Inlägg

Inlägg som rakmakkan har skrivit i forumet
Av rakmakkan
Skrivet av thatguy:

Hej skulle vara behjälpligt om du kunde fundera ut en typ av budget för ditt projekt.
Det kan kosta allt ifrån äggkartonger ståltråd och orientaliska mattor till tiotusentals kr
Det beror lite på vad du har för väggar i lgh betong är att föredra. Så fundera lite och återkom så blir det lite enklare att komma med realistiska lösningar. Mvh

Okej, jo det är träväggar med isolering emellan. Allt jag vet nu tyvärr. Men jag antar att det hjälper lite iallafall.
Min budget är 10 - 15 000 kr, men om det absolut måste gå över priset så får jag väl göra så. Det måste ju inte vara den bästa ljudisoleringen där absolut INGEN kan höra, tänke mer på att grannarna inte ska höra, även om dessa väggar redan är rätt så bra isolerade.

Av rakmakkan

Ljudisolera rum för trummor

Nu är det så att jag hade tänkt ljudisolera ett rum för att spela trummor i.
Jag bor i ett hyreshus, med grannar ca 6 m ifrån vårat hus.
Rummet är 2.50x3.40 m, och då undrar jag vad kostnaden i allt detta blir, och någon bra sida att köpa material ifrån, och vad för slags material.

Edit: Budget 10 - 15 000, väggar gjorda av trä.
För mer information så fråga bara.

Av rakmakkan
Skrivet av Lythelius:

Hej!

Funderar på att köpa en surfplatta till min dotter i julklapp. Hon har redan väldigt kul med min mobil och har även fått ärva en SE Xperia Arc som hon kör lättare barnapplikationer på.

Mina önskemål är en billig surfplatta, gärna under 1000 lappen och spelar ingen roll om det är av okänt märke eller inte. Det viktiga är egentligen att den är hyffsat rapp då dottern lätt tappar tålamodet och slänger iväg saker om de inte funkar. Därav även önskemålet att surfplattan ska vara billig, utgår ifrån att den kan/kommer gå sönder ganska snabbt. Vill ändå prova och se om hon är redo för det.

Hon kommer främst köra Bamse-appen och Radioapan samt streama film via Plex, Barnkanalen och Youtube. Plattan behöver endast WiFi.

Någon som har erfarenhet av en billig platta som ändå imponerat?

Mvh

// Peter

http://cdon.se/hemelektronik/alcatel/alcatel-onetouch-tab-7-h...

Off topic: Att köpa något sådant till en 2 - 3 åring.. jag är självklart inte rätt person att döma vad du gör, men jag säger det bara, din dotter kommer att vilja ha allt och lite till hädanefter. Får dom något sånt i den åldern så är det kört. Jag gjorde samma misstag med min dotter (4 år vid händelsen), nu är hon 7 år och vill bara ha och ha och ha. Nya iphone, dyra hörlurar, mac dator.. Dom ska inte ha sådanna saker i den åldern. En fungerande mobil är vad som duger.

Av rakmakkan

Tycker att mobilen ser riktigt tråkig ut. Det är ändå 2014, varför dessa tjocka kanter? Tänker på dom här svarta ramarna runt skärmen på sidan, uppe och nere. Vare sig det är ett flaggskepp eller inte, skulle inte vilja köpa en sån mobil nu. Ser ut som att man köpt något från 2012

Av rakmakkan

Skulle aldrig få för mig att skaffa mindre än 100/10, helst 100/100.
Jag som laddar ner mycket spel och diverse behöver snabb uppkoppling. Att vilja spela ett spel med polarna som alla andra har installerat förutom jag är rätt tråkigt då man måste ladda ner det från t.ex steam, och då vore det bra med 100 mbit ner så det går fortare. Även så sitter det ju folk här hemma som vill kunna använda internet, har man då 1mbit upp så kommer det att kaosa för resten.

100/100 är inget annat än bra och nödvändigt för åtminstonde gamern, men även folk som är kräsna på HD och vill se en film på netflix utan att den ska buffra hela tiden.

