du kan partitionera + formatera, osv..

Notera att du har bootloadern på E: å Win på C:

BaSåDuVet

Vad innebär detta? Jag vet att jag har installerat OS på SSD. Min SSD finns av någon anledning inte valbar för BOOT i BIOS, är detta något jag bör göra något åt?

Av paraplyflygare

I diskhanteraren ser det ut såhär:

http://i59.tinypic.com/s6kj8k.png

När jag gav hårddisken beteckning så blev bara den delen av hårddisken på 300MB med. Av någon anledning är disken alltså delad. Om jag högerklickar på den stora delen av hårddisken där det står "Inte allokerat" så finns det ett alternativ som heter "Ny enkel volym", ska jag välja det? Eller vad ska jag göra?

Är ganska ovan vid windows som sagt så kan hända att jag ställer lite dumma frågor. Tack för hjälpen såhär långt.

Av paraplyflygare

HDD syns inte/ej valbar i Den här datorn

Jag har en SSD (120 GB) och en HDD (1 TB) i min dator. Installerade W8.1 vid första uppstart av datorn igår kväll på SSD och det gick fint. Nu ikväll tänkte jag att jag skulle installera lite program och då är tanken att jag ska ha programmen (spelen) på min HDD då SSD'n är väldigt liten. Nu dyker problemet upp. Min HDD finns inte med när jag går in i "Den här datorn".. Den syns i BIOS så jag vet att den är inkopplad.

Bör tillägga att jag inte är särskilt van windowsanvändare då jag till vardags och i arbete använder mac men det går ju inte att spela på. Har aldrig använt windows 8 förut.

Vad kan jag göra för att min HDD ska dyka upp?

http://i60.tinypic.com/208got1.png

Av paraplyflygare

Hjälp med att installera 64 bitars

Har efter några dagars arbete har jag lyckats bygga min första dator. Skulle installera OS nu och har köpt Windows 8.1. Öppnar asken och ser att det finns både 32 och 62 bitars version och slänger in 32 bitars. Installationsprogrammet startar som det ska. Inser då att jag kanske skulle installera 64 bitars trots allt (öppnade google och läste om skillnaderna) så jag avbryter installationen. Nu när jag slänger in skivan för 62 bitars versionen får jag någon form av felmeddelande där det står "Recovery" högst upp.. Kan ta en bild och bifoga.

Vet inte vilka datordelar som är revelanta att veta om så säg till om ni vill veta något mer men jag har 8GB RAM och en Intel i7 4790K 4GHz processor.

Vet att mitt inlägg är lite luddigt så säg till om jag ska förtydliga någonting men vad ska jag göra?

Edit: Detta är jättemärkligt men jag startade om hela systemet och slängde in skivan igen och nu verkar det funkera för nu är installationen igång..

Av paraplyflygare

Skruva fast foten på en BenQ GL2450

Ja, jag skulle sätta ihop skärmen nu för att provstarta mitt första datorbygge när jag stöter på ett litet dilemma gällande foten på min skärm. Det verkar som att foten ska skruvas fast i halsen och inga skruvar eller anvisningar till vad för skruvar man ska använda finns. Är det någon som har denna skärm som kan berätta hur du gjorde eller om jag kanske fått allt om bakfoten?

Jag måste ha nått ett moment av total urblåshet. Löste problemet och om någon admin ser detta så kan tråden raderas.

Av paraplyflygare

Det är detta nätagg som Broken-arrow syftar till: http://www.inet.se/produkt/6911369/corsair-cx-500w-80-bronze och jo, jag behöll det. Min utgångspunkt har varit en väns dator då vi har samma användningsområden och hen köpte det agget så då såg jag ingen anledning till att byta.

Angående min SSD så står det ingenting om m2 så jag antar så inte är fallet.
Jag kopplar i den portar som MojoStorage föreslog i sitt numera redigerade första svar och hoppas på det bästa.

Av paraplyflygare

Tusen tack! Ska kolla på detta direkt.

