Inlägg

Inlägg som ariasias har skrivit i forumet
Av ariasias

Spam e-mail som inte går att blockera.

Brukade ha ett hundratal mail i skräpposten, så jag började blockera allt spam och jag kom ner till ungefär 5st.
Allt väl? Häromveckan så hade jag plötsligt inga olästa mail nåmer.. jag har haft ca 12.000 så något är ju skumt. Jag böt lösenord och tänkte inte mer på det, men efter det så har jag börjat få svinmycket spammail, det ser ut såhär när jag försöker blockera dom

https://i.gyazo.com/d5b78f7e915bdbce2465da0f880f4928.png

Inboxen ser ut såhär https://i.gyazo.com/e67691c3bfef659499dafaa29678662f.png så dom är ju skickade som prioriterade.. jag gissar att det har något med det att göra. Hur får jag bort dom?!

Av ariasias
Skrivet av Warcaith:

Med AutoHotkey (http://ahkscript.org/)

Numpad0:: { Send {x down}{x up} }

Nu behöver du inte skriva koden själv, jag gjorde det åt dig!

Tack! Lite problem bara
Okej så spelet jag spelar så styr man med wasd/piltangenterna och skjuter med 'x', eller mellanslag, problemet är att det är en stor fördel att skjuta med 'x' över mellanslag då man inte kan spamma nog snabbt med mellanslag, tanken är då att man ska styra med piltangenterna och skjuta med 'x', jag har dock spelat i alldeles för många år så jag måste lägga om hela min spelstil om jag ska styra med piltangenterna.

Problemet då, när man håller inne mellanslag/x i spelet, så är man i skjutläge hela tiden, vilket innebär att man rör sig lite saktare och om någon boll kommer emot en så skjuts den iväg, detta script spammar 'x' vilket fungerar rätt dåligt då jag inte kan styra samtidigt och den gör det rätt ojämnt, kanske spelet har något inbyggt mot macros? Iaf, hur gör man så att den håller inne 'x' när jag trycker på numpad '0'? {x hold}? Ska testa det iaf.

Av ariasias

Enkel lösning på autohotkey?

Tänkte binda min numpad från '0' till 'x', men jag hittar inget lätt lösning på problemet.. finns det inget problem som kan lösa detta där man inte behöver skriva koden själv?

Av ariasias
Skrivet av Slarre:

@ariasias: Du kommer absolut att kunna använda meriterna för att söka vad som helst och vilket universitet som helst efter basåret.
Däremot håller jag med tidigare skribenter. För det första så kan det vara trevligt att få garanterad plats om du vet vad (eller vilket universitet) du vill plugga. För det andra så brukar det vara rätt skönt att få komma iväg och bo själv, om inte annat för att få växa lite som person.

Är du bara ute efter meriterna från basåret, är duktig på att plugga och inte alls har en aning om vart du vill plugga senare så kan du förstås plugga vart som helst, eftersom att de enda obligatoriska momenten tenderar att vara labbar och tentor. Resten kan du sitta hemma och plugga om du har disciplin för det.

Måste bara klargöra, jag kommer ändå flytta till Luleå och begå studierna därifrån Bor själv redan idag så inte hos föräldrarna det är frågan om.
Pluggar dock gärna vidare i Luleå då kvalitén på undervisningen inte verkar vara nämnvärt sämre än övriga jättar, har dock 9 månader på mig att spåna vidare

Av ariasias

Tack för input. Vet inte direkt vad jag ska söka till efter basåret, men får kolla runt lite vad som ser intressant ut samt på vilka orter det är.
Har redan flyttat "hemifrån" så på den fronten är det lugnt

Av ariasias

Tekniskt basår - Val av studieort

Tänkte söka till tekniskt basår i Luleå nästa höst, men efter att ha gjort gamla högskoleprov så ser jag ju att jag har potential till att få ett relativt högt resultat (peakar på 1.45), då slog tanken mig.. är Luleå bästa valet? Jag tänkte söka just dit då jag bor 30mil norr om Luleå så det kändes mest.. logiskt.
Tanken är att jag efter basåret ska utbilda mig inom IT, antagligen till programmerare. Vill bara gå basåret så man kommer in lite i pluggandet samt har lite mer behörigheter att använda sig av. Har ni någon input om studieorter?

