Inlägg

Inlägg som zodd0 har skrivit i forumet
Av zodd0

Tips på 17" gaming laptop?

Jag vill köpa en ny 17" gaming laptop för spel och filmtittande. Den får helst inte kosta över 14k.

Häromdagen köpte jag en ASUS TUF för 9,7 på Netonet (https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingdator/barbar-gamingd...) men returnerade den då skärmen var horribel. Hemsk färgåtergivning där svart blev grått och det gick inte att justera via kalibrering av bildskärmen. Dessutom hade den en mörk skugga av något slag på skärmens vänstra halva.

Har ni några tips på en gaming laptop med bra skärm? Budget 9-14k ungefär.

Av zodd0
Skrivet av Cirap:

Artikel i Eskilstuna-Kuriren idag

De brukar betal-väggar sina artiklar, säkert så här också. Men här handlar det om advokatfirman Serce och partners och porrfilm under november 2019. 7000kr vill de ha. Står inte vilken ISP användaren har

https://ekuriren.se/nyheter/artikel/jessica-47-fick-obehaglig...

"Förra måndagen fick Torshällabon Jessica Fischer, 47, brev från advokatfirman Serce och partners, där de påstår sig ha bevis för att hon ägnat sig åt olaglig fildelning av ett antal porrfilmer. De lämnade också ett förlikningsförslag där hon kunde välja att omgående betala 7 000 kronor för att åtal inte skulle väckas."

"Serce och partners" var den byrå som skickade utpressningsbrev till mig och krävde mig på 7000. Undrar hur det gick med hennes polisanmälan där? Antar att den lades ner och dessa avskum får härja fritt.

Av zodd0

Fick en andra påminnelse igår från Serces. Brevet såg lite patetiskt ut, som att de bönar och ber. "Snäääälla, kan du inte betala. 😭"

Av zodd0
Skrivet av BjörnenSover:

Fick min första påminnelse idag och hot om rättegångskostnader på 160.000kr

Haha, kasta i papperskorgen.

Av zodd0
Skrivet av BjörnenSover:

I vilket fall som helst så sa Piratpartiet att man inte skall svara på några brev och att av runt 200.000 som fått brev hittills har 0 dragits till domstol av dom som inte betalat.

Så jag tänker inte betala sen får vi väll se vad som händer.

Sen känns det ändå Inge vidare då man inte vet vad som händer.

Ingenting händer mer än att man riskerar att få fler brev i posten.

Av zodd0
Skrivet av BjörnenSover:

Jag ser att dom flesta säger att man skall bara skita i det men min fråga är har någon blivit kallad till rätten och blivit dömd?

Än så länge har det aldrig hänt. Värt att påpeka för alla som känner sig skraja.

Av zodd0
Skrivet av Petterk:

Vad har du för internetleverantör?

Telia

Av zodd0
Skrivet av whisky:

Minns inte att jag sett den någon gång.

Skrivet av Petterk:

Vilken PMÄ handlar det om? Fullständiga filnamnet står där. PMÄ (mål-nr) bör stå i brevet från din internetleverantör om inte i utpressningsbrevet.

Rev sönder pappren och kastade dem så nu vet jag inte det. Läste att ingen som fått denna sortens brev blivit dragen till domstol hittills så jag känner inte att jag behöver bry mig.

Av zodd0

Fick ett brev idag från Serce & Partners eller något sådant om att jag ska ha laddat ner en film som heter Total Action. Det finns för helvete ingen film med den titeln, haha. De kräver att jag betalar 7000kr.

Jag slängde brevet i papperskorgen. Är det lagligt att försöka lura folk på pengar på det här viset?

Av zodd0

Hur föra över Windows 10 inställningar till ny dator?

För 2-3 år sedan köpte jag en ny laptop, och jag vill minnas att mina inställningar för Windows 10 i princip fördes över automatiskt när jag loggade in med mitt Microsoft-konto. Samma låsskärm bland annat.

Nu har jag köpt ny laptop igen, men ingenting har liksom förts över. Jag har provat att använda sync, men det verkar inte fungera.
Någon som har något förslag på hur jag får alla mina Windows 10 inställningar från min gamla laptop till min nya på smidigaste sätt?

