Inlägg

Inlägg som Necrophor har skrivit i forumet
Av Necrophor

Jag har aldrig förstått mig på paddor eller deras användningsområde, fick en Ipad gen 4 på jobbet för en massa herrans år sedan och den har mest använts till att läsa e-böcker. Men har nu gått i tankarna att faktiskt införskaffa en för att främst läsa e-böcker och kika lite på streamad fotboll etc (telefonen är en aning för liten och blir för sabla varm när/om man försöker casta/screenshare till en tv), möjligtvis emulera lite nes/snes/megadrive/Mame. Så när denna plötsligt blev tillgänglig för 1800:- (Ny i obruten förpackning) kände jag att jag var tvungen att slå till och köpa den första paddan i mitt 47-åriga liv Värt att nämna att det är 64gb varianten med 4gb ram.

Av Necrophor

Godzilla Minus One
6/10

Jag ville verkligen gilla denna mer än jag gjorde... till den mildra grad att den kanske fått 1 poäng högre betyg än vad den faktiskt förtjänar. Tänkte att Japaner borde väl vara de som kan göra den absolut bästa Godzilla filmen som någonsin gjorts, nu tänker jag rent storymässigt och inte effektmässigt då den hade väldigt låg budget. Visst finns här en story och ett djup utöver det som man vanligen får i en sån här film... till den grad att det känns som det är fokuset och Godzilla mest blir ett bihang som slängts in för... faktiskt ingen aning när jag tänker efter. Storyn i sig hade faktiskt gjort sig bättre utan Godzilla, då den nu blir "hackig" och förlorar "scener" som man definitivt saknar när det gäller just storyn bakom huvudkaraktären. Samt väldiga "hopp" bland vissa karaktärer och hur de plötsligt befinner sig på en "ny post/ansvar" utan rim, reson eller riktig logik.

Och för att vara Japansk känns den ovanligt "linjär" och "västerländsk" där man faktiskt kritiserar landets "kultur/heder" och ovilja att prata om/erkänna t ex Ptsd etc. Något som väldigt många krigsfilmer från Hollywood gjort i åratal och dess effekt på individer.

Skådespelet är typiskt japanskt där "känslor" överspelas ganska markant, men även med Japanska mått mätt känns det mer åt B-filmshållet många gånger.

Så tyvärr får slutbetyget bli ett "meh" (fast plus 1 i betyg ^^) och jag har svårt att se hur denna kommer kunna leva upp till "hypen" i väst, för förväntar man sig en Godzilla/Monsterfilm kommer folk bli grymt besvikna och betyget dala. Men kul för skaparna då den tycks ha tjänat in 10x sin budget redan, men frågan är om det beror på bra trailers och extrem hype (recensenter som gått bananas) än att folk faktiskt är nöjda. Tagit ett citat från just en recensent och det tycks vara återkommande hos väldigt många av dem;
"Why is Godzilla minus 1 so good?
That's because this movie is firmly anchored in the human world, in many ways more of a tragic historical drama than a monster movie."

Av Necrophor
Skrivet av Karpel:

Läste någonstans att Apple prismatchar upp till 10%? Stämmer det?

Tittar nämligen på en Mac Air m2 kostar 13500 hos Apple och ca 12000 i andra butiker. Skulle man kunna få den för 12150 via Apple skulle det ju vara trevligt?

Om den nu ändå är billigare i andra butiker, varför inte handla direkt från dem? Eller finns det någon speciell fördel att köpa direkt från Apple (?).

