Inlägg

Inlägg som Rasande Joel har skrivit i forumet
Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonazz
Verkar som om att dustinhome kanske behöver fixa till sina kundrelationer. Jag har dock aldrig haft några problem och man vet ju dock inte hurvida olika trådskapares versioner stämmer. Och även om de inte gör det så vill ju klart inte dústinhome verka dåliga eftersom man gärna tror gnällpellens historia. Man vet ju aldrig. Men reparationer och bättre sätt att hantera detta på borde nog diskuteras.

Dustinhome har fortfarande 8.8 i genomsnittsbetyg på prisjakt. Då ska man också tänka på att prisjakt befolkas av en hög med mindre smarta individer som ger ut 1:or i betyg för att att returärende tog tid att hantera eller att paktetet blev några dagar sent.

Det är väl sant att Dustin har fått sämre garantiservice (det är väl ett annat företag som sköter den åt dem nuförtiden?) vilket har gjort att en del gamla kunder besvikna.

Personligen så anser jag folk är på tok för snabbt ute och gnäller när något inte går precis som de tänkt sig. Speciellt gnäll över restnotering är något som irriterar mig något fruktansvärt. Om varor är restnoterade och ni inte vill vänta, så beställ från en annan butik för guds skull! Det finns också en stor hög med idioter som lägger ett lågt betyg på butiken på prisjakt, före de ens kontaktat kundtjänst på företaget de sätter betyg på!

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SmOOthy
vilket här med Creative att göra på vilket sätt?

Hur är det med läsförståelsen?

Creative sålde grafikkort för ett antal år sedan.

Av Rasande Joel

Har bara positivt att säga om Creative Support.

Har fått flera grafikkort fixade under årens gång och även fått en MP3 spelar utbytt. När det gällde MP3-spelaren fick jag dock lov att hota med att gå till konsumentverket innan de ordnade med garantin.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MakeWarNotPeace
Jag vill inte låta kaxig, men allvarligt talat så borde du skita i vad han ska lägga sina pengar på. Han ska ju dessutom ha tillbehör som kostar mycket... Och varför ska han lägga pengarna på en resa om han nu har bestämt sig för en dator? :S. Det finns faktiskt folk som gör något som heter "spara pengar". Han kanske redan har en xbox, platt-tv osv. och nu bestämt sig för att spara ihop lite pengar för en dator...

Klart han får kasta bort pengarna på vad tusan han vill, men det gör inte min åsikt mindre relevant eller mindre korrekt. I det här fallet är det också befogat, för även om det inte utbildar eller ändrar OP's åsikt, så kanske det får andra människor här på forumet att öppna ögonen.

Det är lätt att stirra sig blind på siffror. Jag har själv polare som kastat bort åtskilliga tusenlappar på vattenkylning och annat skit innan de fattade att det inte var värt besväret och pengarna.

Om du håller på med det för på grund av tekniken och att du gillar att pressa systemet så kan jag (försöka) förstå det, men ska du bara ha en bra spel och multimedia-dator så är det helt enkelt bara korkat att lägga ut så sjukt mycket pengar.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CompassioN
Joel: I priset ska det ju även ingå en stoooor skärm för ganska många tusenlappar. Kollar du på datorn som oZein slängde ihop så ser du att det är en dyr och snabb maskin, men knappast overkill. Snarare ett dyrt chassie, som man kan ha länge, en bra PSU som man kan ha länge och en riktigt bra processor. Helt enkelt en riktigt bra dator som kommer hålla länge. Skärm, chassie och nätagg är dessutom investeringar som man har kvar när man uppgraderar framöver.

Suck... vart ska jag börja...

Klart som fan den är overkill. Jag menar den person som säger att ett moderkort för 4500:- spänn inte är overkill har fan en skruv lös. Du kan snacka hur mycket du vill om att det är ett "framtidsäkert moderkort" men om man antar att man köper ett moderkort vartannat år för ungefär 1000 spänn, så ska det där moderkortet inte bli omodernt på åtta år för att vara prisvärt... och det är jag jävligt tveksam till.

