Inlägg

Inlägg som Almblad har skrivit i forumet
Av Almblad
Av Almblad
Skrivet av anon301768:

Skulle köpa Hegel Dac, extremt bra, antingen bara dac separat eller förstärkare med inbyggd dac.
Hegel Röst eller Hegel H190 är 2 bra instegsförstärkare.
Separat dac är dock ännu dyrare, har själv Hegel H80 med bra dac men den har ingen hörlursingång dock men H90 har det om du inte vill lägga så mycket pengar men med tanke på hur pass dyra dina hörlurar är så skulle jag lägga en slant på bra grejer, Hegel är otroligt bra och vinner priser varje år dessutom tillverkat i Norge.

Hegel H90. https://www.ljudkallarn.com/produkter/visa/p/stereo/forstarka...

Skulle också varmt rekommendera Hegel, har en H90 och är riktigt nöjd med den. Har även en Dark Voice 336,men tubförstärkare köper man senare blir lite annorlunda ljud, självklart också beroende på vilka tuber man använder.

Driver Sennheiser HD660s, Fostex TH-900, och Kennerton Thor med Hegel H90.

Hegel H90
https://www.hegel.com/products/integrated/h90

Skickades från m.sweclockers.com

Man kan ta och kolla på Schiit också, inte hört något dåligt från deras DACs. Men kanske svårare och köpa dem i Sverige.

Av Almblad

@FL3JM: Bra grejer det där

Av Almblad

Bra recension, roligt att man tar och tittar på lite ljudtillbehör ibland också och oftast saker som glöms bort. Men kanske inte erfarenheten eller intresset finns på Sweclockers?

@employed: Känns som Astro MixAmp Pro verkar vara ett bättre val, och billigare. Fungerar bra? Känns som det skulle kunna vara ett köp då man tar med PS4 lite överallt när man reser runt. Att bära runt med förstärkaren till datorn känns lite väl jobbigt, väger nästan 6 kg ;). Dock har jag svårt att tro att Astro har lätt att driva mina HD600 dock, men det är ett annat problem.

Av Almblad

Såg verket i den lokala nyhetstidningen, mycket imponerande verk

Kanske inte den enklaste chassit och ta med sig när man ska över till kompisarna kanske.

Av Almblad
Skrivet av GTXOla:

Jag får 25FPS vid 70%cpu och gpu. Vad kör du för prestanda tweaks?

Kan kolla in BoredGamers tweaks för 3.0, vet inte hur mycket som är funktionsdugligt i dagsläget, men kom ihåg att jag fick ut några fps fler.

https://redacted.tv/2017/12/13/star-citizen-performance-guide-3-0/

Gammal video, men tror att man ska kunna använda lite knep ifrån den än idag.

Av Almblad

Det kommer inte vara svårt att skaffa sig nya bekantskaper på DH, alla är som sakt liksinnade mer eller mindre. Så ta chansen och åk till DH, det är en rolig upplevelse om du inte har varit där förut

20+ avdelningen är riktigt tyst och skönt, när man blir lite äldre så vill man ha lite mindre ljud omkring en själv

Av Almblad
Skrivet av Näbbdjuret:

Trist, hade förväntat mig något meditativt rymd-mäkt. Väntar med inköp tills de har lagat spelet.
Fast på Geek är det annat ljud i skällan:
http://www.geek.com/review/the-first-5-hours-of-no-mans-sky-c...

Det är precis där felet ligger, folk "förväntade" sig mer och skapade egna uppfattningar om hur spelet skulle bli. Önskade att spelet skulle bli som de hade drömt om. Tycker att flygandes i spelet kunde ha varit lite bättre, men man slipper ju krascha in i saker.

Visst lite tråkigt att man inte kan se varandra, om man nu försöker hitta en annan spelare. Men tror de ordnar upp det inom en tid.

Själv har jag inte haft något problem alls med spelet, det flyter på bra, texturerna laddar in lite konstigt ibland dock. Men det är väl deras första spel till PC också? Kan vara en mindre kulturkrock att gå från konsol till PC, måste vara en hel del kompatibilitet som man måste tänka på antar jag. Spelet har inte ens varit ute i 24 timmar, ge dem lite tid att arbeta och lära sig på dessa misstag och försöka åtgärda detta. Visst spelet passar inte alla, blir ett jävla liv när man själv säger att CS är det värsta skiten man har spelat.

