Inlägg

Inlägg som Necrophor har skrivit i forumet
Av Necrophor

Människor som ställer sig på handikapp platser och/eller familjeparkeringar för att de inte orkar gå de extra 10 meter som krävs till matbutiken. Oftast stora SUV'ar med EN individ (ibland par där en "springer in") som tycks anse att de har denna rätt... 25-35 år tycks vanligast av det jag sett.

Av Necrophor

Köpte en sån här på Temu och den tar allt rätt nära och är uppladdningsbar:
Billig Trimmer från Temu - skräp kvalité

Tror jag gav 39:- för min och den fungerar förvånansvärt bra, men inga av tillbehören är något att ha direkt, billigt skräp... men själva maskinen gör det den ska och fungerar över all förväntan.

Av Necrophor
Skrivet av Loke6074:

Anmäl säljaren för falsk marknadsföring, så tar väl Tradera bort sånt?

Tydligen inte eftersom alla hans annonser ligger kvar.

Av Necrophor

En re-issiue som även är remastrad och remixad av herr Swanö själv... denna faller i kategorin: But why though?
Små detaljer är framhävda, sången är höjd ett litet snäpp och balansen mellan vissa instrument till och från är lite annorlunda... MEN det kommer ju från att man "petat i efterhand" efter mängder med nya erfarenheter och egentligen helt onödigt på en platta som speglar sin tid väldigt väl.

Av Necrophor

Jag som i normala fall är emot re-recordings får vika mig ÅTER igen för ännu en re-recording \m/

Av Necrophor
Skrivet av Finkelzvin:

Jahopp, idag lärde jag mig att tv4 inte är en gratiskanal om det är sport på TV.

Tänkte kolla England - Serbien som går nu, på tv4play, som jag trodde var en streamad version av den tv4-kanal som ingår i alla gratispaket. Den gubben gick inte, sport är tydligen bakom en betalvägg. Uselt.

Kan inte annat än att hålla med, man får streama deras tv-kanaler (med all reklam) men INTE när det gäller EM minsann....

Av Necrophor

Tror det kommer stå mellan England - Frankrike - Tyskland.

På papper har England ett otroligt starkt lag men de har Gareth Southgate, som enligt mig, saknar förmågan att leda lag på denna nivå.

Frankrike har mängder med talang och om något blir deras fall är det för att de har för många spelare att välja mellan och få ihop det till en riktigt bra lag.

Tyskland har ett par riktigt grymma unga spelare som kan vara spetsen i en jämn match, samt verkar ha fått ihop ett välbalanserat lag. Största nackdelen är backlinjen som snabba spelare kommer att kunna utnyttja.

Men man kan aldrig räkna bort Italien som har en förmåga att kunna vara kompakta och lyckas peta in ett mål och sedan bevaka sin ledning. Spanien tror jag dock inte har så mycket att hämta i detta mästerskap.

Även Holland är ett av de där lagen som man aldrig riktigt kan räkna bort, de har en ganska hög lägstanivå... även om de inte kan mäta sig med giganterna om de i sin tur gör en riktigt bra match.

Men både Belgien och Portugal fick, på papper, grymt lätta grupper och det skulle förvåna mig om de inte tar sig vidare i alla fall. Ukraina har en bra chans att ta andraplatsen i sin grupp, likaså Danmark. Sedan hoppas jag faktiskt Skottland tar sig vidare, men tror de kommer få det tufft mot Schweiz.

Av Necrophor

@Krilon gav inspiration med sin senaste post... 90-talet hade sjukt många guldkorn

Sedan får vi även kontra med lite mer modernt med en låt från dessa herrar, tagen från plattan som släpps 5:e juli och låter som man förväntar sig.

Av Necrophor

Timo Tolkki tycks poppa upp lite nu och då och kommer nu att släppa uppföljaren till Classical Variations and Themes, otroligt nog heter plattan "Classical Variations and Themes 2 : Ultima Thule" ^^

Vet inte vad han har gjort, men på något sätt har han lyckats charma självaste Jeff Scott Soto, åtminstone på denna låt och den passar onekligen herr Sotos röst ganska perfekt. Men mer Aor än vad man är van vid när det kommer till Tolkki, kanske därför den passar Jeff så pass bra. Plattan släpps 1:a September.

Får passa på och lägga in en lyric-video tagen från det senaste alstret från Wormwood, inte lika bra som tidigare låtar jag hört från den, men får ge den ett par lyssningar och se om den växer.

Av Necrophor

Sweet Dreams
5.5

"Follows Morris, who must coach a misfit softball team of his fellow housemates during his mandatory stay at Sweet Dreams sober living in order to get his life back on track."

