Inlägg

Inlägg som Le John har skrivit i forumet
Av Le John
Skrivet av Fulci:

De borde förbjuda pitstops under VSC och SC. Såvida bilen inte har synliga skador och kör betydligt långsammare än normalt. Inte för att vinnaren inte förtjänade det, de är tre eller fyra förare som gör upp om vinsterna nu. Men jag ogillar verkligen när slumpen avgör lopp.

Man kommer inte ifrån att slumpen spelar in gällande hållbarhet osv. Men det ska inte ge fördel genom gratis depåstopp som det blev nu så jag håller med, inget däckbyte under VSC eller SC

Av Le John

Jag provade att blinka när jag tryckte F5, när jag öppnade ögonen igen var sidan klar. Det kallar jag speed

Av Le John

Även om intel senaste åren alltid varit på topp gällande spelprestanda skulle jag också råda dig att avvakta tills vi vet var AMDs nya CPUer står någonstans. Lägger du ner de pengarna på en dator vill du ha den bästa prestandan du kan få, skulle svida om det kommer bättre CPUer inte ens en månad senare då

Av Le John

Finns flera bra länkade redan men denna måste ändå nämnas. Ett av de bästa RTSen som gjorts och som fortfarande körs. Tycker introt representerar spelet bra och är än mer imponerande att det släpptes 1997

Av Le John

Beroende på spel så kan du få allt ifrån sämre prestanda med två kort i SLI jämfört med ett ensamt kort upp till dubbel prestanda. Så det är helt beroende på spel. Sen är det såpass gamla delar att den i mitt tycke inte är värd hälften av vad han vill ha.

Av Le John

Regeringen har lagt ett förslag där även tagandet av valsedlar ska omfattas av valhemligheten och vara avskärmat för insyn. Om det går igenom bör det problemet vara löst till nästa val.

Av Le John
Skrivet av Purrfected:

Inte alltid en garanti, Bynk hade ju han Patrick från Lyxfällan ett tag. Såg han på deras reklam iaf en vecka innan han försvann. De hade den minsta minsta minsta typsnittet på sitt finstilta där det bla stod att alla fick 4.95% ränta i 6 månader, 6 månaders biten sa de aldrig något om i reklamen. Sen efter 6 månader fick man en individuell ränta som var från 6% om jag inte minns fel.

Effektivt och beprövad metod att använda kända personer för att folk ska glömma bort och kolla igenom allt det finstilta.
Gissar och tror att Patrick blev lurad och inte visste om det riktiga avtalet för Bynk, i början när reklamen började sändas vill jag även minnas att dom inte ens hade det finstilta utskrivet.

Låter det för bra för att vara sant, är det oftast det.

Följer dock och hoppas på det bästa!

Lurad vet jag väl inte? Han är delägare i Bynk och bör då ha en viss insikt i vad de gör. Oavsett hans motiv tycker jag det ser illa ut när han gör reklam för lån med tanke på hans tidigare uppdrag i Lyxfällan, där största boven inom privatekonomi är just lån.

Av Le John

Även om jag håller med om att det juridiska i det här är tveksamt då loggar bör gå att manipulera och sen presentera som bevis i domstol. Däremot så undrar jag om någon är beredd att ta risken, 4500 kr ut och bli av med det eller chansa på domstol och hamna med skadeståndskrav som är så stort att en vanlig svensson inte kan betala räntan på det och därmed sabbat sin ekonomi livet ut.

Av Le John
Skrivet av Söderbäck:

Det som banhof skriver om är att det föreslås loggning vid aktivering av VPNtjänst och det är verkligen inte samma sak som förbud mot VPNtjänster.

Givetvis inte. Men däremot väcker det i sin tur frågan vad denna loggning ska användas till? Och ett förbud införs inte rakt av, utan det tas steg för steg. Se exempelvis de lagar som absolut inte skulle användas till övervakning inrikes och mot fildelare utan enbart terrorism. Var är vi idag gällande dem?

Av Le John
Skrivet av Elghinnarisa:

Vet inte hur det är för bilar. Men du får aldrig så bra grepp med en motorcykel som ordentliga dubbar (spik) på bra is. Äckligt hur bra fäste man har på sjöarna under vintern. Det är verkligen dom att vara limmad på underlaget.

Skickades från m.sweclockers.com

Det blev diskussioner om minst en sträcka skulle strykas i årets Rally Sweden då snitthastigheten var över 130 km/h. Övriga år har snitthastigheten på vissa sträckor matchat Finlands rally. Så nog går det rejält snabbt på snö även med bil.

Av Le John

Lek lite med inställningar på bilarna innan du kör. Efter att ha läst mycket forum och liknande så verkar det som att bilinställningar gör större skillnad på fyran än rally.

