Inlägg

Inlägg som Wingdings har skrivit i forumet
Av Wingdings
Skrivet av batman:

Trodde väl inte att itunes bara skulle radera filer man har liggandes i en mapp.
Hade ingen iCloud heller då hela familjen använder sina idevices med mitt inlogg för köpta appar och liknande så jag avaktiverade icloud för att bilderna och allt sånt synkades till varje enhet i hela huset.

Det är ju inte direkt några jätte viktiga bilder hade faktiskt helt glömt bort de nu i några veckor, det är väl mer att de hade varit kul om jag kunnat få tillbaks dem.
Brukar alltid tömma telefonen på bilder och lägga på hårddisk i mellan åt men de var ett tag sen sist så de var väl runt 1000 bilder eller nåt, hade jag bara lagt mappen med bilderna på både SSD och min HDD så hade de ju inte varit några problem nu :/

Tips om ett bättre alternativ än att låta alla köra på samma Apple ID: Family Sharing!

Alla kan ha sitt eget Apple ID (ingen tvingad delning av varken foton eller backuper) som alla är länkade som en "familj", där bara ett konto behöver ha betalinformation. Dina familjemedlemmar behöver bara kunna sitt egna Apple ID-lösenord för att kunna göra nya köp, men ditt konto blir debiterat. Om du inte vill släppa kontrollen helt om ditt kort så har man möjligheten att behöva godkänna alla nya köp innan de faktiskt görs, på din telefon!

Jag kör det själv för mig och min sambo. Funkar mycket bra. Jag vill ha ett starkt lösenord på mitt konto och vill inte behöva lära min sambo det varje gång hon ska köpa någon app. I stället så kör hon sitt egna Apple ID på sin telefon och skriver in sitt egna lösenord vid appköp. Jag kör däremot inte med funktionen för tvingat godkännande.

Appar som har köpts tidigare eller ska köpas i framtiden kan i regel delas mellan alla i familjen utan problem.

Med Family Sharing så kan alla familjemedlemmar använda iCloud-backuper genom sitt egna konto utan att behöva dela utrymme.

Av Wingdings
Skrivet av Delerium:

Jag tycker Apples egna läderfodral har bra kvalitetskänsla och ligger bra i handen. Snygga också.

http://www.todaysiphone.com/2014/09/first-look-apples-officia...

http://store.apple.com/se/product/MGR62ZM/A/läderfodral-för-i...

Jag kan varmt rekommendera deras läderfodral! Jag har en blå sådan till min 6+. Passformen, greppkänslan och utseendet är alla på topp.

Av Wingdings
Skrivet av headsh0t:

Om du ska få hem Mavericks till din frus dator via Mac App Store så måste datorn köra minst ett fullt uppdaterat 10.6. Då kommer Mavericks att vara tillgängligt för nerladdning på den datorn. Jag gick igenom samma sak för ett tag sedan med en äldre Macbook (vit från 2009). När hennes dator väl har installationsprogrammet för Mavericks så kan du köra DiskMaker X för att göra en bootbar USB.

Tillägg: För att kunna uppgradera till 10.6 så måste man ha en installationsskiva. Det finns ingen uppgradering tillgänglig via Mac App Store. Med skivan i handen så kan man antingen använda den för att uppgradera, alternativt göra en USB-sticka med DiskMaker X.

Av Wingdings

Testat att rensa PRAM?

Tryck på startknappen, sedan håller du inne Option + Command + P + R. Datorn ska starta om efter en kort stund, och då kan du släppa tangenterna. Om det inte funkar då heller, testa att hålla inne dem tills datorn har startat om tre gånger.

Om du har möjlighet att testa att starta datorn med en extern skärm så gör det också.

Av Wingdings

Testa att lägga över film på den interna hårddisken i MBP:n. Går det bättre då?
Kolla över MBP:ns strömsparningsinställningar. Det kanske är så att den spinner ner hårddiskarna efter en viss tid, eller att något viloläge slår in under en kort period?

Av Wingdings
Skrivet av Twister86:

Jag har provat att installera in alla nya drivrutiner till AMD Catalyst samt även Flash player (eftersom det är Youtube), därav mitt ljud blev helt fuckad i dom nya Flash versionerna som jag nämnde.

Jag har provat att ta ut både RAM minne och bara köra ett åt gången och även köra ett grafikkort åt gången (utan CFX) och fick även då blåskärm. Har installerat om Windows 7 för längesen och det hjälpte inte, och jag har provat att köra utan överklockad CPU och det spelade ingen roll, fick ändå blåskärm i Youtube osv.

Jag har installerat flertal gratis anti-virus program, t.ex MS Security Essentials, AVG AntiVirus, Ad-aware Antivirus, Malwarebytes, och gjort scannar, och har tagit bort allt som såg skumt ut men det hjälpte inte. Förövrigt så vill ju dom här "gratis" programmen man ska betala nu också, fick nån reklam från AVG att man ska "köpa" programmet och på julen var de 50% off, och tydligen har min testperiod gått ut på Malwarebytes, 0 dagar kvar står det, trodde det var gratis.

Kan det bero på nån defekt hårdvaru komponent?

Hur länge kan det ta på Inet tror ni att dom ska fixa datorn till mig? 3 veckor? 2 veckor? en dag? Och nån som vet vad dom tar för prislapp för det?

Är Inet experter också på tekniska fel med datorer osv? Eller säljer dom bara "Dator"-delar?

Vad jag inte har gjort är:
Kört nån memtest86 eller vad det heter, för jag vet inte hur det funkar eller hur man gör ett sånt test. Och jag har inte låtit datorn "stå på" med nåt program som körs i bakgrunden och testar sakerna.

