Inlägg

Inlägg som Pölsemannen har skrivit i forumet
Av Pölsemannen

[python]Bästa modulen för färger?

Hej,
jag letar efter ett bra sätt att skriva ut färgade tecken med Python. Letar efter något RGB liknande. Typ så här:

  1. red = rgbColor(255, 0, 0)

  2. print(red + "Den här texten är röd")

Finns det någon inbyggd metod som gör detta eller något liknande. Finns det olika sätt att göra det på?

Av Pölsemannen

@phz: Nu förstår jag "oneline" koden bättre. Listor är förvirrande tycker jag, börjar på 0 och det glömmer jag ibland. Men de är riktigt bra när jag får de att funka :).
En bit av ett program jag håller på med ska ta en sträng och sortera ut allt som ligger mellan newLine tecknens ("\n") och lägga de i en lista. De var det jag ville ha funktionen som du skrev till (Den är snyggt skriven ). Så tack för hjälpen, nu har jag lärt mig något nytt.

Av Pölsemannen

@phz: Jag förstod inte riktigt allt men jag förstod din funktion. Har inte hållet på med programmering så länge (jag är 14). Jag hade fått för mig att det fanns en inbyggd funktion som gör detta och tyckte det kändes onödigt att skriva den själv. Men nu är allt löst, tack

Av Pölsemannen

[Python] Funktion som kan returnera index av en viss karaktär från en sträng?

Hej, jag letar efter en funktion som kan returnera indexet av en viss karaktär (eller flera). Jag ska kunna välja vilket "o" (exempel) som jag ska kolla indexet ifrån. Har för mig att det finns en funktion som kan göra detta.

Exempel:
Sträng = "oslo"

förstaOIndex = funktion("o", 1) # förstaOIndex ska få värdet 0

andraOIndex = funktion("o", 2) # andraOIndex ska få värdet 3

Slut

Jag kanske har förklarat lite luddigt men hoppas ändå ni förstår.

Av Pölsemannen

USB:t fick min bror i skolan, det är på 4 GB och heter DTIG3/4GB. Fanns på Kingstons hemsida men där hittade jag inga drivrutiner http://www.kingston.com/us/support/technical/urdrive. Bara något annat (urDrive). Har en hårddisk på 160GB som jag kan installera med.

Kan man ladda ner drivrutiner med device manager som man sedan kan lägga över till en sticka?

Av Pölsemannen

Läste texten som kom upp igen. Det stod "Om lagringsmediumet används för installationen kan du ta ut den i detta steget" Tog ut usb:t. Funkade fortfarande inte. Jag bytade mus och drog ut tangentbordet. Funkar fortfarande inte. Moderkortet har väl drivrutiner till hårddisken (men gamla). Något mer jag kan försöka?

Av Pölsemannen

Kanske har den i USB 3.0

Jag ska se om jag kan hitta några drivrutiner till usb:t. kan också byta till usb 2.0 porten och se om det hjälper.

Av Pölsemannen

Flasha

Att uppdatera BIOS hjälpte mig när jag testade mitt R) 280x på ett moderkort från 2009. Funkade. Kan dock vara lite riskabelt om strömmen går till exempel. Det finns massor guider för hur man gör. Här är en gammal "linus tech tips" video om det https://www.youtube.com/watch?v=2s0TrScwdoE, finns fler sätt

Av Pölsemannen

Windows 10 ber om okända drivrutiner under installation!

Hej, Jag håller på att bygga min första dator. Jag har kommit till installationen av Windows. Jag har valt språk, men nu är jag fast. Windows vill att jag ska installera drivrutiner som den saknar. I datorn finns det en WD Blue WD10EZEX 64MB 1TB, en Intel i5 5690K, Corsair vengance LP ddr3 2x4GB 1600MHZ och ett gigabyte GA-Z97P-D3. Fanns inga drivrutiner till hårddisken, processorn eller ramminnet att ladda ner på tillverkarnas hemsidor. Visste att det fanns lite till moderkortet. Har nu testat att ladda ner olika drivrutiner till olika delar av moderkortet men Windows 10 kan inte se de när jag har valt källan (ett USB). Tror det är för att den vill ha en fil i ett särskilt format. Vet inte vilket detta är eller om det ens är moderkortets drivrutiner den vill ha. Det finns bara till Windows 8.1 som högst och inte till 10. Funkar kanske ändå?