Inlägg

Inlägg som Demandred har skrivit i forumet
Av Demandred

TV-out: DVI eller HDMI

Hej, Sitter och funderar på vad för nytt grafikkort jag ska köpa.
Då jag mest använder datorn till att spela film och grejor så är ju tv-out på kortet väldigt viktigt. (min tv pallar 720i & p, 1080i)

När jag kollar runt på kort på olika sidor verkar det finnas 3 olika varianter.
2 x DVI - 1 till skärmen och 1 till Tv.
HDMI & DVI. DVI till skärm och HDMI till tvn.
Har kört på båda variantern på tidigare kort, Men nu kommer vi till den tredje varianten.
Ett litet runt hål som ser precis ut som TV-outen på mitt gammla geforce 2. Men endå står det saker som "HD - TV-OUT" och man får med en adapter för koppling till component. Kan detta verkligen vara riktig HD?

Vad rekommenderar ni? DVI eller HDMI, kanske till och med det lilla runda hålet.

Av Demandred
Citat:

Ursprungligen inskrivet av edman
Den kanske är med i filmen The Departed. Men jag är verkligen inte säker.

Jupp det var den, "Im shipping up to boston / Dropkick Murphys"

Av Demandred

Vad heter låten som tv6 kör när dom gör reklam för filmen Millers Crossing?
har för mig att den är på soundtracket till nån annan film. Låter väldigt irlänsk.

Av Demandred

Själv är jag Piratpartist.

Av Demandred

Plånbok, nycklar, mobil. Har jag inte allt på mig får jag nästan panik. händer ibland att jag stoppar grejor i innerfickan på jackan, och sedan när jag känner efter utanpå de vanliga fickorna och det inte finns något innehåll ökar pulsen snabbt.

Av Demandred
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rezuth
Atlantis fortsätter även och en ny Stargate serie med gamla skådisarna från SG-1 är planerad. Sen kanske SG-1 blir öppnad igen, är ju inte direkt första gången dom lagts ner

Den nya stargate serien (arbetsnamn atm Stargate: Universe) kommer antaligen inte ha några av de gammal skådisarna. SG-1 har aldrig lagts ner förut, kommit när några många gånger men nya kontrakt har alltid varit klara innan säsongen varit slut. Till skillnad från nu när SCI-FI gav meddelandet om nerläggningen på festen för 200:de avsnittet.(ganska rötet av sci-fi channel tycker jag).

Det borde finnas en spoiler tag för diskution om framtida händelser i serier.

Av Demandred

2-3 säsonger är inte speciellt mycket. En populär serie kan hålla på i minst 5-6 säsonger.

Av Demandred

George RR Martins A Song of Ice And Fire är en grym fantasy. Finns som talbok.

Av Demandred

BSG är den absolut bästa serien jag sett. Asvnittet Exodus part 2 (s3e04) måste vara det bästa som visats på tv genom tiderna. Grym känsla och rymdstriderna är riktigt grymma. Edward James Olmos är coolaste snubben i universum som Commander Adama.

Näst på listan kommer Firefly och tillhörde film Serenity. Enormt bra serie som tyvärr las ner förtidigt. Western-scifi med intressant karaktärer och upplägg.

Stargate SG-1, Länge min favorit och jag har sett igenom alla avsnitt minst 2 gånger på raken. Känner ett tomrum nu när den lades ner efter 10 säsonger och över 200 avsnitt. Spin-offen Atlantis är ganska bra men har inte riktigt samma känsla som Sg-1.

Farscape, En riktig underdog bland sci-fi serierna. Ofta skruvad som fan. Story-arcs som spänner över flera säsonger. Sånt gillar jag. 4 säsonger och en Miniserie.

Space: Above and Beyond. Scifi från mitten på 90-talet. Gick i sverige under namnet Slaget om Tellus(eller liknande). realistisk sci-fi skulle man kunna säga. kan kännas lite föråldrar nu men rekommenderas starkt.

