Inlägg

Inlägg som anon263436 har skrivit i forumet
Av anon263436

En uppdatering

Jag återställde Bios. Det enda jag hade ändrat var att aktivera XMP till en förvald profil. Problemet försvann med XMP av. Är det minnena det är fel på?

Jag har dessa minnen
https://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/225255-corsa...

Här är profilens automatiska inställningar
DRAM Frequency 3000 MHz
DRAM Voltage 1.350
DRAM Cas Latency 15
DRAM Cas to Las delay 17
DRAM Ras ACT Time 35

Av anon263436

Kan ej starta datorn efter avstängning

Jag har precis byggt en ny dator, och har stött på ett problem. Den fungerar som den ska när den är igång, men när jag stänger av den så kan jag inte starta den igen utan att behöva bryta strömmen på nätagget. Starta om från Windows går bra.

När jag trycker på stand by-knappen efter avstängning så börjar led-lampan på chassit att lysa, men inget mer händer. Fläktarna är av. Stänger jag av Eco-läget på agget så börjar frontfläkten snurra i en sekund innan den lägger av. Håller jag inne knappen så hör jag att nätagget slår av.

Jag har kopplat om systempanelen men det hjälpte inte. Kan det vara någon inställning i bios eller i Windows jag behöver ändra?

Moderkortet är ett ASUS Z270H. Nätaggregatet är ett EVGA G3 750W. Alla delar är helt nya.

Av anon263436
Skrivet av affero:

MFW folk här tror att man kommer kunna spela alla PS4 spel i VR

De kanske menar/tror att man kommer kunna använda headsetet som en skärm, istället för att koppla konsolen till en tv?

Men det kanske inte funkar.

Av anon263436
Skrivet av Magli:

Jag har haft den stolen på mina två tidigare jobb och varit sjukt nöjd. När jag bytte jobb senast så rekommenderade säljaren en annan stol vilken jag tyvärr köpte. Så nästa gång blir det en ny RH-stol igen. Jag är dock lång och jag har haft kollegor som varit kortare som föredragit andra stolar istället.

Okej, det låter bra! Hur lång är du?

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon263436

Rh 400 skrivbordsstol, bra eller dålig?

Funderar på att köpa en begagnad Rh Logic 400, för ca halva nypriset.

Är denna stol bra eller dålig?

Hade jag haft råd hade jag köpt en Embody från Herman Miller, men har inte dessa pengar just nu. Behöver dock bättre komfort vid skrivbordet då jag sitter där många timmar per dag.

Vänligen svara bara om du har erfarenhet av aktuell stol, vill ej ha tips om annat.

Av anon263436
Skrivet av anon5930:

Själv väntar jag på Android 6.x till min LG G3. Hade varit fint om telefontillverkarna tvingas uppdatera de mobiler som fortfarande klarar av kraven på nya utgåvor.

Nexus är inte värd vad den kostar längre i mitt tycke. Subventionerade priserna de hade förr var definitivt bättre.

Skickades från m.sweclockers.com

Har du provat 6P? Bästa telefonen på marknaden idag, inkluderat S7. Dessutom ett par tusen billigare.

Av anon263436

Hur är spelet för någon som mig, som i princip bara gillar single player-spel?

Av anon263436
Skrivet av anon5930:

En snabb tanke, står det något speciellt på lappen vart EA Access-koden ska aktiveras? Om det är i EA Access-appen exempelvis.

Nej, det står bara:
On Xbox One, go to Xbox Store > Games > Use a code.

Har provat detta, har även provat via EA Access-appen samt via hemsidan.

Såhär ser det ut. Första bilden är från när jag skrivit in koden. Sedan ska man trycka på Confirm, då får jag felmeddelandet som syns på andra bilden.
http://imgur.com/a/h6c5S

Av anon263436

Jag köpte ett Xbox One häromdagen när Elgiganten hade en bra deal. I paketet ingick flera koder, bl.a. en månad gratis EA Access. Har försökt registrera koden flera gånger både igår och idag, men får varje gång upp ett meddelande om att något gick fel. Det följde även med koder för Fifa 16 samt Ori and the blind forrest, och dessa koder fungerade felfritt att registrera.

Någon som har lyckats använda EA Access-koden?

