Inlägg

Inlägg som Wingdings har skrivit i forumet
Av Wingdings
Skrivet av Zachtionman:

Jag har nu kört med YNAB (You Need a Budget) i typ 5 år, https://www.youneedabudget.com/ Väldigt nöjd och ger mig en fantastiskt bra koll på min privatekonomi. De har även massa bra verktyg och guider för att skapa en bättre privatekonomi och hela systemet är utformat för att hjälpa dig skapa en ekonomisk stabilitet. Finns tillgängligt via webben eller app som funkar kalasbra.

Jag kör manuell inmatning av utgifter men tror det går att automatisera med import av kontoutdrag från vissa banker. Fantastiskt bra och väl utarbetat verktyg för att göra budget och följa upp kostnaderna för respektive kategorier. Man kan göra det så detaljerat man vill, eller hålla det mer översiktligt om man föredrar det. Jag har alla räkningar på autogiro och alla småköp har jag och min sambo ett gemensamt konto för som vi för över fast summa varje månad.

Jag kör också YNAB och använder det dagligen sedan 2015. Några saker som jag gillar extra mycket är möjligheten att följa sin ekonomiska utveckling (net worth) över tid, den suveräna mobilappen som gör det enkelt att använda på språng (i praktiken är det den jag använder mest), och att automatiskt få kommande oregelbundna utgifter (sparmål, betalningar per kvartal/halvår/år osv) uppdelade till mindre sparbelopp varje månad.

Om man t.ex. betalar sin bilförsäkring per år så hjälper YNAB en att lägga undan en viss peng varje månad, så att man i stället kan se det som en månadsbetalning. När tiden väl kommer att betala den årliga fakturan så blir det en mycket mindre summa pengar man behöver lägga undan just den månaden, i stället för att eventuellt komma på det i sista minuten och behöva dra in på annat till absurdum den månaden. Detta har gett mig en oerhörd ro i min ekonomi. Om man har mindre eller mer pengar över än väntat en viss månad så kan man lägga in mindre eller mer till sparmålet, och då justeras efterkommande månaders sparsumma automatiskt utan att man behöver dra fram miniräknaren.

Av Wingdings
Skrivet av Printscreen:

Nu när ny beta släppts; har någon testat att köra in, och sen testa bank-id? Eller ska man vänta några dagar till?

Jag använder bankid flera gånger om dagen och det är det absolut viktigaste jag har på min telefon nämligen

Sedan jag installerade Public Beta 3 igår så har jag behövt fixa nytt mobilt BankID två gånger. Lite irriterande, men jag får väl ta med mig säkerhetsdosan överallt tills det är fixat.

Av Wingdings

För en liten stund sedan så blev mitt BankID inaktiverat. Har Swedbank som bank. Fem dagar höll det i. Har spärrat det gamla och utfärdat ett nytt, så vi får se om det är något problem som kommer tillbaka.

Av Wingdings
Skrivet av H4tten:

Hej allesammans!

Funderar på att göra en sådan där konvertering, men har redan skaffat 3 månader Ultimate för 10 kr. Kan jag fortfarande göra konverteringen genom att köpa Gold och sen Ultimate till fullpris efter att mina 3 månader gått? Antar att det inte går medan Ultimate är aktivt; tyckte jag läste att någon här skrev det.

Tack på förhand för hjälp!

När Ultimate har gått ut för dig efter tre månader så kan du lösa in Gold först och sedan skaffa Ultimate igen för att få allt konverterat till Ultimate. Det är inte en engångskonvertering, som tur är. Jag har använt den två eller tre gånger - däremot kunde jag bara få kampanjpriset (3 månader för 10 kr) en gång. För att maximera tiden som man kan få med Ultimate för priset av Gold så får Ultimate inte vara aktivt på kontot när man löser in Gold.

Jag skulle inte rekommendera att lösa in koderna för Gold medan Ultimate är aktivt även fast det går att göra så. Då konverteras nämligen Gold-tiden till Ultimate-tid med ett förhållande på ungefär 1:3 (12 månader Gold ger 4 månader Ultimate).

Av Wingdings

Har installerat iOS 15 Public Beta 2 på min iPhone X idag. Har inte haft några problem med mobilt BankID hittills - det funkar precis som på iOS 14.6 för mig. Utfärdat av Swedbank. Telefonen känns inte segare än innan heller. So far, so good.

Av Wingdings

Tales from the Loop (2020)

Serien baseras på konstboken Ur varselklotet av den grymma Simon Stålenhag.

https://simonstalenhag.se/tftl/5.jpg

Än så länge finns det bara en säsong, men jag hoppas innerligt att det kommer att bli fler. Utspelar sig i en fiktiv småstad i USA där mer eller mindre alla arbetar för en gåtfull forskningsanläggning. De flesta avsnitten skildrar invånarnas liv och öden utanför arbetet, där science fiction och oförklarliga fenomen genomsyrar vardagen utan att vara i huvudfokus. Fascinerande och melankolisk. Påminner om vissa avsnitt av Black Mirror.

Av Wingdings

Beställde 6 april från NoN med gratis frakt via PostNord. Fick orderbekräftelse 22:24 och hämtade den hos mitt ombud idag. Tack än en gång till @lambdan! Till alla er andra som inte fått än: jag håller tummarna för att ni ska få era så snart som möjligt.

Av Wingdings

Min order från NoN blev också skickad för en stund sedan. Orderbekräftelse 22:24, gratis frakt.

