Inlägg

Inlägg som kettlebell har skrivit i forumet
Av kettlebell
Skrivet av Scarabeo:

Om du kan tänka dig att bygga själv får du väldigt mycket prestanda för 14 000 kr.

https://komponentkoll.se/bild/vrtcW.png

Det där är en av de smartaste och bästa köpråden jag sett på Sweclockers.

Ville bara tillägga att man just nu får SSD på köpet om man köper 6950 XT från komplett, sammanlagt för 8000 kr.

Av kettlebell

Det sista du satte ihop ser bra ut. Jag skulle nog tagit 850w PSU istället för 750 med tanke på vad jag vet idag.
Sen så skulle jag ha köpt en Noctua kylare till CPUn istället. Sedan antingen Asus eller MSI som märke till moderkortet. Men det är petitesser. Det ser bra ut.

Förutom nätagget, där tycker jag du ska välja en 850 watt. För nya grafikkort har börjat bli så krävande och behöva så mycket mer ström. Skulle du tex vilja uppgradera grafikkortet om några år och så hittar du begagnade 4090 och liknande kort på blocket, Tradera eller så, då har du redan nätagget till det.

Lycka till!

Av kettlebell

Du skulle kunna gå in här och fråga vad du behöver för dator för att spela Harpan och ändå säger folk att du ska köpa en NASA dator i miljonklassen. Eller så trollar de med sina förslag.

Jag kan säga såhär att till och med det första bygget du satt ihop är nästan overkill om du bara spelar indie spel och roguelike. Men kör på det, det ser bra ut, du tänkte helt rätt i det första bygget. Det räcker med ett 7600 utan X och det grafikkortet kommer klara alla indie spel utan problem. Har själv haft det kortet och det är toppen till att spela de allra senaste och mest krävande spelen i 1440p med, dessutom med minst 60 fps om inte mycket mer, oftast med allt på Ultra settings.

Lycka till!

Av kettlebell
Skrivet av Senilen:

Sitter i samma båt och velar mellan 4070 och 6950 xt från komplett med Starfeild och SSD på köpet.
Båda har sina för och nackdelar.
4070 känns mer modern med dlls raytraycing osv medans 6950 mer råstyrka och bara tugga på utan mjukvaru genererade fps.

Oj där kan jag råda dig att direkt släppa tanken på 4070 iaf. Ett kort som kostar lika mycket som ett 3080 10gb gjorde när det släpptes men inte ens är lika stark, blä. Du kommer ändå ha så kass fps om du sätter på Raytracing med det kortet så inte ens värt. Dessutom har jag för mig att jag såg Youtube videos där 6950 XT presterade bättre än just 4070 även med Raytracing på. Det är bara 4070 TI som kan jämföras med 6950 XT men då kostar det mer till den graden att då blir ett 7900 XT istället valet där.
Tänk på att de korten bara har 12gb vram också.

Efter mycket Youtube tittande på jämförelser, råd från olika tech kanaler osv kan jag säga att valet egentligen ligger mellan 6950 XT, 7900 XT och 7900 XTX just nu i dagens läge.

Av kettlebell

Jag har precis uppgraderat från 2700X till 5700X. Kan sälja mitt 2700X om du är intresserad? Jag har 16gb 2666hz ram också.

Av kettlebell

Förresten, jag kollade upp en grej åt dig nyss, det verkar som att det är många som kör med 6950 XT och med ett 750 watt PSU och det funkar tydligen bra för dem. Sen i AMD drivrutin programmet finns en meny, du trycker på en knapp där och så undervoltar den kortet åt dig automatiskt, hur lätt som helst. Sen kan du styra fläktarna där med och få det tystare. Sen finns ju Radeon Chill också, en till funktion som kör kortet svalare. Så det borde inte vara några problem med att ha ett 6950 XT även om man har ett 750W PSU. Så länge du inte överklockar bara.