EVGA GeForce GTX 295

Hur är ett GTX 295 inte overkill? Det är ett av de dyraste grafikkorten som går att få tag på och om man kollar på pris/prestanda så får du mer för pengarna med ett HD4850 eller HD4870.

LG Blu-Ray-brännare GGW-H20L HD-DVD läsare

Blue-Ray om något är ju overkill. Köp en billig jävla DVD-brännare för nån hundring istället och man prompt ska se på blueray så använder man de där 2000 kronorna man just sparade till att istället köpa (60% av) en PS3:a

Intel Core™ i7 920 Quad Processor 8MB, Boxed

Dual Core räcker gott och väl idag, Quad Core lär väl bli standard framöver men den dagen så blir de så pass billiga att du kan upgradera till en snabbare processor utan att förlora pengar. Det här är en evig historia om folks envishet med att ha det "senaste" samtidigt som bara tjänar marginallt med prestanda för en enorm summa pengar... och frågan är om man kanske till och med förlorar prestanda i det här fallet, då långt ifrån alla spel kan utnyttja 4 processorer och Core i7 920 körs dessutom bara i 2,67 GHZ medans en Core Due processor för ungefär 2100:- körs i 3.16 GHZ (och är väl dessutom väldigt lätt att överklocka till och med om man använder standard kylningen).

Corsair Dominator DHX+ DDR3 1600MHz 6GB

Här har vi samma dilemma igen, du kan köpa tre uppsättningar med 6GB DDR2 rams sticker för det här priset. Lägger du undan pengarna du sparar så kommer du säkert kunna köpa samma DDR3 minne för några hundringar om 2 år när dina billiga DDR2 sticks börjar bli out of date. Här har vi också pris/prestanda problemet. Det är helt enkelt inte värt pengarna du lägger ut.

Western Digital VelociRaptor 150GB,

Overkill hårddisk. Storleken börjar förövrigt bli för liten för att ens kunna använda till att ha som system och spelhårdisk... jag menar spel nuförtiden kan ju ta up 20-30 gig hårddiskutrymme. När en 7200RPM 1TB HD kostar kring 1000 lappen, så börjar ju raptordiskarnakännas ganska menlösa.

Övriga

När det gäller de andra komponenterna så är det väl ungefär samma problem. Allt som allt så slutar du med ett system som kostar enormt mycket pengar och du får inte ens så mycket högre prestanda än om du köper ett system för ungefär halva priset. Dessutom så faller det dyrare systemet ännu snabbare i pris.

Av Rasande Joel

vad tänker ni egentligen med? Jag kan inte annat än tänka att ni kastar pengarna i sjön när ni köper ett system för 30.000 tusen och inte har högre krav än Odmark.

För 14.000-16000 får ni en jävla schysst dator som utan problem klarar alla nya spel och inte heller kommer ha problem med spel som Diablo 3 och Starcraft 2 osv. Ni får ett system som ni sedan också kan uppgradera när det behövs för en vettig summa. En dator i 30.000 kronors prisklassen sjunker fruktansvärt snabbt i värde och ni får också mycket mindre för pengarna efter en viss prisnivå. Pris/Prestanda sjunker avsevärt.

Lägg istället de där kvarvarande tusenlapparna ni har kvar på en spelkonsol och en plattskärm, för de 14-16.000 ni får över får ni både en 42" plattskärm (plasma eller TFT) och en XBOX36 Elite eller PS3.

Har ni redan både konsoler och platt-tv så lägg istället pengarna som ni får över till den där utlandsresan eller varför inte sparkontot?

Av Rasande Joel

Bästa uppgraderingspaket prestanda/pris ~6000

Så här såg mitt ut. Bra eller dåligt? Vad hade ni gjort annorlunda?

