Inlägg

Inlägg som Le John har skrivit i forumet
Av Le John

@anon42512: Som den stenåldersmänniska min far är vill han ha en "vanlig stationär dator med cd-läsare". Han efterfrågade till och med en floppy-enhet men det fick han ge sig på

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10115341/

Så ser paketet ut för stunden iaf

Av Le John

Jag föreslog en NUC men det gick inte hem. En fläktlös setup som någon nämnde vore det optimala. Som jag skrev tidigare så är priset en aning högt för en sån här setup och skulle gärna ha det lägre men har försökt få till så tyst jag kan.

Av Le John

@MarcusHuddinge: dB är det faktiska ljudtrycket, dBa är som jag förstår det, det upplevda ljudet och förhållandet mellan dessa två varierar beroende på vilken Hz som mäts vilket gör det svårt att jämföra för mig.

@Glyph, @anon42512: Gubben är väldigt ljudkänslig och vill ha så tyst som möjligt, därav en tyst tredjepartkylare då stock inte är kända för att hålla en låg ljudnivå. Samma anledning att nätagget är på tok för hög effekt egentligen men det är viktigt att det är semi-passivt utan att vara ett budgetagg.

Och ja, en lagringsdisk var önskad utöver SSDn. Detta för att kunna spara material på annan disk än systemdisken.

edit: ja, OEM krävs för att inet ska montera den om jag har förstått det rätt.

Av Le John

Surfdator utan GPU, max ca 9k

Hej

Håller på att hjälpa far min att köpa en ny dator. Han har inga planer på att spela spel, därav behövs inte ett grafikkort utan datorn kommer användas till surf och filmtittande vad jag vet.

Ett krav han har är att datorn ska vara så tyst det bara går, därav har jag när jag plockade ihop detta paket kollat på ljuddämpat chassi, passivt nätagg och tyst kylare. Komponenterna är inte alltid de billigaste men med tanke på att han satt på sin senaste dator i över 10 år kan jag inte tänka mig att han vill byta inom några år för att uppdateringar och liknande gör att prestandan inte räcker.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10100870/

Jag tittade efter mindre chassin men inget mATX eller mITX var ljuddämpat och hade plats för en intern DVD-brännare vilket också är ett krav.

Nätagget är på mycket högre effekt än vad som behövs men som sagt, passivt och EVGA har jag fått för mig gör hållbara nätagg.

Några synpunkter eller nåt som kan förbättras?

Tack

Av Le John

Tankevurpa av mig. Ursäkta för det. PCn, xbox och skrivare ligger på statiska IP-nummer utanför det område routern normalt tilldelar just för att undvika konflikter.

Av Le John

Routern ifråga har ingen DHCP-funktion vad jag vet eller kan hitta om den. Anledningen till att jag kör DHCP från dator till xbox one är för att kunna titta på serier osv på TVn istället för datorn utan att behöva krångla med en usb-sticka. Trevligare att sitta i soffan.

Jag kommer åt routern och internet utan problem från samtliga enheter och jag kan pinga samtliga enheter från datorn. Provade även att komma åt skrivaren via frugans dator med samma resultat. Hon kör win7, jag kör win10 så det är inte heller bundet till ett OS.

Jag kommer in i web gui utan problem men vet inte vad det är du menar att jag ska leta efter? Isolation mode är redan kollat och avstängt. Kanalen som körs är 11 men jag har gått igenom samtliga för att utesluta den biten.

Däremot laddade jag ner HP AiO från win app store och det programmet hittade skrivaren utan problem, trots att den medföljande programvaran med skrivaren inte gör det. Det är dock den enda biten som löst sig.

Av Le John

Med skrivaren är det via installationsskivan som kom med. Vid installationen söker den först automatiskt via nätverket utan resultat och ber mig sen ange skrivarens IP manuellt vilket också misslyckas då ingen skrivare hittas.

Via xbox försökte jag köra en dhcp-server från datorn som fungerade klockrent fram tills uppdateringen av routern. Efter det får inte xboxen kontakt via Kodi som förut. Jag har också försökt att koppla ihop datorn med xbox-maskinen via appen som finns i win10 utan resultat.

Av Le John

Kan inte hitta enheter i mitt lokala nätverk

Hej

Efter en firmware-uppdatering på min router försvann kontakten mellan min dator och andra enheter som ansluts via nätverket. Jag kan pinga dem och få svar via kommandotolken. Vid installation av skrivare hittar inte datorn skrivaren inte ens när jag skriver in skrivarens IP-adress. Samma sak hände med kontakten mellan dator och mitt xbox som jag körde som mediaspelare via Kodi från datorn.

Routern är en TP-Link TL-WR841N. Jag har provat med fabriksåterställning på den ett antal gånger utan resultat. Jag har provat att slå på och av isoleringsläge. Jag har testat varje kanal för sig plus automatiskt läge. jag har också provat att ge alla enheter statisk IP och försökt söka därigenom men som sagt, de ser inte varandra.

Allt körs via WiFi då jag inte har någon kabel hemma. Alla enheter visar också att de är anslutna till routern och internet utan problem.

Eftersom jag inte kan återställa firmware på routern, vad kan jag göra?

Av Le John
Skrivet av spacecow:

sänk backlight i skärmen istället för att försöka med mjukvaror i datorn

Även på lägsta inställningar blir skärmen väldigt ljus om rummet i övrigt är mörkt. Därav behövs mjukvara för att kunna sänka ljuset ytterligare.

