Inlägg

Inlägg som Pölsemannen har skrivit i forumet
Av Pölsemannen

I Python har jag jobbat en hel del med Pygame. Även nosat lite på URLlib. I PHP har jag gjort ett system som följer hur användare flyttar sig på hemsidor från de att de kommer dit första gången (med hjälp av en ID i en cookie och/eller användarkonto). Har även gjort ett loginsystem med:

  • Blowfish kryptering

  • SSH session som uppdateras efter byta av sida

  • email verifiering

  • registrering med reCaptcha

  • max antal inlogginingsförsök kopplat till användarkonto och ip

  • blockering av byte av user-agent

HTML och CSS har jag bara jobbat lite med. Designat några få hemsidor för övning och inte mycket responsivt (ännu). Bootstrap blev jag klar med att läsa dokumentationen under lovet. Började leka runt lite med det. I Javascript håller jag på att läsa denna boken (läst till sida ~430/600). Om programmering har jag läst dessa böckerna:

Sedan i början December har jag läst en timmer per dag i böcker om programmering och entreprenörskap. Jag vill även poientera att jag inte nödvändigtvis vill skaffa något jobb (eller vad det nu kommer att bli) utifrån de kompetenserna jag har utan förutsätter jag ska lära mig mer.

Av Pölsemannen

Problemet jag har med att skolan tar upp för mycket tid är inte att jag är lat utan att jag satsar välldigt högt (antingen eller) och har samtidigt dålig koncentrationsförmåga. Sen har jag tur som ändå tycker de flesta ämnena är roliga vilket gör att de ofta funkar ganska bra. Men när jag försöker plugga något som jag inte gillar går det knappt. Klarar max att sitta 10 min koncentrerat med tyska (kanske lika dant för andra, jag vet inte). Jag gick ut 9:an med 312,5 i meritpoäng.

Av Pölsemannen

Jag tror folk missuppfattade min fråga jag ställde i första inlägget. Jag ska inte söka ett jobb utan försöka sälja tjänster/produkter till andra. Till exempel genom webbutveckling och sedan se hur det går. Det går en kille i min klass som har sålt flera hemsidor. Det senaste var ett projekt med kommmunen där han fick en timmlön på 100:-. Jag vill testa någon sånt och se hur det går. Skulle inte hoppa av utan att ha något jobb innan.

Av Pölsemannen

Att hoppa av är inte skrivet i sten, oavsätt vad så kommer jag gå klart 1:an. Jag är iaf säker på att jag vill bygga upp något som jag kan tjäna pengar på och helst utveckla. Vilka idéer har ni?

Av Pölsemannen

Sluta gymnasiet och tjäna pengar på programmering

Hej
Jag är en kille på 16 år som går i 1:an på gymmnasiet och läser Teknik. Efter att knappt haft en helg ledig från plugg sedan åttan känner jag att jag verkligen inte vill/skulle klara av att fortsätta. Grejen är inte den att jag är lat. Jag lär mig jättemycket användbara saker (bl.a om programmering o entreprenörskap) på fritiden och pushar mig alltid för att lära mig så mycket jag kan om saker som faktiskt har betydelse för mig. Därför ber jag er om råd på hur jag skulle kunna utveckla mina kunskaper för att kunna skaffa en inkomst som går att överleva på och ett jobb som jag kan utveckla. Målet är att lyckas bygga en hållbar karriär innan slutet av sommarlovet. Här är några av mina kunskaper jag har nu:

  • Python (5 år).

  • PHP.

  • HTML.

  • CSS.

  • Javascript (nybörjare).

  • Bootstrap (nybörjare).

  • Känsla för design.

Några av mina intressen i ordning:

  1. Entreprenörskap.

  2. Programmering.

  3. Mecka.

  4. Ledarskap.

Man kan sammanfatta mina intressen med saker som man kan skapa.

Jag undrar vilka förslag folk har. Vad kan jag lära eller kombinera mina kunskaper med för att kunna tjäna pengar på det? Öppen för alla idéer oavsätt om de har med mina kunskaper och intressen att göra eller inte. Om ni undrar något mer om mig så fråga bara! Lämmna gärna länkar till bra källor med. Det kan vara bra att veta att jag inte planerar att fortsätta resten av mitt liv såhär utan vill jobba med något på fritiden som kan ta mig längre.
Tack!

Av Pölsemannen

Python urllib3 POST problem

Hej!
Jag håller på att utveckla ett program åt en kompis som automatiskt ska kunna köpa produkter ifrån www.supremenewyork.com/ när de släpps. Hittills kan programmet skanna efter nya produkter, kolla så att de uppfyller användarens kriterier (sökord) och hämta information som behövs för att kunna lägga varorna i kundvagnen. Jag har försökt att göra POST request:en för att lägga till varor i min varukorg men inte lyckats.