Av anon263436
Skrivet av PowerNet:

Måste säga att det är väldigt svårt att bedöma det, men jag skulle nog säga att om du tycker att det är störande så borde kontakta butiken (eller Sony direkt) och se hur ett utbyte kan gå till, då det skulle klassas som ett ursprungligt fel och ska då gå på garanti eller reklamationsrätten.
Normalt sätt så ska det höras ett fläktljud, dvs ungefär som en vanlig datorfläkt på en laptop, eller stationär, således att luften förflyttas, och inte eventuella märkliga ljud som inte är normala på fläktar.

Har kontaktat butiken där jag köpte den, får se vad de säger. Köpte MGS Limited Edition-bundlen, så får se hur det löser sig med ett eventuellt utbyte av konsolen om det skulle bli aktuellt.

Som du säger så ska jag självklart ett fläktljud höras, det är acceptabelt. Problemet är ju om det visar sig vara en defekt, och man struntar att byta ut den, och sen går konsolen sönder efter 1,5 år, när garantin har gått ut. Man vill gärna ha en felfri konsol, åtminstone vid inköp. Att den kan gå sönder senare är ju en annan sak.

Om man vill kontakta Sony direkt, är det Nordisk film man får kontakta då?

Av anon263436
Skrivet av PowerNet:

Kanske är en av dem lottade, för min är riktigt tyst i jämförelse med andra konsoler.

Lyssnat på det hela, och är det elektroniska tickande/gnisslande ljudet du menar (svårt att förklara), inte själva fläktljudet i sig utan det som hörs i bakgrunden av fläkten?

Den låter ju inte direkt frisk skulle jag säga.

Om det för dig är störande/påverkande så är det ju klart att du kan gå in med den till butiken och se vad de säger, och få den utbytt då du har rätt till det om den är defekt, sen kan de diskutera om den är defekt eller inte om det är visst ljud, men i princip så borde de byta ut den utan problem, eller låta Sony hämta den.

Vet inte riktigt vilket ljud det är du menar, men det jag menar är allt ljud som hörs i den videon i princip.

Här kommer ett nytt klipp. Det som hörs i början är när jag spelar Rocket Leauge. Sedan stänger jag av spelet och låter konsolen stå i PS-startmenyn ett tag. Det är detta ljud som jag avser. Tycker inte det låter som fläkten. Sedan stänger jag av konsolen, för att sedan sätta på den en gång till.

Jag vet inte om detta ljud är något som andra skulle bry sig om. Jag har dock min konsol ganska nära där jag sitter. Om jag skulle se på någon serie genom någon streamingtjänst, typ Netflix, så skulle konsolen överrösta tvn känns det som.

http://www.filedropper.com/nyinspelning4

Av anon263436
Skrivet av PowerNet:

Svarade mest på "Konsolens fläkt är ju mycket tystare", hur något kan bli "mycket tystare" än PS4 CUH-100*A serien redan var, vilken är väldigt tyst i jämförelse med andra konsoler, eller enheter över huvud taget var mest frågan.

Du kan inte spela in en kort film med ex mobilen och lägga upp så vi kan lyssna på ljudet du menar?
Väldigt svårt att bedöma vad det är utan att du ger något material att lyssna på.
Lägg upp den ex här:
http://www.filedropper.com/
Eller annan lämplig filhost så vi kan lyssna och bedöma om det är ett normalt ljud som kan förekomma, eller om du borde kontakta butiken och få en utbytes.

O varför bytte du ut din tidigare PS4 mot den nya versionen? Då det står klart att den är en sämre revision än den ursprungliga.

Ja du, om din konsol är så tyst som något kan vara, så kanske du är en av de lyckligt lottade som fått en tyst konsol. Det finns massvis med exempel på youtube som visar att den nya är betydligt mycket tystare än de tidigare modellerna.

https://www.youtube.com/watch?v=adHm00MS5_I

Här har du ett klipp där de testar med en decibelmätare, och där den nyare är 10 decibel tystare än den äldre.
https://www.youtube.com/watch?v=njedJQ6x59I

Här är ett ljudklipp från min konsol
http://www.filedropper.com/startps4

Och nej, det sitter ingen skiva i.

Av anon263436
Skrivet av PowerNet:

Eftersom jag pratade om CUH-100*A så borde du sett att jag inte har den, dock så är ju CUH-100*A väldigt tyst, och knapp hörbar alls.

Dock så kan det ju som sagt vara skillnad inom samma serie, och även mellan olika modeller.

