Inlägg

Inlägg som reinholdsson har skrivit i forumet
Av reinholdsson

Windows startar ej

Formaterade om datorn tidigare idag och efter det så vill den inte starta. Efter att ha kollat DMI Pool Data händer inget. Försökte reparera med windowsskivan men det fungerade inte, samma problem. Windows vart installerat på D: av någon konstig anledning, har aldrig hänt mig förut. Kan det ha något med det att göra? Om jag ha förstått det rätt efter vad jag läst kan min gamla D: partition nu blivit system-partition? Hur ändrar man det isåfall utan att formatera den?

Av reinholdsson

Overscan/Underscan ati catalyst

Har problem med Overscan / Underscan på min htpc som jag har Ubuntu på. Det är svarta fält runt bilden. Jag hade likadant i windows men då räckte det med att ändra overscan till "0" för att den skulle täcka hela skärmen. Det är Ati HD3200 inbyggt på Gigabyte GA-ma78gm kort och tvn är en Sony W4000 40" och den är kopplad med hdmi. Jag hittar ingen overscan inställning i linux ati catalyst control.

Av reinholdsson

Det är en 160 gb hd, och det känns inte som jag kommer använda xboxet mer. Då har jag nog någon annan mindre hd jag kan stoppa i det. Så ska nog stoppa i denna igen och låsa upp den. Tack för hjälpen!

Av reinholdsson

hårddisk kan inte initialiseras

Har problem med en hårddisk som jag tidigare haft i min xbox. Eftersom boxen blivit gammal så tyckte jag att jag skulle stoppa i hdn i min htpc istället, men det gick inte som jag ville. Den dyker upp i bios, och även i diskhanteraren, men det går inte att initialisera den eller formatera den. Provade även med xp's skiva för att försöka formatera den men då stod det ung. "hårddisken går inte att komma åt". Vad är det för knas?

Av reinholdsson

Tack så mycket! Den var satt till underscan vilket skapade problem. Nu fungerar det utmärkt!

Av reinholdsson

Svarta fält runt bilden

Har nyligen satt ihop en htpc bestående av bl.a. Gigabyte GA-MA78GM-S2H samt AMD Athlon64 4850e. NÄr jag kör via hdmi till tvn (Sony KDL-40W4000) blir det svarta fält runt bilden, även när bara skrivbordet visas. Jag kör med upplösningen 1920x1080 på datorn och tvn så är "visa alla pixlar" på. Detta problem har jag inte när jag har min stationära kopplad till tvn.

Av reinholdsson

Antagligen har du valt monitorn som primär skärm, ändra till tvn som primär

Av reinholdsson

Packard Bell MZ35

Har problem med en packard bell. När den ska starta så "kluckar/klickar" det. Jag är inte riktigt säker på var ljudet kommer ifrån, med största sannolikhet från hårddisken då ljudet inte finns när jag startar upp datorn utan hårddisk. Men det märkliga är att jag har haft hårddisken isatt i ett externt hårddiskhölje utan problem och utan att ha hört något av dessa ljud. Datorn vägrar boota från cd när jag har hårddisk i även fast jag valt att göra det. Någon som varit med om något liknande fel?

Av reinholdsson

Optisk ut på GA-EP35DS4

Är inte säker på om jag postar denna i rätt forumdel men det är ju integrerat ljud på moderkortet så chansar här. Jag vill minnas att det är optisk ljud ut på Gigabyte EP35DS4. Har tänkt använda denna för att koppla till en förstärkare till hemmabion. Är det en optisk kontakt av typ "toslink" ?

Av reinholdsson

Koppla bärbar 2.5 till stationär

Det verkar som min bärbara dator helt har gett upp. Igår efter att ha varit ute stod den med bluescreen. Efter några omstarter så ville windows starta igen men det gick inte länge förrän den säckade ihop. Nu kommer jag inte ens till BIOS när jag startar. Anyway, jag tror inte hårddisken är skadad, så nu undrar jag om man kan koppla in den till den stationära? Jag vill minnas att det är en PATA hårddisk.

Av reinholdsson

Är det så lång väntan alltså? Då är det ju nästan idé att avbeställa då jag beställde moderkort, chassi, grafikkort mm. De hinner kanske sjunka i pris till i maj.

Av reinholdsson

Är det enda skillnaden mellan ds3 och ds4 att ds4an har crossfire?

Av reinholdsson

Jodå, men den lade jag inte med här (dvd-brännare alltså). Det vart en DS4 ändå, nu är det beställt. Frågan är bara hur länge man får vänta på e8400. Men den som väntar på något gott...

Av reinholdsson

Okej, ska fundera på det. Hur är kombinationen i övrigt, grafikkort och så?

Av reinholdsson

Inte så särskilt mycket hade jag tänkt.

Av reinholdsson

Speldator 7-8000

Investeringsdags i en ny dator. Den kommer främst användas till spel. Detta är vad jag plockat ihop:

Antec Sonata III 500 Silent ATX 500W
Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 1333MHz
Gigabyte GA-EP35-DS4 P35, s775
4GB (2x2GB) DDR2 PC6400 Corsair XMS2
LeadTek GeForce 8800GTS 512MB PCIe
250GB Western Digital Caviar SE SATA II

Några förslag eller komponenter som inte är kompatibla?

Av reinholdsson

GA-EP35-DS3 eller Gigabyte GA-P35-DS4 P35?

Vilket är bäst av

http://www.inet.se/datorkomponenter/moderkort/gigabyte-ga-p35...

och

http://www.inet.se/datorkomponenter/moderkort/gigabyte-ga-ep3...

Jag har inte tänkt köra crossfire eftersom jag ska köra med ett 8800gt.

Detta är resten av det tänkta systemet:
Antec Sonata III 500 Silent ATX 500W
Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 1333MHz
4GB (2x2GB) DDR2 PC8500 A-Data
Gigabyte GeForce 8800GT 512MB Zalman
250GB Western Digital Caviar SE SATA II

Av reinholdsson

Tack för alla tips! Skall prova dem och se om det hjälper.

Ang minneskort så kan jag inte svara säkert då det satt i när jag köpte telefonen (begagnad). Men jag får prova utan det om de andra tipsen inte hälper.

Av reinholdsson

Jag har provat med alla tips och haft den så över natten, nu på morgonen visar den 60 % batteri, och då slutade jag ladda den strax innan jag gick och lade mig igår.

Av reinholdsson

Finns det något som gör att en k800 drar onödigt med batteri?

Ja, precis som rubriken säger så undrar jag om det finns något som gör att k800 drar onödigt med batteri, för nu klarar den 2 dagar max. Jag kan inte helt utesluta batteriet, men jag köpte ett nytt bara för någon vecka sedan (på tradera så jag är inte säker på kvalitén, men det var inplastat). Grejen är även den att mitt förra batteri höll lika länge som detta nya, liksom ännu ett äldre batteri jag har. Den visar heller inte de vanliga symptomen på ett dåligt batteri så som att det går ner som fasen vid belastning (telefonsamtal o dyl) för att sedan gå upp igen. Häromnatten hade jag den avstängd men likväl hade det dragit såpass mycket batteri att alarmet inte gick igång.

Det jag funderar på är om det kan vara skit i någon kontakt eller dyl som gör att krypström drar ur batteriet? Jag kanske är helt ute och cyklar nu.
Har även provat att ändra om till att bara använda GSM-nät för dessa drar väl mindre om jag förstått rätt.

Så, har någon en aning om vad det kan vara?
Ursäkta den luddigt skrivna texten och tack på förhand