Inlägg

Inlägg som rakmakkan har skrivit i forumet
Av rakmakkan
Skrivet av MultiMan:

Börja med att berätta vilket OS du kör.

Exakt vilken version av Crimson hämtade du (bifoga gärna länken)? Det finns två olika och till ditt gamla kort är gamla Catalyst förstavalet och Crimson enbart en beta (och en helt annan version än för senare kort).

Crimson (enbart beta) för gamla kort (W7x64): http://www2.ati.com/drivers/beta/radeon-crimson-15.11-ni-eg-6...

Crimson för nya kort (W7x64): http://www2.ati.com/drivers/radeon-crimson-15.11-with-dotnet4...

Har du laddat fel version eller kör beta får man räkna med problem. Bara att återgå till tidigare fungerande variant.

Läste fel. Betan är enbart 7600 och nedåt, alla GCN-baserade verkar köra en och samma drivrutin. Ledsen för att jag snurrade till det.

Edit: *Trådrubrik redigerad*

Skrivet av anon78208:

Tramsig rubrik. Ditt grafikkort är inte förstört. Det som har hänt tror jag är att mjukvaran har fastnad i "2d clock" alltså ett sorts strömsparläge som är igång när man t.ex. sitter på skrivbordet och jobbar med saker som inte nyttjar grafikkortet nämnvärt.

Testa följande
Tanka DDU: http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstalle...
Avinstallera din grafikkortsdrivrutin fullständigt med hjälp av DDU.
Installera grafikkortsdrivrutinen igen och se om det blir bättre

Om det fortfarande inte skulle fungera så ta hem 15.11.1 här: http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalys...
Kör DDU igen och installera sedan 15.11.1

Jag får väl tacka för eran hjälp iallafall. Jag har kommit fram till att crimson är problemet. Jag laddade ner de gamla beta drivrutinerna och nu fungerar allt som det ska. Jag får fortsätta uppdatera i framtiden och hoppas på att crimson då fungerar som det ska.

Av rakmakkan
Skrivet av ph33r:

Nu har jag inte tips till ditt problem. Men när du länkat bilder måste du länka direkt till bilden annars funkar det inte, dvs länka till http://i.imgur.com/lEc12FE.jpg istället.

http://i.imgur.com/lEc12FE.jpg

Okej, tack! Tänkte inte på det haha

Av rakmakkan
Skrivet av anon78208:

Tramsig rubrik. Ditt grafikkort är inte förstört. Det som har hänt tror jag är att mjukvaran har fastnad i "2d clock" alltså ett sorts strömsparläge som är igång när man t.ex. sitter på skrivbordet och jobbar med saker som inte nyttjar grafikkortet nämnvärt.

Testa följande
Tanka DDU: http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstalle...
Avinstallera din grafikkortsdrivrutin fullständigt med hjälp av DDU.
Installera grafikkortsdrivrutinen igen och se om det blir bättre

Om det fortfarande inte skulle fungera så ta hem 15.11.1 här: http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalys...
Kör DDU igen och installera sedan 15.11.1

Okej så jag testade avinstallera och installera om, det fungerade inte. Ska nu fixa gamla drivrutiner. Men varför jag trodde att det var trasigt är följande. (glömde totalt skriva detta när jag förklarade problemet i tråden.)

http://imgur.com/lEc12FE

Så här ser det ut nu. Den flickrande skärmen är alltså min primära. Jag har testat den i en annan dator och den fungerar fint. Detta var heller inget problem innan utan det startade med crimson.
Därav trodde jag att crimson hade förstört mitt grafikkort.

Av rakmakkan

Radeon crimson krånglar med mitt grafikkort, HD7970

Okej så nu är det så att jag installerade Radeon Crimson. Efter det så startade jag Assassins creed och märkte att jag gick från 60 fps till 27 fps. Jag bestämde mig för att tabba ner och kolla runt lite, hittade då att GPU-klocken och minnesklocken hade gått ner till riktigt lågt.

http://imgur.com/7z7WV33

Här är en bild på hur det ser ut just nu.

