Inlägg

Inlägg som Hankook har skrivit i forumet
Av Hankook
Skrivet av Paddanx:

Du kan börja med OCCT för GPUn. Tror den stöder dual kort (inte säker). Finns ett läge som heter felsökning, bocka i det och ändra från 60 fps till typ 300 eller så. Det kommer lasta max på korten. Håll öga på temps mm.
Sen kan du ta lite olika som Prime 95 eller Intel burn in test när du ska köra CPU + GPU. Annars har OCCT CPU test också, men svårt att köra samtidigt utan då kör jag oftast OCCT för GPU och något annat för CPU. Goa med OCCT är att man får loggar och temps med i programmet, så man kan titta på dem i efterhand också.

3D Mark (finns gratis via steam) kan testa hela datorn i "spel scenario", så den är bra allt i allo test med. Detta kommer inte maxa nätaggregatet, men istället ge lite varierande belastning vilket också ska fungera. Föreslår att du testar med det också.

Tanken är att både pressa datorn, hårt. Och samtidigt lasta nätaggregatet och strömförbrukningen till max. Håll koll på dina temperaturer dock. Tycker också att 50+ grader "idle" är lite högt, men som sagt idle temp är inte lika viktigt som temp vid last.
Om allt fungerar klockrent med okej temps, utan krasch så är frågan om det inte är något i spelet som är trasigt (en spelfil tex).

Om du har garanti/support från komplett så ska du absolut inte byta delar själv. Det kan bryta detta.
Men du kan testa och framkalla felet, något som kommer hjälpa dem om du nu behöver får bytt en del så de kan hitta felet.
Även om du kan hitta felet dock, om det är något som måste bytas så måste den in till komplett ändå. Du kan ju iaf ringa och fråga vad de tycker du ska göra.

Hej, tack för ditt svar!

Jag har nu testat att köra OCCT och körde testet "Power Supply" men testet avbröts nästan omedelbart då högsta värdet på Core 2 landade på 93 grader och det lägsta maxvärdet hade Core 3 på 74 grader.

Jag testade även att köra ett Torture test med Prime95 med inställningen "Small FFTs (Maximun heat, FPU stress, Data files in L2 cache, RAM not tested much" och det resulterade i Prime95 slutade fungera, antar att det stänger ner sig själv när datorn blir farligt stressad? Bifogar en bild: http://www.bilddump.se/bilder/20150906121227-78.71.221.239.jp...

När jag sen körde OCCT's GPU test samtidigt som jag körde Prime95's Torture test så kraschade burken, fick upp samma bluescreen som när datorn startades om under spel av Battlefield 4. (Inte den klassiska minnes bluescreenen"

Vad tror ni?

Kan tillägga att nått av testen fick 2 av mina kärnor på CPU att överstiga 100 grader, 101 respektive 103 som högst.

Av Hankook
Skrivet av Paddanx:

Till och börja med, kudos till en bra post.
All info samlat om både dator och problemet, utförligt och förståeligt.

Jag är inte expert på Nvidia 690, men det du beskriver låter som något av det som folk nämnt ovan. Antingen är något galet på GPUn (kylning tex) eller så är det instabil ström (om nu 690 är så enormt törstigt).

TX 850 är ett bra agg, men det är också till åldern, och även de bästa kan haverera.

Kan du försöka framkalla felet/krash med tex 3DMark eller andra test?
Testa lasta endast CPUn till max, men inte GPU(erna).
Testa lasta CPU + en GPU kärna.
Sen bara båda GPU kärnorna och inte CPUn.
Titta även på temps på respektive saker när det kör, då det kan vara överhetting också.

Försök successivt att lasta de olika komponenterna som kan vara boven lite för lite, och se om du kan framkalla felet. Om tex båda GPUerna kan jobba felfritt, när inte CPU eller något annat jobbar så är det mer troligt nätaggregatet. (Om den sen kraschar när CPU + båda GPUerna jobbar dvs).

Kommer felet när du bara kör GPUn och inte CPU så är det mer troligt att det är GPUn.

Om du inte lyckas testa och hitta tydliga resultat så är nog enda sättet att hitta felet att försöka testa nya delar, eller låta någon datorfirma titta på den (om du inte har någon med extra delar).

Tackar och bockar!

Nu har jag inte så stor koll på vilka program jag kan använda mig av för att pressa dom olika komponenterna men jag körde ett program som jag inte kommer ihåg vad det hette men där blev man guidad runt en snittsad bana fylld med grafiska händelser och efter alla delar var över så fick man se en sammanställning av värmen på dom olika komponenterna, då körde jag med båda GPUna och båda visade mellan 85-87 grader så dom diffade inte mycket. Vad CPU kärnorna låg på vet jag inte men nu i standby så håller alla 4 kärnor mellan 51-55 grader och det vet jag inte är särskillt högt.