Av Necrophor

Sony Entertainment sägs ha formella samtal med Paramount om 26bn dollar bud för att köpa "skiten".
https://qz.com/paramount-sony-apollo-takeover-1851457287

Ännu en streamingtjänst som kommer se ÄNNU en omstrukturering inom kort? Paramount+ blev SkyShowTime och "inom kort" kanske det omvandlas igen? (Var ju het debatt om 50% dealen gällande Hbo Max som blir Max), SkyShowTime har ju också en 50% "lifetime" deal

Av Necrophor
Skrivet av Json_81:

Nej, du kan inte betala räkningar med dem.
Jag sköter det mesta av familjens inköp, så det blir en del på ett år.
Med refunder/refunder pay har jag fått tillbaka ca 6000 på drygt 1,5 år.
Får ut pengarna via Swish, finns några andra alternativ med.

Skrivet av glemmy:

Man handlar saker - t.ex. resor, kläder, mat, elektronik osv
Räkningar kan normalt inte betalas.

En stor fördel är att du får ett köpskydd med kreditkort. Något förenklat, om flygbolaget där du köpt biljetter går i konkurs så får du pengarna tillbaka från kreditkortsutgivaren. Om du handlat med bankkort är det du som måste ställa kravet mot flygbolaget.

Sen ger det cashback, rena pengar tillbaka eller poäng som kan användas till köp, resor eller upplevelser.

Slutligen är det ett bra sätt att få översikt och man behöver inte ha en summa liggande på kontot för att täcka större oväntade inköp.
Glömmer säkert något.

Skrivet av stayhard:

Tack för svar!
Ja ska dra igenom tråden lite får vi se om ja kommer fram till något

Skrivet av stayhard:

Tack för svar!
Ja ska dra igenom tråden lite får vi se om ja kommer fram till något

Nu tror jag du har fått lite felaktig information, man kan betala räkningar med rätt många kreditkort, men det är inte gynnsamt då samtliga jag sett så tar de ränta från dagen räkningen registreras fram till dess att du betalar din kreditskorträkning. Så man tjänar definitivt inget på det då det blir dyrare än den cashback du skulle tjäna in. Sedan kan jag mycket väl tänka mig att det kan finns villkor som säger att att denna typ av räkningar inte ger någon cashback/poäng.

Norwegian har även att du kan föra över kredit (upp till den gräns du har) till en annan bank och där kan du göra vad du vill med de pengarna. Detta torde ju gälla rätt många kreditkortsutgivare.

Edit:
Här är länken till Norwegian och betala räkningar:
https://www.banknorwegian.se/kreditkort/rakningsbetalning/

Av Necrophor
Skrivet av Yellowcandy:

Tottenham brukar alltid prestera mot just City men just iår har jag svårt att se att spurs plockar poäng med tanke på hur bristande anfallet och mittfältet är just nu..

Vi kan väl säga att jag kommer vara ett Tottenham-fan i just den matchen

Av Necrophor
Skrivet av Edin_II:

Ja, vi får se! Känns nästan som att det kan gå åt båda hållen där. Men det är bara min magkänsla.

Mjae, med tanke på vilka matcher city har kvar så har de allt i egna händer och jag skulle bli extremt förvånad om de torskar en av dem faktiskt... jag menar... Fulham, Tottenham och West Ham...

Av Necrophor
Skrivet av Edin_II:

Racet mellan Man City och Arsenal fortsätter! City har fortfarande chans att ta i kapp ledningen med bara en poäng bakom Arsenal samt en mindre matchdag spelat. Tror ni det kan vara över för Arsenals förhoppningar även denna säsong?

Man får ju ranka City som favoriter, men "bollen är rund" som man säger... förutsätter ju att Arsenal faktiskt går rent och pallar trycket. De har ju oss (United) kvar, men med fler nya skador i backlinjen är jag tämligen övertygad om att det blir en av deras lättare matcher

Av Necrophor
Skrivet av slusk:

Vilka sidor är det dom har för avseende att blockera?

Oppps, visste inte att man inte fick skriva ut namn, redigerade bort dem illa kvickt.

Av Necrophor
Skrivet av nevada:

Ja och blir man inblandad i en olycka med dessa olagliga fordon så kan det ju bli riktigt dyrt så är det värt risken egentligen?