Försöker jag dra upp något av dessa två även det minsta lilla så blir skärmen antingen svart, eller så fryser sig bara datorn och även mitt p12 tangentbord slutar med sitt mönster. Jag har corsair k70 RGB med rainbow som en våg. Och vågen stannar alltså bara upp samtidigt som datorn fryser sig helt. Jag har testat att vänta upp till 30 minuter men det fungerar fortfarande inte.
Jag har även testat att klocka i MSI afterburner men samma sak händer där.

Har någon en minsta lilla aning på hur jag kan fixa detta?

Edit: Kör windows 10 64bit. Hade lite bråttom att skriva detta inlägg, tänkte inte så noga på allting.

Av rakmakkan

Detta crimson fick nu mitt grafikkort att balla ur.

http://www.postimg.org/image/6h9p4sjnz/

Så här ser det ut. Klocken har gått ner till nästan det lägsta. Oavsett om jag försöker dra upp till mycket eller lite för att sedan verkställa så fryser datorn helt. Har provat göra detsamma i MSI afterburner, där hände samma sak. Jag testade gå iväg från datorn 10 minuter, då var den fortfarande fryst. Inte har jag kvar gamla drivrutiner heller så jag kan backa. Går nog att hitta bara jag söker.. Men men. Ville ju ha nya drivrutiner, och så blir det såhär :/

Finns det någon som möjligtvis har en lösning på detta?

Edit: Ser att bilden ej visas. Vet inte vilken sida jag bör ladda upp på för att den ska synas ordentligt. Så jag skickar länken istället. http://imgur.com/7z7WV33

Av rakmakkan
Skrivet av anon183825:

Kundvagnen ser helt OK ut, men grabben är alltså 10 år och ska spela GTA och CS:GO?
Är inte det lite väl våldsamma spel för en 10-åring eller är jag bara knäpp?

Äsch, spelade sådant när jag var yngre. Jag har då inga som helst problem med moral eller dylikt. Har heller inte dödat någon!

Av rakmakkan
Skrivet av Baxtex:

Har du inget att dölja? Kan du inte skicka ett pm med alla dina epost addresser och lösenord då? Eller låt mig få kolla på alla dina sms eller dina bilder i din telefon? Har du inget att dölja så skulle väl inte det vara något problem?

Döljer inga hemska bilder på mobilen, heller inte sms. Inte epost heller. Grejen är att dom kan få se så mycket dom vill, inte för att jag tror att dom slumpvalt väljer ut just mina epost att kolla igenom, och skulle dom så göra det. Vad berör det mig? Jag kommer aldrig träffa dig, så hade jag skrivit något pinsamt eller så så hade det inte varit så farligt. DOm kommer inte lägga ut det någonstans heller, så nej. Jag bryr mig inte om dom spionerar. Självklart kan man tycka att det inte är okej, men dom har redan vunnit. Finns absolut ingenting vi kan göra något åt. Bara sluta gråt och ta det som det är. DOm har vunnit
Och nej, dom samlar inte in lösenord för fan.. Ge dig. Snälla. Sätt på dig en foliehatt nästa gång

Av rakmakkan
Skrivet av Archaea:

Inte längre en giltlig anledning att stanna på W7. MS har släppt en uppdatering till W7 och W8 som kommer mer samma typ av datainsamling.

Personligen tycker jag hela den här grejen med Windows 10 datainsamling är överdriven. Google och Facebook samlar in betydligt mer data; och av någon anledning tycker folk det är OK.

För att folk inte orkar bry sig. Varför avstå från något bra bara för att dom får in lite data från mig? Asså det där är så dumt. Såvida du inte är en pedofil med 2000 bilder och filmer på barn under 12 år är det nog okej. Annars förstår jag inte vad folk gråter så mycket för när det kommer till att dom samlar in data.

Av rakmakkan
Skrivet av SCORPIUS:

Jag har inte alls hängt med i win 10. Kör win 7.
Sååå... hur är det med spionprogrammen nu? Behövs det stängas av saker för att vara mer privat?

Frågan är ju vad för hemskheter du döljer om du inte skaffar w10 för att du tror att microsoft spionerar på varenda liten sak du har på din dator för att skratta åt dig eller anmäla dig för något. Vore en fet jävla slump att just du är den utvalda isåfall. Nej lägg ner med det där töntiga spioneringssnacket och skaffa windows 10 ist. Blir lika förvånad varje gång någon säger "åååh skaffa inte w10, dom spionerar på dig!" Och? Jag har absolut ingenting att dölja.

