Inlägg

Inlägg som fufuheo har skrivit i forumet
Av fufuheo
Skrivet av Tomika:

@fufuheo:

Vad har du för operativsystem? Windows nånting.
Är det 32 eller 64bit? Vad är det för något?
Har du 700, 800 eller 900 serien? Jag har en Volvo 940!

Eller... "Hej du har nya drivrutiner redo. Klicka för att installera!"

Men du ser inte hur detta är lättare för en amatör?

Jo, jag ser hur det blir lättare för en amatör. Men jag ser inte hur det blir lättare för en amatör för att det inte går att ladda ner drivrutinerna manuellt. Det blir varken lättare eller svårare för amatörer att använda GFE för att ett annat alternativ finns. Om du inte håller med får du förklara hur.

Av fufuheo
Skrivet av svalle:

De e la bara o regga sig. Jag har skapat en email som bara används till såna saker. Dit kan de skicka hur mycket spam de vill.

grr.la är annars ganska bra.

Av fufuheo
Skrivet av Tomika:

@fufuheo:

Jo det blir lättare för noobs som får mjukvaran automatiskt nedladdad. Punkt Slut. Resten av dina frågor får du väl ställa till Nvidia. Men jag klargör bara att det är som det är. Acceptera läget.

Hur sjutton blir det lättare för noobs att ladda ner drivrutiner automatiskt för att det inte går att ladda ner drivrutinerna manuellt?

Av fufuheo
Skrivet av Tomika:

@fufuheo:
Jo?

Om en drivrutin släpps idag och finns tillgänglig 1 timme senare på annan plats, och det kommer en ny drivrutin om 1 vecka igen. Då har man väl ändå senaste?

Ja, det har jag. Dock tycker jag att det är självklart att nvidia själva ska erbjuda detta. Jag vill inte riskera att drivrutinerna kan innehålla malware.
Varför ska Nvidia göra det sämre för sina användare?

Av fufuheo
Skrivet av Tomika:

@fufuheo:
Då får du helt enkelt vänta på att någon laddar upp dom, inte Nvidia. Och installerar dom själv. Svåra sättet. Nvidia har valt att göra GFE noob-bulletproof.
Learn to like it.

GFE blir väl inte mer noob-proof för att det inte går att ladda ner de senaste uppdateringarna på det vanliga sättet. Varför ska Nvidia göra det svårare för mig som poweruser, trots att det inte blir bättre för något annan på något sätt? Varför ska jag behöva vänta på att någon laddar upp drivrutiner, och dessutom riskera att det kan finnas skadlig programvara i dem? Jag förstår verkligen inte varför man gör så här.

Av fufuheo
Skrivet av Superlight:

@fufuheo:

Givetvis får man senaste uppdateringarna (Game-ready) men man får vänta ett tag om man inte vill använda GFE.

Då får man ju inte de senaste uppdateringarna. Du säger emot dig själv.

Av fufuheo
Skrivet av Zcenicx:

Vem bryr sig? Geforce Experience drar hela 16 MB RAM och behöver dessutom inte starta tillsammans med datorn (msconfig, någon?)

Alla andra funktioner än att kolla drivrutiner kan man enkelt stänga av.

Fast om man inte har det på autostart så måste man ändå kolla efter uppdateringar manuellt, och då finns det återigen ingen anledning att installera ett ganska dåligt program. Om man har det på autostart tar datorn längre tid att starta.

Av fufuheo
Skrivet av Tomika:

@fufuheo:

Men du får ju fortfarande välja. Det lätta eller det svåra sättet. Tror inte du förstår vad jag menar?

Nej det gör jag verkligen inte. Jag ställer en annan fråga.
Om jag inte vill använda GFE, hur installerar jag då senaste "Game Ready" uppdateringarna?

Av fufuheo
Skrivet av Tomika:

@fufuheo:
Användaren får ju välja. Det lätta eller det svåra sättet. Amatör eller poweruser?

Nej, användaren får inte välja. Det går ju inte att få de nyaste uppdateringarna utan att använda GFE. Om man inte vill ha GFE så får man inte de senaste uppdateringarna.

EDIT: Stoppar in detta här:

Citat:

GFE är tänkt för amatörer. Inte för powerusers. Men man ska gnälla så in i bängen över GFE. För tusan det är väl bara avinstallera det dårå?

Men då får man ju inte de senaste uppdateringarna... Jag förstår inte varför powerusers ska få uppdateringar senare...

EDIT2: Här kom det fler redigeringar:

Citat:

PS. Jag kan tycka påtvingade uppdateringar är en bra sak. Som f.d zombie-master så går det ju inte tycka annat än att det är BRA att en användares system hålls så fritt från hål som möjligt. Om man väl ser det från mer moraliska hållet.

