Inlägg

Inlägg som Rasande Joel har skrivit i forumet
Av Rasande Joel

Har kollat i diskhanteraren.

Båda diskarna står listade som "NTFS" och "Dynamic" istället för "Normal" som min C: disk är listad som. De har Layout "enkel"
till skillnad från C hårddisken som har layout "Partition"

På status så står det "Felfri (men i fara)" Väldigt konkret och lättförståeligt.

Det går inte att köra CHKDSK på någon av hårddiskarna. Programmet stannar bara upp. Jag kan inte konvertera (/convert) diskarna, eftersom windows påstår att de fortfarande använder sig av NTFS filsystemet.

Jag kunde göra en felsökning på 120 GIG's disken, och då hittade windows inga fel. När jag försökte göra en felsökning på de andra disken (den med CRC fel) så står det bara still.

Av Rasande Joel

-

Av Rasande Joel

- Vissa foldrar på HD'n kommer jag inte ens åt för windows påstår att de inte är "formaterade"

- Foldrar där jag vet det funnits flera gig med filmer säger nu windows är tomma. kommer inte heller åt att bläddra i dom, då säger windows att de inte är "formaterade"

Vad tusan är det som hänt med min HD?

Av Rasande Joel

CRC fel på hela hårddisken?

Har ett *litet* problem.

- Har inte haft något problem med datorn på bra länge.

- Helt plötsligt så blir datorn döseg. Utforskaren kraschar, kan knappt starta ett spel eller spela upp ljud. Det tar evigheter att bläddra på hårddiskarna.

- Jag formaterar om C: disken. Nu hittar den inte min 160 GIG's hårddisk. Datorn flyter på bra. Installerar SP1 så datorn ska hitta 160 GIG's disken.

- Nu dyker 160 GIG's HD'en upp igen. Nu är det bara ett problem. Datorn börjar bli lite småseg igen, det går segt att bläddra i utforskaren. Hela jäkla 160 GIG's disken är FULLPROPPAD med trasiga filer... CRC fel... Ibland när jag bläddrar i vissa mappar så hoppar det upp små felmeddelande och XP gnäller om att disken inte är formaterad, och frågar om jag vill formatera disken.

So, what gives? Jag är inte så pigg på formatera disken, då jag har 100 gig anime där som jag inte vill ta bort :/

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av PCenter.se
Långsammare.

Om du kan välj ett Sapphire eller liknande.

Jag skulle inte rekommendera Sapphire.

De har fruktansvärt dåliga kundtjänst. Det går i princip inte att få någon support, då de inte svarar på e-mail och har på en röstbrevlåda. Lyckligtvis så har jag inga större problem med mitt kort än, men jag gruvar för vad som komma skall om det får för sig att gå sönder.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZaInT
Varför anmäla denna tråden?

Förmodligen för att personen ansåg att den inte höll sig till ämnet för detta forum.

För att gå tillbaka till ämnet så blev brukade jag bli skrämd av min gamla bergsprängare när jag var typ 12-13

Av någon anledning så brukade den slå på sig själv mitt i natten (förstår fortfarande inte hur det gick till) och sen fick den få in konstiga ljud (I stil med att spela en låt baklänges). Blev riktigt skraj där några gånger, men sen slutade det.

Förstår fortfarande inte varför det hände... helt sjukt, men det lär ju ha en logisk förklaring.

Av Rasande Joel

Viktigt sak att tänka på före du köper kortet.

Kolla upp vilken support du får från korttillverkaren.

Personligen kommer jag aldrig köpa från Sapphire igen för dom svarar inte ens på mail från kunderna och har röstbrevlåda på support numret...

Av Rasande Joel

Väldigt svårt att avgöra.

Jag har haft ett Geforce 3 TI 200 I över ett år utan några som helst problem. Före det hade jag ett äldre NVIDIA kort från soundblaster (kommer inte ihåg modell) det fungerade hyffsat tills fläkten gick sönder, men då fick jag ett nytt på garantin.

Nu har jag köpt ett Sapphire Radeon 9700PRO och det kortet är jäkligt kraftfullt. Fast det är lite "problem" med kortet, och jag är orolig att det ska börja fundera "mindre än perfekt" i framtiden. Fast för tillfället tuffar det på bra.