SAPPHIRE RADEON HD4870 1GB GDDR5 PCI-E DVI 2259:-

ASUS P5QL PRO P43 S-775 ATX 995:-

INTEL CORE 2 DUO E8500 3.1GHZ 6MB 1333MHZ S-775 2190:-

CORSAIR 4GB DDR2 XMS2 PC6400 (2X2GB) 499:-

TOTALT : 6051:- (inkl. frakt)

OBS: jag ser inte mindre seriösa återförsäljare som Pixmania som ett alternativ. Visst, du får varorna, men om något är DOA så är inte det extra strulet värt de där hundralapparna man tjänar.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dr_Spackel
Lär inte komma då kronans värde faller som en sten i vatten. Många saker har gått upp några hundra i pris.
Du skall vara glad att grafikkorten ännu inte fått hicka och hoppat upp lika mycket i pris.

Kronan har stabiliserat sig, den har legat kvar ganska oförändrat på samma nivå sen årsskiftet. Den hoppar upp och ner till och från men allt som allt så ligger den på i princip samma nivå.

Anledningen att jag säkert kan säga det är att jag har studerat i Japan sen i september, så jag lägger märkte till kursen varje gång jag måste ta ut pengar... och jag blir lika jävla besviken varje gång

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eXtranj3rO
Är det någon mening att klocka ett HD4870 när man knappt tjänar några frames per second, 3-4 mer fps hit och dit, vad gör det? Dessutom sumpar man väl garantin på kortet när man överklockar.

Jag tycker det låter som en dum idé speciellt om man tänker på att HD4870 korten i regel går varmt utan att överhuvudtaget vara överklockade.

Av Rasande Joel

Generellt sett så är det väl tre olika saker som brukar kunna skilja.

- vilken typ av minnen det är (kan påverka hastighet marginellt)
- vilken typ av kylning kortet har (kan påverka livslängd och ljudnivå)
- om kortet är överklockat vid leverans (kan påverka hastighet marginellt)

I regel så kan man säga att vad man väljer beror på hur fet plånbok man sitter inne med. Ibland så kommer det bra deals som man kan slå till på, men det gäller helt enkelt att ha koll och lära sig vad som är prisvärt för tillfället, eller så är man lat (som mig) och frågar bara på forum när man har problem

Det är också värt att säga att I regel så är det inte avgörande för hurvida du kan spela det senaste spelet eller inte. Köper du ett HD 4870 kort och under förutsättning att resten av ditt system är up to date, så kommer du inte ha några som helst problem med de nyaste spelen.

Inte ens om du väljer mellan 1GB och 512MB versionen så kommer du märka någon större prestandaskillnad, förutom om du ska upp på de där extrema upplösningarna, och då handlar det på sin höjd om en 15-20% (under bästa förutsättningarna) men i regel inte mer än ett par procents prestandökning, även om det kan komma att ändras i framtiden då nyare spel börjar kräva mer grafik-minne.

IMO, det svåraste valet är väl snarare om du ska köpa 1GB versionen eller 512MB och tjäna nån hundring där.

Av Rasande Joel

Uppgradering vid månadsskiftet

Funderar på göra en total uppgradering av datorn när jag kommer hem efter mina studier i Japan. Jag tänkte först köpa grejerna i Japan, men nu svenska kronan har sjunkit som en sten på bara några månader så blev det helt plötsligt helt meningslöst att köpa grejerna här *snyft*

Anyway, jag plockade ihop den här komponenterna på misco. Jag har väldigt dålig koll på komponenter just nu, så jag tänkte fråga de kunniga sweclockers folket om lite råd före jag slänger iväg beställningen.

Det jag funderar mest på är om det är värt att lägga ut några hundringar extra på ett bättre grafikkort. Moderkortet är jag också osäker på, är det något att ha eller borde jag satsa på något helt annat? Jag har ett ganska bra nätagg, så det ska klara att driva systemet utan problem.