Av paraplyflygare

Fråga om SATA Express

Jag håller på och bygger ihop min min dator som jag sparat till länge nu. Det har gått fint hittills men nu har jag fått lite huvudbry. Det finns säkert ett jättesimpelt svar på detta men jag är en rookie (mitt första egna bygge) inom detta område så jag tänker att jag frågar istället.

Jag har kommit till momentet där jag ska koppla in dvd-läsare + mina hårddiskar i SATA och på mitt moderkort så finns det något som heter SATA Express. Det jag funderar på är helt enkelt vad jag ska koppla in var.

Jag har en SSD som jag ska installera bla OS på och sedan en vanlig HDD som jag ska ha spel på och sen som sagt dvd-läsaren.

Moderkortet jag har är ett asus Z97-PRO (Wi-Fi ac) http://www.inet.se/produkt/1902644/asus-z97-pro-wi-fi-ac-atx

Vad innebär SATA Express och vad ska jag koppla in var? Har läst i manualen flera gånger men känner inte att jag blir så mycket klokare, tyvärr.

Tack på förhand!

Av paraplyflygare

Fråga om nätverk

Jag uppskattar att ni tog er tiden att svara på mina frågor. När man är oviss så tenderar man att bli lite snurrig av alla råd som kommer så jag valde att skärma av lite och har nu fullföljt en kundvagn som jag känner mig förhållandevis nöjd med. (Det är ju svårt som "förstagångsbyggare" att veta fullt ut vad som är "rätt" och "fel" att ha när det finns HUR mycket som helst att välja på.

Något jag undrar nu är dock hur det kommer fungera med nätverk? Känns som en extremt noobig fråga men man är ju van att man kommer hem och kopplar upp datorn på nätet bara. Behöver jag köpa till någon form av nätverkskort eller hur fungerar det? Datorn kommer inte att kunna anslutas till nätverket via kabel tyvärr utan det måste ske trådlöst. Tacksam för råd och hjälp här!

Här är föresten min inköpslista: http://www.inet.se/kundvagn/visa/7133470/2014-09-08

Av paraplyflygare

Jag har fått svar på min fråga och tackar så mycket för det. Om admin vill så kan denne låsa denna tråd.

Av paraplyflygare

Tack så hemskt mycket! Att jag inte tänkte på att googla namnet och ip-adressen. Måste vara värmen som fått mig ur balans. Får tacka magkänslan för att jag tyckte det var något skumt med det här. Tusen tack. Blir inget sålt till "Sandra" här inte.

Av paraplyflygare

Sälja dator till england?

Har en gammal sliten laptop ute på blocket som jag försöker få såld. Det är i princip inget fel på datorn men den är väl i ärlighetens namn inte värd så mycket pengar. Har fått mail från en "Sandra" som vill att jag ska skicka datorn till england. Rättare sagt till London. Jag blir väldigt osäker på om detta är på riktigt eller om det är scam. Har lite svårt att se varför man skulle göra sig besväret att köpa en sliten gammal laptop och frakta hela vägen dit bort.

Bifogar vår konversation i bilder nedan:

1.

http://i57.tinypic.com/2nlw8is.jpg

2.

http://i59.tinypic.com/2u8xafs.jpg

3.

http://i60.tinypic.com/25jz4m8.png

(Jag är alltså "Sara" och jag har censurerat mitt efternamn då jag är hyfsat ensam om det och mitt telefonnummer)
Det sista har jag inte svarat på.
Som ni ser använder hon ett märkligt språk och jag känner mig lite ung och dum i sammanhanget.

emailadressen är en "vanlig" gmailadress.

Vad tycker ni att jag ska göra? Är väl inte direkt sugen på att skicka datorn till england egentligen..

Tack på förhand!

Av paraplyflygare
Skrivet av Tahamatan:

Hej!

Jag la märket till några saker i listan:

Du har inte med något OS: http://www.inet.se/produkt/9128213/windows-8-1-svensk
Eller om du föredrar Windows 7 istället: http://www.inet.se/produkt/9122373/windows-7-home-premium-64-...