Av rakmakkan
Skrivet av Baxtex:

Precis flyttat till en tja, större by med ca 3 tusen invånare med skånes minsta fiber täthet. Är DSL lina som gäller och fick idag första räkningen, 489kr för 8mbit. Känns lite väl när man har kompisar 4 mil ifrån som har 100/10 för 150kr/månaden.

Varför är det så svindyrt? Funderar nästan på att skita i det, skaffa mobilt istället. 500 spänn känns löjligt dyrt. Telia var ju så fula att alla deras priser stod exklusive moms också när jag beställde, så kom som en smärre chock detta.

Betalar 300 i månaden hos banhof för 100/100..

Av rakmakkan
Skrivet av Sony?:

Funderar på att starta upp en sida som hyr ut CS:GO servrar.

Tänker mig att man SMS:ar "csgo [2h/4dagar/3veckor/1månad]" och så får man tillbaka server IP:n och admin/rcon lösenord.
Kommer också gå att betala med kort + paypal via hemsidan om man föredrar det.

Tror ni det finns något intresse för det?
Vad finns det för ställen idag som hyr ut CS servrar, hur fungerar de, har de några nackdelar? (tex 64tickrate, osmidigbetalning, dyra, 1 månand som minimum)
Kanske rent av finns ställen som ger ut CS:GO servrar gratis?

Asså.. det finns ju sidor som hyr ut cs go servrar gratis. Så ganska meningslöst med detta. Även om du säkert får någon hundring i månaden för det, MAX

Av rakmakkan
Skrivet av anon180898:

I mitt tycke så handla headphones alltid främst om hur skönt de sitter på.
Givetvis vill man ha bra ljud också men sitter de inte bra så blir det inte mycket dem används i alla fall.

Märket på lurarna du länkar har jag personligen aldrig hört talas om speciellt mycket eller någon erfarenhet utav. Dock har jag alltid varit nöjd med Steelseries Sibera series.

Exempelvis dessa föredrar jag. http://www.inet.se/produkt/6304853/steelseries-siberia-v2-sva.... Inget 7.1 ljud, men har inte haft något super stort behov av det heller.

Jag ber dig, tänker du länka sebiria headset så håll dig undan från sweclockers. Här hugger dom till som tigrar när länkar på dessa skit headset dyker upp. Det är ett gammalt skräpigt headset som duger som reserv ifall ens vanliga headset pajar. Priset på dessa bör ligga på 200 kr, inte ett öre mer.

Av rakmakkan
Skrivet av H4nsson:

Detta är nog det bästa du får under 2000kr (Om du inte vill köpa begagnat dvs): http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40103100/

Riktigt bra stol för pengarna!

Denna förbannade markus stolen.. verkar vara någon slags legend på denna sida. En hård, tråkig stol som kostar alldeles för mycket för vad den egentligen ger. Vet inte om det är pga min längd (1.75), men den är väldigt obekväm att sitta i. Skulle aldrig få för mig att köpa den.

Av rakmakkan
Skrivet av NukeHenk:

Jag har dålig erfarenhet av ComHem (internetstrul som aldrig löste sig) och Bahnhof (hemsk kundservice).

Då måste du ha ringt fel, Banhof har inget annat än BRA kundservice

Av rakmakkan
Skrivet av Rasmus117:

Behöver man inte en 300hz skärm för att få 300fps?

Du kan nå upp till 300 FPS, men du din skärm visar inte 300 bilderi sekunden så vida den inte har så många hertz

Av rakmakkan
Skrivet av Vikingbjörn:

Hej vill inte ha krig mellan dessa..
Ska köpa ny lur har tidigare haft galaxy s3 i lite mer än två år men nu har
Batteriet lagt av och den har blivit jävligt seg. Har aldrig ägt en iPhone eller MacBook.
Såg nu att tele2 har bra student erbjudanden för mobil och abonnemang,
iPhone5s 250/ mån. Galaxy s5 270kr/mån. Lg g3 200 eller 250kr/mån
Sony z2 250/mån htc m8 tror jag var 300/mån

Vad skulle ni valt?
Tycker iOS verkar stabilare och flyter på bättre och känns inte som att de blir sega som android blir efter ett tag, varför blir det så btw med android?
Det jag gillar med android telefonerna är den lite större skärmen, bättre kamera och bättre skärm. Det som jag alltid varit mot Apple är att dom tar överpris för relativt dålig hårdvara.
Många som pratar om android säger ju att de är mycket mer öppet än iOS, men kan någon ge
Exempel på hur det är mer öppet som har använt båda operativsystemen?