Först och främst, har alltid installerat mot din SSD, eller har du kört OS på en annan disk vid något annat tillfälle? Det skulle kunna vara något fel på SSD:n, även om det är osannolikt. Jag ser att Samsung har en egen diagnostikmjukvara som man kan köra. Testa den: http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/samsungssd/downloads/Samsung_Magician_v43.zip

En smidig installatör av Memtest86+ för USB-minnen hittar du här: http://www.memtest.org/download/5.01/memtest86+-5.01.usb.installer.zip

Leta upp ett USB-minne som du inte bryr dig om det nuvarande innehållet på, kör programmet och följ instruktionerna. Starta om datorn och låt datorn starta från USB-minnet. Testet borde rimligen köras igång automatiskt och kan ta upp till några timmar att bli färdigt. "Pass" längst upp anger hur långt du har kommit i den totala testrundan. Om det är fel på dina minnen så kommer det att dyka upp en massa röda rader längre ner - alltså lär du märka det. Låt Memtest köra ett par pass innan du stänger av den - när den är färdig med en runda så börjar den ett nytt test automatiskt.

Utan fel:

http://www.memtest.org/pics/amd64-big.gif

Med fel:

http://automatix.au.funpic.de/memtest.png

Av Wingdings

Det första jag skulle testa är att gå tillbaka helt till stockinställningar i BIOS. Ingen överklockning. Blir saker och ting bättre? Om inte, installera om OS och testa igen med nya fräscha drivrutiner. Fortsätt på stock och se hur det verkar. Funkar det bättre nu? Testa att krypa upp i klockfrekvens igen.

Av Wingdings

Jag rekommenderar det varmt! Att fajtas med svärd är ju något man inte göra varje dag i spel nuförtiden. Svärdmekaniken funkar jäkligt bra, och att Lo Wang fortsätter med sina one-liners när man slafsar är ju underbart. Jag var också lite tveksam över Lo Wangs röst i början, men han fyller den äldre Lo Wangs skor rätt bra. I slutändan är det två vitingar som har gjort rösterna till Lo Wang d.ä och d.y.

Av Wingdings
Skrivet av Basicnewb:

ja Aurvana Live har jag förstått tillhör undantagen.

... eftersom de i grund och botten är Denons AH-D1001!

Av Wingdings
Skrivet av Boozfob:

Luftföroreningar är inte heller kul

Det är därför man lägger byggnader som kan förorena luften i det hörnet av kartan där vinden åker ut!

Av Wingdings
Skrivet av w00xie:

Hur får ni 699 USD till 5790 kr?

699 USD är ungefär 4631 kr, men sedan ska vi ju såklart betala moms för det!

4631 * 1,25 vilket blir ungefär 5789 kr avrundat.

Jag gick på Googles växlingskurs när jag kollade.

Av Wingdings

De skickar kanske ut nycklarna manuellt? I så fall så är det ju antagligen ingen som jobbar med det på helger. Ge dem åtminstone någon arbetsdag.

Av Wingdings

Eftersom du har helt olika partitionstabeller på diskarna så undrar jag om du verkligen har haft en RAID där.

Det krävs två lika stora partitioner för att kunna få till RAID (på konventionellt sätt, utan t.ex. ZFS) och jag ser inte att du har två stycken lika stora.

Har du hållt på och formaterat diskarna, ändrat partitioner eller skrivit över huvud taget till diskarna efter att du flyttade över dem från din gamla Dell?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wingdings

Jag kör Telia. Mitt problem sker både i Sverige och i utlandet när jag roamar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Wingdings
Skrivet av plazmite:

jag har en htc incredible s och hade samma problem och löste det genom att låsa telefonen till endast gsm

Jag har samma fel som du och jag är jäkligt trött på det. Så nu har jag återställt telefonen och uppgraderat till deras senaste firmwareversion för att kunna lämna in den med gott samvete av att jag har testat allt. Jag tänker inte acceptera att man ska tvinga telefonen in i GSM-läge - det är ju för fan en smartphone och de är skapta för att förbruka data över 3G. Att begränsa min hastighet till GPRS håller inte i längden.

Den här ska tillbaka på ett eller annat sätt. Jag har sett hos många Incredible S-ägare att även de har problemet, så jag undrar vilken telefon man ska välja istället. En som inte har det här problemet. Synd, när jag faktiskt gillar hårdvaran i övrigt.

Av Wingdings

Ditt moderkort kanske har ett integrerat grafikkort? I så fall är det möjligt att den reserverar en viss mängd minne för sig (i ditt fall - 1 GB).

Av Wingdings
Skrivet av SideWinder86:

Synkat dina program?

En frän feature i iOS5 är att man inte behöver en dator alls längre. Dina backuper (alla mobilens inställningar och programinställningar) kan lagras i molnet hos Apples servrar om du så väljer.

Av Wingdings

Kör lite Intel Burn Test eller Prime95.

Har du koll på temperaturerna på dina komponenter?
HWMonitor är ett tips för det.

Av Wingdings

Älskar er våldsamma ärlighet i dagens video! Känslor överallt, och Jonas verkar vara på bristningsgränsen. Härligt med lite dramatik i hårdvarubranschen!

AMD FX-special får fem av fem toasters! Kanonkul!

Av Wingdings

Med den nya drivrutinen får jag konstant 60 FPS, som det är tänkt att det ska vara. Innan denna så hackade det ordentligt och jag var grymt besviken på prestandan. Misstänkte att drivrutinerna var keff så nu är jag nöjd. Ser fortfarande lite flimmer ibland, men det lär väl fixas också.
Jag har HD5870 och kör på "High-end"-config från http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=215674...