Inlägg

Inlägg som Humanisten har skrivit i forumet
Av Humanisten

Crossfire-frågor (en massa).

Jag, liksom många andra, sitter och funderar på att uppgradera datorn en aning inför den kommande spelhösten. Lite nytt står ju även bakom hörnet (Radeon 7000-serien, samt ny processorarkitektur) vilket försvårar valsituationen.

Det jag har idag är följande;
Asus sabertooth x58 socket 1366-moderkort. En core i7@2.67-processor. 6 GB minne (visserligen känns bara 4 igen, men ska försöka troubleshoota denna bugg). Nätagget är ett Corsair med 850 watt. Grafikkortet är ett Ati Radeon 5870.

Det jag främst funderar över är grafikkortet. Vill investera i ett grafikkort som inte är "för" dyrt. Tanken är ändå att någon gång under vår/sommar 2012 uppgradera datorn med nytt moderkort m.m. och då kommer jag ändå införskaffa nytt grafikkort. Alltså söker jag ett prisvärt grafikkort som kan erbjuda prestanda fram tills dess (6 - 8 månader).

Det jag i nuläget lutar åt, efter lite smått efterforskande, är att införskaffa ännu ett 5870 för att köra crossfire. Många tycks anse att detta kort fortfarande står sig bra. Vad anser ni om detta?

Vidare; Skulle nätagget orka driva 2 st 5870? Flaskhalsar minnesmängden på ena kortet det andra? Alltså mitt nuvarande kort har 1 GB minne. Bör jag därför skaffa ett till med samma minnesmängd? Finns det några jämförelser mellan 2 st 5870 jämfört med nya kort för ca 4000 kr? (ca kostnad för 2 st 5870). Är det någon som har erfarenhet hur trångt det blir i ett Antec 1200-chassi med 2 st 5870? Korten är rätt stora...

Allt som allt skulle jag vara tacksam över lite kommentarer till mina funderingar och frågor!

Av Humanisten

Hahaha, en del som skriver i tråden tycks ha blivit smått psykotiska av väntan på detta spel!

Däremot måste jag erkänna att jag hittade min haka i mitt knä efter senaste filmen...

Av Humanisten
Av Humanisten

Firmware 1.3 löste inte mina problem i alla fall. Fortfarande är min SSD extremt instabil. På Marvel-controllern SATA 6 GB fungerar den inte alls. På SATA 3 GB fungerar den hjälpligt, men mycket instabilt.

Avstå köp är mitt råd!

Av Humanisten
Skrivet av Pixo:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=892913 den du har?
Styrkrets: SandForce SF-2200 står det men Corsair skyller på Marvell? Kretsen på moderkortet eller?

Stämmer bra. Mängder med personer med problem. Finns många trådar på corsairs forum.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Humanisten

Har Force 3-disk på 120 GB, med uppdaterad firmware. Tyvärr funkar det inte. Från Corsair skyller man på Marvel-kontrollern och mig veterligen är ingen lösning i sikte...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Humanisten
Skrivet av griid_83:

Tja,
Jag har samma problem och har mailat webhallen, gör det du med så att de förstår problemet! Får också en massa bluscreens och jag som bara ville ha en stabil SSD!
Sen vill jag att sweclockers tar bort denna som rekommendation. Hade inte köpt den om jag om jag vetat om detta problem...
Jag har dessutom testat att uppdatera firmware, fungerar inte alls... Och jag har gjort alla andra inställningar ACHI m.m...
Som min signatur säger -Instabil skit...

Kan bara bekräfta vad ovanstående skrivit! Har visserligen en Corsair Force 3 120 GB och har testat allt som föreslagits på Corsairs forum. Enda som gör datorn någorlunda stabil är att inte använda Marvel-controllern.

Trist tycker jag - Också tråkigt då jag läste Sweclockers rekommendationer innan inköp. Hade gärna sett mer efterforskning...