Formuläret till en produkt. I detta fallet har jag använt denna:

<form class="add" id="cart-addf" action="/shop/302657/add" accept-charset="UTF-8" data-remote="true" method="post"> <input name="utf8" type="hidden" value="✓"> <input type="hidden" name="style" id="style" value="19191"> <fieldset> <select name="size" id="size"> <option value="38827">149</option> </select> <a class="next" href="/shop/skate/vktsa3ofg">next skate &gt;</a> </fieldset> <fieldset id="add-remove-buttons"> <input type="submit" name="commit" value="add to basket" class="button"> <a class="button continue" href="/shop">keep shopping</a> </fieldset> </form>

Dold text

Utifrån detta har jag samlat ihop datan att skicka i min POST request:

'utf8': '✓', 'style': '19191', 'size': '38827', 'commit': 'add to basket'

Dold text

Eftersom formulärets action var satt till den relativa länken /shop/302657/add så blev den absoluta länken http://www.supremenewyork.com/shop/302657/add.

Såhär ser min fullständiga testkod ut:

import urllib3 http = urllib3.PoolManager() fields={ 'utf8': '✓', 'style': '19191', 'size': '38827', 'commit': 'add to basket', } r = http.request('POST', 'http://www.supremenewyork.com/shop/302657/add', fields=fields) print(r.headers) print(r.data)

Dold text

När jag skickar request:en till min egen test PHP kod så verkar det som om data har skickats korrekt, men när jag kör den på www.supremenewyork.com så är detta vad jag får tillbaka (error 404 not found):

HTTPHeaderDict({'Server': 'nginx', 'Date': 'Thu, 21 Dec 2017 22:11:18 GMT', 'Content-Type': 'text/html; charset=utf-8', 'Content-Length': '829', 'Connection': 'keep-alive', 'Status': '404 Not Found', 'X-Request-Id': 'dbfd5e0b-12d3-436b-9135-8724aab35433', 'X-Runtime': '0.002231', 'Accept-Ranges': 'bytes', 'X-Varnish': '834843719', 'Age': '0', 'Via': '1.1 varnish', 'Cache-Control': 'private, max-age=0, must-revalidate', 'Pragma': 'no-cache', 'X-Cache': 'MISS'}) b'<!DOCTYPE html> <html lang="en"> <head> <meta charset="utf-8" /> <meta content="IE=edge,chrome=1" http-equiv="X-UA-Compatible" /> <title>Supreme</title> <meta content="Supreme. The official website of Supreme. EST 1994. NYC." name="description" /> <meta content="width=device-width, initial-scale=1.0" name="viewport" /> <meta content="telephone=no" name="format-detection" /> <meta content="on" http-equiv="cleartype" /> <meta http-equiv="refresh" content="0;url=/" /> <link href="//d17ol771963kd3.cloudfront.net/assets/application-6a6525f1acf65b7949c97cd54f2073a7.css" media="all" rel="stylesheet" type="text/css" /> </head> <body class="home"> <header id="header"> <hgroup> <h1 class="logo">Supreme</h1> </hgroup> </header> <div id="wrap" class="wrap-404"> <p>This page cannot be found</p> </div> </body> </html>'

Dold text

Anar att jag har skickat formuläret fel men vet inte vart någonstans jag annars skulle skicka det.

BTW, Om någon har tips på resurser om urllib3 är det varmt välkommet. Det enda jag har hittat är några få stack overflow trådar och den här manualen

Av Pölsemannen
Av Pölsemannen

Såhär går det när folk med makt inte vet vad dem gör.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pölsemannen

Håll fast fläktarna när du blåser. Om de börjar snurra så fungerar de som generatorer och kan förstöra andra delar i datorn.Tryckluft på burk finns på Bitema, Teknikmagasinet, Kjell o Inet bland annat.

Av Pölsemannen

Windows :(. Jag kan inte trycka på "Uppgradera"-knappen. Har haft detta problemet i windows innan och har aldrig kunnat åtgärda det. Får väl installera om AMD settings

Av Pölsemannen

Grattis

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pölsemannen

Audioshield är riktigt roligt. Dock är det inte så bra optimerat som andra mer avancerade VR-spel. Det laggar lite på mitt 280x (under kraven, jag vet). Riktigt roligt att man kan lägga in vilken låt man vill och spela den. Önska att det fanns något mode där man fick flytta sig lite mer i rummet bara.