Av Wingdings

Beställde SE genom NetOnNet igårkväll. Valde kostnadsfri frakt genom PostNord, inte express. Orderbekräftelse 22:24. Status står som "Mottagen". Ringde dem för att kolla hur det såg ut. Jag har också fått tilldelning bland de senaste enheterna och den ska skickas "inom kort".

Tack för tipset, @lambdan!

Av Wingdings
Skrivet av Skyflyer:

Jag funderar på att kanske köpa en LG OLED CX (48 eller 55 tum) under mellandagsrean. Sist jag köpte TV var min gamla Panasonic plasma och med den så rekommenderades ju att man fraktar TVn stående. Är det något liknande att tänka på med LGs OLED apparater? Eller går de att frakta liggandes eller lutandes?

Jag frågade tre anställda på Netonnet om det och alla sade att det var okej att frakta liggande. Jag körde hem min 65CX (panelen uppåt) i bagaget med fällda säten och det blev inga problem alls. Dock hade jag bara några kilometer att köra, och jag körde försiktigt för att undvika gupp.

Jag har också en äldre Panasonic-plasma (från 2012) som PostNord körde hem till mig liggande. Jag var rätt förbannad och nära att neka leveransen, men det var faktiskt inga problem med den heller. Jag hade kanske tur den gången...

Av Wingdings
Skrivet av mickys:

Någon som har problem med att tv'n "tappar" HDR inställning när man spelar på xbox series x ibland? Måste ut i dashboard och in i spelet igen för att HDR ska kicka igång igen.
Vet ej om det är tv eller xbox som strular

Jag har ett liknande problem med min Xbox One X och LG CX. Jag låter Xboxen gå ner i standby när jag inte använder den, och om jag startar upp den medan ett HDR-spel är startat (aktivt eller i dashboarden) så kickar inte HDR igång. Jag måste då avsluta spelet och starta det igen, alternativt starta om hela Xboxen för att få tillbaka HDR.

Jag antar att det är samma bugg som påverkar både de gamla och nya enheterna. Hoppas att Microsoft fixar det snart.

Här är en tråd om det på Reddit.

Av Wingdings
Skrivet av Microapple:

Någon som vet kartongmåtten på en 65" CX, eller om man får in den i en stor kombi (Saab 9-5) med fällda säten?

Mått och vikt (brutto)
Bredd (brutto) 167.7 cm
Djup (brutto) 20.7 cm
Höjd (brutto) 95 cm
Vikt (brutto) 41.2 kg

Taget från Netonnet.

Stämde bra när jag kontrollmätte min låda innan jag hämtade den hos dem igår.

Av Wingdings

Hej!

Jag har ett par gamla SSD:er som jag inte använder längre.
Båda två är Intel X25-M på 80 GB.

Den ena är G1 (50 nm): https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/56604/in...

Den andra är G2 (34 nm): https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/56601/in...

Är det något som kan vara av intresse för dig? Du kan få båda för 200 kr plus frakt.

Mvh,
Sebastian

Av Wingdings

Användare: @pingu1337
Typ av affär: Jag sålde
Tillvägagångssätt: Frakt mot förskottsbetalning med Swish
Produkt: Moderkort, CPU, minnen, CPU-kylare

Positivt:

  • Snabb och smidig kommunikation

  • Trevlig

Negativt:

  • Ingenting

Slutbetyg: 5/5

Av Wingdings

Jag hade ett liknande problem med min fiberanslutning när jag flyttade in. Det visade sig att nätverksportarna på mediaomvandlaren ("fiberboxen") inte hade stöd för högre än 100 Mbit/s. Efter att jag felanmälde detta till min operatör så kom småningom en tekniker och bytte omvandlaren till en nyare, och då fick jag gigabitlänk som förväntat.

Av Wingdings
Skrivet av Yellowcandy:

Om den finns kvar kan jag köpa den för 350kr och hämta den, men är inte i Jönköpings området förrän nästa helg

Jo då, den finns kvar. Jag slänger ett PM till dig så börjar vi kontakten där.

Av Wingdings

Eftersom jag inte längre lyckas få tag på tidigare budgivare så är skärmen på nytt tillgänglig för köp!

Av Wingdings

Det går bra. Bud noterat!

Av Wingdings

Bud går bra fram till onsdag 23.59, men vill du ha den så snabbt som möjligt så är det 500 spänn som gäller! Går det snabbt och smidigt så kanske det går att diskutera priset lite.

Av Wingdings

LG W2600HP

26" S-IPS med 1920 x 1200 som upplösning. VGA och DVI. Inbyggd USB-hubb. Mycket bra skärm för sin tid, funkar utmärkt för att spela spel på.
Har fungerat klockrent för mig i många år. Skärmen är varsamt hanterad.

Senaste halvåret har den börjat visa ett mönster på vänsterkanten. Fenomenet finns i en av bilderna och syns bara på vissa färger. Kanske ligger ramen och spänner mot sidan eller något sådant. Kan förhoppningsvis fixas av någon händig. Annars har jag inte märkt några döda pixlar.

VGA- och DVI-sladd följer med, och allt är packat fint i originalförpackningen.

Det vore bäst om någon kan komma och hämta den i Jönköping - alternativt att jag kör hem den till er så länge ni bor i Jönköpingsområdet. Frakten kostar nämligen runt 400 kr (har kollat Posten, DB Schenker och Bussgods). Om ni ändå vill få den skickad, så fixar jag givetvis det.

Kartongens mått är 69x54x28 cm, och växer 12,3 kg.

Läs hela annonsen här