Inlägg

Inlägg som Celebmir har skrivit i forumet
Av Celebmir

Testa att installera Memory Clean, finns på AppStore och ligger som nummer två bland gratis appar.

Kolla också Activity Monitor och sortera efter minne så kan du kanske hitta vad det är som äter upp ditt minne.

Av Celebmir

Inte direkt råd om surfplatta:

Jag har en iPad men även en MS Surface PRO 2. Om man bortser från att den saknar SIM kort så tycker jag att den är väldigt bra. Med en bluetooth mus och en HDMI kabel så kan jag enkelt titta på film via TV och musen blir fjärrkontroll om datorn blir tvungen att stå utom räckhåll. Speciellt trevligt när man är ute och reser. Hemma har jag en smart tv och då går det att lägga upp bilden utan kabel.

Kostar lite mer men det är en fullt duglig dator, spelar till och med LotRO på den. Det är dock viktigt att man har Typecover 2.

Nu när SP3 an är här går det nog att hitta begagnade. Tycker själv att trean är lite stor för att ligga i sängen och läsa e-böcker.

Av Celebmir

Jag ser inget att vinna på att hämta ut det. Jag har aldrig varit så nyfiken så det skulle driva mig. Jag svarar inte ens om det ringer på dörren om inte jag vet att någon är på väg hem till mig. Om det är viktigt skickar de väl igen.

Av Celebmir

Jag önskar så att de satte upp en Shadows of Angmar server och lät den vara. Hade inte lämnat den. Att köra Rift och Helegrond som lvl 50 var hur kul som helst.

Av Celebmir

Även om jag jobbar och leker mest med Windows så hade jag skaffat en Mac PRO. Jag gillar utseendet trots att den ser ut som en blandning mellan R2-D2 och en soptunna. Och då Apple nästan har gjort det omöjligt att byta ut delar på den så får man ta i från början. Kanske en
http://store.apple.com/se/buy-mac/mac-pro?product=MD878S/A&st...
för drygt 87 kSEK. De är roligt små och kör Windows utmärkt också.

Av Celebmir

Har du ingen data på den andra partionen så är det enkelt. Annars behöver du flytta datan från den för att inte förlora data.

Om du är rädd om ditt system så ta en backup till en annan disk innan du gör det som kommer nedanför.

Med Windows Vista och senare så högerklickar du på My Computer (Min Dator) och väljer Computer Management (Hantera)
I trädstrukturen till vänster väljer du Disk Management (Diskhantering)
Markera sedan Disk 0 så skall du se två eller tre partioner beroende på Windows version och hur de har installerat Windows.
Högerklicka på den sista (den längst till höger) och välj att ta bort den
Högerklicka sedan på den partionen som antagligen har enhetsbokstav C: och välj expandera och följ guiden.
När den är klar så är du klar.
Om det är Windows XP eller äldre så går det fortfarande men är krångligare och det är vanligtvis enklast att använda ett program typ Acronis Diskdirector.

Av Celebmir

Jag har en PSP, PS3, PS4 och en Vita och då lönar sig Plus lätt. Det har kommit många spel som jag spelar. Till och med Lego Harry Potter roade mig på semester i Italien även om det normalt inte är min grej.

Det fina är att det kommer ett gäng spel varje månad till olika plattformar och efter några månader har samlat på sig ett ganska stort utbud av spel. Långt ifrån alla är bra men det är alltid kul att testa ett nytt spel för att se hur det funkar. Har på detta sätt kommit i kontakt med kul spel jag aldrig hade köpt men här är det bara att ladda ner och testa lite.
Kolla upp historiken
http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Instant_Game_Collectio...)

Av Celebmir

Det finns Travel Access Points som gör det du vill. De kan fungera som ren AP eller som router med NATning så du delat ut ett eget nät med eget SSID. De kan fungera som WIFI brygga också och brukar komma i en liten trevlig väska. Inte så lång räckvidd men det täcker ju in ett hotellrum.

*Edit* här är en länk till tester av dylika
http://www.pcworld.com/article/2150741/tested-6-new-travel-ro...
En till
http://lifehacker.com/five-best-travel-routers-1452441479

Av Celebmir

Jag kör QNAP och på den kör jag Plex, Sickbeard med Usenet nedladdning, Twonky Mediaserver, Playstation Media server, TimeMachine för Mac backup, Clam antivirus som skannar varje dygn. Skall sätta upp en Cloud lösning men har inte bestämt mig om jag skall köra QNAPs egna eller Owncloud. Qnap kör Linux i botten så man kan göra det mesta men även en App store som jag har använt för att sätta upp de flesta av applikationerna på den. Mycket enkelt. Jag har tidigare även använt den för torrents men kör numer torrents på en virtuell maskin.
Qnap hade kvalitetsproblem för några år sedan men de är borta nu. Har inte haft några problem alls.

Jag vet också att de har en 2-diskars fläktlös enhet om man vill göra det väldigt tyst men så länge du inte använder rack NASen så är de tysta nog.

*Edit* jag spelar upp på två Samsung TV med Plex eller PS3 eller direkt på TV'n genom att bläddra på NASet med hjälp av Twonky.

Av Celebmir

Vad jag har lärt mig om personnummer är att den sista siffran är en kontrollsiffra som räknas fram på ett sätt som stämmer med ovanför angivna beräkning. De två första siffrorna i de sista fyra är födelse ort. Den tredje är udda för en man och jämn för en kvinna. Och sista räknas ut.

731121-462
212121-212
(1+4)+3+2+1+4+1+8+6+4=34
3+4=7
Sista siffran skall vara 7 om jag räknat rätt i huvudet. Och det är en tjej född i Kungsbacka.

*Edit* Kollade upp det och det var nästan rätt. Den sista additionen skall inte göras utan man tittar på entalsdelen på mitt exempel 37 så är det 7. Denna subtraheras från 10 och resultatet är lontrollsiffran. 10-7=3. Om uträkningen slutar på 0 blir kontrollsiffran 0.

Av Celebmir

Gamla väggar lurades av portförändringar men smarta väggar bryr sig inte om på vilken port det går utan vad trafiken gör.

Däremot om du kan köra en VPN klient så kan du kanske passera brandväggen för då är trafiken krypterad och kan inte analyseras.

Sedan skall sägas att om du är anställd så har ni säkert en uttalad IT-policy och du riskerar säkert jobbet på att bryta mot den. Du kan också räkna med att allt loggas, då menar jag verkligen allt.

Av Celebmir

Problemet som jag ser det är att det har blivit så accepterat, till och med önskvärt, att håna på nätet.
Om man verkligen vill hjälpa någon som kanske har gjort bort sig eller har en skev prisuppfattning så vore det vänligt att i så fall skicka ett PM.

...en gammal ädel regel. Kritisera privat, beröm offentligt.

Sedan kan man så klart diskutera öppet när man är villig att lyssna och överväga andras idéer och åsikter.

Av Celebmir

Kan köpa billig icke godkända racing stolar från biltema att bygga med

http://biltema.se/sv/Sok/?query=Sportstol

Eller kanske en färdig lösning från

http://www.playseatstore.com

Kör själv med G27 och en stol från playseat.