Inlägg

Inlägg som Rasande Joel har skrivit i forumet
Av Rasande Joel

Ledsen att verka som en skeptiker här, men hur kommer det sig att du bara vänt dig till skolans IT-tekniker med den här frågan? Om det hade skett tidigare så borde du ha talat med din lärare och skolkamrater. Låter som något du fabulerat ihop om jag ska vara helt ärligt. Hur kommer det sig att du inte dokumenterat felet från början med en kamera? Hur tänkte du egentligen?

Av Rasande Joel

Det där är ett känt problem med just HTC smart. Om du inte kan lösa det genom återställning eller mjukvaruuppdatering så är det bara att skicka in till service. Reklamation har du ingen rätt till när produkten aldrig varit inne på service.

Om du inte har något extra minneskort i telefonen så kan också det vara problemet om det interna minnet är fullt.

Av Rasande Joel
Skrivet av twit:

Det är helt enkelt poppis att kasta skit på Anovo utan att ha några belägg för det. Anovo gör precis som alla andra företag som sysslar med reparation av hemelektronik missar, men deras felfrekvens är inte på långt när lika hög som vissa i dessa rutinmässigt upphoppande anti-Anovotrådar vill låta påskina.

Precis, och de följer även tillverkarnas föreskrifter, vilka kan vara väldigt stränga. I många fall är det faktiskt så att de snarare friar än fäller. Har sett många fall där kunder lämnat in prylar som de haft sönder som de fortfarande fått garanti på då Anovo inte kan påvisa att det är kunden som förorsakat skadan.

När det gäller utbyte eller reparation av produkter så är det också så att det är tillverkaren som avgör i vilka lägen produkten ska bytas ut eller ersättas mot en annan reparerad produkt. Om något ska hållas till svar för dålig service så är det i första hand tillverkaren, sen reparatören och sist återförsäljaren.

Nu kanske det är att göra det lite för enkelt för sig, då reparatören och återförsäljaren kan göra fel likförbaskat, men i regel så hänger det på tillverkarens riktlinjer om garantiärendet går igenom eller inte. De avgör också vad som ska göras med produkten när den behöver service.

Av Rasande Joel
Skrivet av Majorkraft:

Jag hajar, så om jag vill ha ett 580 eller 570 så kan jag ringa och höra om jag kan lägga mellanskillnaden om det nu blir någon sån (tänkte på 570 som ska ligga på ca4500kr om jag minns rätt)

Det är inte något företaget accepterar om produkten inte längre ingår i sortimentet eller inte är en aktuell vara. Om de gör det så är det av ren godwill. Det skulle då vara en ren förlustaffär för företaget.

Av Rasande Joel
Skrivet av Rehyptol:

Kanske man kunde ljuga ihop någonting men icke sa nicke.

Du verkar inte vara den skarpaste kniven i lådan. Är du medveten om att representanter från komplett regelbundet skriver här? Hur hade du tänkt att din fabulerade reklamation skulle gå igenom efter de läst om din plan här på forumet?

Forumet heter också konsumenträtt, inte konsumentlögner, vilket borde vara lite av en hint om att vi talar om vilka rättigheter vi konsumenter har, inte hur vi bäst ljuger för att få ersättning på varor som vi själv orsakat skada på.

Av Rasande Joel

Deprimerande hur jäkla länge det tar att få svar i den här tråden. Är väl snart tre veckor sen jag skrev min fråga här men inget svar.

Av Rasande Joel
Skrivet av Gtoxed:

Livet är inte lätt och du kommer stöta på hinder, men ta inte ut det på dessa spel butiks anställda. de kan inte göra något oavsett hur mycket man tjatar, o de mår bara sämre av att konstant hantera pissed off kunder.
!

Skitsnack. Du har som konsument rätt att föra fram klagomål.

Jag jobbar själv heltid som säljare och får ta klagomål på en regelbunden basis, men det är i regel något som jag välkomnar eftersom butiken får en chans att lösa problemet om kunden har någon grund för sitt klagomål, och att vi kan informera kunden om just varför han/hon inte har någon basis för sitt klagomål och vad han/hon istället kan göra för att lösa problemet.