Av Humanisten
Skrivet av chopperstop:

Till alla er som bara måste gnälla. Sälj datorn! Om folk bara köpte spelen i stället för o ful ladda ner dem skulle vi slippa mycket av detta . Tanken är i grunden att vara service vänliga mot spelarna.
Visst finns det baksidor med mycket men att vara så eter ifråga om info från datorn så är det lättast o inte ha någon.

Väldigt tjatigt o höra detta eviga gnäll och måste man vara så anonym så bör man nog inte finnas på nätet.

Vänstervridna foleihatt nissar är enormt irriterande.. bara ett evigt klagande! Det finns krav på internet spelande o gillar man inte det så spela inte..

PS. Jag väljer själv vad jag tycker är ok.

Haha vackert resonemang på min ära!

Hur ska du ha det?
1) Tanken är att utifrån ingående intrång på min dator utveckla och förbättra servicen till mig.
2) Om folk köpte spelet legalt, skulle vi slippa intrång på enskildas datorer.

Denna tankevurpa var lika var nästan lika porträtterande som din sista mening. Ger oss övriga viss insyn i den (totala bristen av) eftertanke som ligger bakom ditt inlägg...

Av Humanisten
Skrivet av Tobblish:

Vill ni inte så fine by me, men kom inte gråtandes på forum ovetandes om vad nu just läst egentligen betyder om eran integritet.

Alltså, fattar du själv vad det är du försöker säga? Gör om gör rätt.

Skrivet av Tobblish:

Och angående till varför dom inte har ett val är väl troligen för dom vet hur många som väljer bort den möjligheten.
EA vill ju självklart att deras kunder ska få den bästa möjliga supporten dom kan.

Och varför tror du kunder väljer bort den möjligheten? Din sista mening är ju så löjligt naiv att den inte ens är värd att bemöta!

Skrivet av Stefan73:

asså har ni ens läst vad dom säger jag föreslår att ni gör det.dom vissar full respect till spelarna.det där är ingenting då ska ni veta vad ICA gör din matbutik så chilla lite

Din stavning och ditt sätt att skriva får mig att anta att siffrorna i slutet av ditt användarnamn inte står för någon födelsedata i alla fall. Eftersom du sannolikt då har en mamma eller en pappa som vet vad som är bäst för dig och bestämmer åt dig så förstår jag det förtroende du känner för EA och att du slipper ännu ett jobbigt val som kräver ställningstagande.

Kan dock upplysa dig att ju äldre man blir så börjar man uppskatta det faktum att man är en fri, tänkande individ och att detta utgör förutsättningar för ens fria val. Detta fria val huruvida jag vill vara EA behjälplig i bugsökning, marknadsföring/-undersökning e.t.c. nekades jag initialt. En anledning till varför jag övervägde att helt enkelt skippa inköp.

Av Humanisten
Skrivet av Mimematis:

Tredje part i detta fallet är ju dock tex andra spelsudier, ISPer och där du köper ditt spel.
Alla som EA REDAN samarbetar med.

Our third party service providers

Ärligt talat, om du nu är så pigg att hora ut dig åt företag, så kör i vind! Ingen av oss mer skeptiska stoppar dig! Förstår att du är en "gaymer" och datorspelet är det viktigaste för dig.

Men om nu detta är så okontroversiellt som du vill låta oss "foliehattar" tro, varför i helv*** inte låta oss själva välja? Varför inte bara ha en fråga huruvida vi vill tillåta EA samla in data om oss. Så gör mängder av andra företag.

Och ja, vad gällde dina "tredje parter" så står ju detta i texten;

Citat:

We may also disclose personal information to law enforcement, or the appropriate civil authorities to enforce legal rights and comply with the law, or to comply with an order from a government entity or other competent authority, or when we have reason to believe that a disclosure is necessary to address potential or actual injury or interference with our rights, property, operations, users or others who may be harmed or may suffer loss or damage, or when we believe that disclosure is necessary to protect our rights, combat fraud and/or comply with a judicial proceeding, court order, or legal process served on EA.

Men det är ju klart. Jag har inget olagligt på min dator och staten, lagen och dess byråkrati är ju alltid snäll och vänlig! Nu och för evigt!