Personligen skulle jag inte säga att det är värt det oavsett då jag är beroende av mitt körkort och "olovlig körning" är då ändå något av det lindrigare man kan råka ut för, i värsta fall det du säger och det kan bli ruskigt dyrt.

Därför jag undrar lite över Webhallens beskrivning då jag tvivlar på att den kommer med CoC intyg och är mopedbesiktad, så det blir en helt felaktig beskrivning och information till ev köpare. Även om det yttersta ansvaret vilar på en själv bör man inte skriva som de gör, då ett vanligt körkort "täcker" AM beteckningen för mopeder, men det gör den inte mer laglig att framföra såvida den inte är just mopedbesiktad.

Tror inte jag har sett en enda elspark (inte ens de med tre hjul och sadel) som är mopedbesiktade och har CoC-dokument, samt märket för det någonstans på elsparken.

Edit:
Ah, såg att de har en stort tillägg ovan beskrivningen där de skriver att den inte får framföras på allmän väg, förstår inte varför man inte ändrar beskrivningen dock... spontant känns det lite märkligt

Av Necrophor
Skrivet av robbankentor:

Det är lätt att köpa fel, många missar trafikförsäkringen.

Det kan jag mycket väl tänka mig, relativt nytt dock, men jag tror rätt många missar att de inte kommer med CoC-dokument eller är mopedgodkända/besiktade från början och därför inte ens får framföras annat än på inhägnat område.

Av Necrophor

Ingen aning om hur jag "sprang på" det här bandet... men rätt glad över det då fredagen får bjuda på HM-2 och ren jävla käftsmäll! Tydligen tagen från deras kommande platta i slutet av maj \m/

Av Necrophor
Skrivet av robbankentor:

klassas som Moped klass 2 och kräver hjälm och trafikförsäkring. får bara köras då mopeder får köras.

från webbhallen
Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 Nordic är en elektrisk kickbike som kräver förarbevis för "Moped Klass II" för att få framföras. Den tar dig inte bara långt, utan den gör det även bekvämt och säkert. Nå upp till 45 km i räckvidd, åk mjukare med slitstarka däck och stötdämpare samtidigt som du upplever tryggheten med det dubbla bromssystemet. Åker du längre sträckor får du användning av farthållaren för komfort och den stora displayen ger dig all väsentlig infomation som du även kan hitta i din sammankopplade kompatibla smartphone.

Jag undrar om den där beskriven är korrekt av Webhallen då även en Moped klass 2 behöver;
En typgodkänd moped har en skylt och ett intyg (CoC-dokument) som visar att den omfattas av ett giltigt godkännande. En moped som har godkänts vid en mopedbesiktning ska ha en beteckning som är unik för fordonet. Sedan är det även hjälmkrav också.
Men denna modell kanske kommer med ett CoC-dokument (?)

Edit:
Moped klass II går under samma regler som cyklar;
"Trafikregler
Trafikreglerna för moped klass II är desamma som för cykel. Du ska därför köra din tvåhjuliga moped klass II på cykelbana, såvida inte cykelbanan har en tilläggstavla under vägmärket för påbjuden cykelbana där det står "ej moped".

Trehjuliga mopeder klass II får köras på en cykelbana med lite trafik och tillräcklig bredd om särskild försiktighet iakttas."

Av Necrophor
Skrivet av gothenburg:

Frågan är om sadel är ok?

Man kan bara undra när en sån förändring kommer med mer kraft och fortsatt spärr.

Sadel är okey då det klassas som cykel så länge 250w och max 20km/h hålls. Det finns "sadelstång" och sadel att köpa som "reservdelar" till vissa märken.

Meeeen... om man ser över reglerna över vad som gäller för mopeder kan en elspark uppfylla kraven för dessa och därmed klassas som moped klass 1 eller klass 2, vad som krävs får man kika upp vad en moped måste vara utrustad med. Sedan får man mopedbesikta den och få ett CoC dokument. Hjälmkrav, registreringsskylt, förarbevis och trafikförsäkring gäller också när det gäller klass 1 (45km/h). Klass 2 har t ex inget krav på förarbevis om du var 15 innan 2009, ingen försäkring krävs och det räcker med "lämpligt huvudskydd", dock 25km/h. Finns även ett tillägg där de kan ha trampor men elmotorn (max 1000w) får inte ge någon extra kraft över 25km/h. Tror även de måste ha någon form av rött bakljus, men övrig utrustning förutom bromsar både fram och bak vet jag inte, antagligen blinkers.

Hittade precis en sida där utrustningen finns med, och det verkar som den får ha en motor på 4000w som max;
https://www.twostrokerider.se/forum/viewtopic.php?t=10782
Tror tyvärr inte många elsparkcyklar (även 3-hjuliga) uppfyller dessa krav.

Andra länder har inte limiterat styrka på motorn utan hastighet, det är ju bara att hoppas att byråkratin kommer fram till något vettigt och faktiskt gör något liknande, då dessa på 250w är tämligen värdelösa och har väldigt limiterad räckvidd i jämförelse, även om de givetvis kommer bli tyngre med tanke på att ett större batteri kommer krävas för att driva dem.

Såg en jag var intresserad av, endast 11.5kg och lätt kan vikas ihop och t ex tas med i bilen;
Nitrox M8 med sadel

Eller denna med lite längre räckvidd som väger endast 13kg;
Nitrox S250 Flex

Men svårt att hitta en lättviktare som inte har luftfyllda däck och har en räckvidd på 20-30km. Men tyvärr verkar det som samtliga på 250w faller just på att de inte ens klarar av "medium-backar", vilket är en dealbreaker.

Av Necrophor

Kände mig tvungen att posta denna, trodde först det var ett skämt... men nope... they just refuse to go away
Trots att de skrev under kontrakt att aldrig mer turnera ger de sig nu ut på vägarna igen... och tydligen nytt material. Iofs låter det rätt kasst och Vince låter mer gnällig än någonsin... please just go away...

Av Necrophor

40k skulle nog inte ses som ett skambud iaf, sen är det väl lite beroende på hur bra kompis det handlar om ^^

Av Necrophor

Är lite i samma sits men av olika anledningar då jag skulle behöva en scooter (laglig) med sits/sadel, vilket går att köpa till... till vissa märken. Meeeeen det verkar som de flesta lagliga (250w) har problem i backar... och vi pratar inte väldigt branta utan mer medium och kanske lite längre, då har de flesta helt stannat t om.

Och det med en personer som väger 80-100kg.

Hört rykten om att reglerna ev kommer uppdateras gällande just W och inte längre spela någon roll för klassificeringen, vilket skulle hjälpa avsevärt för just backar etc.

Letade själv efter något eget, då de man kan få via regionen är antingen elrullstol eller permobil och de är alldeles för stora för att förvara i lägenheten och det finns inga bra utrymmen där man antingen får eller kan förvara en sådan.

Av Necrophor

Och ännu en ny låt från kommande DT plattan... släppta låtar låter ruskigt bra och bådar gott inför plattan i Augusti \m/

Av Necrophor

Inte lyssnat på dessa herrar sedan runt 2010 tror jag, hade faktiskt i ärlighetens namn glömt bort dem. Av ren slump "sprang jag på" att de hade släppt en platta 2019. Är man ett fan av Kai Hansen (och Helloweens debutplatta) och den äldre skolan av Power Metal från början av 90-talet där det var mer speed/thrash influenser än bombastiska element är de värda att kolla in \m/

Av Necrophor

Får bli lite old-school så här mitt i veckan, även om materialet är nytt. Tror aldrig jag hört en så här bra produktion från något herr Benton varit involverad i, den vokala delen är inte "muffled"! Och rätt trevligt att höra att det finns lite skrik igen som komplement till growlet \m/