Om man som anställd i en butik inte kan hantera klagomål så ska man inte arbeta i branschen. Att lära sig hantera missnöjda kunder på ett bra sätt kan i många fall leda till merförsäljning och en nöjd kund. Hanterar man det dåligt så kan man tappa en trogen kund och får se dem gå till en konkurrent istället.

Av Rasande Joel

Hej. Jag har lite frågor angående era tangentbord.

Kommer ni någonsin att lansera en ny version av SteelSeries 7G? Om ni planerar en ny version av 7G kommer det då att ha USB2.0 utgång istället för 1.0?

Jag har hört att 7G är ett bra tangentbord, men att färgen på knapparna lossnar på tok för snabbt, är det här något som ni har åtgärdat på tangentbord som är i handeln idag eller är det något som blir aktuellt i framtiden?

Kommer ni att lansera olika varianter av ert 7G tangentbord där man kan välja vilken typ av mekaniska knappar man vill ha, eller ha mer än 1 variant som ni erbjuder idag, då jag uppfattat det som ert tangentbord passar bäst för FPS spel då motståndet är lite hårdare, och inte är lika bekvämt om man spelar mycket RTS och skriver mycket.

Av Rasande Joel
Skrivet av Komplett:

Vi har haft diskussioner i företaget om vilken typ av musik som våra kunder skulle uppskatta medens de väntar. Vad har ni för önskemål på musik/musikstilar som ni skulle vilja höra i framtiden?

mvh //Erik J.

Hur vore det med ingen musik och regelbunden uppdatering vilken kö-plats man har?

Om man köar i telefon så vill nog de flesta ha möjligheten att slå på telefonens högtalarfunktion och lägga den åt sidan, samtidigt som man gör något annat under tiden man väntar. Det är ju inte så produktivt att sitta med luren mot örat medan man väntar 30 minuter i kö.

Om jag vill ha musik så har jag väl vett nog att slå på valfri hiss-musik själv?

Får också passa på att tacka för god service. Har nu fått hem min plasma TV och den fungerar utmärkt. Däremot så borde ni vara tydligare i information om hur postens hempaket verkligen fungerar. Dels så får inte hempaket skickas om det väger över visst många kilo, då leverar Posten överhuvudtaget inte ut det, däremot så kan det hända att posten låter det gå igenom så det faktiskt kommer fram till rätt postcentral som ett hempaket, men där omregistreras som pall (vilket innebär att man själv måste hämta paketet hos närmaste ombud, vilket kan bli svårt om man är student och inte har en bil och själv ska lyfta 30+ kilo plasmaskärm i 2000 meter).

Om nu Posten kan köra ut hempaketet så sker det helt på deras villkor. Alltså, även om det står att de ska ringa och att paketet levereras mellan 17-21 så är det snarare så att Posten bestämmer när mellan 17-21 som paketet anländer, de skiter fullständigt i om man jobbar till 19.00 varje vardag. De levererar helt på sina egna villkor, och bor man i en mindre ort där de inte har mycket att köra ut, så kör de i princip aldrig ut senare än vid 17-19 tiden, då ska man ha en jävla tur om de levererar hem till dörren överhuvudtaget.

När de ringer så gör de också det på hemligt nummer, och under vilken tid som helst på dagen när det passar dem. Om man inte kan svara, så ringer de inte upp, utan skickar istället en brev-avi, som i bästa fall dyker upp nästa dag....

Summan av kardemumman, postens hempaket är skit.

Av Rasande Joel

Uppdatering på mitt ärende.

Komplett och Klarna styrde upp mitt ärende på ett väldigt bra sätt. Christoffer på Komplett ringde faktiskt upp mig under dagen och såg till att det blev ordnat så jag kunde lägga en order. Tummen upp för ett gott bemötande och god service.