Av Humanisten
Skrivet av Zcorc:

Sånt här är så jävla sjukt, det finns fan ingen respekt alls kvar för konsumenterna, det som är så jävla illa är att alla kommer köpa skiten hur mycket sånt här som ens läggs på och massan kommer fortsätta repetera "om man inte har nåt att gömma så spelar det väl ingen roll" ända tills EA och dylika företag har rätt att filma dig med webkamera undertiden du spelar.

Usch o fy!

Läste i detta forum och även på Toms Hardware om detta. Hade gärna sett att Sweclockers hade gjort en "nyhet" av detta, då det förtjänar att uppmärksammas. Har för mig att även en viss diskussion fördes i den "allmänna"-diskussionstråden om detta. Personligen tycker jag det är helt förkastligt, och vid skrivande stund överväger jag att avboka det exemplar som för närvarande är förbokat.

Hoppas andra, kanske mer specifikt spelinriktade nyhetssajter tar upp detta; I så fall kanske missnöjet kan uppmärksammas. Min mer cyniska sida gissar att även dessa sajter tiger om denna nyhet, för att inte riskera kontakten med EA.

Jag är (tack och lov) så pass gammal att jag kan avstå från förströelse och därigenom behålla vissa, viktiga principer jag har intakta. Förhoppningsvis noteras missnöjet och vi slipper installera massa skit.

Av Humanisten

Tänkte uppdatera lite, trots att tråden är rätt död. Ser dock andra trådar med funderingar kring Corsairs SSD, så då förtjänar väl denna bumpas så folk kan läsa om bekymren.

Hursomhelst. Har uppdaterat BIOS till senaste versionen. SSD:n var inne hos Alina System en sväng, och jag bad dem uppdatera till firmware 1.3. Kunde tyvärr konstatera igår att de inte hade gjort detta, vilket var överenskommelsen. Så jag uppdaterade tilll firmware 1.3.

Inget av ovanstående har fått SSD:n att fungera på mina SATA 6 GB-portar. I BIOS syns SSD:n i bootsekvensen, men att boota från den går inte. Provade att byta till SATA 3 GB-porten. Där hittas SSD:n och då fungerar även att boota från disken.

Har läst en del om specifika kompabilitetsproblem mellan Marvell SATA-kontrollern och just SSD. Vet inte om det ligger något i detta, då mycket tycks strula med dessa diskar. Vad som dock kan konstateras är att SSD:n fungerar via ICH10R SATA 3 GB.

Av Humanisten

Flasha BIOS på asus sabertooth x58.

Som rubriken lyder.

Bakgrunden till detta är att jag inte får min Corsair SATA 3 120 GB SSD att fungera. Jag har uppdaterat till firmware 1.3 på min SSD men det har tyvärr inte fungerat. Problemet är att jag inte kan lägga in windows 7 på min SSD. Den har hittats, men verkar ändå inte hittas av BIOS. Den syns på POST, men samtidigt funkar det inte.

Som läget är nu saknar jag fungerande operativsystem på datorn. Har 2 andra SATA-anslutna "vanliga" diskar, som varit tänkta att fungera som lagringsdiskar. Antar att ett fungerande operativsystem är nödvändigt för att flasha BIOS?

Vidare finns ett verktyg, EZ-flash som tillhandahålls av Asus. Någon som använt detta? Antar att enklast är att ladda ner BIOS, och med EZ-flash flasha sitt BIOS? Har inte gjort detta på åratal.

Av Humanisten

Ni som har haft problem. Har ni testat att flasha BIOS? Jag funderar på att göra detta. Har läst på Asus hemsida (har ett x58 sabertooth) och där redogörs inte BIOS-uppdateringarna närmare än med "improved hardware compability". Kanske är en långsökt förhoppning att en BIOS-uppdatering kan lösa problemen?

Av Humanisten

Jahapp. Trots firmware 1.3 vill inte min SSD fungera.