Potentialen finns för fin körning (hittad på reddit): https://streamable.com/hc7qk

Av Le John

Uppdatering igen. Fick ett infall och provade nGlide. Funkar perfekt nu

Av Le John

Har nu fixat in det på en XP-maskin i VMware. Dock klarar inte det av att rendera texturerna korrekt och många blir osynliga vilket givetvis gör spelet okörbart.

Av Le John

Har läst mycket bu och bä om just fyisken i fyran. Det som skiljer mot Dirt Rally är förbättrad aerodynamik och ökad vikt på bilarna. Att fysiken känns helt annorlunda är en konsekvens av dessa två ändringar.

Personligen tycker jag att även om Dirt Rally var bra så fanns det såpass markanta brister att jag inte vill förknippa det med ordet realism. Åt det hållet, ja, men för att ta ett exempel på vad jag menar: Försök att vända bilen i ett hopp och bilen kommer att ändra riktning som ett flygplan i luften. Då menar jag inte några grader, jag har i repris sett riktningsförändringar på nästan 90 grader. Sen hade bilarna noll faktisk vikt vilket gjorde det oerhört lätt att bara vända in dem oavsett hastighet samt att underlaget kändes mer som is än grus.

I Dirt 4 är det mycket mer fokus på att hantera själva bilen. En fyrhjulsdriven behöver du köra bestämt med, annars understyr det. För att klara av det måste man förstå hur viktfördelning påverkar greppet och hur bilen beter sig som en konsekvens av detta. Just det här tycker jag fyran gör bra vilket gör att jag anser det vara mer realistiskt än föregångaren. Inte totalrealism men det stämmer bättre överens med hur en faktisk rallybil beter sig såvitt jag vet.

Med det sagt vill jag ändå påpeka att codemasters har en bit kvar. Bakhjulsdrivna bilar har lite för mycket grepp bland annat men detta jobbar de på.

Till sist vill jag påpeka att med rätt däck har rallybilar bättre fäste på snö/is än vad de har på grus, så att det känns som asfalt är inte särskilt konstigt då det biter bra i snödäck.

Av Le John

Sports car GT för mycket VRAM

Hej

Sitter och försöker få igång Sports Car GT på win10. Spelet fungerade på ett windows 7 med gtx 260 men nu sitter jag som sagt på ett win10 och 980ti.

Problemet ligger i att jag har så mycket VRAM att när jag startar spelet får jag en ruta där VRAM anges som negativt (-1000MB). Jag har provat via det interna grafiken på moderkortet och jag får igång spelet men det hänger sig efter en stund.

Min fråga är om jag på något sätt kan påverka hur mycket VRAM som detekteras så att spelet kan starta med mitt dedikerade grafikkort?

Av Le John

@iXam FTP är det jag vet om, är inte så insatt i andra filhanteringsmetoder som HTTP som du nämner. Därav att jag frågar här om det finns andra sätt att genomföra mitt projekt

Av Le John

@b0bber Ja

@zyy, @2000+ Tanken är att servern ska vara tillgänglig hela tiden och jag kan inte ha det så om jag har servern på min dator. Därför vill jag ha den online.

Av Le John

Program för FTP

Hej

Håller på med planer för ett program som ska fungera som en automatisk map updater till ett spel. Tanken är att programmet ska vara i två delar. Den ena delen är den som admin har, den ska kunna ladda upp filer på en ftp medan den andra delen är den som spelare ska använda som ska ladda ner filer och placera dessa i en specifik mapp. Jag ska försöka använda Python till detta.

Finns det någon smidigare FTP än FileZilla? Vill gärna att FTPn ska vara tillgänglig 24/7 och helst gratis.

Är detta möjligt att genomföra och i så fall vad bör jag tänka på?

Av Le John
Skrivet av Peppar2014:

För snabba minnen, inet monterar inte snabbare minnen än 2133mhz.

Enligt inet själva gör de det. De har bara inte uppdaterat beskrivningen i samband med lanseringen av kaby lake

Av Le John

Jag gav det förslaget med extern läsare men det ratades också just eftersom det inte var en "vanlig stationär". En annan anledning var också att han ändå vill ha möjligheten att sätta i ett grafikkort om det skulle behövas.

Ifråga om ljudkänslighet så beror det på en hörselnedsättning där vissa ljud gör att han inte hör andra. Bland annat vanligt tal från radio och tv påverkas vet jag och där kan det bli väldigt hög volym om andra ljud stör. Jag förstår inte heller grejen varför just fläktar stör men inte hårddisk men tydligen låter de som jetmotorer medan en mekanisk hårddisk inte gör något.

Som sagt, jag förstår mig inte riktigt på det