Inlägg

Inlägg som k1as har skrivit i forumet
Av k1as

vad är det för motstånd som behövs, och var ska det in i shemat?

Är det inte lite lustigt att det inte står i kopplingsshemat?! Eller ska man finurla ut det själv=)

Av k1as

Display

Halloj!

Tänker löda en display (www.kjell.com art:90215) och använda mig av detta kopplingsshema:
http://lcdsmartie.sourceforge.net/lcd44780.gif

Är det shemat komplett, dvs behöver inte kompleteras med några motstånd eller annat jox?

Tänkte bygga in displayen i en USB-hub som drivs med strömmen från datorn. Skulle det gå att driva displayen och USB-hubben på strömen från datorn om man paralellkopplade displayen och hubben?

Av k1as

du skriver att man inte ska hoppa över "onödiga motstånd", men av vad jag förstår utav kopplingsshemat så är de enda motstånden de potentiometrar du kopplat in.

En annan fråga kom också upp: Vilken av lödplatserna på displayen är 1 och vilken är 16? hur ska man tänka?

Av k1as

Det funkar ju bra om man vill se hur varm processorn blir. Om man däremot vill jämföra 2 processorers beräkningskapacitet behövs något annat?

jag har kört med superpi men det verkar inte belasta båda kärnorna utan bara en. Stämmer det och vad ska man använda istället?

Av k1as

prestandaprogram

Tjenare! Jag letar efter något prestandaprogram som funkar bra på flerkärniga datorer. Efter vad jag har förstått så är de flesta bara anpassade efter processorer med en kärna och det känns ju tråkigt när man har flera

några förslag?

Av k1as

strömsnål x2

Halloj!

jobbar med ett htpc projekt och letar billig strömsnål x2 processor. Den som ligger bäst till är x2 3600 som bara kostar ~600. Problemet är att den drar 65W. Går det inte att fåtag på nån mobile processor som man kunde till de gamla athlon processorerna?

Av k1as

grafikkort till MCE

Halloj, har precis börjat köra Windows media center edition på min dator, men den klagar på det inte finns stöd i MCE för mitt inbyggda grafikkort (jag tror kravet är dx9 stöd). Jag tänkte köpa nåt billigt skräp så att jag kan få det hela och fungerar. Jag har hittat ett 9250 som jag kan få billigt, så frågan är förståss:

Fungerar MCE med ett radeon 9250?

Av k1as

Super Pi

Hejsan!

Någon som har koll på superpi?

tycker att min nya dator får ruskigt dåliga resultat
1M =36s
Abit F-I90HD
C2D E4300@1,86GHz
2GB ddr2 667 minnen
gammal ide 80GB disk
Använder grafikkortet på moderbordet (x700)

någon som har förslag på vad som gått snett, kan det påverka att man har gammal hdd? Super Pi testar väl, om jag förstått det rätt, bara processorn och inte någon annan komponent.

Hjälp vore tacksamt!

Av k1as

Vad är det för skillnad mellan passiv och aktiv? om jag kör passivt ska det fungera då eller? testade det men då hittade jag inte ens servern internt.

Jag har redan öppnat port 21 och en viss range, men inte port 20, men jag har inte hört att det ska vara port 20!? går man in på portforward.com står det bara 21.

Av k1as

Serv-U problem med extern IP

Hejsan jag har precis börjat använda serv-u som ftpserver, och jag har verkar ha samma problem som alla andra (enda problemet är att jag inte hittar något svar på frågan hur mycket jag än söker).

Jag kommer åt ftpn internt genom min router men inte om jag försöker ansluta till den externt då får man upp loginrutan, men när man loggat in händer inget!

Jag har försökt köra serv-u i passiv, men då händer inget alls. Några förslag?

Av k1as

Använd netgear rp614 som swich

Hejsan!

Hur gör jag för att konfigurera min netgear router (rp614 v3) för att stänga av DHCP och bara använda swich funktionen?

Det finns ju ingen uplink på en router, hur kopplar man ihop flera? är det via en vanlig lan port eller använder man wan porten?

Jag undrar detta eftersom jag sitter på en extra router och är för snål för att köpa en swich Sen vill jag inte heller behöva dra en sån himmla massa kablar.

Av k1as

Någon som testat HMC-1K53A?

Hejsan!

Jag tänkte ta och köpa ett litet mediachassi och jag funderar på HMC-1K53A (http://www.hipergroup.com/English/products/hmc-1x53x.html)

Är det någon som testat det och vet om nätagget (som bara ligger på 200W) håller vad det lovar. Annars kan man ju aldrig använda chassit om man har en dator nyare än 10år=(

Finns det några andra alternativ i samma storlek?

Av k1as

Är det nån som har testat 3dmark03. Jag har nu fått hem mitt moderkort (F-I90hd) min processor (e4300) och mina minnen (corsair 2048 667mhz). När jag kör 3dmark03 kommer jag bara upp i 3000 poäng, verkar inte det rätt lågt? kör bios 12 och de nyaste drivisarna från abits hemsida. Vad är problemet?

Av k1as

Fixat och funderat lite. Testade att seriekoppla multimetern med dioden och fick ut 5mA, kan det stämma. Det skulle betyda att om jag skulle koppla 2 lysdioder (5v) i serie på 12V linan, så skulle jag behöva ett motstånd på 2500Ohm vilket låter rätt mycket. Stämmer detta eller är det uppåt väggarna fel.

U/I=R
2V/5mA=2500Ohm

Av k1as

GA-965G-DS3 mot GA-965P-DS3

Halloj! Är på jagkt efter ett nytt moderkort och jag är väldigt sugen på något av dessa

GA-965G-DS3
GA-965P-DS3

Är enda skillnaden att g kortet har inbyggd grafik, och är överklockningsmöjligheterna liknande?

Av k1as

Det stämmer att de är blå. Om man ska koppla 2 på en tolvvoltslina, måsta man inte då först ta reda på hur mycket ström de förbrukar för att kunna räkna ut vilket motstånd man ska använda? Hur tar man reda på strömförbrukningen?

Av k1as

Det sitter redan ett motstånd på pled-kontakten, som på något sätt begränsar spänningen. Det var i alla fall inga problem att koppla direkt på de 5V som kommer från Pled-kontakten. Kan man inte då koppla som jag sa tidigare för att få fram spänning och strömmen över lysdioden?

Av k1as

Det stod 5V på påsen till dioderna, men jag tyckte det lät rätt mycket. Kan man inte göra så att man kopplar dem till PLED-kontakten på moderkortet samtidigt som man kopplar multimetern paralellt med lysdioden. Borde man inte då se spänningen över dioden.

Om man sedan kopplar multimetern i serie med lysdioden, borde man inte då kunna se vilken ström lysdioden förbrukar

Av k1as

optimal arbetsspänning

Jag har kommit över ett gäng likadana lysdioder men jag vet inte vilken deras optimala arbetsspänning är. Jag vet inte heller vilken ström de förbrukar. Går det att ta reda på mha en multimeter och i så fall hur?

Av k1as

Vet att jag har sett skenor som suttit på optiska slimline. Tycker att det känns mer stabilt om man hade kunnat hittat något färdigt, då det redan är en himla massa hemmasågat i lådan som grejjorna ska in i