Om just 6950 XT XFX Merc versionen är lite högljud lär det inte vara några problem med att få den att hålla käften med alla dessa ovannämnda funtkioner.

Av kettlebell
Skrivet av Gh0sTy^:

Hmm okej nu vart de ju inte direkt lättare o välja kort ;). Dom 7900xtx ligger väll runt 15k+?

tack för din input

Haha jag vet, vi sitter i samma båt. Men jag hittade ett 7900 XTX Hellhound på Pro shop för 12.500kr förra veckan. Kolla om de fortfarande har samma pris där. Jag köpte just den för jag har 750 watt PSU. Med din rigg och med tanke på att du har en så bra CPU så borde du egentligen köpa samma, eftersom du också hade 750 watt nätagg va?

Tänk såhär, om du ska uppgradera till en 1440p skärm, så är 6950 XT ett utmärkt köp eftersom det är ett 4k kort egentligen. Så vad du än köper så kommer du inte ha gjort "fel" så länge det är antingen 6950 XT eller 7000 XT eller XTX. Sen beror det lite på pris och vilken modell du hittar billigare och vilka reor och deals det finns för tillfället.

Av kettlebell

Jag hade tänkt köpa ett 6950 XT, för det är det mest resoneliga att göra i dagsläget med tanke på pris prestanda. Probelemt var dock att bara XFX Merc versionen är nedsatt i pris och när jag läste om andras omdömen om det kortet så verkar det som att den är högljud, har ofta problem med coilwhine osv.

Så jag tittade på andra AIB men de är så dyra så kan man lika gärna köpa ett 7900 XT. Men sen så om man ändå ska köpa ett 7900 XT så är de så dyra om man vill ha en bra version, så då kan man lika gärna lägga till en tusenlapp och köpa ett 7900 XTX. Ah, så det var där jag hamnade och beställde det kortet och då fick jag tag i en 7900 XTX Hellhound, som drar mindre watt och behöver två pcie kablar istället för tre.

Om du inte bryr dig om ljudnivå eller sånt, då tycker jag du ska passa på nu och köpa 6950 XT som är väldigt prisvärt i dagens läge, dessutom får du spelet Starfield och en gratis SSD från Komplett, allt för 8000kr.

Men om du vill köpa ett kort och bryr dig mest om prestanda och vill hålla ner ljudnivå, slippa problem och vill ha kortet länge till innan du köper ett nytt igen, kör på 7900 XTX, speciellt om du bara har 750 watt PSU eller nåt sånt. Undervolta det lite, sen klart, kör. Du har bra rigg i övrigt förresten.

Lycka till!

Av kettlebell

Alltså MSRP säger ingenting i det här fallet. Så ni som pratar på om MSRP mäter utifrån nån overklig fantasi bubbla.
Det är priserna man faktiskt köper varan för som spelar roll.

Jag minns att man kunde köpa 1080 TI för ca 6000 kr vid nåt tillfälle. Då var det dessutom bra versioner. Nu idag får man ett 3060 TI för det priset och kortet har funnits hur länge som helst och ska just ersättas.

Det är mining kris priser och nu är det helt enkelt butikerna som är scalpers ihop med Nvidia. Det som de säger har MSRP på 599 kommer kosta ca 8000 kr.

Så med andra är det helt enkelt 3080 som är tillbaka igen med sitt nysläppta pris på 7800 kr igen.

Av kettlebell

20.000 till 22k dator för.. Dota..
Jag trodde det var ett skämt först. Men folk sitter på allvar och ger förslag för en sådan build. För att spela Dota..

Av kettlebell

Det är stor uppgradering att gå från 1070 ti till 1080 ti, du kommer märka mycket skillnad. För det priset är det värt.
Det som gör det tveksamt är hållbarheten på ett så gammalt kort idag. Jag skulle hellre köpa ett 6600 XT begagnat istället för ungefär den summan.