Av Rasande Joel

Det här var ju extremt underhållande. 21 st i telefonkön klockan 9.39 på måndag. Det hade väl varit OK om man kunde slå på telefonens högtalarfunktion och låta den ligga medan man väntar, men i vanlig ordning så tvingas man lyssna på outhärdlig hiss-musik, som skrapar och låter allmänt illa, så illa att man bara vill kasta telefonen i närmaste betongvägg, samtidigt som man hämtar ett trubbigt föremål och slår in i trumhinnorna, så man slipper höra eländet.

Efter 30 minuter på telefonkö får man höra att komplett har problem med Klarnas faktureringssystem, men inte har någon möjlighet att lägga en manuell order. De skyller istället på Klarna, och klarna i sin tur skyller på Komplett.

Vad jag inte fattar är varför det är så jävla svårt att göra en manuell beställning och skicka med en faktura. Men det går tydligen inte hos komplett...

Tråkigt att man har inställningen att det är kunden som ska få ta skiten för er inkompetens.

Av Rasande Joel

Ni borde se över hur ert ordersystem fungerar med Klarnas faktureringstjänst. Det verkar inte vara helt 100%. Jag försökte lägga en order idag, och trots att jag angav rätt faktureringsadress så tyckte ert ordersystem att jag angav en "ogiltig" faktureringsadress.

Jag har varit i kontakt med Klarnas kundtjänst, och de kunde konstatera att jag angett samma faktureringsadress som den jag är skriven på, men de sa att man ibland behövde ange skriva ihop postnumret eller lägga in ett mellanrum mellan lägenhetsnumret och så om man bor på 3c så måste man kanske skriva 3 C för att det ska godkännas.

Efter det tipset så testade jag ett otal kombinationer, men inget fungerade, vilket känns jäkligt fånigt då jag faktiskt är skriven på adressen och man tycker att ert ordersystem ska vara så pass "smart" att det kan se att jag har angett rätt adress även om det saknas ett mellanslag i postnumret.

Av Rasande Joel

Skärmen fungerar utan problem. Däremot så är skadan på nedre delen av skärmen irriterande. Det är en repa på utsidan men när skärmen är igång så ser det ungefär ut som ett pixelfel och är väl ungefär en 6-7 pixlar stor. Bild kommer.

Ska nu undersöka om det är andra dolda fel på skärmen.

Det verkar vara en del backlight bleeding på skärmen, fast det är svårt att säga om det är mer eller mindre än tidigare. Det enda som egentligen irriterar mig är skadan på skärmen, även om den inte är så stor. Det är ju bara att inse att jag hade 1 månad kvar på min garanti, så att klaga allt för mycket över 4mm stor repa känns kanske lite väl grinigt.

Jag ska skicka tillbaka min trasiga skärm imorgon och om det inte blir något strul med det så får jag väl kanske vara nöjd att jag i varje fall fick en fungerande skärm utan några större skavanker.

Om jag nu inte märker fler fel framöver. Tyvärr så fick jag inte heller någon information om vad som varit fel på den här skärmen och vad som är fixat.

Av Rasande Joel

Noterar att utbytesskärmen inte är in samma goda skick rent estetiskt. Repor och åverkan kring ON-knappen. Det är även en mindre repa på skärmen. Svårt att se om det finns ytterligare skador då skärmen är flottig och skitig.

Har testat koppla in skärmen och ser att den i varje fall får ström. Ska nu starta om datorn och se om skärmen är i gott bruksskick.

Av Rasande Joel

Jag gör lite noteringar här så jag har något att referera till om det här går åt skogen.

Idag hämtade jag ut skärmen hos poståterbudet. Paktetet var dugligt emballerat och det borde inte ha skadats under frakten, men man kan aldrig vara säker. När jag öppnade paktet så ser jag att skärmen är dammig och smutsig. Varför rengör man inte en skärm som man lagat? Det ger ett oproffsigt intryck. Jag kommer nu skicka tillbaka en lika skitig skärm. Sug på den.

