Inlägg

Inlägg som jonre124 har skrivit i forumet
Av jonre124

2350 + upphämtning

Av jonre124
Skrivet av halojoy:

Ser väldigt bra ut.

Skulle vara intressant att höra vad någon som köpt Ryzen 5 1400 tycker.
Hur presterar den?
I alla fall kan man inte klaga på priset.

Du har köpt riktiga tangentbord och mus.
Själv sitter jag med 100-200 kronors.
Skärmen tillhör också de bättre.

Du gör inte bort dig om du köper den listan.

Ryzen ej överklockad ej så imponerande i mitt outvecklade pre alpha testnings first person shooter, som dock är märkbart bättre när det körs i ej fullt utvecklad dx12 där den dock ibland ändå får frame drops, svårt att säga om felet har med ryzen att göra. Lämnade in på överklockning då webhallen av outgrundlig anledning inte höjer rammmminnena till den hastighet de säljs för utan att man ber de. Dock säger de på Alina att ryzen 1400 görs av sämre fungerande ryzen 1700 och uppåt, därför kan olyckligtvis ej mitt ex överklockas för mer än 400 mhz extra, fastän recensenter säger upp till 800 mhz. De kunde inte heller få upp grafikkortet till mer än 50 mhz snabbare, av någon anledning av att det inte blev någon effekt av större, vilket också var en besvikelse. För detta och ramminnnena tog datafirman 600 kr, men jag antar att de vet vad de gör och att det inte blivit stabilt om jag överklockat cpun mer själv. Får se om ryzen blir bättre av detta som det sägs.

Skickades från m.sweclockers.com

Av jonre124

Tack för feedbacken.

Skrivet av fragwolf:

Angående displayporten. Har det samma problem som HDMI vid spelande? Gällande framerates?

Jag är ingen expert på problem med olika sorters kablar och varianter men det problem som jag hört om är att hdmi 1 kabel inte funkar med hdmi 1 utrustning på höga framerates pga databegränsning i fullhd format. Sålänge dual link dvi-d, displayport eller hdmi2 finns på både skärm och gpu ska det gå att få höga refresh rates på 1920x1080. Om du vill ha högre upplösningar varierar alternativen i effektivitet. Sen ska det finnas hacks som får hdmi1 att fungera också har jag hört. Svarade det på din fråga?

Av jonre124
Skrivet av byggadator03:

Ryzen 3 kanske vore värt att vänta på, så kan du uppgradera till en bättre senare, om du inte vet vad som behövs nu

Skickades från m.sweclockers.com

Jag vet att minst ryzen 5 1400 krävs i nuläget, och den ligger ju i samma prisklass som grafikkortet som jag också kan tänka mig byta ut, så ser inte riktigt poängen med det. Tänkte dessutom köra med ryzens stock cooler vilken jag hört är väldigt bra för att vara en sådan, stealth alltså

Av jonre124

Har läst på och fattar bättre nu. Här är den sista listan som jag hoppas att de på webhallen hinner svara på innan de tar helg:

uppdaterad lista

(förresten tog nån det grafikkort jag tänkte ta ovan, eftersom det bara fanns ett kvar. skäms om du upptäckte den här och tog den XP jaja bytte iaf XD )

Av jonre124
Av jonre124

14021 kr för detta, är det värt att behålla nuvarande fractal designs för ett ev senare uppbyte som jag tänkt eller har ni tips på billigt, litet chassi (gärna även med bra ventilering) samt psu i den pålitliga men gärna bland de lägsta prisklasserna (650w är för närvarande overkill). Är corsair minnet billigt nog? Tänkte att 3000/15=200 är svårt att komma ifrån. Glömde få med dvdbrännaren.

Är allt optimerat för varandra annars komponentmässigt?

http://i.imgur.com/FjzfEye.jpg

Tack för svar

Av jonre124

@halojoy: Ska helt klart ha 16 gb ram minne.

Om jag köper ett begagnat grafikkort istället, är det bara optimerat för asus, dvs att evga, msi, gigabyte och alla mindre grafikkortstillverkare inte är like effektiva med andra asus-komponenter? Vad har grafikkort för livslängd?

Av jonre124

Provisorisk dator som kan förbättras när FPS:ern är färdigutvecklad?

Hej, jag vill ha hjälp med att välja delar till en ny dator, som jag snarast tänker införskaffa mig. Budgeten är lite flytande då det framförallt ska vara bra valuta för pengarna i relation till den tävlingsinriktade prestandan i FPS:ern Unreal Tournament 4 som verkar sitta fast en evighet i testningsfasen, vilket gör att det blir väldigt svårt att avgöra vilka komponenter som kommer att behövas när spelet är färdigutvecklat. Därför vill jag ha de komponenter som med stor sannolikhet kommer att hålla en tid framöver och om möjligt välja begagnade eller budgetvarianter av de delar som troligtvis kommer att bytas ut.

http://i67.tinypic.com/2s7yv5c.png

Det här är en offert som väl går att ändra litet på, funderar på begagnat gtx 980ti istället, och kanske nåt mer begagnat? Alla komponenter bör vara optimerade för varandra, men vet dock inte vad som gäller här? UT är bara optimerat för nVidia. Har sett att de flesta här refererar till iNet men tänkte att det var bättre för mig med en kedja som har fysisk butik nära mig för monteringen.

Detta är vad jag har spelat på fram till att den möjligheten nyligen försvann (ingenting kvar): OEM skräp gpu mm. Med denna spelade jag med 120 fov 800x600 upplösning, 70% screen percentage (väldigt svårt att se detaljer alltså), och 150 fps (nuvarande cap, ej permanent) som ibland fick för sig att dala ner till 50 (om trycket var för högt för länge bl.a.) vilket gav ospelbart input lag för en tävlingssinnad flagrunner. Min skärm (också ej kvar) var en 75hz gaming skärm som jag var nöjd med under rådande förhållanden. Någon gång i framtiden vill jag dock klara av en 160-300hz (gsynk om 150 fps cap?) skärm utan noterbara frame drops under för spelet maximalt intensiva förhållanden med tävlingsmässigt optimerade inställningar. Med det menar jag 20+ spelare som spammar i en klump mot mig medan jag tar flaggan igenom de till målet. Och jag har ingen aning vad det är som jag då behöver extra av, är det allt? I nuläget händer det bara ibland då spelet oftast går för långsamt för att göra det jag vill att det ska göra (då det behövs som mest).

Om ni orkat ta er igenom allt det här finns feedback om detta från UT-spelare att läsa här också XD

Av jonre124

Det sägs att de "tappat" bort den för att kunna sälja i flera omgångar. Det finns så många som gjort så mycket gratis för h3 att det vore märkligt om de inte skulle bygga vidare på den här versionen på något sätt om det blir en framgång. Jag har mestadels spelat originalversionen och har inget emot den alls, om den blir en så stor framgång som insatsen förväntar betyder det också fler spel att välja mellan vilket jag välkomnar.

Av jonre124

För er som det inte funkar för kan jag informera att heroes III restoration of erathia hd lanseras på steam fr.o.m. 29 januari

För er som det funkar för kontakta gärna mig

Mitt namn på steam är:
I_Hate_Wood_Elves

Eller skicka ett pm. Förhoppningsvis kollar jag dessa nyskapade konton inom den snaraste framtiden