Inlägg

Inlägg som Rasande Joel har skrivit i forumet
Av Rasande Joel

Är du inte fackligt ansluten och varför kontaktar du inte facket? Varför stannar du längre när företaget är så oseriöst?

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av superboss
Den som köper en T60 i det utförandet för 5000kr kan inte tro att det handlar om något annat än stöldgods.

Det stämmer väl inte riktigt. Du kan köpa samma dator refurbished för 8000:- från seriösa försäljare, varför kan den då inte säljas privat för fem tusen?

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Johninho
Hört nåt mer från han med den troligtvis stulna datorn?

Det löste sig. Jag fick igen pengarna och han fick tyvärr också igen datorn. Han har nu lagt ut den på blocket igen, men skickar inte längre datorn utan vill sälja den på plats.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Finns en hel del som gör sånt, skaffar sig omdöme på olika sätt (sälja biliga saker, vänner som röstar etc) för att sen göra några auktioner på dyra saker som ingen misstänker något fuffens med.

Omdömet säger inget om hur din auktion med personen kommer vara, utan hur de varit tidigare.

Säker kan du bara vara när du gjort affär med snubben, i övrigt är det lika osäkert med en som har 100 stjärnor i omdöme än en som har fem.

Självklart så kan du fortfarande bli blåst, men chansen att du blir blåst av någon med bra bra omdöme är bra mycket mindre.

Nu verkar det ha löst sig med T60 jag köpte via e-bay. Säljaren säger han ska kompensera mig, och jag har lagt ut en annons på blocket för att få bort datorn jag köpte och förhoppningsvis så kanske jag till och med kan tjäna ett par hundralappar på den här affären.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lcars
Vet du vad problemet med att vara stöddig och uppkäftig mot någon på grund av dennes brist på källhänvisning är?

Jo, att förr eller senare kommer någon komma med bevis, och då är det enda du uppnått att du fått dig själv att framstå som en komplett idiot.

http://www.prisjakt.nu/butiksinfo.php?lista=prishist&ftgid=7

Sida ett ser inte så illa ut, men sida två är riktigt vacker!

Är du dum på riktigt? Jag säger att man ska backa upp sina argument, annars är det bara skitsnack. Hur kan det få mig att framstå som en idiot? Jag försvarar knappast någon internetbutik, däremot så är kritik som man inte kan backa upp bara skitsnack, något som är på tok för vanligt på nätet.

Av Rasande Joel

Kinesiska utan tvekan. Fast det är ett svårt språk och du får vara beredd att plugga mycket. Japanska tror jag inte du får lika mycket användning av i arbetslivet, Svenska företag är väldigt dåligt etablerade i Japan.

Om du sedan lär dig skriftspråket bra, så blir det mycket enklare om du sedan också vill lära dig Japanska. Fast språken är väldigt olika i uttal och skrift, det är hur man skriver tecknen och i viss del läsningar och tecknens betydelse som är likadana, då det japanska skriftspråket är baserat på kinesiska tecken.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bern
Tillfällighet att Skärm, grafikkort, adapter, minnen, moderkort & processor har höjts under den senaste veckan antar jag, har ingen koll på exakt datum detta skedde dock...

Om du påstår att priser har ökat så får du väl vara beredd på att bevisa det med?

Det är så enkelt att du går in på prisjakt och kollar på prishistoriken. Har priserna stigit så kan du se det där.

När du kollat upp att priserna verkligen stigit, så är det bara att du länkar till graferna över prisutvecklingen för produkten.

Svårare är det inte. Ska du snacka skit så får du ju vara beredd på att komma med fakta som faktiskt stödjer vad du säger.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Insanewithmybody
Men herregud köp en ny dator istället med tanke på du verkar ta dem sämsta säljarna

Handlar nog bara om grymt oflyt. Säljaren har 222 positiva omdömen, fast han verkar mest sälja annat än datorer, så problemet är nog att han är oteknisk och kass. :/

Fast förhoppningsvis så kan jag sälja vidare den här datorn utan att gå med förlust.

Av Rasande Joel

WOHO!

Det här går bra för mig!

Idag fick jag min T60 som jag köpte via ebay.

Det visar sig att säljaren är tekniskt inkompetent och har sålt mig en 15.4" T60 och inte en 15" T60 med flexview.

Dessutom så var det 6 cells och inte 9 cells batteri...

och garantin var bara på 2 år och inte 3 år....

Nu är man jävligt glad.

Köpa begagnat... börjar kännas ovärt.

Av Rasande Joel

Vad köper man egentligen på webhallen för att bränna 72.000?

Tror inte jag kommer upp 72.000 för all elektronik och spel jag köpt under hela min livstid.

Fast då är jag ju en snål jävel med.

Av Rasande Joel

Det är tack vare knäppgökar som Brucie som gör att butiksomdömmet på prisjakt är helt missvisande. De ställer orimmliga kräv och gnäller även när butiken försöker ställa saker och ting till rätta, ger butiken en stjärna så fort de får göra en retur och det tar lite tid.