Utbytet av skärm har gjorts av ett företag som heter Anovo Nordic. När skärmen anlände så saknades ström och skärmkabel det var bara skärmen och tillhörande fot. Av det skälet så antar jag att bara skärm + fot ska skickas tillbaka. I annat fall så har Anovo gjort en blunder och inte skickat med tillhörande anslutningskablar.

Anovo kräver att de ska ha fått tillbaka den defekta skärmen inom fem dagar. Något jag finner upprörande, då jag inte informerades om det när jag talade med Samsungs Support. Har de inte skärmen inom fem dagar får jag betala en administrativ avgift på 495:- kronor. Vad som är mer frustrerande är att de har skrivit 2009-07-30 som avsändninsdatum på retursedeln, vilket innebär att paktet redan är försenat om man utgår från vad som står på retursedeln. Därför har jag raderat det datum som stog och skrivit in morgondagens datum 2009-08-04. Jag förstår inte heller hur Anovo kan kräva att de ska ha den defekta varan inom fem dagar då det är mycket möjligt att paketet kan bli försenat på grund av orsaker som jag inte kan rå för (som att paketet fastnar på något postcentral och blir försenat).

Av Rasande Joel

Fy fan. Nu är det kört.

Min Samsung Syncmaster 931BF pajjade just och Samsung skulle skicka mig en ersättningskärm.

Jag gjorde en sökning på sweclockers för att kolla upp hur Samsung sköter garantiärenden och sen dyker det här eländet upp.

Jag ska hålla er uppdaterade hur det går för mig.

Av Rasande Joel

Hade tänkt beställa datorgrejer från misco, men säg till min förskräckelse att det skulle bli en 15%-20% dyrare om jag köpte samma komponenter från dem som hos Dustin.

Fast jag tror det beror mest på att Misco verkar ha höjt priserna väldigt mycket senaste två månaderna. I synnerhet processorer och moderkort hade de höjt ganska kraftigt. Till skillnad från Dustin så hade de inte heller något specialerbjudande på grafikkort, vilket också gjorde stor skillnad.

Tidigare när jag gjorde en prisjämförelse så låg Misco på samma eller lägre nivå än Dustin. Fast det där går ju i vågor. Tur att man har prisjakt att göra jämförelser med.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Markosgames
Jag tycker att mods skall radera hela denna idiotiska tråd för den stinker skitsnack så in i bomben

Regards
Marchello

Finns ingen anledning att ta bort tråden. Rubriken borde däremot ändras.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av erik_odal
De har naturligtvis rätt att sätta precis vilka garantivillkor de vill. Står det att plomberingen ej får brytas så är det det som gäller.
Att de var snälla/missade första gången ändrar ju igentligen ingenting.

På vilket sätt menar du att de brutit mot reklamationsrätten?

Du får ju naturlgtvis reklamera kortet enligt konsumentköplagen, står inte ett ord om det på kvittot gissar jag.
Då utnytjjar du din reklamationsrätt och inte garantin.

Innebär inte plombering att man måste ta bort någon form av försegling eller sigill innan man kan öppna datorn?

Om han bara öppnar datorn så kan det väl endå inte räknas som bruten plombering? Jag menar hade produkten en försegling eller ett sigill som han fick lov att ta bort innan han öppnade datorn?

Bara för de har "2 års garanti på alla produkter. Ej öppet köp!
Vid bruten plombering på dator gäller ej garanti!" I sina användarvilkor så innebär ju inte det att de faktiskt använder det i praktiken. Om de nu har missuppfattat hur plombering fungerar så får de väl skylla sig själva.

Låter ju ungefär som man skulle påstå att plombering är bryten om man byter ut batteriet i fjärrkontrollen.

Av Rasande Joel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Semjonov
Skulle LÄTT ha tagit det här istället:
http://www.dustinhome.se/pd_5010184161.aspx
SAPPHIRE RADEON HD4870 1GB GDDR5 PCI-E DVI 2259kr

Edit: Ingen aning om det finns studentrabatt, min har försvunnit.

Ytterligare rabatt får man tydligen inte på det kortet då det redan är ett specialerbjudande.