Av zodd0
Skrivet av Dreijer:

Att byta ut RAM är ju inga konstigheter. Frågan är ju om du drar nytta av 120Hz-skärmen på TUF:en.
Annars verkar ju i5 bättre.

Okej. Jag chattade med kundservice där och de sa att även Acer:n har 120-hz skärm.

Av zodd0
Skrivet av Dreijer:

Hej,
Jag tror ingen av de kommer vara speciellt sval eller tyst, då det är "gaming"-datorer. De brukar tumma på ljudnivåerna.
Tyvärr tror jag inte att du hittar någonting annat än just "gaming"-datorer, om du måste ha 17''. Evenutellt att du kan hitta någon workstation, men då är det åtminstone dubbla priset. Det är en ganska liten andel datorer som har så stor skärm.

Ja, det är väl så. Funderar på om jag borde prioritera RAM eller processor. Den enda datorn som jag länkade är lite billigare och har en bättre processor, men den andra har dubbla RAM.

Av zodd0

17" laptop för underhållning?

Vill köpa en 17" laptop för vardagligt bruk och för att se på film/streaming. Vill ha bra bild, och den får helst vara sval och tyst.

Vill inte spendera mer än 10-11k, min budget tillåter det icke.

De jag spanat in mest hittills är dessa
https://www.komplett.se/product/1139187/gaming/speldator/barb...
https://www.komplett.se/product/1171010/gaming/speldator/barb...

Vilken av dem skulle ni rekommendera? Eller skulle ni rekommendera någon annan runt samma prisklass?

Av zodd0
Skrivet av Mizccc:

Då du ställer frågan i forumet måste jag fråga varför du vill ha en gaminglaptop? Gaming och laptops är överlag inget strålande idé och framförallt inte då man har en "tight" budget.
Beroende på omständigheterna hade jag om jag vore du istället kollat på möjligheten att köpa en riktig gamingrigg. Och om behovet finns även en enklare laptop för dom tillfällen du behöver använda pc på "resande" fot.

Jag är van att spela på/använda laptops. Nästan 15 år sedan jag hade en stationär dator senast. Men visst, jag ska passa på att kolla in stationära också.

Av zodd0

Kanske det. Är den bättre än dessa?
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4387375
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4399074

Av zodd0

Vilken bärbar speldator bör jag köpa?

Jag vill ha en bärbar 17" laptop som klarar nyare spel. Min budget är begränsad och jag har absolut inte råd med en över 13k.

Finns det någon specifik ni skulle rekommendera?

Av zodd0

Jag har rengjort den som ni föreslog. Den har blivit lite tystare sedan dess, men problemet kvarstår.

Vet inte om något är fel på grafikdrivsrutinerna. Har fått upp meddelandet "grafikdrivsrutinerna slutade svara" några gånger.

Jag vet inte om det har med Windows 10 att göra. Kanske började det efter att jag uppgraderat från 8 till 10.

Av zodd0

Dator fryser vid videospelning

För ett par veckor sedan hände det att min dator frös helt och gav ett surrande ljud ifrån sig när jag tittade på Youtube. Nu hände det igen, jag tittade på film via en viss hemsida när datorn plötsligt fryser helt och ger ifrån sig det surrande ljudet. Har inget alternativ än att hålla ner powerknappen och stänga av datorn.

Min dator är en Acer Aspire V3-772G. Köpt ny i butik för ett par år sedan.

Någon som vet vad problemet kan vara? Är det fel på grafikkortet? Borde jag kanske göra rent den från damm?

Tacksam för svar.

Av zodd0

Bästa gaming-headset för runt 200?

Jag har en strikt budget men skulle vilja köpa ett bekvämt headset med bra ljudkvalitet för gaming och musik. Prislappen ska helst inte överstiga 250.

Jag funderar på någon av dessa två.
http://www.maxfps.se/headsets/e-blue/cobra-gaming-headset-whi...
http://www.maxfps.se/headsets/sharkoon/rush-core-headset

Vad tror ni? Tar gärna emot tips.