Dock ska du inte lägga för mycket på att att det surrar, då alla fläktar mer eller mindre surrar och det går direkt inget att göra åt. Men du kan ju alltid lämna tillbaka den och få ut en ny om det är onormalt ljud, jämför ex med en datorfläkt där man kan höra ett svagt surrande/susande,vilket är helt ok, lika så högre varvtal på cpu/gpu fläkt eller laptops över lag.

Jag förstod det. Borde inte du ha låtit bli att svara om du inte har den modell som efterfrågades? Känns ju rätt onödigt.

Min undran gällde 1216. Om andra som har den upplever samma ljud, då skulle man kunna tänka sig att det är ett fullt normalt ljud. Om andra inte upplever samma surrande ljud, som inte låter som att det kommer från någon fläkt, så skulle man kunna tänka sig att jag fått en defekt produkt.

Jag har haft en tidigare modell innan. Fläkten på den var mycket mer högljudd än på den nya, men den gamla hade inte detta surrande ljud när den bara står på startskärmen.

Av anon263436
Skrivet av PowerNet:

Hur kan något vara tystare än tyst?
CUH-100*A serien var ju inte högljudd alls, knappt ens hörbar på "normalt" avstånd, bara ett mycket svagt fläkt sus, mot PS3 där kan man säga att de låter, eller Xbox 360/Xbox One.

Och ja, när det är fläktar så kan det höras, det är något man får leva med, och olika fläktar kan låta olika mycket, även inom samma modell.

Har du modellen jag frågade om?

Av anon263436

Finns det någon här som har den nyaste modellen, CUH-1216? Ger er konsol ifrån sig ett surrande ljud när ni befinner er på startskärmen?

Konsolens fläkt är ju mycket tystare, men jag tycker att det där surrande ljudet är rätt störande. När det är högt ljud på tvn hörs det inte, men om man har lite lägre volym så hör man det helt klart i bakgrunden.

Av anon263436

Var och lämnade tillbaka telefonen igår. Det var inga problem att få pengarna tillbaka direkt. Detta var på Netonnet i Linköping för övrigt.

Av anon263436

Netonnet är det, de har öppet köp även på telefoner i butik.

Nej, jag ska självklart inte ljuga. Undrar bara om det skulle finnas möjlighet att ändå få pengarna tillbaka direkt utan att behöva krångla med reklamationer osv, när jag ändå inte vill ha produkten. VIll ogärna lika ute med pengarna på det sättet.

Av anon263436

Lämna tillbaka produkt som fått en defekt.

Hej,

jag köpte en telefon i mellansegmentet för ett par veckor sedan. Affären jag handlade i har 30 dagars öppet köp, och jag tänkte utnyttja det och lämna tillbaka telefonen, som jag inte gillar helt.

Nu till problemet. Vanligtvis skulle jag bara knalla in till butiken och be om pengarna tillbaka, men nu har det uppståt en defekt i skärmen av något slag. Det är som en ljus prick, som denna ungefär, fast mindre: http://i1211.photobucket.com/albums/cc438/youlovemark/fix%20w...

Om jag ber att få lämna tillbaka telefonen, men samtidigt säger att det är något fel på skärmen, vad är troligt att de kommer säga då? Kommer de kräva att den skickas iväg till någon verkstad, eller kommer jag få pengarna tillbaka och att de sedan löser den andra delen själva?

Av anon263436

Sälja OEM-licens tillsammans med moderkort?

Hej,

jag byggde ihop en dator för ett halvår sedan, men har bestämt mig för att sälja delarna var för sig. Vad jag förstått så låser sig licensen till moderkortet, och att man då fritt kan byta ut övriga komponenter. Därför tänkte jag sälja moderkortet och operativsystemet tillsammans, och lade därför ut en annons på Tradera. Efter några dagar (idag), så blev dock annonsen nedplockad, då de påstod att det inte var tillåtet att sälja en OEM-licens.

Jag förstår att det inte är tillåtet att sälja en sådan separat, men varför skulle man inte få sälja den tillsammans med moderkortet, om det nu är den del som licensen låses till?

Detta är mitt första bygge, så är inte helt insatt i de olika typer av licenser som finns.

Om det är tillåtet, finns det någon sida/information man kan använda som "bevis" på att det är tillåtet?

Tack på förhand