Inlägg

Inlägg som Celebmir har skrivit i forumet
Av Celebmir

Jag har PSP och Vita. Men även DSi och 3DS XL. Det stämmer helt att PSP har lite problem med batterier. Den drar ur sig själv. Vita har inte något sådant problem. Då är det snarare 3DS som inte kan lämnas i Standby.

Jag använder alla, även DSi, för det handlar helt om spelen och vad jag vill spela. Så där ligger svaret. Gå och ställ dig i en butik och testa, jag kan inte berätta för TS vad han gillar.

Av Celebmir

Tyvärr så tror jag att det är värre än så. Alla ISP jag har använt som privatkund har spärrat trafik över port 25 med undantag till deras mailserver så jag har fått lägga upp en virtuell SMTP server i min Exchange för att studsa mina mail utgående på deras.
De gör det svårare hela tiden att vara datorintresserad och privatkund. Jag jobbar förvisso som IT-konsult men jag har en så komplicerade miljö som möjligt hemma så jag kan labba hemma och förstöra för mig i stället för att förstöra hos kunder. Detta är dock något som ISPer inte bryr sig något om. BBB är de enda som jag faktiskt lyckades få skriftligt tillstånd att ha utifrån nåbara servrar hemma. Alla andra står det klart och tydligt i avtalstexten att jag inte får ha det. (dock aldrig någon som har klagat, men det värsta jag har haft igång i deras ögon var ett forum för vårt Kinship i LotRO. Där hade vi som mest ett fyrtiotal aktiva medlemmar. Då skapade faktiskt webspiders mer trafik, speciellt de ryska, så jag fick blocka de till slut. )

Får man fråga vilken ISP du har och om du har möjlighet att byta? De bör helt klart straffas för att de inte kan underhålla ett vettigt Spamskydd och en SMTP server.

Av Celebmir

Det verkar som TS inte hade gjort beställningen om inte det hade varit ett sjukt bra pris. Om sedan Dustin kräver mer pengar och TS inte skulle ha köpt varan för det pris som Dustin nu vill ha så har Dustin orsakat TS skada i det att de låter hen (en passus: hen betyder brynsten enligt SAOL och är inte ett ord för att beskriva någon könsneutralt tredje person obestämd form. Men det används och det finns inget annat ord heller så det får duga) arbeta för att justera Dustins misstag.

Min fritid är viktig för mig och en rimlig ersättning jag skulle ta ut för att hantera Dustins misstag hade varit 1500 SEK/h. Sedan är det upp till Dustin om de vill att jag skall hämta ut och skicka tillbaka minnen till dem. Hade blivit kul att reda ut det i deklarationen senare. Jag saknar F-skattsedel så det blir ännu roligare. Och har de dessutom lånat pengar av mig så får de betala ränta.

I vilket fall som helst så verkar det rimligt att om de har tagit emot betalning eller dragit pengar från kort så har de godkänt affären.
Sedan kanske de räknar med att en del som de skickar sådana här krav till faktiskt går med på prisändringen eller går med på att häva köpet.

Tycker nästan det är i stil med "Bait and switch" som definitivt inte är tillåtet i Sverige.
"Köp detta minnet, det är jättebilligt! Oj, det blev fel. Ge oss mer pengar." Och detta till en person som i annat fall inte hade varit intresserad av affären. Är det så de vill skapa business?

Av Celebmir

Det senaste inom psykologin är att inte avreagera sig på sandsäckar, kuddar eller liknande då hjärnan uppfattar detta som ett belöningssystem. Visst mår du bättre av det just då men det innebär att det blir lättare att falla för vreden nästa gång. Det som gäller är att bita ihop och andas och försöka behålla kontrollen utan att ge efter för plötsliga fysiska utlopp.
Efter hand blir det lättare, lycka till.

Av Celebmir

Jag pratade inte om bryggläge i en router utan att sätta en trådlös brygga. Två helt olika saker.

Av Celebmir

Prova att gå in på Mappalternativ (under verktyg?) efter du har satt det som du vill ha det.
Under flik två (Visning?) så tryck på knappen "Använd i alla mappar"
Då sparas fönsterinställningarna så då borde även ditt problem lösas.

Jag skriver detta från minnet så jag är inte säker på exakt hur det står.

Av Celebmir

DNS brukar ges av DHCP, kan det vara något?

Av Celebmir

OpenOffice är gratis och har det mesta PP har.

Av Celebmir

Du behöver inte en router. Det räcker med en accesspunkt (kallas även för en AP). Finns ingen anledning att betala för routerdelen när du inte skall använda den. Lätt att känna igen då de endast har ett nätverksuttag på sig. Kabel in - radio ut, inget mer.

