Inlägg

Inlägg som felixdahlqvist har skrivit i forumet
Av felixdahlqvist

Hittade just en artikel om just throttlingen.

http://www.legitreviews.com/samsung-ssd-950-pro-512gb-nvme-pc...

Verkar som att jag kommer måsta införskaffa fläktar till datorn.

Av felixdahlqvist
Skrivet av erssn:

Dom är rätt känsliga för värme! Vart sitter sloten?

Ganska precis i mitten av moderkortet, en bit under. Bakom grafikkortet!

Av felixdahlqvist

Seg Samsung 950 PRO 256GB

Hej jag har alldeles nyss satt igång datorn med den nya disken monterad men till min förvåning så får jag inte speciellt bra resultat i varken Samsung Magician eller Crystal disk. Endast 835mb/s i read och 809mb/s i write.

Moderkortet SSD'n sitter i är ett ASUS Z97-A och enligt samsung så ska det inte vara några problem med att uppnå minst 2000mb/s

Någon som har nått tips på hur man ska få ut mer ur SSD'n?

Av felixdahlqvist

Finns det chans att driva skärmen med ett enkelt 980ti, 4590k @ 4.1 Ghz
det jag strävar efter är att aldrig droppa under 60fps på relativt höga inställningar.

Tacksam för svar!

Av felixdahlqvist

Hur har din dator i sig presterat på den upplösningen? Har en liknande setup och går i tankar om att köpa skärmen men vet inte riktigt om man måste köpa ett till 980ti då.

Av felixdahlqvist
Skrivet av careface:

Vars kan man hitta ett sådant skrivbord? Har flytt på g och ska skaffa mig ett rejält skrivbord och söker just ett sånt där med en smal kurva in i mitten. Tacksam för svar!

Av felixdahlqvist

Skall testas, funderar även på att åka in till butiken jag köpte agget av och höra vad dem säger, köpte det ju i augusti så någon sorts good will eller refund borde ju kunna lösas

Av felixdahlqvist

Datorn dör utan BSOD eller memory dump.

Hej hej, söker hjälp här igen efter lyckade resultat förut. Hittade inget liknande i någon annan tråd!

Så det som finns att säga, reste bort över en helg för ett tag sedan och kom hem och skulle starta datorn, allt rullar på tills jag spelar Dota och datorn tvärdör, konstigt tänker jag och kör igång igen. Samma sak hinner bara ta mig in i spelet så händer det igen. Det var rätt så sent så jag går och lägger mig framför TVn och tänker inte mer på det.

Dagen efter börjar felsökningen, tar mig in i windows och plickar runt lite i HWmonitor och kollar så inget grillas, allt har vanliga temps och när jag precis ska starta chrome så dör datorn igen (15 minuters användning) jag får inte fram en BSOD och jag får inga memory dumps heller. Vars börjar man?

Setup:

MSI Gaming 5 z-97
Kingston Fury minnen på 8GB
i5 4690k @ 4.0 via moderkortsklockning (samma resultat utan klockning)
EVGA 980ti @ stock
212+ kylare
Corsair CX 750M
SSD samsung 120gb
500gb WD HDD

och allt sitter i ett define R5 om det nu skulle spela någon roll!
och en omformatering är beprövad men utan bättre resultat.. (windows 10)
Efter forskning på nätet så ska ju nätagget vara skit dåligt, men hur kan jag vara helt säker på att det är det som är fel?

Av felixdahlqvist
Av felixdahlqvist

Har samma moderkort och hade samma problem, datorn började tillslut dö utan BSOD eller memory dump. Vart så allvarligt att jag inte ens kunde avinstallera mjukvaran för killer nätverket. Formaterade och laddade ner drivrutinerna på MSI's hemsida som inte har med mjukvaran. Allt fungerar smidigt nu!

Av felixdahlqvist

Jag jobbar med makita 18v och även mindre versioner. Sjukt bra grejer! sviker aldrig.

Av felixdahlqvist

Ja, jag skulle nog ha satsat på denna
http://www.inet.se/produkt/2206911/dell-27-p2714h-ips-led

IPS ger otroligt fina färger och jag antar att om du är en filmälskare så ser du nog det mesta i 1080p och när jag jämför med min IPS och TN panel hemma (lite äldre modeller) så finns det inte en chans att jag ser på TN panelen.

Av felixdahlqvist

Hur tror ni priserna kommer att bli när deras 2 nya skärmar kommer? samma pris på dom eller kommer alla 3 sjunka? Är snuskigt sugen på den här men vet inte om man vill vänta tills dem 2 andra kommer och se vad som händer med priserna?
En till fråga, kommer ett 770, 8 GB RAM och 4690k räcka för att köra dota 2 i bra grafik på 1440p?

Av felixdahlqvist
Skrivet av Jonssown:

Det borde inte vara några problem alls att driva spel i 1440p med ett GTX 770.
Jag driver personligen en Asus PB278Q (2560x1440) med datorn i signaturen utan problem, mitt 680 driver allt från World of Warcraft till BF4 (Ultra x2 MSAA) utan problem, snittar runt 60-70 FPS på en 64-Player map. Jag har dock inte "raidat" i WoW på flera år, men borde inte vara några problem.
Det kan dock bli tungdrivet om du ska upp i 144FPS, men tänk på att du har vid köp från rätt butik öppet köp att utnyttja om du skulle ångra dig.

Lycka till.

Notera att ett GTX 770 är ett GTX 680 på steroider, uppvridna klockfrekvenser och snabbare minnen.

Tackar, smackade just iväg ett 770, blir ett uppgraderingspaket när jag kommer hem från amsterdam. Och skärmen rullar nog in som snarast, då det kommer en ny laddning till våra butiker i sverige

Av felixdahlqvist

Så slut frågan lyder, funkar gtx 770 med 1440p? Eller ska jag bara slopa swiften och köpa en 144hz 1080p?

Av felixdahlqvist

Så G-sync är inte nvidia specifikt? Och hur står sig den där kylaren mot MSI's? MSI ska ju vara ruggigt tyst, inte hört mycket om sapphire dock

Av felixdahlqvist

GTX 770 2560x1440?

Tjenare, har lite ambitioner om en asus rog swift för att få köra G-Sync men inser nog att min dator just nu är skräp för den upplösningen så jag knåpar lite på uppgraderingar.
Jag tänkte mig ett GTX 770 och sedan få köpa en I5 processor om några veckor och i sin tur få köpa en swift.
Enligt många ska inte ett 770 räcka till, och utan att spränga hela lönen så vänder jag mig till er. Det enda som kommer göras är film och serie tittande men huvudsakligen spelande, då är det Dota 2, WoW, Diablo 3, Hearthstone och lite Counter Strike.
Huruvida håller ett 770 på den upplösningen?
Finns det ens tanke på att starta BF4 med den setupen?