Jag körde programmet med maxade inställningar kan jag tillägga men jag lyckades inte ta kål på datorn där igenom. Trotts att datorn är över 2 år så håller den fortfarande hög klass! Klarar av att köra BF4 på Ultra med enbart en GPU utan lagg men det är bara tanken på att jag INTE kan köra med båda igång som stör mig jag har ju 3 års support hos Komplett så jag har nästan 1 år kvar. Dom kanske kan hjälpa mig i värsta fall... Dock ingen lust att behöva skicka datorn till dom för felsökning. Alla vet ju hur lång tid det tar att få tillbaka en mobil från lagningen, vågar knappt tänka på tiden det tar innan man får hem datorn igen

Av Hankook

Hej, tack för svaren!

Till att börja med så har jag inte kunskapen att klocka saker och ting så allt är 100% stock!
Det jag har gjort är att trycka på OC knappen (Tror den heter så) på modekortet för att öka prestandan men datorn är INTE ett hopplock från mig utan jag köpte ett extreme gaming paket från komplett där dom byggde datorn åt mig...

Kan tillägga att problemen startade i samband med att jag installerade BF Hardline första gången, därefter började även GTA V strula men trots en ny installation av windows så kvarstår problemet.

Jag har inte så många nördpolare som har nätagg liggandes att låna så det alternativet att skaffa nytt nätagg vill jag inte ge mig på jjust nu direkt. Allt fungerade som sagt smärtfritt innan jag installerade Hardline första gången och just nu har jag inte ens det installerat och problemet finns kvar.

Tack än en gång för alla svar <3

Av Hankook

BF4 Kraschar! :(

Hej.

Jag är ny här och har hört att det finns mycket kunnigt folk här så jag vänder mig till er med mitt problem i hopp om att kunna få lite assistans.

Jag börjar med setup

CPU: Intel® Core i7-3770K
GPU: Gainward GeForce GTX 690 4GB PhysX CUDA
Minne: Crucial DDR3 BallistiX 1600Mhz DDR3 16GB
Modekort: MSI Z77A-GD55, Socket-1155
PSU: Corsair TX 850W PSU
Operativsystem: Win 8.1 Pro

Okej nu till mitt problem.

När jag drar igång Battlefield 4 så kraschar spelet efter ca 1-10 minuter, jag har gjort allt så långt mina kunskaper sträcker sig.
Till att börja med har jag en helt fräsch installation av Windows och senaste drivrutinerna.

Efter några dagars felsökande till och från så har det visat sig att så fort jag stänger av ena GPUn i Grafikkortet så kan jag spela i ca 1-3 timmar utan krasch men slår jag igång båda så kraschar jag inom några minuter... Jag vet verkligen inte vad jag ska göra för att lösa problemet

Nu spelar jag på en GPU och igår kraschade jag 3-4 gånger var av sista gången med en bluescreen (Inte den klassiska minnes bluescreenet) utan en text så sa något i stil med "BF4.exe har stött på ett problem, datorn rebootas om 10 sekunder"

Spelet kraschade nyss igen och jag kikade in i min loggbok som så många gånger förr under fliken "Administrativa händelser" och har flera varningar med samma text, och den visar följande.

"Ett korrigerat maskinvarufel har uppstått.

Rapporterat av komponent: Processorkärna
Felkälla: Korrigerad datorkontroll
Feltyp: Internt paritetsfel
Processor APIC-ID: 3

Ytterligare information finns i den här postens detaljvy."

Och sen ett fel som har registrerats vid samma tidpunkt lyder

"Felet uppstod i programmet med namn: bf4.exe, version 1.5.2.34169, tidsstämpel 0x55d7db58
, felet uppstod i modulen med namn: bf4.exe, version 1.5.2.34169, tidsstämpel 0x55d7db58
Undantagskod: 0xc0000005
Felförskjutning: 0x000000000001e145
Process-ID: 0x1810
Programmets starttid: 0x01d0e71a7d3a9f5a
Sökväg till program: C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4\bf4.exe
Sökväg till modul: C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 4\bf4.exe
Rapport-ID: 08cedba0-531c-11e5-8259-d43d7e547b21
Fullständigt namn på felaktigt paket:
Program-ID relativt till felaktigt paket:"

Hoppas verkligen nån kunnig individ här kan hjälpa mig för mina kunskaper räcker inte längre än hit.

Tack på förhand!