Inlägg

Inlägg som Necrophor har skrivit i forumet
Av Necrophor

The Out-Laws
6/10
Netflix

Komedi signerat Happy Madison Production, men istället för Adam Sandler eller Kevin James är det upp till Adam Devine att axla huvudrollen. Tycker inte riktigt han fixar det, men i övrigt har filmen en riktigt bra cast som lyckas hålla denna komedi i sann Happy Madison anda flytande. Namn som Pierce Brosnan, Ellen Barkin, Nina Dobrev, Michael Rooker och Richard Kind lyckas bära Devine som är rätt limiterad som skådis i mitt tycke. Han passar bättre i "kortare serier-avsnitt" som Workaholics.

Fungerar en vanlig veckokväll, men inget man bör spara till någon "filmkväll".

Plus för att de håller i liv att huvudskådisens "vänner" gör inhopp, i denna ser vi t ex Blake Anderson från just Workaholics Även ett plus för en bra/komisk referens till James Bond ^^

"A straight-laced bank manager about to marry the love of his life. When his bank is held up by infamous Ghost Bandits during his wedding week, he believes his future in-laws who just arrived in town, are the infamous Out-Laws."

Av Necrophor

Detta återspeglade verkligen inte verkligheten

Slutledningsförmåga och en stor portion "tur" med gissningar

Av Necrophor
Skrivet av Larsp777:

Ok, var ju inte mycket….Är inte nöjd med det priset..

Kan nämna att den har touchbar också.

Lägg upp den på Tradera med antingen ett pris du är nöjd med eller ett reservationspris du är nöjd med. Sitter gott om "företag" som verkar betala överpriser på alla möjliga laptops de sedan kränger vidare till rubbade överpriser.

Av Necrophor
Skrivet av lonewolfshade:

Tror du behöver läsa på om hur själv censur uppkommer och vad det leder till. Du har bara +50 års studier att gå igenom.

Du kan ju läsa på om hur tystnadskultur fungerar samtidigt eftersom du tyckas ha missat flertalet exempel på hur folk inte vågar anmäla trakasserier och fel på diverse företag.

Dom senaste exemplen var ju i och för sig bara nu här i april-maj så säker lätt att missa.......

Det finns flertalet sätt man kan kringgå detta på företag etc genom diverse olika ombud etc, ganska stor skillnad på det och sitta och häva ur sig en massa dynga på nätet man vet att man aldrig behöver ta ansvar för.

Nu råkar detta gälla Sociala Medier och inte Internet i allmänhet. Oj, blev du visst tvungen att ta ansvar för att du satt och var hatisk mot någon på Facebook och inte kunde ha x antal olika konton? Man kan fortfarande vara anonym "utåt" men ditt konto är kopplat till DIG så du får ta ansvar för skiten.

Så skall du göra jämförelser, håll dem relevanta.

Av Necrophor
Skrivet av Kapten_Kanel:

Det behöver väl inte vara en obekväm åsikt?
Internet är fullt av idioter. Både folk som säger saker de inte borde säga och folk som angriper folk med andra åsikter än deras egna. Det är fullt rimligt att vilja vara anonym i dagens politiska klimat.

Det behöver det inte, men den jag citerade använde den beskrivningen.

Och nej, det är inte fullt rimligt ens i dagens politiska klimat då jag vågar hävda att dessa "angrepp" sker till största del av just anonyma "tomtar", väldigt många färre skulle häva ur sig en massa dynga om de behövde stå för det. Ser vi till t ex Facebook är varenda kommentarsfält nedlusat med "fake-konton" som har ett enda syfte att driva en viss agenda, må den vara politisk eller religiös.

Och som som sagt, har man inte bollarna att stå för sin "övertygelse" är det extremt tveksamt över hur stark den övertygelsen verkligen är.

Av Necrophor
Skrivet av D3str0yer:

Hon kan säkerligen konsultera med Xi jinping om hur det kan införas...

Nee, bedrövligt förslag...Yttrandefriheten är inte till för åsikter som är bekväma.

Utan att lägga någon värdering i förslaget i sig, men hur exakt hindrar detta din yttrandefrihet mer än att du behöver stå för vad du häver ur dig? Folk tenderar att vara snabba på att säga att man får stå för sina handlingar och dess konsekvenser, men detta gäller tydligen inte vad man häver ur sig på internet?