Du behöver ingen datormus till datorn?
Ska du bygga datorn själv?
Vad ska du använda datorn till annat än att spela Sims 3?

Svar: Tack! Jag är inte en jättevan windowsanvändare (gör det mesta utom spelandet på en mac) så jag blev lite vilsen bland de olika utgåvorna som fanns. Har windows 7 på den nuvarande windows-datorn men känns kanske lite onödigt att inte köpa windows 8 när det är det som är mest aktuellt. Datormus har jag redan och skulle jag vilja ha något "bättre" längre fram så tar jag det då. Jag hade från början tänkt att inet skulle få bygga ihop datorn men efter att ha sett en del guider och pratat med några kompisar så har jag bestämt mig för att försöka mig på att bygga den själv, ja.

Förutom The Sims 3 så kommer jag använda datorn till en del surf, lite annat spelande och lättare bild och filmredigering. Sen vet jag ju inte hur det blir i realiteten. Jag kanske kommer använda datorn till annat också men det är detta som är det tänkta användningsområdet. Har väl tänkt spela The Sims 4 också men det spelet hade ju så låga krav att man i princip kan spela det på vilken dator som helst.

Tack! Bytte ut CPU och Mb till paketet du hänvisade till. Ska se över de övriga produkterna du hänvisar till.

Skrivet av MakeCoke:

Skulle helt klart gått ner till i5 4690k+Z97-A paketet. Du vinner nästan inget på en i7:a för dina användningsområden, då är det smartare att lägga pengarna på grafikkortet istället. Om du inte ska överklocka så kan du lika gärna ta i5 4460 + H97 och spara ännu mer pengar till grafikkort. Sen har du valt en tradig 60Hz TN, satsa istället på en IPS-skärm.

Skickades från m.sweclockers.com

Kan du förklara detta för någon som inte pratar "datorspråk".

Av paraplyflygare

Uppdaterade kundvagnen efter tipsen ovan och la till en skärm.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/7021049/saras-2

Av paraplyflygare

Tack!

Gjorde mig en kundvagn efter de delar du tagit där. Det saknas dock OS (visste helt enkelt inte vilken jag skulle ta då jag inte är en så insatt windowsanvändare i övrigt) och en skärm för att jag inte vet om jag ska ta en 22" eller 24".

Här är min kundvagn: http://www.inet.se/kundvagn/visa/7020747/2014-08-07
Har ni förslag på någon del som jag kan byta ut för att minska lite på priset är det tumme upp, eftersom det som sagt saknas lite och priset redan är uppe över 10k. Funderar på att ta en 1TB hårddisk istället för 2TB. Behöver nog i ärlighetens namn inte 2TB.

Är i valet och kvalet också om jag ska låta inet montera ihop datorn åt mig eller om jag ska försöka mig på det själv. Jag har sett en del guider och det verkar ju inte vara så himla knepigt, trots alls.

Av paraplyflygare

Speldator med primärt syfte att spela TS3 på

Hej!

Jag har sedan en tid tillbaka bestämt mig för att köpa mig en ordentlig dator. Sedan dess har har jag famlat lite i mörkret och känner mig ganska lost om jag ska vara helt ärlig. Därför har jag nu bestämt mig för att ta hjälp och råd från några som faktiskt kan.

Jag driver idag en av de större bloggarna i Sverige om The Sims och den datorn jag spelar på i nuläget pallar inte riktigt med längre vilket gör det problematiskt för mig att kunna sköta bloggen som trots allt inbringar några kronor till mig vid jämna mellanrum. Jag vill ha en dator där jag kan spela The Sims 3 + alla expansionspaket utan några som helst problem och där det finns möjlighet att spela andra spel om jag så skulle vilja. Det kan hända att jag kommer pyssla med lite lättare filmredigering också så jag vill att det ska fungera hyfsat. Det primära användningsområdet är dock att kunna spela The Sims 3 + alla expansions utan lagg och långa laddningstider. Det jag behöver hjälp med är helt enkelt att hitta en dator som uppfyller mina krav.