Av rakmakkan
Skrivet av doerman:

@rakmakkan: Säg mig, vilka headset presterar bättre inom prisklassen ~400-500 kr?

För 500 kr får man inget headset som är bra, förutom QH-90. Det absolut ENDA bra valet för dom pengarna.
Siberia v2 är skräp, och inget annat än skräp.
Och den som kan något om headset vet mycket väl att siberia v2 är ett skämt.

EDIT: Jag vet att QH-90 går för 690 kr och uppåt , men väldigt ofta är den med på kampanjer och kan konsta 500 kr. Jag köpte mitt för 499 på webbhallen i februari detta år.

Av rakmakkan

Jag gråter blod när jag ser att folk här på sweclockers, forumet där folk som har problem söker hjälp hos teknikkunniga, säger att siberia v2 var ett av deras favorit headset osv.
Usch.. Tappar all respekt för människorna här när dom inte ens kan skilja på bra och dåligt.
Jag skäms, det gör jag verkligen.

Av rakmakkan
Skrivet av Pamudas:

Och du tog med mig i ditt citat för att...? Har spelat CS i ca 8 år, vet exakt vad högre fps innebär.

Oj förlåt, var inte meningen att citera dig

Av rakmakkan
Skrivet av NodCommander:

Antingen har CS den mest konstiga motorn någonsin, eller så är placebon/betiningen mycket stor i spelarbasen.

Skrivet av Jonny Myran:

Jag skulle verkligen vilja se blindtester där den påstådda skillnaden mellan 144 och 400/500/whatever fps testas. Säger inte att det inte stämmer, men jag tycks inte kunna hitta några faktiska tester.

Skrivet av Deatlev:

Hur ska ögat kunna se något utöver vad skärmen är kapabel till att visa?

Skrivet av Pamudas:

Där fick du mig.. läste inte riktigt. Blir bara förbannad på alla som säger att fpsen inte har ngn betydelse i cs.

Ni behöver kolla på den här.
https://www.youtube.com/watch?v=hjWSRTYV8e0

Sluta tro att ni är experter på människokroppen och teknologi. Högre fps är bättre, oavsett vad ni 40+ säger.
Alla som spelar cs över en längre tid märker skillnad, så finns det silvers och guldnovas som säger emot. Men det är för att dom är totalt usla på CS, så dom har ändå inget att säga till om.

Har man ingen erfarenhet av nånting så bör man inget säga

Av rakmakkan

Inte världens bästa på datorer heller, men har jag fattat rätt så är de bättre med 2x8 GB ist för 4x4 GB. Alltså bättre att köra bara två istället för att köra 4 st stickor.

Av rakmakkan
Skrivet av Rygeert:

Hej SC!

Letar just nu efter ett gaming headset runt 700-1000kr men vet inte vilket jag borde ha.
Kommer använda det till FPS spel som CS:GO och BF4 och mycket Skype osv. så det är viktigt med en bra mikrofon om det finns någon för den prisklassen.

Har kollat på några headset men har inte mycket koll på vad som är bra.
Listar dem jag tyckt sett intressanta ut. Är dem något att ha? Hur är komforten, ljudet och sådant från någon som har testat dem?
Logitech G35: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=403908 Är dem något att ha? Hur är komforten, ljudet och sådant från någon som har testat det?
Qpad QH-90: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1374122

Hur stor är skillnaden mellan dessa headset?
HyperX Cloud II: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2983517
HyperX Cloud: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2625329

Uppskattar även andra förslag! Har jag varit otydlig är det bara att påpeka det så förtydligar jag det.

Jag har testat QH-90 och Cloud II, har kompisar som använt sig av G35 som nu har QH-90. 2 av 3 som använde g35 föredrog QH-90, och jag föredrar Cloud II över QH-90.

Så.. Jag skulle säga Cloud II iallafall.

Av rakmakkan
Skrivet av kaya:

Pro är bättre men evon är nästan lika bra.
Spelar du? 250GB blir ca 225GB i Windows sen OS på det och du är nere på 200, Arma 3 med nån mod blir ca 100 gb, gta är väl ca 50-60 gb eller så, sen är disken nästan full.
Tycker du ska köpa evon, det gjorde jag själv och är väldigt nöjd.