Fast min röst går till NVIDIA för att de tillverkat bra kort tidigare och även om de har en liten svacka just nu, så kommer de nog tillbaka.

Av Rasande Joel

men hallå? Det går faktiskt att spela MP3 med mediaspelaren.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Anubis
Men datorn funkar bra i alla spel?
Ja, dom flesta gör det, men jag tycker att din poäng i 3DMark 2001 var lite låg.

Japp, har haft på datorn hela veckan utan problem. Kortet verkar inte heller bli speciellt varmt. Har lirat HALO, Half-Life moddar, Silent Storm, Max Payne 2, Call of Duty och Command and Conquer generals utan problem.

Kollade igenom lite gammal 3dmark stats här på forumet, och jag ser inte att jag får lägre poäng än annat folk som har samma grafikkort och processor, så jag antar att det är en överklockningsfråga.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Anubis
Vad har du för OS då?

Ja, 9700PRO är betydligt mycket bättre. Men det kan ju bero på att det är ett high-end kort och 9600PRO ett middle. 9600PRO stödjer DX9 fullt ut så vit jag vet, men att säga att t.ex. FX5200 är DX9 kompatibelt är att ljuga då det knappt klarar av det.

Jag använder windows XP

Vad tror ni kan påverka resultatet negativt? Tycker mig ha sett en del folk med lika 9700pro kort som fått kring över 15000 I 3dmark 2001 och över närmare 6000 Poäng i 3D mark 2003

Å andra sidan så måste de ju klockat både kort och processor.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mara
8Ball.. lägg märkte till att Joel (jeffla turnisse ) lyckats köpa ett 9700 PRO för ungefär samma pris som ditt (och mitt) 9600 PRO. Viss skillnad där..

Fast konstigt nog så får jag inte så fruktansvärt mycket poäng I varken 3dmark 2003 eller 2001.

Nu orkar jag inte med att överklocka, men jag fick bara 4676 poäng i 3dmark 2003 och 12489 i 3d mark 2001SE

Då använde jag orginalinställningarna i båda programmen (ingen aning vilka inställningar man brukar använda).

Datorn jag har är en... Barton 2500, 1024 Twinmos DDR 333mhz CAS 2.5, Sapphire Radeon 9700PRO 128MB. Allt går på orginalinställningarna.

Fast 9700PRO har väl bättre DX9 kompabiltitet än Radion 9600PRO? Har för mig att jag läst att 9600PRO inte stödjer DX9 fullt ut, vilket kommer ge bra mycket sämre prestanda i riktiga DX9 spel som half-life 2 och Doom 3.

Av Rasande Joel

Varken Xaser eller Lian-Li är dåliga chassin, det borde ju prislappen avslöja om något.

Om man inte hänger upp sig på designen så är ju Xaser ett bättre chassi, eftersom det följer med sju fläktar och en fancontroller.

Nu har jag ingen aning hur bra de medföljande fläktarna till Xaser chassit är, men kollar man bara på stats så får man mer för pengarna om man köper Xaser.

Har själv ett Wavemaster chassi från Coolermaster. Det är jag jäkligt nöjd med, även om hårddiskracket är dåligt utformat.

Av Rasande Joel

Jag har ett inbyggt ljudkort i mitt ASUS A7V8-X-X kort. Det SUGER! Burkigare ljud får man leta efter

När det blir dags för byte av moderkort så åker både soundblasterkort, sen fixar jag ett epoxmoderkort istället.

Av Rasande Joel

Bra köp eller?

För några dagar sedan köpte jag ett nytt grafikkort. Ett Radeon Sapphire 9700Pro. Jag köpte det begagnat från en kille på blocket. Jag betalade 1650:- med frakt. Killen har fått kortet direkt från sapphiretech och han har haft det i fyra månader (det har suttit i hans dator totalt en vecka). Han har aldrig överklockat eller på annat sätt fipplat med kortet.

För bra för att vara sant?

Har haft kortet i några dagar nu, och det fungerar helt felfritt. Är jävligt nöjd!

Hur har det gått för er när ni handlat begagnat?