Inlägg

Inlägg som pysen92 har skrivit i forumet
Av pysen92
Skrivet av vgc:

Bjuder 50kr för Creative soundblaster + fraktkostnad (om det passar i en PCI-Express kortplats).

Ej pci express. Gammal variant av kablage som jag inte vet namnet på och inte har:-P

Av pysen92

@andreas_dock: utgår från att det gäller defekt gigabyte eftersom processorn som nämns är monterad på denna.

Av pysen92

Utrensning för flytt Säljes/Defekt

Hejsan!!

Dags för flytt och utrensning av diverse skräp och urtidsföremål!! Roligt om det kan glädja någon annars blir det tippen..vilket jag tycker är synd!

Skickar helst inget pga för mkt krabb för så små summor! hämtning sker i Alvesta alternativt Växjö.

Orkar inte skriva överdrivet detaljerat om allt så bifogar bilder.

1: !!!DEFEKT!!Modekort Gigabyte Z68XP-UD3P soc 1155. Backup bios krets är förmodligen bränd vilket innebär att ändringar i bios inte kan göras. ( typ överklockning osv) slutar alltid med Main bios checksum error när man går ur!. Trots detta har jag själv använt det utan problem i 2,5 år!
Säljes som!!!! DEFEKT!!!

2: Processor intel i5 2310 monterad på MB ovan

3 :DDR2 Ram 11 sickor mestadels 1 gb, vissa är defekt vissa funkar. Inte kontrollerade senaste 4 åren..

4: !!!DEFEKT!! PSU Corsair TX 650W köptes i höstas men posten klantade sig.. Skadad i ena hörnan. Proppen / säkring går så fort det ansluts till elnätet. !!DEFEKT!!

5: Gammalt MB 1 gb ram och okänd processor.. Fungerade när det togs ur chassit. Ingen info se bild.

6: 5 st fläktar 80 / 90 mm 3 pins. gamla som gatan men fungerar.

7:Creative soundblaster.. grymt för ca 10 år sedan.

8: Seagate HDD 400 GB.Gammal men fungerade sist jag kollade. (Bud från 50kr)

9: DVD writer TS-H653 uråldrig. Eventuellt defekt minns inte xD

10: PSU Seasonic 500w fungerade i höstas när jag bytte ut det. ( BUD från 100kr)

Har ett gammal fujitsu chassi söndermoddat till max för att få i nya komponenter.. kan skänkas till någon som vill öva sig på svets eller bara vill kasta något tungt..

Som sagt.. ge mig en 20 lapp till fikabröd så kommer vi nog överens!

DVS BUD i tråden

Läs hela annonsen här

Av pysen92

@Hexisten: har den inställd på automatiskt men den går sällan över 50% medel är väll runt 40-47 kanske. Har ett väldigt väkventilerat chassi dock. Ett xpredator från Aero cool med 1 st 200 mm 4 st 140mm och 1 st 120 i chassit. Sen ytterligare 2 st 120 till cpu

Av pysen92

Ligger i nya crimson under fliken "inställningarna". Sen en flik till. "Ytterligare inställningar" eller liknande, högst upp till vänster i senaste:-)

Av pysen92

En av mina har åxå lagt av, men i mitt fall gör det inte någon vidare skillnad på temperaturen på kortet. Jag kör helt enkelt med bara en fläkt. Temp ligger Max på 70c vid full load vilket är helt ok enligt mig.

Av pysen92

@Sir.Persson: hmm..låter skumt asså! Har nog inga vidare idéer på detta tyvärr! Blev själv så less på w10 efter mkt krabb att jag gick tillbaka till w7 vilket presterar felfritt:-)

Av pysen92

Problemet ligger i att w10 har nån fjantig Snabbstartsinställning. In i kontrollpanelen och in i energi alternativ typ och ändra vilken funktion " stäng av" ska ha och avaktivera snabb uppstart eller vad det heter. Hade samma problem innan jag gick tillbaka till w7

Av pysen92

Jag skulle rekommendera att installera ett kort med nya drivare först. Sen sätta i kort nummer 2, jag har själv upplevt problem med att installera båda samtidigt. sen ska det bara behövas en brygga..lyckatill!

