Inlägg

Inlägg som felixdahlqvist har skrivit i forumet
Av felixdahlqvist
Skrivet av Fastback:

Finns vad jag vet inga vettiga bärbara med 10h batteritid för 7000 kr.

Om du vill ha Thinkpad så finns denna för 7500 kr. Recensioner anger en batteritid på ca 7 h.

Om du verkligen prioriterar batteritid kan det vara värt att höja budgeten lite och köpa en MacBook Air 13". Klassledande batteritid och ett smidigt format. Här bör du dock ha is i magen då nya uppdaterade konfigurationer med Skylake väntas lanseras snart.

Asus Zenbook UX303UB i samma prisklass som MacBook Air erbjuder dedikerat grafikkort i ett nätt ultrabookformat. (Vet inte vad Dark Souls har för grafikkrav). I utbyte mot grafikkortet får du dock uppoffra lite batteritid och batteritiden hos dessa är ca 6 timmar.

Lenovon ser minst sagt intressant ut, har upptäckt att man får tumma på delar med budgeten jag har.
Har själv lite fobi för mac produkter, dels för att jag själv bara har Android telefoner via jobbet och att priset är som sagt högt.

Av felixdahlqvist

Bärbar dator för resande och filmtittande, eventuellt lätta spel.

Hej jag är på jakt efter en bärbar dator som ska användas på väldigt lätta uppdrag.
Flyger hyfsat mycket och söker därför en dator med bra batteritid. runda slängar kanske 10 timmar.
Under denna tid ser jag exklusivt film. Men ibland så drar jag igång små lätta spel så som Dark Souls 2. Skulle vara kul om den klarar av 3an som släpps snart också
Budget är kring 7000kr.
Har kollat på Lenovo Thinkpads och gillar dem för att dem är robusta och har en trevlig trackpad men jag är öppen för förslag.

Av felixdahlqvist

@SolidReactor:

Kom nyss hem och böt port. Tamefan att det var så simpelt, den snurrar runt i konstanta 1600mb/s och jag känner mig väldigt nöjd

Av felixdahlqvist
Skrivet av Roger W:

Vilken slot kör du adaptern i?

PCIe x8

Av felixdahlqvist

Har nu testat en grön adapter, utan större framgång. SSDn knogar fortfarande på i 800mb/s

Av felixdahlqvist
Skrivet av Lager93:

@felixdahlqvist:

Om du gå till mappen
C:\Program Files\Logitech Gaming Software\Resources\G930\Manifest

så finns de en fil som heter Device_Manifest.xml
Gör såhär:
1. Skapa en map som heter Backup
2. Lägg Device_Manifest.xml med en edit t.ex Notepad eller Sublime
3. Leta upp "turnOffInterval" och ändra turnOffInterval="900" till turnOffInterval="0"
4. spara filen på skrivbordet
5. klipp ut filen och klistra in i "C:\Program Files\Logitech Gaming Software\Resources\G930\Manifest"
6. Starta om LGS och du kommer inte att ha kvar problemet!

Funkade klockrent! En elogé till dig

Av felixdahlqvist
Skrivet av Lager93:

Hur ofta stänger den av och på sig ?
Har du ändrat turnoffintervall till 0 ?
Jag har tillfällif kontakt med logitech för mu slutade lgs starta...

Skickades från m.sweclockers.com

vart 15e minut får den ett juck och då får jag dra in och ut laddaren i headsetet. utan laddare funkar det inte ens längre, max 20 min trådlöst

Av felixdahlqvist

Kanske satsa på ett filco? haft mitt i 3 år och är fortfarande som nytt, skämde dock bort det med att beställa PBT caps igår.

Av felixdahlqvist

Törs man fråga om vilka problem vi pratar om? Själv så stänger dom bara av och på hela tiden jag har LGS installerat. Funderar starkt på att köpa något annat nu, sennheiser och en fast mic kanske!

Av felixdahlqvist

Börjar noja om att köpa ett VII Hero nu. Kanske passar på att byta till en ny kylare och trycka in lite noctua fläktar i samma veva. Kommer fan inte kunna leva med den där gröna adaptern :/

Av felixdahlqvist
Skrivet av stimy09:

Din M.2 port kommer aldrig kunna ge full fart då den bara har två banor, det hade jag inte koll på förens David påpekade tidigare i tråden. På mitt moderkort sitter en M.2 port med fyra banor så därför får jag högre fart även om något känns lite skumt.

I ditt fall är en av lösningarna en M.2 adapter till en PCIe port. Typ denna:http://www.inet.se/produkt/5406030/adapter-delock-pcie-m-2-pcie-3-0#/specs

Den kostar ju inte såå blodigt mycket så det kan ju vara värt att testa kanske?

Så GPU i ena PCIe16, Adaptern i den den andra PCIe16. Nätverkskortet flyttar du tillbaka till dit den satt innan och sedan ändrar du tillbaka i BIOS. Jag TROR att det skulle kunna funka ok.

Klickar hem en sådan, men utan att behöva starta en ny tråd senare. Om jag för någon anledning inte vill köra med M.2 adapter, vilket moderkort skulle ni rekommendera har egentligen ingen budget men en rimlig budget 3000kr någonstans plus minus 5-600

Av felixdahlqvist
Skrivet av DavidtheDoom:

Kör du något kort i PCIe 1x portarna?