En väldigt nedtonad och "laid back feel-good-drama" med Johnny Knoxville i huvudrollen, vilket var skälet till att jag såg denna då jag gillar honom. Utöver det är han faktiskt en ganska underskattad skådis, det är väl något denna film visar om inte annat. Annars är det mest pod-casters som Bobby Lee och Theo Von i andra roller.

Den är inte direkt dålig, men den är inte bra heller... misstänker att budgeten var ganska låg och den har precis allt som en film av detta slag har; dvs bli "ren" för att få se sitt barn igen... välja mellan karriär och sina nyvunna vänner och dess "struggle" med att vinna etc... MEN... det läggs aldrig någon riktig fokus på det. Man kan mer säga att det inte riktigt finns någon story utan detta är mer en inblick i ett par individers liv under en limiterad tidsperiod. Att den har beskrivningen "drama/komedi" är inte heller helt sant då det inte finns några komiska inslag alls utan mer reflekterar det jag skrev innan.

Fungerar som tidsfördriv om man är ett fan av någon i casten, annars skulle jag inte rekommendera denna.

Av Necrophor

TedOne på tradera är i farten igen, jag förstår verkligen inte hur Tradera låter säljare som dessa vara kvar på plattformen.

"... den nya ryzen 1920x"....

Ryzen 1920x med 2080ti till det minimala utgångspriset av 34.400:-
https://www.tradera.com/item/1202/635896996/asus-x399-ryzen-threadripper-1920x-ddr4-128gb-asus-rtx-geforce-2080-ti-11gb
Liknande dator som ovan men beskrivs som den ultimata riggen för det ringa priset av 39.572:-
https://www.tradera.com/item/1202/635896079/asus-x399-ryzen-threadripper-1920x-ddr4-64gb-2xgpu-rtx-geforce-2080-ti-11gb
Eller varför inte en Gaming RIG Gigabyte Pro X570 Ryzen 9 3900XT Radeon RX 6900 XT 16GB till det ringa utropspriset av 27.829:-
https://www.tradera.com/item/1202/635898242/gaming-rig-gigabyte-pro-x570-ryzen-9-3900xt-radeon-rx-6900-xt-16gb

Som sagt, man får gärna ta vilka priser man vill för sina grejer.... men man bör ge fan i att kalla en 1920x för ny eller att komponenter som är 6-7 år gamla har den "ultimata prestandan". Och som jag nämnde tidigare vid inlägget som handlade om denna herre.... är hans beskrivning i profilen ens till hälften sann så är det ju ren och skär scam då han borde veta bättre.

Frågade kort vad som gjorde dator 2 till den ultimata riggen och det enda svar man får är: Läs på.

Edit: Jag hoppas fler anmäler hans annonser så ingen stackare råkar gå på dessa bullshit annonser.

Eller varför inte ett 2080ti till det ringa utropspriset av 6792:- där han hävdar att nypris är 16.399:-
https://www.tradera.com/item/341372/635898115/ny-nvidia-geforce-rtx-2080-ti-11gb-fe-founder-edition-

Av Necrophor

The First Omen
7/10

Har sett denna få negativ kritik att den inte är skrämmande bla bla bla etc. Dessa människor förstår nog inte vad The Omen-serien handlar om, det handlar inte om jumpscares utan en story som bygger över flera filmer som handlar om ren ondska mer eller mindre... samt kyrkan och det gränslösa begäret efter makt och styra befolkning.

Varierande skådespelarinsatser men riktigt bra filmad! Det känns verkligen som om denna var gjord på 70-talet, även om det är tydligt med ett "Sepia-filter"... men sättet den är filmad på, hur dialogen genomförs och händelser är som hämtat från 70-talet. Helt klart en värdig film att bli den första filmen i The Omen serien.

Kan verkligen rekommendera denna om man är ett fan av The Omen serien, men man skall inte förvänta sig en "modern" skräckfilm med jumpscares etc... denna bygger upp storyn och gav mig begäret att se originalfilmerna igen.

Av Necrophor

Efter att @makatech tipsade om Seth får jag lov att tipsa om deras nya singel, band jag definitivt aldrig hade hört talas om förut men låter fan riktigt bra!

Av Necrophor

Atlas
5/10
Netflix

Science Fiction och action med mech-suits i en dystopisk framtid? Högt produktionsvärde?

Lät riktigt intressant och började riktigt lovande... men dalade ju längre filmen gick och slutade i ett totalt "meh", hade den inte haft högt produktionsvärde hade man nog inte ens sett klart denna. Stoltserar med "thought provoking"... antagligen för att man väljer att inkludera någon form av AI. Allt skall ha AI idag, men nej... det finns inget "thought provoking" eller ens originellt med handlingen. Det skulle faktiskt inte alls förvåna mig om manuset var "skrivet av en AI".