Varför ska inte användaren få välja hur hen vill installera uppdateringar? Om användarens dator blir infekterad på grund av ett ouppdaterat system är det användarens fel, men det är fortfarande användarens val.

Av fufuheo
Skrivet av Tomika:

@fufuheo:

Uppdaterar du Windows på samma sätt som du beskriver ovan?

Nej, det gör jag inte eftersom att Windows 10 har påtvingade uppdateringar och det finns inget bra sätt att göra det på. Det är absolut inte något jag gillar och en av anledningarna till att jag har gått över till Arch Linux, men när jag väl använder Windows så uppdaterar jag med Windows update. I Windows 8.1 och tidigare var dock Winows Update helt ok. Man blev inte tvungen att skriva i en mailadress för att använda det, det kom inte med massa onödiga funktioner man inte kunde välja bort, gränssnittet var fullt acceptabelt och smälte in med andra program. Allt detta till skillnad från GFE.

Kan du svara på frågan? Varför ska inte användaren få välja hur hen vill uppdatera sina drivrutiner?

Av fufuheo
Skrivet av Tomika:

@fufuheo:
Men jag har ju fått sista 2 via GFE. Den hämtar ju tom själv så slipper gå in på hemsidan vilket tar tid. GFE tycker jag är smidigare. Tror det handlar mer om att folk inte kan släppa föråldrade metoder.

Varför ska man som användare inte få använda hemsidan. Om jag vill kan göra ett bat-skript som kollar efter uppdateringar och hämtar dem, utan att sega ner datorns uppstart eller komma med massa bloatade funktioner, men nu går inte det längre eftersom att de har gått över till GFE. Bara för att jag inte vill köra ett extremt bloatat program som också har ett riktigt fult gränssnitt så betyder inte det att jag inte vill ha de senaste uppdateringarna.
Varför ska inte användaren få välja hur hen vill uppdatera sina drivrutiner? Att man inte vill använda deras skräp betyder inte att man vill använda "föråldrade" metoder eller har något emot automatiska uppdateringar. Jag förstår inte varför man ska behöva installera massa bloatware för att få uppdateringar.

Av fufuheo
Skrivet av Tomika:

@fufuheo:
Långsammare? Dom har rullat ut 2 nya drivers på 1 vecka. Hur är det långsamt?

Det är ju precis det som de ska sluta med. Alla som inte vill använda deras skräpprogram för nöja sig med att få uppdateringar var tredje månad.

Av fufuheo

Nu får man tydligen uppdateringar långsammare om man inte vill använda deras värdelösa program.

Av fufuheo

Varför lägga 1200:- på Windows 10? Är det värt så pass mycket så att få något stabilare uppdateringar? Annars kan man bara köra insider program, gratis och lagligt. Uppdateringarna är påtvingade oavsett vilket man väljer.
https://insider.windows.com/

Av fufuheo
Skrivet av falukorvstjockisen:

Har ett GTX 660 kort, och tänkt köpa en dator med Nvidia geforce GTX 580 och undrar om jag ska behålla 580 eller byta till mitt gtx 600 som funkar bra.
vad tycker ni?

GTX 580 är lite snabbare men drar betydligt mer ström och låter mer.

Av fufuheo
Skrivet av saccer:

Precis, för att göra valet ännu svårare så får du en SP3 med just 8GB för ungefär exakt samma pris som en SP4 med 4GB.
Och då skulle jag nog gå för SP3an med 8GB. Lätt att tex chrome och lite bakgrundsprogram suger upp mycket minne om man har några flikar uppe och om du inte ska göra särskilt tunga grejer tror jag nog den processorn räcker.

Inte ens samma pris. 2000:- billigare.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2668435

Av fufuheo

Varför inte SP3? Betydligt mer prisvärd just nu...

Av fufuheo

Franska polisen skulle säkert uppskatta telemetrifunktionen till exempel.

Av fufuheo
Skrivet av Grönahunden:

och hur ska man räkna då ?

Till exempel skulle man kunna reda på varje komponents maximala strömförbrukning och addera allt. För att välja nätaggregat kan man sedan multiplicera resultatet med 1.15-1.20 för att vara på den säkra sidan.

Av fufuheo
Skrivet av ArcticFire:

Ja?
Man brukar ju inte dimensionera efter vad den förbrukar då man inte gör något.
Men om du menar maximalt så ja, den borde väl dra några tiotals watt extra vid maximal belastning.

Ofta är det mer än så. Sweclockers tester är ingen jättebra måttstock för att välja nätaggregat.