*suck*

Av Rasande Joel

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hur länge är det rimligt att vänta?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bergling
Betalar man med kreditkort, så har man ganska bra skydd, och slipper ligga ute med pengar i onödan. Och vad är det som säger att man inte kan få problem om man löser ut ett postförskott?

Enligt reglerna så får du inte öppna paketet innan du betalat det, så det gör ingen direkt skillnad om det skulle vara fel.

Fast går företaget i KK så får du väl inte tillbaka ett öre?

Det blir också betydligt mycket enklare att häva köpet om man handlar med postförskott.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av evil penguin
Blocket är ju dock att betrakta som rätt säkert i de fallen du faktiskt själv hämtar produkten och gör upp köpet på plats.

Det har jag ju redan påpekat tidigare.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SUMITOMO
Har du ringt till postens kundtjänst än?
Eller vill du vi skall trolla åt dig?

Jag tror inte postens kundtjänst kan göra något åt det. På posten sorterar man efter postnummer och det är sedan poståkeriet som kör ut paketet till postombudet. För att paketet ska komma rätt så måste de på posten som sorterar paketen vara medveten om att mottagaren önskar att paketet skickas till postombudet i ett annat postnummerområde.

Problemet för TS verkar ju vara att hans postnummer gör att han räknas som ansluten till ett annat postombud, även fast det är längre bort än postombudet han vill gå till.

Av Rasande Joel

En enklare lösning är att du ber butiken som skickar paktet skriva in följande nedanför leverans adressen. Då kommer de som sorterar pakteten på posten med största sannolikhet sortera paktet så det hamnar rätt

----------------------------

levereras till postombud
<namn på postombud>
<adress till postombud>
<postnummer till postombud>

---------------------------

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eatshiet
Vadå undvik att handla på blocket? Bara för ditt köp inte var så lyckat så betyder det inte at de resterande 99.9% som använder blocket kommer att få en likadan erfarenhet. Jag har köpt och sålt på blocket många gånger och har fått lära mig ett och annat när det gäller begagnade köp. Men jag har aldrig blivit blåst. Ett gott tecken är inte köpa av desperata säljare eller vid minsta aning där man är osäker på om säljaren har rent mjöl i påsen eller inte.

Fast faktum är att blocket är osäkrare än e-bay eftersom du inte har någon historik på säljaren. Hittar du en motsvarande begagnad produkt på tradera/ebay från en säljare med bra feedback så är det med största sannolikhet ett säkrare köp.

Fast absolut, visst går det att handla på blocket. Jag tycker bara inte att det är det säkraste alternativet.

Av Rasande Joel

Haha, jo jag håller med om att det år osmidigt hanterat av komplett. Går butiken ut med det budskapet så är det ju inte heller så konstigt att folk blir upprörda.

I regel så brukar ju nätbutiker vara bra mycket försiktigare med vad de lovar.

Av Rasande Joel

Knappast något att gråta blod över, var du där vid 16.30 så är risken stor att de inte hann göra i ordning din order i tid. Vill man ha sina grejer direkt så borde man veta bättre än att gå till en internetbutik. Lägg alltid +1-3 dagar på din beräknad tid så blir du aldrig besviken.

Av Rasande Joel

Polisen hittade bara en T60 som var polisanmäld i hela landet, och de serienummer jag lämnade in var inte till någon hjälp. Jag skickade därför tillbaka datorn till ägaren igår, så jag kommer ha tillbaka största delen av mina pengar på senast fem bankdagar.

Det enda jag egentligen har lärt mig av det här är att man inte ska fråga mer i detalj om varan man köper på blocket (är det några skador någonstans på datorn, bortskrapade serienummer?!) och att internetgiro.se inte är så där bra som man kan tro. Det sorgliga är att de nämligen tar sin avgift på 5% av varans värde även om köpet inte går igenom. Lustigt nog så hade de också gömt den textraden så jag missade den totalt när jag gick igenom de allmänna villkoren (något som flesta förmodligen inte läser). Ni kan ju själv se om ni hittar den raden som säger att administrationsavgiften inte återbetalas vid retur. :/

http://www.internetgirot.se/betala?help=1

Totalt förlorat på affären 450:- spänn.

Enda vinnaren - Internetgiro.se

edit: kom på att jag lärt mig en till sak av det här. Undvik att handla på blocket, köp istället på ebay/tradera och bara av säljare som har en god historik, så undviker du med största sannolikhet att bli blåst. Om du ska handla prompt ska handla på blocket, köp bara saker som du kan hämta upp själv och som inte behöver skickas med posten.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av klas kalas
Volt (V), inte Watt (W) !

VAAAAAAAA?! Det tror jag inte på jag är utbildad elektriker (not).

Det var rätt i mitt huvud! :/