Av ariasias
Skrivet av walkir:

Hur blir det om du väljer "Pin tab" mha högerklick på fliken?

Nja hittar iaf inget sätt att binda den så att jag lätt kan öppna den från ett fullscreenspel/skrivbordet. (Windowed fullscreen, så man tycker ju att det borde finnas något)

Av ariasias

Toggla mellan chrome och spel?

Så jag spelar wow och vill lätt kunna toggla mellan chrome och wow.. har ofta öppen 2-3 olika chromefönster så jag vill gärna kunna "låsa fast" den vid ett fönster så att den alltid togglar mellan just den. Vill helst inte använda virtuella skrivbord, jag har inga macroknappar på mitt tangentbord.
Vad tror ni?

Av ariasias
Skrivet av Captain_Spock:

Pröva med en annan ingång till skärmen, dp/dvi t ex. Kolla också med en annan hdmi-kabel.

Får testa displayport, dock osäker på om det är rätt connector för att ljud ska följa med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ariasias

V-moda crossfade wireless
.. Ja bara ja

Skickades från m.sweclockers.com

Av ariasias

Datorn startar ständigt om..

Har köpt en ultrawide samsung monitor och kopplat in den med hdmi.. förut körde jag dubbla skärmar med VGA och det gick som smort, men nu är det ständiga problem. Om jag låser datorn via windows+l så har den startat om sig när jag kommer till den på morgonen, när jag slår igång skärmen så vill den ofta inte visa något.. då får jag antingen starta om datorn via knappen eller starta om skärmen ett par gånger..
Vad ska jag göra?

Av ariasias
Skrivet av Bakgrund:

Ok, de brukar kallas för kabelgenomföring på svenska marknaden. Finns på Clas Ohlson, Kjell & Company o.s.v.

tack!

Av ariasias

Lite för snabb med länkningen hehe
https://www.amazon.com/Cord-Away-Adjustable-Organizer-Diamete... denna menade jag.

Av ariasias

Organisera kablar, vet hur jag ska göra.. men material?

Såg denna filmen och tänkte göra som han https://www.youtube.com/watch?v=LYunDUWnskM

men var får man tag på detta https://www.amazon.com/Lenox-Tools-1772779-Bi-Metal-Arbored/d... ? helst inom Sverige men om det nu är någonstans inom EU så går ju det också bra.

Av ariasias

Alright Söker nog in på tekniskt basår och efter det undersöker jag vad som är tillgängligt.
Tack för hjälpen!

Av ariasias
Skrivet av sebbe605:

@ariasias: Nä men på yekeshögakolan. (Skillnad)

Tack! Dock så låter högskola mer intressant, men jag är osäker på vilka utbildningar som rä bra respektive dåliga.

Skrivet av mwi:

Sök efter programvaruteknik program på högskola/universitet. Gick själv i Ronneby (BTH) och det var en riktigt bra utbildning. Dock så var detta för 20 år sen så har dålig koll på vad som finns idag.

Ska kollas upp under morgondagen!

Av ariasias
Skrivet av m1ken:

jag har läst högskoleingenjör inom data på chalmers och skulle kunna börja jobba som programmerare nu. Skulle tro att det säkert finns någon yrkesutbildning eller något om man vill komma fram snabbare. Vi hade ett färdigt program men några kurser var valbara.

Yrkesutbildning.. läser man det på högskola då?

Av ariasias

brukar dom ha erbjudande på 34" ultrawide skärmar eller är det bara att punga ut ordinarie pris?

Av ariasias

Alla verkar prata om att läsa till civ.ingenjör om man ska bli programmerare.. stämmer det? Finns det "färdiga" kurser eller plockar man det som man anser vara intressant?

Av ariasias

philips 65pus8601 vs 65pus6521?

Beställde 65pus8601. den skulle komma i början av juni. blir less på att vänta men dom har 65pus6521 i lager.. vad är skillnaden på dessa tvs i bildkvalité m.m? Förutom det uppenbara, löstagbara högtalare samt 4sidig ambilight.