Diverse Star trek. Min lista går TNG-TOS-ENT-VOY (inte sett DS9). TNG såg jag första gången för länge sedan på SVT och jag fastnade direkt för den och sci-fi i allmänhet. TOS är kul att se och faktiskt bra för att vara så gammal.(TOS har nyligen genomgått en uppfräschning av effekter och bild ala star wars(fast utan massa konstiga ändringar) vill man uppleva TOS och slippa dåliga 60-tals effekter kan man kolla på denna variant).
ENT var ganska dålig och det var väl därför den lades ner efter bara 4 säsonger.
Enda anledningen till att se VOY är The Doctor och Jeri Ryans tighta kroppsstrumpa. Underligt nog ser jag att många här nämt den som sin favorit

Av Demandred
Av Demandred

Sitter och lyssnar på Nine Inch Nails nya album. Grymt om man gillar nin, hundra gånger bättre än With Teeth. Marknadsföring kring albumet var också riktgt fräck. Info om det finns på http://en.wikipedia.org/wiki/Year_Zero_(alternate_reality_game)

Av Demandred

Firefly
Battlestar Galactica
Stargate SG-1
Farscape
Aeon Flux
Dexter

är några av favoriterna. Synd att alla serier jag följer är nerlagda eller har uppehåll till 2008 typ. Lost och även lite CSI(orginalet) håller mig vid liv tillsvidare.

Av Demandred

Stridssytemet är annorlunda än i 2an. Du slår olika slag med höger och vänster musknapp och kan göra special slag genom att kombinera höger och vänster.

Förstår inte riktigt varför så många ogillar gothic kontroller? Är ju i princip wasd kontroller och musenknapparna för att styra, slåss och plocka upp grejor. Spelade gothic 2 först och hade inga problem att göra nått. Enda jag ändrat på är space till jump och Alt till dra vapen.(var tvärtom innan)

bonus bild. min samling. har köpt gothic 2 två gånger. en gång för 79kr och en gång för 249kr (G2 Gold)

http://i121.photobucket.com/albums/o223/demandred_2006/gothic.pn...

Av Demandred

Har nu äntligen fått dual wield, efter en lång tur i öknen och en massa döda djur och människor.

I öknen hade jag väldiga problem med buggen som gör att hela skärmen flimrar vitt och jag kom fram till att den har något med lens flare grejen att göra. Jag fick bort den genom att dra Post Processing sildern hela vägen till höger i Details options. Slöade inte ner märkbart så länge jag befann mig i öknen men när jag stack till Myratana igen så fick jag dra ner på den igen. Men där uppträder inte buggen lika mycket(nästan aldrig)

Av Demandred

Har sett på olika ställen på nätet att man ska defragmentera hårddisken. Ska tydligen snabba upp save/load tiden.

Håller på att defragga själv nu.

Av Demandred
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crude3
Fast det får bli mer minne på måndag....hårddisklampan blinkar som en galning *S*

Hehe jag beställde också mer minne idag. 2024mb bör fixa mycket av segheten jag upplever.

Av Demandred

SPOILERS!!

Är i byn/staden Cape Dun(nånting) och har fått i uppdrag att utrota rebellrörelsen i staden. Har snacket med en gris-herde och han avslöjade att ha n var rebell, efter det snackade jag med ledaren för Mercenarys, Han säger att jag ska snacka med Orc ledaren. Men Orc-fan har inget att säga.
Bug eller måste man göra nått mer?

SLUT PÅ SPOILERS

Av Demandred

Mitt CE ex är påväg. Hoppas det hinner fram imorgon. Vill ju ha hela helgen för att spela.

Av Demandred

http://gothicz.net/index.php?sekce=gothic3&document=fotkyce lite bilder på collectors edition boxen. ser ok ut. Jag har beställt den.

Av Demandred

Ny video har släppts. Nästan 6 min ingame video med kommentarer av en snubbe med tysk brytning. I videon så spelas en engelsk version av gothic 3 vilket betyder att vi icke-tyskar slipper vänta på översättningen i flera månader som vid föregående gothic spel.
http://www.worldofgothic.de/dl/index.php?go=downloads&file_id...