Inlägg

Inlägg som k1as har skrivit i forumet
Av k1as

bästa grafikkortet för mellan 2 och 2,5 tusen

Hejsan!

är det någon som har förslag på bästa grafikkortet för mellan 2 och 2,5 tusen?

/klas

Av k1as

Moderkort som klockar bra med e6300

Hejsan!

Ska köpa nytt, och funderar på e6300. Är det någon som har ett bra tips på moderkort (gärna inte så mycket dyrare än en tusenlapp) som klarar hög Fsb så att man kan komma upp i över 3Ghz?

Jag har funderat på Asus p5n-e sli men det verkar som om alla har enorma problem med den. Är det någon som har testat OC med det?

En fråga till. Läste på Nordic hardware att alla C2D blir väldigt varma, även med normal spänning. Ungefär vilken temp ligger e6300 på med orginalspänning, orginal kylning och oklockad?

mvh
Klas

Av k1as

kapad dator

Jag tror att min dator har blivit kapad. Är det någon som vet hur man räddar datorn?

Det går inte att inaktivera min nätverksansluten och det står:

"Den här anslutningen kanske använder ett eller flera protokoll som inte stödjer plug and play, eller kanske han initierats av en annan användare eller systemkontot."

Datorn har även skapat en internet-gateway som verkar helskum. När jag försöker inaktivera den, lyckas den på något sätt gå in i min router och släppa mitt ip. Det ska det ju inte gå att göra om man inte har rätt anv och lösen!!!

Är det någon som vet vad som hänt? (i övrigt funkar datorn bra)

Av k1as

router med bäst räckvidd?

Hejsan!

Jag har nu en Dlink router (D-Link 802.11g - AirPlusG DI-524) som sägs ska vara bra, men jag är missnöjd både med räckvidden, och den hastighet man får ut.

Vad ska man ha för router för att öka räckvidden? Alltså vilken router har störst räckvidd?

Jag har för mig att det finns en dlink router (.11g) som säger sig ha en maxhastighet på 108mb/s, är jag ute och cyklar eller? (n går ju ruskigt mycket snabbare, så jag kan inte blandat ihop det med den.)

Av k1as

problemet är löst nu, jag monterade isär skärmen och upptäckte att att det var glapp i kontakterna. Den fungerar igen, rätt skönt.

Jag är dock fortfarande intresserad av en ny stor skärm. Några tips?

Av k1as

lysrör i skärmen

hejsan! Nyligen gick mitt lysrör i min 17" hyundai skärm. Är det nån som vet om det går att byta, eller använda annan ljuskälla.

Såg nån tråd om någon som plockade isär skärmen och monterade den emellan plexiglas. Borde man inte kunna göra något liknande och istället för lysröret använda sig av något annat skoj?

Om nu inte detta går vägen är jag i behov av en ny skärm. Hade i så fall tänkt mig en så stor wide man kan få tag i för runt 3000. Jag tycker Dell 2007WFP är snäppet för dyr, och jag är lite skeptisk mot Mirai DML519W100. Är det någon som har några toppentips?

mvh
Klas

Av k1as

enhetsbokstav

Halloj!
Har lite problem med nya sata discen (windowsdiscen). enhetsbokstaven är E: och det går inte att ändra till C: är det någon som vet ett sätt utan att installera om allting?

Av k1as

6800XT, upplåsning av pipelines

Jag kollar just nu på grafikkort och är lite sugen på detta http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=323320

Är det någon som vet vilken kärna som sitter i det och om det går att låsa upp pipelinesen i den.

Om inte, har ni något förslag på annat kort i ungefär samma prisklass (-1600:-) som presterar bättre?

Av k1as

minnesproblem

Hejsan!

Jag tror att minnena på min dator har börjat strula. Finns det nåt bra program för att testa dem? Jag har memtest32, men det verkar så knepigt att använda. Finns det något annat?

Av k1as

jag har en amd xp mobile som går i 2200mhz (200*11), minne 512mb.

Kommer något av dessa bli flaskhals om jag byter upp till x800gto?

Av k1as

mittsegments grafikkort

ska köpa nytt grafikkort. Tänkte mig ett kort för dryga 1500. Någon som har några förslag? (har agp)

Av k1as

och vilket format har ni ( .3gp/.mp4 båda fungerar ju)?

Vilket codec, bitrate och sample rate kör ni på ljudet?

Vilket video codec?

Av k1as

Jag har testat imtoo nu också. Vilka inställningar använder du för att det ska flyta samtidigt som kvalitén ska vara så hög som möjligt.

Jag har försökt oändligt antal gånger, men jag lyckas inte få det att funka. Antingen synkar inte ljudet eller så hackar det nåt fruktansvärt

Av k1as

Det är just när man delar upp filerna i mindre delar som ljudet blir skumt.

Men man måste nästan göra det om man ska kunna kolla på en långfilm eftersom det går så pass sakta att spola.

Av k1as

film i mp4 till k750i

Hejsan!

Jag har lite problem när jag konverterar film till mp4 och delar upp filen i flera små filer: Ljudet kommer efter! Är det någon som vet varför eller hur man kan avhjälpa det? Jag använder programmet "WinAVI MP4 Converter"

Har någon ett förslag på annat program för filmkonvertering att rekomendera (till mp4 då alltså)?

Av k1as

datorproblem

Hejsan!

fick nyligen ett "litet" problem med datorn, den går inte att starta. Man kommer till skärmen "windowsladdar" sedan blir det bluescreen och står att det inte gick att läsa från system32 sedan händer inget mer. När jag försöker reparera windows med en windows skiva står det att den inte hittar några hårddiskar.

Någon som har en aning om vad som kan ha hänt? och gärna en lösning.

Av k1as

socket A

Funderar på en liten uppgradering av datorn, men vill inte byta ut allt. Vilken processor är den snabbaste man kan få tag på för socket A? Jag har just nu en mobile processor som går i 2GHz (10*200).

Av k1as

men, mina minnen är inte överklockade. de har fabriksklocken! kan det vara något fel med minnes modulerna och i så fall, måste jag köpa nya minnen?

Av k1as

prime 95

jag har lite instabilitetsproblem med min dator. När jag (i prime 95) kör small FFT:s fungerar det hur bra som helst men när jag försöker köra någon av de andra torture testerna blir det fel efter bara någon minut. Processorn blir aldrig varmare än 50 grader och mobo 19 grader så värmen kan inte vara problemet. Spänningen ligger också stabilt. Jag undrar då om det skulle kunna vara ramen det är krux med? och vad gör man i så fall åt det?

Av k1as

nätagg

jag tänkte köpa ett nytt nätagg snarast eftersom jag tycker att mitt låter aldeles för mycket! Det ska vara så billigt som möjligt och gärna klara av att driva en hyfsat modern dator (då räcker inte 300W va?) samtidigt som det ska vara så tyst att man knappt hör det.

Är det någon som har ett förslag?

/klas