Min vän Saga skrev en tråd i samma ämne förra året som jag har läst och spinner vidare på lite. Den tråden finns här:
http://www.sweclockers.com/forum/86-stationara-datorer-koprad...
Jag visste först inte om jag skulle fortsätta i hennes tråd eller skapa en ny, jag hoppas att jag inte bryter mot reglerna när jag skapar en ny.

Min budget ligger på ca 10 000 men går det att få det under 10k vore ju det fantastiskt.

Det jag vet är att jag vill ha en dator med:

  • Minst 3GHz processor och Intel i7 (vet att det eventuellt skulle kunna räcka med i5 men vill helst ha i7 främst för att jag är en sån där tönt som inte kan leva med att det "fanns något bättre")

  • Minst 8 GB RAM

  • Grafikkort, något av dessa:

    Radeon HD 5800, Radeon HD 68xx, Radeon HD 6930 / 6950 / 6970, Radeon HD 77xx, Radeon HD 78xx, Radeon HD 7950 / 7970, Radeon HD 8670, Radeon HD 8760, Radeon HD 8870, Radeon HD 8950 / 8970, Radeon R9 270X, Radeon R9 280 / 280X, Radeon R9 290 / 290X

    Nvidia GeForce GTX 260, GeForce GTX 275, GeForce GTX 280, GeForce GTX 285, GeForce GTX 460 / SE / OEM / v2, GeForce GTX 465, GeForce GTX 470, GeForce GTX 480, GeForce GTX 560 / Ti / OEM, GeForce GTX 570, GeForce GTX 580, GeForce GTX 650, GeForce GTX 660 / (OEM), GeForce GTX 660 Ti, GeForce GTX 670, GeForce GTX 680

    (Alltså något av grafikkorten där alla fält är gröna och markerade med YES på den här listan.)

  • Gärna DVD/Blu Ray-spelare

  • Jag behöver ingen gigantisk hårddisk då jag inte planerar att lagra så mycket på den här datorn men vill ändå inte behöva oroa mig för platsutrymmet. (Har en laptop sedan innan som jag använder till allt utöver surfandet och all lagring sker på externa hårddiskar.) Skulle kunna tänka mig en "vanlig" hårddisk och en SSD också. Har förstått att om jag kommer över 7200 rpm så kommer spelet ladda fint, stämmer detta?

När det kommer till övriga komponenter så är jag hyfsat okunnig. Datorn jag spelar ifrån idag är en familjedator så jag kan inte återanvända skärm eller andra tillbehör och behöver alltså köpa detta också.

Tack på förhand!

Av paraplyflygare

Tack! Rotade igenom kartongen och hittade en lapp där det stod att F11 var det jag skulle använda. Nu är den återställd och klar. Jättetack för hjälpen!

Av paraplyflygare

Rensa ur gammal laptop som sålts.

Hej!

Jag har en gammal (fick den i julklapp 2008) laptop (Compaq/HP) som jag nu sålt till en kompis morsa. Jag har själv inte använt den mer än att jag startat den någon gång sen jag köpte en ny dator för tre år sedan.

Jag skulle vilja blåsa ur den så att den "känns" fabriksny och fräsch när jag lämnar över den och undrar hur jag gör detta? Jag är inte jätteduktig på Windows ska erkännas då jag de senaste åren använt Mac både i arbete och privat men grunderna sitter nog i.

Jag har googlat lite och förstått att det är svårt att få bort allt och att man då måste installera om operativsystemet. Det vet jag inte hur man gör.

Jag är inte särskilt paranoid och tror inte att kompisens morsa är någon hacker så att det som funnits på datorn skulle återskapas har jag svårt att se.

Det jag behöver hjälp med är någon form av guide på hur jag lättast rensar datorn på skit och får den att kännas ny. Är det svårt att installera om os? Om inte, hur gör jag? Jag är hyfsat teknisk.

All hjälp tas emot med öppen famn!
Tack på förhand!