Ett snabbt svar, HTC One m8, grym skärm, absolut bästa ljudet tack vare dom två front högtalarna med boomljudet, bäst kamera, bra batteritid, får snabbt nya uppdateringar. Denna mobil är snäppet bättre än SG s5 på alla sätt. Förutom batteritiden då.

Edit: om det nu gör någon skillnad så sök på youtube. alla teknik "experter" använder HTC one M8 framför alla andra mobiler som finns.
Okej inte ALLA, men väldigt väldigt väldigt många. Skulle rekomendera att kolla på LinusTechtips, troligtvis den människa som har mest vett i huvudet på youtube angående teknikprylar

Av rakmakkan

Titta där, ännu en överprisad iphone som jag inte kommer köpa!
Förresten, kan Samsung stämma apple nu för att dom använder 4.7 och 5.5 tum på sina mobiler?
Samsung var väl ändå före med det? (före, inte först)

Av rakmakkan
Skrivet av TheSwede86:

Som tidigare talare sa så bör du eg. stänga av den och lämna in den.
Ju mer du skriver information till mobilen desto mindre chans är det att återskapa bilderna.
Även om du tänker att "Jag kommer ju inte ladda ner appar eller liknande" så enbart om du har den igång kan ju t.ex. appar auto-uppdateras och saker hämtas i bakgrunden (nu talar vi inte enstaka KB utan kanske flera MB).

Photorec är annat ett tips:
http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec
Se här hur du kan hitta bilderna på telefonens interna minne (då HTC One X verkar enbart ha integrerat minne och ej plats för något minneskort):
http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec_FAQ#How_to_enable_the...
Här är en generisk steg för steg guide:
http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec_Step_By_Step

Tänk dock på att ju mer du "grottar runt" och kör liknande program desto större möjlighet är det att sen om du inte lyckas att det företaget du vänder dig till inte heller kan lyckas, alt. att processen blir svårare och osäker om vissa företag även debiterar extra för mer tidskrävande jobb.

---

Sen är det ju en kostnadsfråga, jag har inte själv barn men om det inte vore barnens allra första semester, barnens första steg eller liknande "unika" bilder mer än kanske "en semester bland alla andra" som visserligen kanske är kul men inte värt att vara utan mobil samt betala X antal kronor för att återskapa för så skulle jag pröva att återskapa bilderna själva.

Programmet som tidigare användare postade ska också vara bra har jag hört (om det nu fungerar på telefonens interna minne).

---

Edit igen (sorry):

"PhotoRec is designed to be totally safe to use, and it doesn't write to the drive or memory directory you're trying to recover files from but rather saves recovered files to the directory it's stored in."
Källa: http://download.cnet.com/TestDisk-and-PhotoRec/3000-2248_4-10...

Jag har en HTC One M8, vilket är efterträdaren till HTC One.
HTC One X är en helt annan mobil.

Iallafall så testade jag programmet Recuva och den söker just nu igenom, jag kan se att den har hittat dom flesta av mina bilder, så tack för hjälpen ni gett mig!

Av rakmakkan

Få tillbaka raderade bilder från mobilen!

Så nu är det så att jag kom hem från semester, där tog jag många bilder på barnen och så.
Nu när jag kommer hem och ska kolla igenom bilderna så sätter jag i sladden och börjar leta mig fram till bilder.
Jag trycker upp den första bilden, och när jag ska gå till nästa så fryser allting fast. Jag klickar lite, och upp kommer "fönstret har slutat att fungera", så jag stängde ner det och skulle kolla på mobilen igen. Det fungerade inte.

jag startade om mobilen, kopplade i sladden igen, och ser att alla bilder är borttagna..
Så min fråga är, hur får jag tillbaka dom? Jag har kollat igenom diverse program, men inget som låter mig se mobilen. Kan bara söka igenom mina hårddiskar.
Finns det något bra program ni vet om?

Jag har en HTC One M8.
MVH Dennis

Edit: Recuva fungerade, mina bilder är nu tillbaka!