Action får man lite på slutet, men mestadels av tiden spenderar "vi" med extremt egocentrerad "trauma som suttit i sedan barnsben och nu skall helas inom loppet av 30 minuter genom dialog (one on one) så att man lyckas med sin enda räddning..."

Inga höjdare till skådespelarinsatser, Jennifer Lopez har väl aldrig varit någon lysande skådis, men fann henne sämre än vanligt där det mesta kändes överspelat och forcerat.

Vet att Sci-Fi "nördar" likt mig inte kommer att lyssna och vilja se denna ändå eftersom det fortfarande finns "en törst" efter just Sci-Fi action i en framtida värld.... men det kommer bli en "I told you so" ^^

Av Necrophor

Fick visst bli lite spammande då jag såg låt två med en video från Kvaen, black metal från Kalix! Trots ett enmansprojekt har det <censur> blivit ett av Sveriges mest intressanta BM släpp med senaste plattan \m/

Av Necrophor

För att återgå till musik igen, Geniet Tuomas Saukkonen släpper nytt 6:e september med Wolfheart! Ett första intryck är mer bombastiskt och aggressivare än tidigare, utan tvekan något som läggs till på listan att hålla utkik efter!

Av Necrophor
Skrivet av backspace:

Jo, men du vet ju lika väl som en annan att det är alldeles för mycket "cred" och "coolhet" i musik.
Om en grupp/artist skapar något som man tycker låter bra, varför ska man då bestämma sig om man tycker något låter bra utifrån andras perspektiv, t.ex "trallvänlighet" eller om det är "radiovänligt".
Poppa Babymetal, Led Z, Opeth, Metalite, Taylor Swift, Ensiferum eller vad faan som helst och strunta i dumma epitet. Tycker man om något så gör man det, gör man det inte så gör man det inte.
Enkelt.

Just ja.
Jag visste om att Electric Callboy och Babymetal skulle göra ett sammarbete.
Resultat var oväntat men ändå helt uppenbart att just så ska det att låta.
https://www.youtube.com/watch?v=ChmVcJK7N-c

Och inget av det du tar upp reflekterar något av det jag postade och du citerade, "trallvänligt/radiovänligt" är en beskrivning av hur den "låter", vilket faller under att man tycker om något eller inte. Inte någonstans har jag sagt att man inte ska lyssna på det man tycker är bra av NÅGON anledning. Precis på samma sätt som "bandit-rock" har blivit ett uttryck, vilket rätt omgående ger en fingervisning om det kommer falla en i smaken. Ofta skall det till något exceptionellt för att det ska hända; ett exempel hämtat från min egen "värld" är t ex "Sparzaza - Follow me" som jag tycker är skitbra av någon outgrundlig anledning, gillar i normala fall inte den typen av "musik" eller något annat bandet har gjort.

Av Necrophor
Skrivet av backspace:

Tycker fortfarande det är roligt med att vissa människor inte vill tycka om musik bara för att det är lite mer "tralligt/radiovänligt". Era fjantar.

Ja, visst är det roligt att folk har olika musiksmak och inte tycker om precis allt som kan kallas för musik.... Fjant

Av Necrophor

Nyinspelning av denna episka låt som faktiskt äntligen får den behandling en låt av denna kaliber förtjänar \m/ Även om alla tre versioner (Original OCH orchestral från Somewhere In Time samt denna nyinspelning) har sina egna platser där originalet faktiskt låter lite "skitigare" och reflekterar tiden den släpptes med en annan "hunger".

Av Necrophor

The Retirement Plan (2023)
3/10

"When Ashley and her young daughter Sarah get caught up in a criminal enterprise that puts their lives at risk, she turns to estranged father Matt, currently living the life of a retired beach bum in the Cayman Islands."

Filmen stoltserar med Nicolas Cage i en av huvudrollerna där även Ron Pearlman och Ernie Hudson återfinns i rollistan. Tyvärr är detta en av de filmer han (utan tvekan) accepterade för att betala av på sin skatteskuld/upprätta sin förmögenhet igen, för den är rakt igenom usel. Samtliga tre ovan går som mest på halvfart dessutom där resten av skådespelarna är riktigt dåliga t om.

Skaparen (Tim Brown som även skrev manus) av filmen försökte ta den lätta vägen där man har ett par affisch-namn och sedan fullkomligt struntar i precis allt annat som har med filmskapande att göra, inklusive manus. Eller så pass enkelt att han faktiskt inte besitter förmågan att göra något bättre... men försöker desperat härma Ridley Scott.

Tänk senare filmer där Bruce Willis var med. Kan inte ens rekommendera denna till riktiga Die-hard fans av herr Cage.