Inlägg

Inlägg som k1as har skrivit i forumet
Av k1as

Slimline slot-in DVD-RW

Halloj!

Har lyckats lägga vantarna på en Slimline slot-in DVD-RW från en gammal bärbar. Coolt tänkte jag!

Jag har planer på att stoppa in den i ett htpc bygge, men då behöver jag skenor av något slag för monteringen. Var hittar man sådant?

Skulle nog kunna gå bra med en bur eller nåt liknande, så länge det inte tar alltför mycket plats eftersom meningen med slimline då försvinner.

Av k1as

Har den samma funktion som en vanlig powerknapp, dvs att den bara sluter kretsen när man håller knappen intryckt?

Av k1as

Powerknapp med integrerad led

Tänkte köpa den här: http://www.elfa.se/elfa-bin/dyndok.pl?lang=se&vat=0&dok=4529....

Knappen ska vara till ett litet htpc bygge. Kan man koppla lysdioden till powerledkontakten på moderkortet, måsta man ha en resistor emellan, eller går det överhuvudtaget inte?

Det hade varit schysst med den blå lysdioden mot svart pianolackad burk =D

Av k1as

Jag har precis fått lite larmrapporter. En kille med ett abit fatal1ty moderkort (dock atx) har haft problem med corsair minnen. Hela hans system va ostabilt som fan, men när vi stoppade in apacer minnen istället gick allt klockrent. Kan det vara samma problem med detta moderkort? Hittade inget på Abits hemsida om problemet

Av k1as

Jag tänkte också skaffa detta moderkort, har redan 2048 (5300) och en C2D.
Är multipeln låst på den procesorn?
Gjorde jag ett dumt val med 5300 minnen istället för 6400 om jag vill överklocka?

Jag är även på jakt efter ett snyggt och litet chassi att stoppa det hela i. Ni som köpt moderkortet, vad ska ni stoppa in det i?

Av k1as

Om du har bil lär du åka förbi alina systems, där får du samma chassi billigare.

Chassit är riktigt grymmt faktisk, kolla bilder på antecs hemsida! Framförallt displayen och de 2 120mm platserna toppen!

Av k1as

finns inga!

Funderade ett tag på antec fusion, men det är på tok för burkigt. Sen var jag inne ett tag på Antec minuet, men det är för djupt!

är det ingen som har byggt ett chassi med egna händer eller som har samma problem som jag?

Av k1as

Bygge av chassi

Täkte fixa en liten htpc som jag kunde ha stående på min reciever, enda problemet är att alla chassin jag har tittat på antingen är för djupa, för små eller för klumpiga.

Så jag tänker "Nu bygger jag ett själv för företagen verkar inte fatta vad som gäller!"

Någon som vet ett chassi med måtten 420mm bred, 360mm djup och en höjd på mindre än 110mm? Det bör ju även vara snyggt.

Annars funderar jag lite över material till bygget, Helst skulle jag vilja använda aluminium, men någon typ av svart plast liknande plexiglas skulle också funka. Trä känns dock lite tråkigt. Några förslag?

innehållet i htpcn som det ser ut nu
intel C2D E4300
Abit Fatal1ty F-I90
2x1024 ddr2 5300 corsair minnen
vanligt ATX agg
DVD brännare
2x 3,5" HDD

Av k1as

tack för tipsen, men ibland är man lat...

Av k1as

Skärm till laptop

Är det någon som vet huruvida man kan koppla en laptopskärm till en dvi eller vga kontakt? Det lär ju sitta någon liknande anslutning innuti den bärbara, förutom att det inte finns någon kontakt.

/K

Av k1as

billigt moderkort för överklockning C2D

Någon som har ett förslag på ett ok, billigt moderkort (s775) som funkar bra att överklocka processor och minnen med? Jag har hört att höga multiplar ska vara svårt med vissa billigare moderkort, är de låsta till en viss multipel då?

/klas

Av k1as

Fatal1ty F-I90HD

Någon som lagt vantarna på detta moderkort än Fatal1ty F-I90HD? Tänkte köpa det till en mediacenter dator, perfekt med schysst inbyggt grafikkort!

Det hade varit toppen om det haft tillräcklig fsb för att kunna klocka upp en core 2 duo e4300 i 3ghz, är det möjligt?

Om inte, något annat moderkort som liknar detta?

Av k1as

litet chassi, endast för matx

Jag letar just nu efter ett litet chassi, gärna liknande antec minuet men billigare. Det bör stödja vanliga atx nätagg men endast stödja matx mobo. Det vore dessutom toppen om man slapp få med nätagg!

Några förslag?

Av k1as

Dell brukar vara riktigt knepiga vad gäller uppg. Du har tur om grafikkortet fungerar. Man får vara glad om man lyckas byta hdd =D

Av k1as

Det låter ju bra, det är ju givetvis därför A5wide är dyrare än vanliga a5 eftersom man får större rityta (hade inte ens tänkt på det!). Tackar så mycket för svaren.

Men vad är den stora skillnaden mellan Intuos och Graphire?

Av k1as

Jag hade tänkt mig en "Wacom Graphire4 Classic XL A5, inkl Painter Classic". Man förlorar altså en del av ritytan om man mappar om? Kan man inte bortse från en del av skärmen (kapa högersidan t.ex.)

Av k1as

ritbord

Någon som vet om ett wacom ritbord (standardmodellen) fungerar till en widescreen, eller blir allt utsträckt då?

Det finns modeller som är speciellt anpassade för widescreen, men det känns inte speciellt framtidssäkert. De blir dessutom dyrare.

Några förslag?

Av k1as

massor med saker öppna samtidigt, så det är upplösningen jag främst är ute efter.

Av k1as

monitor vägg!

Jag tänkte fixa en schysst vägg med monitorer. Samsung 940N har ju en bra och ganska billig skärm som man kanske kunde använda.

Jag tänkte sätta 4 skärmar som en fyrkant. Det enda problemet är att det blir en massa space mellan skärmarna pga. ramen. Finns det någon annan skärm som har smalare ram och som inte ligger så mycket högre i pris(måste gå att ta bort foten och montera på vanligt vesa fäste)?

Vad ska jag använda för grafikkort. Matrox har ju några interna kort, men om möjligt hade jag gärna haft ett externt kort (splitter?) som man även kunde koppla till en bärbar. Det bör ju vara dvi, men funkar också med vga. Några tips, gärna bild på egen rigg

Av k1as

moderkort för c2d med agp

Som tråden lyder. Är det någon som kan komma med tips på ett bra moderkort (gärna matx) som fixar c2d, ddr2 fast med agp istället för pci-e? Kortet får gärna ha något av de nyare intel chipseten och inte kosta mycket mer än en tusing.

Vilka krav va!