Har man inte "bollarna" att stå för sin obekväma åsikt känns det rätt tvivelaktigt hur stark/övertygad man är om den åsikten.

Av Necrophor

Första låten jag hörde med detta melodeath super-star project gav väldigt trevliga vibbar med Stanne som vokalist. Denna andra låt... låter extremt poppigt radioskval av typ The Rasmus och liknande. Definitivt inget för mig och jag hoppas innerligt att detta var en "one off", stor tumme ned.

Av Necrophor

Mer nytt från Bachs senaste, det osar sex, drugs and rock 'n roll låååång väg. Var länge sedan jag såg/hörde herr Bach vara så "påkopplad" och verkligen gå in i musiken på det sätt han gör just nu.

Av Necrophor

Ny bekantskap för mig, BM från Kalix! Tror faktiskt det är det enda som kommit därifrån o_0
Men låten från deras (hans, en person som skriver och spelar in allt utom trummor, vilket Fredrik Andersson står för (ex amon amarth) och resten är live-medlemmar?) kommande skiva låtar faktiskt ruskigt bra!

Av Necrophor

Arcadian
4/10

Nic Cage i en postapokalyptisk film ala The Last Of Us tycket jag kändes som något intressant. Premissen; "A father and his twin teenage sons fight to survive in a remote farmhouse at the end of the end of the world."

Men där tog det roliga slut, absolut inget fel på något skådespeleri av någon, men de har verkligen inget att jobba med. Misstänker att det rör sig om ganska låg budget, även om "monstren" som faktiskt poppar upp till slut är rätt bra gjorda. Men storymässigt draaaaar den ut som ett segt, smaklöst tuggummi. Detta borde ha varit en 30-40min kortfilm. "Området" filmen utspelar sig i är också väldigt limiterad, vilket även ger för tankarna till "lägre budget".

Klippning och filmatisering är även det under all kritik, mörkt och ryckigt, det ger mer vibbarna av någon som försöker lära sig samt göra en SUPER seriös och pretentiös film. Hade de haft lite mer action och lättsamma sekvenser där de inte tar sig själva på blodigt allvar hade de kunnat komma undan med ett högre betyg, nu blev det mestadels.... jävligt tråkigt.

Såg att herr Cage även stod som producent, antingen har han helt tappat det eller så är det ditsatt för att ge lite extra "gravitas" till filmen.

Av Necrophor
Skrivet av nu1mlock:

jag provade flera därifrån och ingen av dom jag provade fungerade tyvärr, men man vet aldrig.

Edit: NATS verkar fungera

Kan vara att de är bundna till regioner nu för tiden, hade ingen koll på att Manscaped skeppade inom EU förens nu ens På "tiden det begav sig" gav koderna free shipping och 20%, men inom EU verkar ju gratis frakt ingå per automatik. Men kul att en kod fungerande, det gör att de blir ganska prisvärda då de tenderar att ligga lite högt annars.

Av Necrophor

Tänk chocken när West Ham lyckas kryssa mot City

Inte för att sannolikheten är speciellt stor.... meeeen värre saker har ju hänt i fotboll

Av Necrophor
Skrivet av nu1mlock:

ingen verkar fungera

Hittade en sida, ingen aning om de fungerar, men det finns några att välja på. Är inte på jakt själv då har inte direkt någon större koll än så länge:
https://simplycodes.com/store/manscaped.com

Av Necrophor

Ghostbusters: Frozen Empire
6/10

Har många trevliga minnen från originalfilmerna som liten parvel och tycker det faktiskt är riktigt kul att de återupplivat denna franchise igen. Afterlife t ex gillade jag och tyckte den var ett värdigt tillägg... så frågan är: är även denna ett värdigt tillägg till Ghostbuster franchisen, skriven av självaste Dan Aykroyd himself?

Både ja och nej.

Det positiva är att de faktiskt försökt utveckla det hela och gjort det bra i min mening, lite ny teknologi och nya lösningar etc. Att man får återse de "gamla gubbarna" är ju helt klart ett försök att dra tillbaka den äldre målgruppen som såg det som barn, vilket även det gjorts på ett bra sätt. Den refererar främst till originalfilmen men gör även det på ett bra sätt utan att det blir för mycket, men tillräckligt för att man ska le lite extra vid just de tillfällena.