Nu hittas den inte ens när jag försöker lägga in windows 7. Märkligt, för i boot så syns den, ansluten till 6 GB SATA-porten. Inte heller är det något direkt "fel" på disken, så byta den lär jag inte kunna göra.

Irriterande. Märklig situation att köpa en disk som inte fungerar, och sedan inte kunna byta den.

Av Humanisten
Skrivet av Djungeltrumma:

Jag hade problem med frysningar en gång per boot med min force 3. Efter ungefär tio minuter från boot så låste allt sig i 3-4 minuter och sen funkade datorn igen. Mina problem försvann efter att jag lagt in patchen som länkades på första sidan i denna tråden och att jag stängt av allt vad superfetch och prefetch heter. Vilket som var lösningen vill jag inte sia om men borta är problemet iaf.

Antar att det är firmware-uppgraderingen du menar? Ja, vi får se om det kanske kan hjälpa mig...

En fråga; På corsairs forum så understryker dem att det är viktigt att köra program som totalt rensar SSD innan man lägger in operativsystemet. Nu lämnade jag in disken, så den är formaterad men tror inte dom körde en total erase. Kan detta utgöra ett problem?

Av Humanisten
Skrivet av Madsoul:

Har exakt samma problem. Inget hjälper, varken firmware, nya kablar och allt annat som corsair har tipsat om.

Ska kontakta Komplett imorgon och höra vad de kan ställa upp med och undertiden får man väl gå tillbaka till sin gamla ssd =/.

Var och lämnade in disken idag. Fick den dock inte bytt, men de skulle i alla fall uppdatera firmware till 1.3. Får se om det kan hjälpa...

Synd att tråden är så död. Verkar vara många med problem, men få som skriver om dom lyckas lösa problemen...

Av Humanisten

Hoppas på lite hjälp!

Har en Corsair Force 3 (http://www.alina.se/Produkt.aspx?r=pl&T2=CSSD-F120GB3-BK) och läst diverse tråkigheter, bl.a;

http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=96333 samt http://www.sweclockers.com/nyhet/14084-corsair-aterkallar-for...

Artikelnnr är CSSD-F120GB3-BK med siffrorna 112402110 vilket (om jag begripit saken rätt) inte ska tillhöra den serie som återkallats.

Jag installerade SSD samt windows 7 64-bitar felfritt. Datorn kraschade därefter när jag inte var hemma. Därefter kunde SSD inte hittas, och jag har sedan dess inte fått den att fungera. Har provat att byta SATA-port. I BIOS har den försvunnit ur bootsekvensen, men återfinns bland hårddiskar, dock utan att jag kan ändra något.

Frågan är; finns det någon lösning på problemet eller borde jag helt enkelt lämna tillbaka den?

Av Humanisten

Har exakt samma problem. Undrar därför om någon har lyckats lösa problemet? Vill ogärna börja rota med CPU:n och sockeln, så andra tips är välkomna!

Av Humanisten

Asus x58-moderkort (socket 1366) och minne som försvinner.

Tänkte jag skulle kolla om någon på detta forum stött på detta problem. Tycks finnas en hel del rapporter på diverse forum om problem med att minne försvinner i tripplechannel med socket 1366.

Några länkar; http://i4memory.com/f54/asus-x58-6-12gb-memory-overclocking-d...
http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=82274

Jag har detta bekymmer med mitt asus sabertooth där jag endast ser 4/6 GB minne. Har felsökt minnen individuellt och i par. Minnena är av samma märke.

Framförallt detta oroar mig;

Citat:

Also, be sure to inspect your CPU cooler mount. Over tightening or unequal pressure on the CPU socket can cause the CPU to not seat correctly. Frequently, this translates into what appears to be memory related problems because the CPU/IMC is not making proper contact with the pins leading to the memory sockets. The fundamentals here apply to systems with 3 modules also and especially when overclocking. This applies to P55/H55/H57 also. In any situation where you have these issues and where the above steps do not work, please remove your CPU and inspect the socket for bent pins

Från http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=82274

Har någon erfarenhet av detta och lyckats lösa problemet?