Exempel: Linksys WAP300N (ingen rekommendation i sig, tog bara den första jag hittade, men för hemma bruk funkar i regel Linksys. Kostar ca 400 SEK)

APs brukar oftast kunna drivas av POE (Power Over Ethernet) så har man en switch, Router eller Firewall som har POE utgångar så behöver du bara koppla in nätverkskabeln för att den skall funka. Ström får den då genom nätverkskabeln. Mycket trevligt om man vill montera APn på ett ställe där det inte finns eluttag. (Om man saknar POE uttag men inte har eluttag där du vill montera APn så kan man använda sig av en POE-injector, fast de kostar så klart lite pengar. Men vill man sätta APn i taket t.ex. så är det snyggt att bara dra en nätverkskabel)

Av Celebmir

Onenote tillsammans med Onedrive oftast. Har Evernote men har glidit ifrån det.

Av Celebmir

Jag har gått vägen Ikea -> Kinnarp -> KAB

Lika stor skillnad det var mellan Ikea till Kinnarp var det mellan Kinnarp och KAB. Men så är även priset. Det är nog åtta år sedan jag köpte min KAB och då kostade den över tio tusen. Men det är bara lite över en tusenlapp per år så här långt.
Deras bevakningsstolar är byggda för att användas i skift i kontrollrum och liknande så de håller.

Av Celebmir
Skrivet av ODDNAME:

Tänk så här, om du ska uppgradera i framtiden är det bara högtalare som behövs om du skaffar en bra förstärkare

Jag skulle hävda att högtalare lever längre än förstärkare. Sedan jag köpte min AC3 5.1 THX förstärkare så har det kommit HDMI, DTS, 7.1, 9.1 osv osv.

Vad det gäller bra högtalare så är det egentligen bara antalet som har ändrats men de tar sin signal via två eller fyra kablar och drivs på samma sätt som för fyrtio år sedan.

Av Celebmir

De större datortillverkarna har i regel någon form av drivrutinshanterare som dock ligger igång all tid. Men så tar de i regel hand om BIOS uppdateringar. Dock måste man ladda ner det programmet. Värst är det egentligen när det inte finns drivare för nätverkskortet i Windowd installationsmedia.

Av Celebmir

Jag köpte en Nikon makrobälj frå Hong Kong via EBay som jag har roligt med men det studio arbete. 1500 SEK kostade den mig hem i brevlådan. Till den använder jag oftast Nikkor 50 1.4D (som vilken jag av en slump köpte i en fotobutik i Hong Kong för ca 2000 SEK)

Annars håller jag med andras prat om mellanringar men här föreslår jag Kenko som låter dig behålla AF. En sats om tre ringar kostar under 2000 SEK.

Av Celebmir

Ibland kan det finnas både 3Gbit och 6Gbit SATA kontakter på moderkortet men jag laddade ner manualen på ditt moderkort och alla 6 kontakterna är 6Gbit kontakter så det spelar ingen roll. Men vill du att din första disk skall vara den som sitter på första kontakten får du titta och leta efter vad som är tryckt på moderkortet (i väldigt liten stil) eller kolla i manualen. (Sidan 4 om jag minns rätt)

Av Celebmir

Det är inte boot-ordningen i BIOS? Börjar den boota på USBn, hoppar den över USBn eller försöker den boota på något annat?

Av Celebmir

Du skall inte oroa dig för mycket av att minnet är slut i OSX men 4GB är lite för lite. En SSD disk hjälper så klart men OSX släpper inte minnet som Windows gör utan om den inte har någon anledning till att tömma minnet så behåller den gärna gamla saker i minnet för "tänk om du vill ha det igen?"
Då är det redan inläst i minnet och det upplevs som snabbare.
Detta sagt så tycker jag att 8GB är bra att ha men än mer är trevligt.

Om du vill rensa minnet och även tvinga OSX till att lämna tillbaka minne lite bättre så kan jag rekommendera ett program som jag tror fortfarande är gratis och heter Memory Clean. Den visar också snabbt hur minnet är använt och det finns en stor knapp med "Clean Memory" på sig som frigör allt oanvänt minne.
Men återigen, det är inte så viktigt då OSX kommer själv att ta åt sig när det behövs.

Av Celebmir

Bra att det löste sig men vill ändå ge ett tipps på att hifi-affärer har i regel bra vibrationsdämpande lösningar som normalt används för högtalare. Dessa fungerar också utmärkt till att döda resonanser. Tänkte nu inte på spikes även om det säkert också fungerar, däremot speciella skumgummi rutor.

Av Celebmir

Detta är inget problem och det har varit med i Plus på SVT. Enligt rekommendation från SVT, bestrid den första fakturan (enkelt det med, skicka bara ett svar på posten med orden "jag bestrider fakturan med faktura nummer nnnnn från datum åååå-mm-dd.) sedan ignorerar du ALL vidare kommunikation från dem. De kommer aldrig ta dig till tingsrätten för de vet att de inte kommer att vinna där. De följer nämligen inte god företagskutym då de intebupplyser om att det är en betaltjänst.

Av Celebmir

Ett första tipps: Gå till en butik så att du kan lägga handen på dem. MediaMarkt brukar ha många möss som får fingra på.

Optisk/Laser så tycker jag bäst om laser. Den läser bäst för mig men jag sitter inte och lirar CS. Jag har inte heller provat samma modell som har både optisk och laser. De möss jag har använt med laser har i regel legat i en högre prisklass.