678566 ASUS EAH4850/HTDI - grafikadapter - Radeon HD 4850 - 512 MB 1575:- 1575:-
653782 Intel Core 2 Duo E8500 / 3.16 GHz processor Omgaende 2030:- 2030:-
678235 ASUS P5QL PRO - moderkort - ATX - iP43 Omgaende 922:- 922:-
670087 Corsair XMS2 Xtreme TwinX DDR2 PC6400/800MHz CL5 2x2GB 549:- 549:-

Av Rasande Joel

Jag är också väldigt nöjd med Misco än så länge. Har handlat en extern hårddisk där och när jag kommer hem till Sverige i April så kommer förmodligen min order för en uppgradering av datorn att hamna hos just Misco

Bra priser och relativt låg frakt har de så vitt jag vet. Leveranstiden var också rimlig, fast bor man i norra sverige så kan man verkligen inte begära för mycket, posten har en tendens att strula med paket som hamnar i Ånge. :/

Av Rasande Joel

Liten personlig reflektion bara.

Sege Import kanske borde ta sig en funderare och tänka på om det verkligen är värt att kommentera på forumet om allt man åstadkommer är att befläcka sitt eget ryckte genom att komma med en attityd som enligt min mening inte hör hemma hos ett seriöst företag.

I det här fallet så hade nog Sege Import gjort bättre i att tiga.

Även om jag tycker OP verkar vara en väldigt virrig typ, så lyckades han då i varje fall med att bevisa att Sege Import har en väldigt otrevlig och arrogant kundtjänst, och jag känner då verkligen inte att jag skulle vilja bli kund hos Sege Import eller uppmuntra några av mina vänner eller bekanta att handla hos företaget.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lurvztr
Är det en S939 så är det inte ddr2 minnen du har. De första Athlon x2 (dualcore) var också S939, så du vet;) Men har du en 939 så har du troligen DDR PC-3200 minnen. Kan nog vara klokt att strunta i att sälja datorn och bara låta den stå tills du kommer tillbaka, tyvärr är datorn inte värd många kronor nu.

Det måste vara AM2 då, eftersom det är de där A-DATA minnena som sitter i den.

Nä, tyvärr så är den inte värd många kronor, och jag är nog lite för förtjust i den för att sälja bort den för under 5000:- då ett någorlunda bra nytt chassi, skärm och nättagg skulle kosta en 4000:- och jag är så pass nöjd med mitt antec chassi, berzerk nättagg och Syncmaster skärm, även om de snart har två år på nacken.

Av Rasande Joel

939 antar jag, eftersom det inte är dualcore.

Har kollat lite hur begagnat marknaden ser ut och det är bara att konstatera att begagnade datorer blivit både vanligare och billigare. Anledningen att jag skulle sälja beror på att jag ska studera utomlands i ett år, men det verkar nästan smartare att bara lägga undan datorn i nån skrubb hos någon bekant och sen bara byta ut moderkort/processor/minne/graffekort för en 4000:- och helt plötsligt ha en snabb speldator igen

På tal om ingenting... ram-minne har blivit *lite* billigare.

från 10/17/06

A-DATA 1024MB DDR2 PC2-4200 533MHz
1024DDR2AD533 1 1225.00

Av Rasande Joel

Vad ska jag sälja min dator för?

Funderar lite på vad ni tror jag kan få för den här datorn, som ni ser så är processor, grafikkort och ramminne väldigt "out of date". Ångrar så här i efterhand att jag inte köpte en duo processor eftersom det då skulle givit illusionen att datorn är bra mycket snabbare än vad den i själva verket är

Jag har uppskattat nypriset på några av sakerna efter prisjakts lägstapris. En hel del av komponenterna och kringutrustningen håller ganska hög kvalitet, så jag hoppas att det drar upp priset en aning.

moderkortet är nå billigt skit, det egentliga priset på ramminne + moderkort + processor + grafikkort är väl nån hundring på sin höjd, om man skulle jämföra det med dagens komponenter. Fast det säger väl egentligen lite om vad folk är villiga att betala.