Skickades från m.sweclockers.com

Av pysen92

Enda jag spontant kommer på är inställningar med w10 och "strömsparläge" / viloläge och "snabbstart" typ, vilket krabbade med min dator efter w10 installation. Alltså att den inte fattat vad den ska göra när du trycker stäng av osv. Även vad "powerknappen" ska ha för funktion i olika lägen. Värt att kolla över dom inställningarna!:-)

Skickades från m.sweclockers.com

Av pysen92

Första tanke är att nån gammal drivare ligger och spökar! Rensa alla filer och in med nya/korrekta drivers. Hatr du Intel med inbyggd grafik kan åxå det vara en orsak, om du nyss installerart w.10 kan du behöva av-aktivera inbyggd grafik i bios. Kanske inte mkt till hjälp med i varjefall något:-) lyckatill

Skickades från m.sweclockers.com

Av pysen92

@Masyve: kör fullt på allt utom dimman, just nu oklockat pga trasigt mb men får ett nytt i veckan så ska skrämma upp datorn igen och ev köpa nya minnen och hoppas på underverk!:P

Av pysen92
Skrivet av Masyve:

Men det spelar ingen roll, kär 3DMark i din foliehatt så kör jag GTA!

haha dagens smildragare!! Om du har möjlighet, kör gärna farcry primals inbyggda test sekvens! Sitter själv med likande stup och 1600 minnen. Roligt å se vart du hamnar. 1920x1080p ligget jag runt medel 56 fps

Av pysen92
Skrivet av jOnÄTÄn:

Någon här som har en freesync skärm som lyckas få spelet att fungera med det? Slår jag på vsync så beter det sig som en vanlig Vsync och inte som freesync (och det är aktiverat)

Antar att du ändrat inställningarna i crimson under fc spelprofil, måste aktivera freesync där åxå. Eventuellt i systeminställningar i crimson åxå för att det ska fatta att du vill köra f- sync:-)

Skickades från m.sweclockers.com

Av pysen92
Skrivet av p_stman:

prova att överklocka i windows då. finns massa mjukvaror du kan använda dig av, tror att gigabyte har ett eget program du an prova.

Började med att testa detta först innan jag testa via bios. Men när man aktiverar clocken och datorn reebotar påvisas samma problem tyvärr:-/

Skickades från m.sweclockers.com

Av pysen92

Kan inte svara konkret på alla dina frågor men jag kör själv 7970 i cf och får lägre fps och kvalité än med ett av korten. I mitt fall är förklaringen att min cpu flaskar.. Men i ditt fall borde det inte vara så!.. Blåst alla gamla drivisar och in med senaste?:-)

Skickades från m.sweclockers.com

Av pysen92

@LazySoft: "Retrieving recovery source from HPA BIOS not avalible"

Den kretsen är nog död då! men de va ungefär det jag kommit fram till med uteslutningsmetoden.
Men det konstiga är att även om jag inte överclockar, vilket jag aldrig gjort. När jag går ur bios med eller utan ändringar eller utan att spara så kommer alltid samma fel upp. Borde ju vara olika felkoder på olika avslut kan tyckas.

Men är den kass lägger väll allt av då:P men som sagt standardinställningar får det bli utan att gå in i BIOS!

Av pysen92
Skrivet av LazySoft:

Verkar vara ett vanligt förekommande problem med Gigabyte moderkort om man överklockar för hårt

j

Tacksam för svar, men har testat allt typ. Även det du länkade. Har inte problemet att det loopar, i processen som beskrivs kommer den aldrig till... Done, den stannar innan:-)

Men tack för intresset! Sc levererar alltid

Skickades från m.sweclockers.com

Av pysen92

@Boss302: har nu bytt batteri, flashat bios resettat cmos och allt enligt konstens alla regler... Datorn bootar upp fint och funkar, men så fort jag går in i bios och går ur " save and exit" så kommer samma sköt upp igen Main bios checksum error hpa bios not avalible.. Fett irriterande men får väll helt enkelt leva med ett defekt mb och en oklockad prolle tills vidare:-)

Av pysen92

@pytonOrm: okej ska testa att byta batteriet om jag hittar ett likadant! Clockat för hårt är nog ingen risk för har aldrig varigt clockat innan och du gjorde jag det minimalt för att "testa " och bli lite säkrare på hur allt hänger ihop. Men det ville som sagt inte. Ska testa byta som sagt och hoppas på det bästa!

Kul att någon kunde svara tillslut, tappade hoppen en stund!