Räcker väl med att gå till ett Z97 som har full bandbredd till sin m.2?
Z97-Deluxe kanske har 4x PCIe, men Z97-A Delar sin bandbredd med sina 1x portar och får lägre hastigheter om 1x portarna används. Inte helt övertygad om att det är 2x PCIe men det verkar vara ganska konsekvent. Bara hittat säkra källor på att två Asrock Z97 faktiskt har 4x.

i BIOS fanns ett val mellan M.2 Eller PCI portarna. Detta märkte jag när inte disken kom fram. Förut hade jag nätverkskortet högst upp i PCIe X1 men eftersom det inte gick att ha båda igång samtidigt så har jag flyttat ner nätverkskortet till en PCIe X16. Kan detta vara förklaringen till varför SSD'n inte ger fullt ös?
Ursäkta om jag verkar dum, jag fick bara igång datorn när jag byggde den och sen spelar jag för det mesta så jag har faktiskt ganska kass koll kring det mer tekniska i det hela.

Av felixdahlqvist

Någon annan som har provat köra med adapter? Tips på produkt skulle vara underbart!

Av felixdahlqvist

Så lättaste lösningen om jag vill ha full prestanda på alla mina komponenter är egentligen att gå upp till X99?
Kändes lite väl dyrt egentligen. Kanske får nöja mig med disken som den är då!

Av felixdahlqvist
Skrivet av stimy09:

Just det ja. Jag provade faktiskt att ta bort mitt wifikort från en PCI-port, men det var marginella skillander då, typ 5%.

Så här ser det ut för mig:

http://i.imgur.com/q0qkDWJ.png

http://imgur.com/yKL3k61

Och såhär ser det ut för mig.

(fortfarande dålig på att posta bilder på samma sätt som ni gör, men det tar vi en annan gång så vi får hålla tråden på spår!)

Av felixdahlqvist
Skrivet av stimy09:

Kanske något i denna stil vore något att köra med då den har en kylfläns som ingår i lösningen?

http://www.amazon.com/Bplus-M2P4A-PCIe-NGFF-Adapter/dp/B00LAQ...

54 Dollares, dem var då duktiga på att ta betalt!

Av felixdahlqvist
Skrivet av Svensktiger:

Min 950 512Gb låg också på ~8-900Mb/s i moderkortets m.2 slot.
Med en adapter presterar den som den skall.

Törs man fråga vilken du använder då?

Av felixdahlqvist
Skrivet av MonkeN:

hur är det med nvme på z97 riktigt?

Det ska vara fullt kompatibelt!

Av felixdahlqvist
Skrivet av stimy09:

Jag har sett i andra recensioner att dom fick ca 10% bättre resultat med en fläkt riktad mot chippen. Små kylflänsar lär ju göra större skillnad eftersom dom kyler ännu mer. Men jag tänker mest på att grejerna ska hålla och inte brinna upp.

Ja, intressant att höra vad AS SSD säger om din disk!

AS SSD måste ju ha något fel, 650mb read och 10mb write!
Känns nästan som att det är samsung som har tagit vatten över huvudet och utlovat höga hastigheter men att man sen måste ha indirekt kylning på produkten känns ju bara fel. Läste dock att många med 512GB versionen hade mindre problem! Kanske är det firmware som spökar.

Av felixdahlqvist
Skrivet av stimy09:

Jag installerade en 950 pro på mitt MSI X99S SLI plus. Jag får väl inte heller superimponerande prestanda i testprogrammen. Däremot tycker jag att den verkar vara riktigt snabb i vanligt användande.

Jag har laddat ner både Samsung Magician och Samsungs NVMe drivrutin härifrån: http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite...

Med Samsung Magician får jag allt mellan 1000-2600 read och write blir alltid runt 1500.
Med Crystal disk får jag 2575 read och 1500 write.
Med AS SSD får jag extremt dåliga värden.. Typ write på bara några hundra. Där känns det inte som att det throttlar utan snarare som att den mjukvaran och min disk inte lirar ihop av någon anledning.

Jag har känt med fingret på disken när jag kört långa ATTO test och den blir så varm att jag omöjligt kan hålla fingret på en längre stund. Så att den skulle kunna throttla känns rimligt. Jag ska låna hem en FLIR IR-termometer från jobbet och kolla tempen under drift inom någon dag.

Sen har jag ändå fått en känsla att det nog kan göras en del med mjukvara, säkert både BIOS på moderkortet med också firmware på disken kommer göra att det med tiden optimeras. Samsung Magic säger något om att "please confirm that your system is properly configured bla bla bla".. Dessutom rekomenderas att köra en "OS optimization" det är bara att det inte stöds av min disk "this disk does not support OS optimization", men det lär väl komma.

Fullt möjligt, hade exakt samma tanke. Att låna hem en speciell termometer jag använder på jobbet och sedan en sorts luftkanon med slang utifrån som matar in kall luft. på detta sätt så kan jag komma ner i bra kalla temperaturer för att sedan kunna avgöra om detta är en sorts throttle grej eller vad som nu händer.
Får exakt samma sak om OS optimeringen. Ska testa själv med AS SSD och se om dem levererar några andra resultat!