Hade hoppats på sälja den för cirka 5500:- med argument att chassi, nättagg, skärmen och logitech högtalarna är i nyskick, 500GB hårddisken är också mindre än sex månader gammal och logitech högtalarna likaså. Datorn ser ut att vara helt i nyskick bortsett från mus och tangentbord, inga synliga repor på chassi eller skärm.

Samsung SyncMaster 931BF ~2400:-
Logitech Z4 2.1 högtalare ~700:-
Antec P182 ~1080:-
Bzerk 500w nättaggregat ~800
Tysta nexusfläktar 120mm 3st ~300
2048MB DDR2 PC2-4200 533MHz
Radeon X1900 512 MB
AMD Athlon 64 3500+
Soundblaster X-fi Audio

300 GB HD 7200RPM
320 GB HD 7200RPM
320 GB HD 7200RPM
320 GB HD 7200RPM
500 GB HD 7200RPM

Totalt : 1.7 terrabyte

Tangentbord + mus

Av Rasande Joel

Ett het tips är ju att du läser köparnas kommentarer. Om de är nöjda med batterierna så borde det ju inte vara några större fel på dem?

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av superboss
Du behöver inte ta diskussionen personligt, jag snackar rent generellt. Ebay-priser ska inte förväxlas med andrahandsvärdet i sverige och den enda T60 som ligger runt 5000kr och har jämförbara specifikationer är den du säljer:

http://www.blocket.se/vi/17874034.htm?ca=14_s

Fast det är bara den som är ute just nu, har funnits flera andra kring 5000-6000 med liknande eller bättre specifikationer.

Den här annonsen tycker jag visserligen är suspekt, men den ligger på 5900:-

http://www.blocket.se/vi/17234025.htm?ca=2_s

och här har du en till widescreen för 6000:-

http://www.blocket.se/vi/17977859.htm?ca=2_s

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av superboss
Nu snackade vi om burken som fanns i blocket annonsen med 2GB internminne, 100GB HD, 15" flexview, 2.16GHz C2D. Marknadsvärdet på en sån maskin är BRA mycket högre än 5000kr och om en seriös säljare försöker kränga en sån maskin begär han mer än 5000kr. Skojarna lever ju just på att vara billigast för att locka köpare och att lura folk att slå till även om det finns skumma omständigheter. Det finns säkert få undantag när någon inte har koll, vill bli av med burken snabbt eller sätter ett märkligt lågt pris av andra orsaker men sannolikheten för att det handlar som stöldgods är ju rätt stor om man hittar annonser med märkligt låga priser.

Fast som sagt, du kan fortfarande köpa precis samma dator refurbished for 8000:- på nadex.se och om du tar dig tid att kolla vilka annonser som ligger ute på blocket, så kommer du se att de T60's som ligger ute, alla ligger kring 5000-7000:-

Widescreen varianten tror jag ursprungligen kostar en 200 dollar mindre än flexview, men på andrahandsmarknaden har de ungefär likvärdigt pris. De annonser jag sett på e-bay stödjer också det.

För mig har det handlat om otur snarare än oförsiktighet.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av superboss
För att marknadsvärdet är högre? Seriösa säljare kräver minst runt 6000kr för en T60 vilket är anledning till att skojarna lägger sig en tusenlapp under det (billigare än seriösa konkurrenterna men så dyrt som möjligt).

Ok, så när de kräver runt 6000:- så är det alltså seriösa försäljare?

Du får gärna komma och säga just hur du kom fram till det priset, för om jag ska vara helt ärlig så låter det som du bara tar lite siffror ur luften så att du kan få en anledning att tillrättavisa folk och klappa dig lite förnöjt på magen med ett självgott leende samtidigt som du tänker "Där visade jag dem allt, superboss han är killen som vet vad som gäller".