Det negativa;
Pacingen är inte alls bra, den känns utdragen och "seg" alldeles för ofta. Sedan fick jag en stark känsla av att det kändes som något Disney hade kunnat gjort som någon "family adventure" film, vilket jag inte alls gillade. Detta gör tyvärr att betyget dras ned och kaaaaaanske med lite våld och vaselin kan hävda att den är ett värdigt tillägg... men tyvärr faller den på fel sida om målsnöret för mig.

Av Necrophor
Skrivet av mrTLU:

Bra tips!

1300-1400 på Amazon förövrigt, för deras top-of-the-line trimmers.
Blir nog en Lawn-mower.

Du kan nog få det billigare på Manscaped då det finns flera 20% rabattkoder som flyter omkring, vet att Linus Tech Tips har någon och flertalet andra, går nog rätt lätt att googla fram en 20% kod som fungerar på deras sida

Av Necrophor
Skrivet av mrTLU:

Hopplöst att söka efter just detta, eller så är jag inte kompetent nog...

Kort sagt, jag har tröttnat på att mina rakapparater och trimmers har olika laddare. T.om samma märke, i mitt fall Braun, har olika laddare för rakapparat, trimmer och lite-större-trimmer.

Så, i kamp för slöseri och mot miljön ( ), så är jag ute efter att steg för steg uppgradera till motsvarande där de laddas med USB-C.

Jag tänkte börja med trimmer för att underhålla 3-dagars-stubben på kinden.
Och nästa krav är ett bra märke, Braun, Phillips, osv.

Har nån sett nån trimmer med USB-C?

Kan bara tipsa om Manscaped, utmärkta produkter som inte bara täcker de nedre regionerna utan hela kroppen, använder usb-c som laddning. De erbjuder även paket med flera olika produkter som bör täcka alla behov, annars finns det att köpa varje produkt fristående samt tillbehör etc.

https://eu.manscaped.com/

Av Necrophor

"Bankföreningen föreslår även ytterligare kontroller som att din betalning måste godkännas av en person som du litar på."

Ser genast ett stort problem här om man lever själv/ensam/enstöring, hur går man tillväga om man nu inte har en person man litar på? Om det gäller att flytta hela sitt livs besparingar kan jag förstå det och person ersätts med besök på bankkontor t ex.

Av Necrophor

Godzilla x Kong: The New Empire
6.5/10

Uppföljaren till Godzilla vs Kong med, vad jag uppfattade det som, en något lägre budget. MEN detta är fortfarande en film för en stor duk med massivt ljudsystem - dvs en klassisk biofilm... av den varianten där man sitter och tuggar popcorn och översköljs av ljudet och "mäktiga scener" och sedan lämnar med ett litet leende. Kommer man ihåg den ett par dagar senare? Inte en chans.

En liten ändring verkar dock vara en större inspiration hämtat från Japan och Anime/serie delen då vi nu får se/träffa flera Titans (Kaijus) och de "uppträder" mer mänskligt (suplex that bit*h!) när det kommer till "fighting scenerna mellan dem". Detta kan mycket väl uppfattas "negativt i väst", men är man ett fan av det Japanska kommer man nog dra lite extra på smilbanden.

Och ja, Kaijus har huvudrollen och huvudfokus i denna där människorna (ack våra kära städer och historiska landmärken) får ta birollen och mer vara support.

Klassisk popcorn rulle som passar utmärkt att se med yngre tonåringar, kanske till och med 9-12-åringar som säkert kommer tycka det är en häftig upplevelse.

Av Necrophor

Fortsätter veckan med ett lite mer obskyrt band från Stockholm, som så vitt jag vet bara släppt en platta men tydligen fortfarande är aktiva. Gillar man sin Black Metal i Dissection stil är det definitivt något att kolla in, de gör det ganska bra \m/

Av Necrophor

Kickar igång veckan lite lugnt med ännu ett mästerverk signerat Herr Swanö \m/
Ett sidoprojekt med lite progg/rock/aor som blev ett huvudprojekt under en period.