De flesta online spel har haft problem, blev ett jekla gnäll angående Diablo 3 de första dagarna. Servrarna gick ner stup i kvarten, error 37 var in bränt i allas skärmar.

Efter man har kört.bågra timmar i spelet så är det ganska fascinerande att allt detta Skapa från algoritmer. Detta kan vara första steget in i framtiden, att man istället för skapa allt för han så görs det med hjälp av algoritmer.

Av Almblad

Hur stora saker tänker du fotografera? Flygplan, hus, möbler, mynt?

Fotograferar en hel del insekter hemma i lägenheten och då använder jag mig av led belysning, bordslampor som jag köpte för några hundra. Har fördelen att min lilla studio rymma på en kvadrat

Det är också bra att tänka på att köpa något som man kan växa igenom, kanske börja lära sig lite mera avancerade tekniker. Man klarar sig långt på en lampa/studioblixt och sedan lägger man in en reflektorakärm på andra sidan av objektet.

Av Almblad
Skrivet av Blackguard:

@crydaz:
Som jag har modifierat och förstärkt och byggt om då från början så är det bara små hållare för endast flygjoysticken då jag både vill kunna ha mus och spak samtidigt! och att kunna fästa olika konsoler på!

Det är en playseat stol då jag persoligen tycker dom är sköna och jag kan sitta i dom hur längre som helst utan att bli trött i kroppen!

På golvet har jag en Pro Flight™ Combat Rudder Pedals (Vilket inte gör så nytta till Star Citizen men bra för vanliga flygsimulator)

Hur fungerar det med pedalerna, känns det naturligt när man sitter och spelar? Vissa joystick har inte twist funktionen, så då måste man på ett annat sätt sätta in "roll". Har sätt att vissa har satt den på en av hattknapparna på joysticken eller på throttlen.

Min uppsättning kanske inte är lika engagerad som gbg_icEs Tröttnade på att joytsticken och throttlen gled på bordet när det blev lite mera action och snabba rörelser, så skruvade fast dem i en MDF-skiva. Får se om man gör det lite snyggare i framtiden, men för tillfället fungerar det.

http://i.imgur.com/Iz51xNL.jpg

Av Almblad
Skrivet av zemion:

@Blackguard: När det gäller Joystick vs mouse and keyboard. Så står jag hittills på mouse and keyboard sida, Då man har väldigt imponerande kontroll med joystick över skeppet. Så finner jag mig alltid saknade av prestationen när man siktar med en datormus. Jag vill spela med det kontroller som visar vara sig bäst

När det gäller strid så har man lite mera precision när man använder vapnen kanske, gimble vapnen fungerar betydligt bättre med tangetbord och mus än vad det gör med joystick. Men tror att det är en vanesak, själv har man spelet sen datorspelens begynnelse med tangetbord och mus och aldrig lagt ned tid för att lära sig att spela med en HOTAS (Joystick och Throttle) förrns nu. Men under de två månaderna man har lärt sig spela med det så blir man bättre och har en mera mjuka flygkänsla.

Hur de ska lösa gimble weapons i framtiden för joysticks tog de upp på en livestream i vintras, ett förslag var att försöka sätta en trackball på själva joysticken. Kanske fungerar kanske inte, vi får se vad Saitek och Thrustmaster tar fram.

Skrivet av Blackguard:

Jag personligen föredrar Joystick då jag vill ha det så realistisk som möjligt och man får bättre spel känsla med! Att inte behöva använda keyboard alls är mitt mål! Därför jag använder mig av G13 för att fylla ut dom knappar som man måste använda sig av i ex FPS delen.

För mig så är jag van använda joystick och kan inte tänka mig använda någon annat då jag är inkörd sedan länge och tycker jag har bättre kontroll!

Inne på lite samma som gbg_icE är, känslan för mig är viktig. Det ska både vara en utmaning och vara roligt att spela, och genom att man försöker lära sig att spela med en HOTAS så ger det mig en utmaning samtidigt som det är roligt. Det ger också en större inlevelse att se sin egen karaktär i spelet göra "samma", med någon halv sekund fördröjning, rörelse. Ökar man hastigheten med hjälp utav throttlen så gör personen också det i spelet, svänger man med joysticken kraftigt åt höger så gör personen det i spelet också.

Jag kommer förmodligen köra med Joystick i Star Citizen, om det gör mig till en sämre stridspilot må det så vara. Jag kommer fortfarande ha roligt och njuta av varenda sekund