Inlägg

Inlägg som MystiQ97 har skrivit i forumet
Av MystiQ97
Skrivet av Relive:

Tror nog tyvärr att du måste skicka tillbaka den, eventuellt gå till en butik i närheten?

Tyvärr så är nog närmsta butik på andra sidan av Sverige, så det blir nog inte av. Jaja bara man får det fixat på nått sätt, känns ju dock som om Inet borde testa sina datorer efter att dom har byggt dom innan dom säljer? Eller?

Av MystiQ97

Jo, kommer ringa Inet imorgon, hoppas verkligen att det på nått sätt går att lösa hemma, känns jobbigt att behöva skicka tillbaka igen sen vänta längre, speciellt när man har ledigvecka den här veckan så hade verkligen behövt den nu (:

Av MystiQ97

Problem med en helt ny dator....

Så jag köpte nyss en helt ny dator från Inet. En Taurus overkill 1080 Ti för 24 000, det är faktiskt min första stationära dator och eftersom jag inte är speciellt kunnig köpte jag helt enkelt en prebuilt. Så fick det faktiskt idag med posten och skulle starta den.

första som hända är att den piper 3 långa pip, jaha tänkte jag. kollade i manualen och betyder tydligen att den var nått fel med minnet så gjorde det som stog där och tog bort en av RAM minnena, testa igen. pep den här gången också. testade även att köra det andra minnet ensamt men pep ytterligare en gång? vad är chansen att man får 2 stycken dåliga minnen......

Gick dock konstigt nog ändå att starta datorn, och göra alla installationer. en kompis sa att jag borde testa uppdatera alla drivrutiner, gjorde det men samma problem ändå, sen får jag ingen signal till min monitor när jag använder display port heller, fungerar endast med hdmi. Får inte ljudet att fungera, det fungerade en gång sen slutade det nästa gång.

En till sak är att jag kollade lite i kontrollen och tempen på mina cpu cores ligger tydligen på 100 grader celsius......känns inte riktigt rätt, har även vattenkylning så borde inte vara så jävla varmt eller? Ja så min nya dator så kostade mig en hel månadslön är ett helt jävla clusterfuck.

Är det nån annan som har haft nå liknande problem eller har nån aning om vad det kan vara så uppskattar jag hjälpen enormt.

Av MystiQ97

Vad ska man tänka på vid köp av ssd?

Hejsan funderade på att köpa en evo 750 och eftersom jag inte kan nånting om datorer typ som undrar jag om den kommer passa? passar alla ssd till alla datorer? eller finns det olika typer?

Av MystiQ97
Skrivet av Nesvop:

OS följer inte med, jag skulle köra windows 8.1, valfritt språk.
Sen angående fläktar så skulle jag säga att du inte behöver fler. Du kan eventuellt köpa en till 140 mm att sätta i fronten, så du har två där.
Jag har själv FDR4 chassit och kör på endast de ursprungliga fläktarna och det är absolut inga problem alls.

Så jag ska bara beställa en fläkt med då? Jag har hört ganska många klaga på windows 8, speciellt när det gäller gaming.

Av MystiQ97

Men nog är väl ändå 760 hyffsat bra? För vet inte om jag kan vänta tills 960....

Edit: Tror jag går på ett 970 ändå, kan tänja på budgeten lite eftersom min budget får jag för 21 000kr som jag nyss har fått i ''studiebidrag'', det blev nå fel förra året så jag fick alla pengarna först nu så tänkte att jag lika gärna kan använda pengarna till en dator
Men hur är det med fläktarna? måste jag inte ha några fläktar? och os följer inte med eller hur?

Av MystiQ97

Det där med skärmen så lirar jag mycket CS, det är dock en av de få FPS spelen jag spelar på pc, lirar mest strategi, indie och simulation spel på pc. Och hur stor skilland är det egentligen mellan 760 och 970? Har för mig att jag läste nånstans om ett 960 som skulle komma snart, är det kanske värt att vänta på?

Av MystiQ97

Det där verkar fint, men dock så ska ju även tangentbordet vara inom budgeten :/

Av MystiQ97

Jaha men då tror jag att jag kan skippa en i7a =P Men en kompis byggde ihop en dator åt mig http://www.inet.se/kundvagn/visa/7619595/amund
Vad tycks om denna då? är det nått som saknas?

Söker även ett bra tangentbord, funderar på denna https://www.komplett.se/mad-catz-cyborg-v7-keyboard/751400
Har ni nå bättre alternativ?

Av MystiQ97

En fråga bara, är det stor skillnad mellan i7 och i5?

Av MystiQ97
Skrivet av Treant:

Vad ska du göra med datorn?

Den är tänkt till gaming och lite arbete med programmering och grafik.

Byggde ihop en lite snabbt
https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=14221...

Av MystiQ97

Första datorbygge, runt 14.000kr

Hejsan! Jag tänkte bygga min första stationära dator! Bara så ni vet kan jag typ ingenting om datordelar och har aldrig varit med om att bygga en tidigare så jag undrar on någon här kan hjälpa mig bygga en dator för ungefär 14K (: