Inlägg

Inlägg som Necrophor har skrivit i forumet
Av Necrophor

Trött och trytande motivation en varm måndag får det bli att man faller tillbaka på något gammalt.

Av Necrophor
Skrivet av Edvin1:

Nej jag skämtar inte. Tekniskt/juridiskt sätt äger du inte ens spelet även om du har en kopia av spelet hemma. Skivorna idag innehåller ju sällan ens hela spelen numera utan kräver patcher för att funka.

Hur som helst. Detta gäller steam. Man "äger" aldrig sina digitala spel i steam i strikt bemärkelse. Läs mer här: https://steamcommunity.com/discussions/forum/7/38117822238690...

Jag äger min kopia av det jo, om någon tar min fysiska kopia är det stöld/rån. Och jag har flertalet spel där hela spelet finns på skivan och inte kräver någon form av internetanslutning för att kunna spelas. Finns även x antal konsoler med spel på både kassett och skiva som många har kvar än idag. Att industrin vill försöka tumma på "äganderätten" är en annan sak när det gäller digitala saker.

Hade du specificerat det till Steam från början hade jag inte invänt, men nu använde du en svepande term för "spel" och inte till digitala nedladdningar via Steam. För digitala spel kan man även äga på samma sätt som fysiska, t ex köp via GoG.

Av Necrophor
Skrivet av Aarox:

Intressant hur inte en enda recension är negativ på tradera också, hjälper säkert till att vilseleda andra...

Och inte en enda av dessa överprisade produkter finns med bland recensionerna heller, eller finns kvar som "tidigare objekt/osålda objekt/avslutade auktioner", t ex datorn jag nämnde ovan. Den är bara "borta"

Av Necrophor
Skrivet av Edvin1:

Jag har ju skrivit att det var dåligt skött av Sony. Vad vill ni att jag ska göra? Skriva samma sak igen? Men reaktionen är inte tillnärmelsevis proportionerlig. Ett spel kan f.ö. inte riktigt jämföras med en sak/pryl. Egentligen äger man inte spel.

Skämtar du eller? Jag har flertalet spel jag ÄGER min kopia av här hemma. Så det är en relevant jämförelse att någon kommer hem till mig och "tar tillbaka" MIN fysiska kopia av ett spel jag köpt och kan installera/spela närhelst jag önskar på vilken burk jag än vill ha, med eller utan internet.

För att inte tala om alla "kassetter/cd/dvd" till diverse olika konsoler.

Av Necrophor

Vad sägs om ett GTX Titan V för det låga priset av 18.235:- som startbud, som hittat!
https://www.tradera.com/item/341372/634057104/nvidia-titan-v-transforms-the-pc-into-ai-supercomputer-delivers-110-teraflops

TedOne, om beskrivningen han lagt upp om sig själv stämmer är han en ordentlig scammer, haft flera annonser uppe på datorer han försöker framställa som nya och bättre än det man får idag... med komponenter som är 5-7 år gamla

En burk med Threadripper 1920X och ett 2080 för över 30k

Förstår inte hur dessa människor tillåts hållas på marknadsplatser, verkar som flera iaf anmäler hans annonser och de tas ned. Visst får man sätta vilket pris man vill, men man ska inte beskriva skit som är 5-8 år gammalt som att det slår dagens toppsegment.

Av Necrophor

Söndag får bjuda på när en legend visar upp vilket enormt register han en gång hade i tiden, makalös sånginsats. Både låten och texten i sig är inget att rynka på näsan åt heller.

Av Necrophor

Aaaaalltså ska man hårdra det finns det ju faktiskt ätbart lim... nu även att man kan använde det både till pepparkakshuset och för att limma ihop paketeringen... ^^
https://www.ri.se/sv/vad-vi-gor/projekt/atbart-smaltlim-for-mat-och-forpackningar

Av Necrophor

Fick ett svar om att det godkändes under en minut efter att det hade skickats in, så det är definitivt ingen som sitter och granskar utan lär vara automatiskt, så vad man skriver spelar ingen som helst roll.

Av Necrophor

Minns att jag hade en Vectrex som ung parvel, tyvärr blev den stulen vid ett inbrott i sommarstugan där den stod. För "hemma" var det vic-20 som gällde som "uppgraderades" till en C-64. Komplett med bandare och floppy-drive (älskade de stora fyrkanterna he he) som morsan tyvärr "slängde" vid nån flytt.

Tror det var första gången man "programmerade" något, man satt i timmar och fick till en ram med en boll som studsade runt i den ha ha ha

Sedan vidare till en Amiga 600 som uppgraderas till en Amiga 1200 (vägrade pc-racet)... men fick till slut ge efter när morsan tog en Pentium 200mhz på avbetalning på lönen innan de slutade med att man kunde göra sådant.

Nostalgi....aaahhhhh... härlig känsla så här på kvällen en fredag

Favoriten var ändå en Megadrive med något extra man kunde sätta ovanpå för att spela kassetter från Japan/USA. NHL '94 (på den tiden var EA faktiskt bra) gick varm med vänner där man givetvis alltid spelade New York Rangers ^^ Och John Madden ^^

Av Necrophor

Lite nytt från Hellacopters och det osar rock 'n roll i klassisk anda.

Musiker som var uttråkade under Pandemin skapar ett nytt band, medlemmar från Silent Winter, Sirenia och Freedom Call, hade aldrig hört talas om detta projekt innan... men band som influerar är definitivt Children Of Bodom och Gamma Ray.

Av Necrophor

Dags att spamma lite mer musik då så kanske vi får en Ai med hyfsad musiksmak

Av Necrophor

Det är väl helt okey tv, snäppet under toppmodellen som har 90 i namnet, om vi ser till deras Qleds.

Av Necrophor
Skrivet av Magnus303:

Va? Kommer man att kunna fortsätta att köra med Discovery+ enbart? Det är ju fortfarande billigare än det där standardabonnemanget. Behöver inte HBO-stuffet.

Japp, precis som du skrev själv längre ned kommer Discovery+ finnas kvar som en fristående tjänst, men vad som kommer att ingå i framtiden är okänt eller om sporten kommer finnas kvar etc etc.

Men som det ser ut nu har de olika säsonger av samma serie på Max och Discovery+... verkar ju vara ganska lysande upplägg att man som ett företag har två tjänster där kunder måste ha konto på båda för att kunna del av en hel serie

Skrivet av HH1:

Jag har Före Standard och har åtminstone en kategori som heter Kanal 5 och en som heter Discovery under Våra Varumärken. Vad är det du saknar från Discovery+?

Det jag skrev ovan, t ex Fast N' Loud så finns halva säsongerna på Discovery+ och den andra delen av säsongerna finns på MAX. Så vill man se hela (som det ser ut just nu i skrivande stund) måste du ha både Discovery+ och Max.

Nu vet jag inte om det är under en period där de för över material IFRÅN Discovery+ eller bara tar tid att lägga till det till MAX eller vad Discovery+ kommer att innehålla framöver.

Av Necrophor
Skrivet av stargolder:

loggade in på max o kolla abonnemang... nu står det "Före standard" 49,50kr/mån ... :)... vaddå Före?... haha

Alla som hade 50% grejen får behålla 4k, atmos etc en begränsad tid innan det helt övergår till "standard", därav "före standard", tror de nämnde något om fram till Juli eller något sådant.

Av Necrophor
Skrivet av Magnus303:

Hur vet du att "allt" ingår.
Det framgår inte alls av Max egen hemsida. Där står att femman, nian etc ingår i Premiumabonnemanget.
Det står inget om att det gäller linjärt och jag antar att max enbart är streaming.
Det står ju tex speciellt att Eurosport ingår som streaming i sportabonnemanget.

Mycket, mycket dålig information från Max om det här.
Eftersom det femman och nian står under premium så måste man anta att dom inte går att se alls på standardabonnemanget?
Finns ju ingen specificering alls om att "Allt ingår i alla abonnemang". Eurosport gör ju inte det tex...

Loggade in på Max, kanalerna går inte att streama linjär-tv (standard abonnemang), men man kan välja "kanal 5" och streama en sabla massa program-serier som går på femman, likadant med Discovery. Men varken kanal 5 eller 9 går att streama som kanal.

Edit:
Väldigt hoppigt med säsonger, antar att de inte fört över allt än från Discovery, t ex Street Outlaws har vääääääldigt stora hopp mellan säsongerna (Bara för att ta ett exempel när man klickade på Discovery)

Edit 2: Tar man t ex Fast N' Loud finns säsong 1-6 på discovery+ och säsong 7-15 på Max, så verkar inte alls som man kan ta bort discovery+ om man nu vill se kompletta säsonger... än så länge

"Hey, vi är ett företag nu, men har två tjänster, så det är bäst att du har båda om du vill kunna se kompletta säsonger" ha ha ha
(Kan ju hoppas på att de i sedvanlig ordning bara är sega på att föra över material, likt de var när hbo nordic blev hbo max, förstår inte varför man presenterar en tjänst medan man fortfarande håller på och lägger till material som borde finnas där från börjanl...)

Av Necrophor
Skrivet av Dinkefing:

Låter otroligt dyrt! Att folk inte bryr sig? Att de sväljer dessa priser utan att visa sitt missnöje till både bostadsbolaget och kommunen.

Bor man i BRF så har man oftast inte dessa problem. Då har man gruppanslutning med väldigt fördelaktiga priser.

Det är väl klart att man bryr sig, men det är inte så mycket man kan göra utom att försöka ringa och och förhandla, men har märkt en tydlig trend att bland jättarna blir deras svar allt som oftast nu: "Vi kan inte göra något åt det" och de är mer än nöjda med att "släppa" sina kunder, för de vet att när de väl har ett erbjudande så hoppar folk fram och tillbaka.

Att vara "trogen kund" är absolut något av det sämsta man kan vara tydligen enligt företagen.

Telia vill ha 549:-/månad t ex på Östervägen i Kungsängen för 100/100, Tele2 vill ha 599:- med 12 månaders bindningstid och 579:-/månad utan bindningstid och Telenor är "billiga" med 499:-/månad för bredband 100. Deras främsta argument är att det ingår en router (vilket många "vanliga" människor uppskattar/har som krav i stort sett) och att det skall vara "jobbigt" att behöva skicka tillbaka deras router och att internet ligger nere ett par dagar medan byte sker bla bla bla.

Samtliga har dock för nya kunder runt 349:-/månad i 12 månader...

Det "roliga" är att både 250 och 500 är billigare under 12 månader hos Tele 2 än vad 100 är....

Så det är ju inte enbart att Open Universe är giriga som fan som vill pungslå sina kunder, med tanke på hur mycket samtliga av dessa jättar är villiga att sänka priserna för nya kunder.

Av Necrophor

Tycker inte alls det är bra att det blir fler säsonger då detta kommer vara "fan-fiction" och det tenderar att solka ned något jag faktiskt ansåg vara bra. "Sluta när man ligger på topp"... men det skall väl mjölkas så långt det bara går och bli någon form av grådassig slask av skiten till slut...

Av Necrophor
Skrivet av kristallkrona:

jag som har HBO max med livtidserbjudandet, behöver jag göra något extra för att behålla det när det byter över till MAX? eller sköts det automatiskt?

"Är du registrerad för HBO Max via oss eller via en appbutik kommer ditt abonnemangspris inte att ändras under minst 60 dagar efter lanseringen av Max. På ditt nästa förnyelsedatum, den 23 juli eller senare, ändras ditt pris till det då gällande priset för Standard-abonnemanget."

Så man SKALL inte behöva göra något, hur väl detta kommer att fungera i praktiken återstår att se. Det samma sägs ju gälla appen att den automatiskt skall uppdatera sig till MAX, men samtidigt har de förbehållningen att om det inte fungerar så skall man ladda ned MAX appen istället och logga in där. Profiler och sparade listor etc skall finns kvar.

Kan bli ett par spännande dagar framöver och det skulle inte förvåna mig det minsta om "saker strular så att folk blir av med sina rabatter" och man i sedvanlig ordning som företag säger "tyvärr kan vi inte göra något åt detta nu bla bla"

Av Necrophor

Det är otroligt kul att se att Tägtgren junior (Sebastian) få skriva material till både Pain och Hypocrisy, verkar som han helt klart ärvt mycket talang från far sin \m/

Sedan har vi det senaste från Powerwolf... diggade dem faktiskt starkt när jag upptäckte dem runt platta 2-3 , vilket jag tyckte var deras peak, men de har ändå hållit en väldigt hög nivå sedan dess. Men detta låter exakt som om man hade sagt till dem; Hey, kan ni inte skriva en Sabaton låt? Inte alls nöjd med hur detta låter och jag hoppas det inte är ett tecken på hur plattan kommer att låta.

Av Necrophor
Skrivet av atego:

Tele 2 signade 1000/1000 för 179 kr i månaden, gruppavtal BRF där jag bygger deras fibernät och själv betalar man 339 för 500/500

Och de flesta större aktörer inom Open Universe (förort till sthlm) tar 500:- för 100/100..... >-<