Av kettlebell

Jag ska rekommendera en film som jag egentligen ville hålla för mig själv då den är speciell. En av de få filmerna som påverkat mig mest och som jag alltid minns tillbaka till litegrann. Det är historieberättandets konstform i sitt esse. Det är bara en liten grupp människor som sitter och pratar i ett vardagsrum vid en brasa, en av dem berättar sin livshistoria, det är allt men ändå så mycket mer. Nej det är ingen tråkig, sorglig drama eller så och du kommer ångra dig om du missar denna. Spoila den inte! Titta inte på trailers! Se filmen helst utan att veta något innan.

https://www.imdb.com/title/tt0756683/

Filmen heter "The Man From Earth".

Drops mic..

Av kettlebell
Skrivet av KGB91:

Är det så pass klent till MS flight sim alltså? Trist, jag hoppades att kortet skulle funka bättre med det spelet.

Ja fast behöver man kanske inte ha allt på högsta inställningarna som jag hade. Borde säkert gå bättre med lite high eller medium på vissa inställningar här och där istället för allting på Ultra.

Av kettlebell

Då var det här.

https://i.imgur.com/W8vpbYy.jpg

Körde sten sax påse med tjejen och jag vann, så nu är det hon som behöver vänta ytterligare till nästa kort. Fast nu när det väl sitter i datorn så vet jag inte vad jag tycker. Faktiskt behövt ett mycket starkare kort egentligen, speciellt för det här priset.

MS flight simulator 2020 går ner ända till 30 fps även i 1440p ibland i städer. Annars ligger Red Dead Redemption 2 i 1440p med allt på Ultra, TAA avstängd, MSAA x4 och Resolution scale på 1.5 och det går inte ner under 60 fps, det är väl det enda som imponerat på mig så länge. Annars känns det inte som en stor uppgradering från 2080 för att båda klarade av alla spel lätt ändå. Jag får börja spela mer på teven i 4k nu kanske. Sen kommer jag inte riktigt på vad jag ska spela. Vad finns det för super krävande spel? Hade behövt lite fler nästa generationens spel just nu.

Det får duga tills 4080 släpps om ett år, i slutet av 2021 tror jag. Juste, sen får jag tillägga att TUF OC versionen är helt sjuk i huvvet, totalt knäpptyst, går max upp till 70 grader (oftast 60) och känns bra kvalité. Ni som väntar på det här kortet kommer bli nöjda när ni får det.

Av kettlebell

Microsoft Flight Simulator 2020

Av kettlebell

Är det nån som har fått ett 3080 MSI Gaming X Trio av Webhallen ännu?

Av kettlebell
Skrivet av Blackwizard:

Börjar bli lite löjligt att vi är fortfarande fast på 15:08, 17/9 på Tuf non OC. 🤦‍♂️
Finns kortet ens?

Tror de kommer lägga ner 3080 snart och bara gå över till 3070ti och 3080ti helt och hållet. Möjligtvis kanske 3080 super kommer. Men eftersom det redan gått så lång tid misstänker jag att 3080 kommer sluta produceras snart ändå.

Sen så har jag för mig att AMD sa att deras nästa generation kort kommer ut om ett år och 2-3 månader. Så det är inte ens långt kvar till nästa generation korten kommer.

Av kettlebell

Vad sjutton, nu har det gått från "i lager idag" till den 15 februari för Asus tuf oc hos Inet. Jag som trodde jag äntligen skulle få kortet idag. Nån som vet vad som händer? Är det nån som fått Tuf oc från Inet idag?

Av kettlebell

Sony tog precis bort Cyberpunk från playstation store helt och hållet.

Av kettlebell
Skrivet av Twidash:

Funderar på hur en 10400F står sig emot en 5600X, den kostar ändå typ hälften så mycket

Varför fundera när man bara kan kolla upp det ^^
Här har du din latmask:
https://www.youtube.com/watch?v=ThHbLXQWukM