The Lab är faktiskt riktigt roligt. Att skjuta pilbåge är riktigt roligt. Kontrollernas force feedback är riktigt passande till det dessutom. Min favorit är katapulten. Att se explosionerna är härligt :). Minigames som i the lab passar viven riktigt bra.

Windlands är riktigt roligt och bra optimerat. Ett STORT plus för att man kan ändra grafikinställningarna. Faktiskt riktigt häftig känsla att röra sig utan att röra benen. I början tappar man balansen vilket är en konstig känsla. Jag kunde spela i ungefär 20 min (tror jag) innan jag mådde illa och var tvungen att avsluta. Som spel är det utmanande och det finns många olika sätt att ta sig fram. Jag rekommenderar Windlands.

Virtual desktopär inget spel men det är ett väldigt bra program. Det gör att man ser sitt skrivbord på en bioduk som man kan bestämma storlek på själv mitt i rymden eller i någon annan miljö. Att titta på film i en egen biosalong är inte så dumt ;). Jag anser att det är ett måste för viven. Däremot är det jobbigt när man sätter igång steamspel och steam startat spelet i theater mode när man vill spela det med virtual desktop. Vet inte hur man stänger av det

Job Simulator är roligt. Det håller hög kvalité. Däremot laggar det lite med mitt grafikkort (280x, som jag skrev innan) men det är väloptimerat med tanke på att det inte är så enkel grafik som Audioshield till exempel. Tror däremot inte det håller så länge. Jag har inte kört alla scener ännu men ska göra det när jag har köpte ett nytt grafikkort.

Budget Cuts Demo Väldigt roligt spel. Mycket högre budget än de andra spelen jag har testat (utom the lab). Var så pass inne i det att jag sprang in i väggen när jag blev jagad av en robot, mitt rum är 4 x 5 meter ungefär. Jag fick väldigt hög puls av att spela det. Det är läskigt! :|. Kontrollerna är lite konstiga och skiljer sig från de andra spelen.

Mitt favoritspel är Audioshield. Det kommer hålla länge med tanke på att det finns så mycket bra musik :). Men jag tror också att ett större pilbågsspel hade passat riktigt bra i VR. Jag har ej eller har ej testat elite dangerous men ser fram emot att göra det.

Av Pölsemannen

Jag gick nyss in på min mail för att kolla när jag beställde min vive. Då hade jag fått ett mail om att jag skulle se till att de kunde dra pengarna. Sjukt hypad. Har ett stort rum att spela i men jag behöver uppgradera mitt grafikkort från 280x till något polariskort☺ Kan inte vänta

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pölsemannen

Kolla i MSI afterburner så att inte grafikkortet "thermalthrottlar". Det innebär att det blir för varmt och går därför ner i hastighet för att sänka temperatur.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Pölsemannen

Min erfarenhet är att (nästan) alla dessa gaming headsets har dåligt ljud. Man får inget för pengarna. Det är bara en massor RGB ljus och annat krimskrams som får modellerna att sälja. Jag har ett par ATH m50x som är riktigt bra, både för musik och gaming. Man får mycket för pengarna. Jag har också haft ett par Sennheiser som jag också var nöjd med. Så jag rekommenderar dig att köpa dig ett par "vanliga" hörlurar. Kolla prisjakt på recensioner och priser :).

Av Pölsemannen

Vet någon vad produktionskostnaden ligger på?

Av Pölsemannen

Facebook... Priset sjunker nog när HTC Vive kommer får man väl hoppas.

Av Pölsemannen

@phz: Tack så mycket för tipset. Boken verkar passa mig. Kollade på lite omdömen också. Det var dåligt av mig att inte läsa samlingstråden
.

Av Pölsemannen

Bästa C++ boken just nu

Hej,
Jag letar efter den bästa C++ boken just nu. Jag kan Python så jag vill inte ha en bok för extrema nybörjare och inte heller någon för svår. Jag vill ha en bok som visar vilket sätt man skriver på bäst, övningar man ska göra för att se om man har fattat allt, en som visar hur man använder Visual Studio (har använt det lite) och den får inte heller vara för dyr.
Hade varit en fördel om den var på svenska.
Jag är intresserad av att skriva så snabb och ren kod som möjlig. Det jag vill göra sedan är modds till spel (Fallout 4 kanske) och delar av en egen spelmotor med DirectX/OpenGL.
Den behöver inte täcka form applications.

Av Pölsemannen

SandDisk SSD 480 GB. 950 kr ($109) på Newegg
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168201730...

Finns andra storlekar på bra rea.