Skickades från m.sweclockers.com

"Arma 3 med nån mod blir ca 100 gb" okej.. mitt arma 3 med lite möjliga mod tar 20GB...

Av rakmakkan
Skrivet av Herr Andersson:

Rockwell blev blev det ej så rockande (höhö) Broadwell ock Skymont blev det något konstigt låtande Cannonlake.

Är namnbytet ett tecken på att Intel kanske omedvetet inte tror att processorerna är så bra som dom borde vara?

Hur kan du stava så otroligt fel på fragbite?
Denna tråd är ju endast troll.
Håll dig till den sidan med sådant här strunt istället, där verkar dom ha dålig humor iallafall så.

Av rakmakkan
Skrivet av Kronvrak:

Funderar på att sätta ihop överblivna delare till en speldator som fungerar för lite äldre spel som Battlefild 1942, Wings of Prey och Aces high m.fl.
Det mest krävande kan vara SuperTuxKart v9.0 (just nu).
Andra spel som spelas klarar A10-5700 integrerade GPU, bra på egen hand.

Har sedan uppgraderingen av TV-bänksdatorn (HTPC), fått delar över som kanske kan användas som grund till en speldator...
Finnes:
MiniITX Moderkort FM2+A10-5700 FM2 processor+4GB 1333Mhz RAM+500GB 2,5" HDD+Tangentbord+mus+DVD-brännare+Win7 32bit.

Tänkte kombinera ovan med nyinköpta:
Chassi+Grafikkort+Nätdel+SSD+Processorkylare (Original A10-5700 kylaren saknar fläkt som togs som chassifläkt till TV-datorn).
http://www.inet.se/kundvagn/visa/8053675/latt-speldator-2015http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/8053675/latt-speldator-2015

Stora frågan är kommer AMD APU processorn och Nvidia Geforce 960 kommer fungera ihop?
Tycker också att allt blev lite väl dyrt, skulle det gå att få ned priset med någon tusenlapp tro, Utan att göra datorn allt för tandlös?

Länk till kundvagnen

PS. I inköpslistan finns även en slimline Optisk Sata-kabel och en datormus men dessa två är tänkta för (den andra datorn) TV-datorn, för att få igång dess Blurayenhet och styra datorn framme vid TV-bänken vid hörlurslyssning.

Du får ingen speldator för 5000, du får en dator du kan spela på. Det är helt olika saker, men ja. Det du länkade funkar bra

Av rakmakkan
Skrivet av lillenswe:

Det är snart dags för mig att skaffa ny mobil och ny operatör (Jag har tröttnat på 3) problemet är att jag vet inte vad jag vill ha för mobil och operatör. Jag har kört med iPhone sen iPhone 3 men funderar på att vidga mina vyer lite grann. Så vilken mobil och operatör ska jag satsa på?

Tele 2 med HTC one m9 kanske?
För det första, Tele 2 är en billigare version av Telia. Allting är lika bra, det enda jag kan tänka mig är täckningen. Men då handlar det om i djupa skogar och i bergen.
Så i städer och mellan städer kommer du inte ha något som helst problem.
Plus att du inte har någon fast bindningstid.

Och HTC One m9 för att den lätt har det bästa ljudet, är en av de snyggaste mobiler just nu, bra mycket skönare gränssnitt än någon annan mobil (HTC Sense 7).
Och folk som försöker lura i dig Samsung ska du enbart ignorera. Ingen riktig mobil kunnig person kommer rekommendera Samsung till dig iallafall. (Ja jag är beredd på allt hat från er Samsung fanboys).

Av rakmakkan
Skrivet av roosterx:

Nu vet jag många i dag inte tycker eller tror riktigt på detta, men jag kör med vanlig dammsugare, o det har faktiskt fungerat för mig sedan början på -90 talet, och jag har faktiskt byggt några datorer upp genom åren..

Jag kommer inte byta ut att bara använda vanlig dammsugare, fungerar något för mig i 25 år, är jag rätt så nöjd.

Ja klart det funkar, handlar väl mer om att dina komponenter blir myyycket renare av tryckluft, plus att det kan hända att dom skadas pga dammsugaren.