Av Le John

Vill du sänka ljusstyrkan mer än skärmen tillåter så funkar denna Dimmer. Kör med en likadan skärm och det funkar bra enligt mitt tycke.

Av Le John

Uppstod felet vid byte av moderkortet?

Jag hade samma symtom som dig, extremt långsam avstängning och efter mycket letande visade det sig att AVG ställde till problem med explorer.exe via Shell extensions. Det kom inte heller i samband med installation så var inte direkt något jag tänkte på i första taget. Jag hade inte heller långsam avstängning varje gång.

Har du några andra märkbara problem under körning mer än att MSI Gaming inte fungerar?

Av Le John
Skrivet av acer92:

Av någon anledning så kommer dirt rally aldrig ihåg min ratt när jag startar spelet, så jag får alltid välja preset till logitech G29, men det innebär att jag måste göra om alla keybinds Någon som vet om man kan lösa detta problem på något sätt?

När det står press start or enter så tryck på nån knapp på ratten. Vet inte vilken på g29, g27 är knapp 18 iaf. Trycker du enter på tangentbordet så ställs kontrollerna om till det varje gång

Skickades från m.sweclockers.com

Av Le John

Bugg i HWMonitor eller vad hände?

Jag körde HWMonitor i bakgrunden när jag lirade lite rally. Tyckte fläktarna lät ovanligt mycket och kollade temps. Temps var inte över 45 grader på CPU, inte heller fläkthastigheter var onormalt höga. Däremot högsta registrerade klockningen av CPU var rätt så jävla högt. Core 0 och 1 hade ett högstavärde på 11400Mhz, core 2 och 3 hade 4600Mhz. Detta på en oklockad 6700k. Nån som har råkat ut för något liknande?

Av Le John

Har läst igenom och satt ihop en lista. Fick lägga till lite mer för skärmen men bra skärm rekommenderades så det fick gå över budget lite.
Synpunkter eller ska jag köra på detta?
http://www.inet.se/kundvagn/visa/8335931/lejohn

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8335931/lejohn

Av Le John
Skrivet av anon259415:

@Le John: Underlättar nog om du berättar vad för slags skärm du föredrar och vilka spel du tänkt spela, så kan man utgå från det när man sätter ihop en dator! Vilken upplösning, 60 eller 144hz, skjutspel där du vill ha övertag eller spel som kan liras på högsta möjliga för bäst upplevelse etc.

Brukar lira lite blandat. Det jag kommer att tänka på som jag vill kunna köra med den är nya star wars battlefront och just cause 3. Kör på 60hz nu, vet inte vilken skillnad det gör att köra på 144hz ist. Upplösningen jag är van är 1920x1080, vet inte om jag har behov av högre än det.

@Grayson: Den listan ser ut mycket som det jag har tittat på själv. Jag håller med om att mina behov kanske inte kräver ett 980gtx utan ett 970 möjligen skulle räcka men blev väldigt tveksam på det när jag läste om minnesproblemen på de korten. Sen tänkte jag att 6gb i vram är bättre än 4gb, eller iaf att det kommer att stå sig problemfritt längre. Däremot, är det inte bättre med DDR4 att köra 4x4gb ram än 2x8gb?

20k för en speldator är mycket men då räknar jag ändå med att den kommer att duga för nya spel i iaf 4-5 år framåt utan problem. Över det känns det som mycket pengar för lite högre prestanda.

Ber om ursäkt på förhand om jag skriver otydligt. Slutet på semestern

Av Le John

När jag suttit och försökt plocka ihop själv har jag landat på drygt 20k. Tanken är ju en high-end speldator men behöver inte bli absolut det värsta. Lägger gärna så lite som möjligt självklart men var osäker på vilket prisintervall som isåfall var rimligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Le John
Skrivet av khawaja:

20-25k bara för datorn eller ska kringutrustning ingå i det?

Skulle vara en bildskärm också isf. Kör på tv:n just nu. Inga krav alls på den

Av Le John

Speldator för max 20-25k

Har gått i tankar länge om en ny dator men känner mig alltför okunnig om chassin, tillverkare av olika komponenter med mera, trots försök att läsa på. Enda kraven jag känner att jag har är att det ska vara intel och nvidia.

Inom olika delar är väl det här det jag har kunnat tänka ut.

CPU: 4790k eller skylake?

GPU: 980gtx men osäker på 4gb eller 6gb grafikminne.

RAM: 16GB men ingen aning om tillverkare

Chassi: Gärna tyst men fokus ska ligga på kylningen Kör helst luftkylning då jag inte känner mig bekväm med kombinationen elektronik och vatten.

Nätagg: Ingen aning alls på detta område.

Hårddisk är tänkt SSD/mekanisk men återigen, ingen större kunskap i vad som är bra.

DVD-läsare har jag gärna. Helst Win7 OS

Gärna monterad

Tanken är att bygget ska hänga med i iaf 4-5 år framåt eller egentligen så länge den håller. Behöver inte kunna köra de nyaste spelen på maxgrafik i 100+ fps men vill ändå hålla prestandan på hyfsad nivå. Har som sagt ingen aning om var jag ska lägga nivån, därav att jag frågar efter råd.

mvh