Inlägg

Inlägg som BeWMan har skrivit i forumet
Av BeWMan

Det har löst sig, det var inga problem. Jag behövde inte göra en route add, det försökte jag med tidigare.

Tack ändå för svaret!

Av BeWMan

Ok, tack. Jag hade redan kommit så långt, nu behöver jag bara veta hur jag ska konfigurera min DHCPd. Om jag låter eth0 gå ut mot nätet, och eth1 mot mitt LAN - hur kommer jag vidare?

ifconfig eth1 192.168.1.0 up

Nu har den en adress, och så ska det kopplas en DHCPd från eth1 ut mot klienterna. Hur?

Jag har faktiskt sökt, men ingenting vettigt hittat - det lilla jag hittat har jag inte förstått mig på. Vill någon förklara?

Av BeWMan

Ok, det var väl det jag tänkte. Tack. Jag ska inte ha någon PDC, utan bara ren gateway.

Då räcker det med iptables, NAT och lite brandväggsregler?

Var kan jag läsa mer om det här? Finns ju säkert fin-fina HOWTO's, men jag hittar inga.

Av BeWMan

Samba för delad ethernetanslutning?

Halloj!

Sitter på en Slack-burk som ska agera gateway för mitt LAN ut mot nätet. Att dela filer eller skrivare är ingen nödvändighet, så jag undrar då om jag verkligen behöver Samba ändå endast för att agera DHCP-server och gateway för övriga burkar?

Kram!

Av BeWMan

Grindar

Hej!

Jag läser just nu en kurs på ett universitet om hårdvara, men missade föreläsningen om grindar i minnen och i processorn... Kurskamraterna är inte heller speciellt pedagogiska, så jag kan inte suga ut informationen från dem.

Skulle någon vilja förklara för mig lite brief om grindar i minnen och i processorn? Arbetar de på samma sätt? Är det bara logiska grindar som används? Kanske finns det någon härlig sida som pedagogiskt går igenom det här? ( Jag har sökt på Google, men hittar fasen inget vettigt... )

Tack på förhand!

Av BeWMan

Det var det jag tänkte...

Ingen som har några andra tips? Finns det inga stora drivrutinsbanker på nätet?

Av BeWMan

Har du en USB-mus, eller gäller det även för PS/2-möss ( Som jag har )?

Av BeWMan

USB drivrutin för styrenhet

Hallå!

Jag har lite problem med burken här, jag har ingen drivrutin för USB-portarna verkar det som. Köpte en Jens Of Sweden ( MP3-spelare ) idag, och när den pluggas i ska ju det komma upp en ikon under "Den här datorn" för spelaren. Det gör det inte... Har även provat med en annan MP3-spelare med samma resultat. Burken är en Dell-burk, och jag har letat efter drivrutiner i deras filbank utan att hitta något. De skivor ( Resource-skivor som följde med burken ) jag har här hemma har jag också letat igenom, det ger ingenting. Var kan jag hitta den/de drivrutin/-er jag behöver? Lite jobbigt att inte kunna ladda på sin spelare med låtar, det gör den liksom helt värdelös.

Tillägg jag kan göra är att jag fick med XP home till burken, men kör nu ett XP Pro sen rätt lång tid tillbaka. Allt annat funkar på burken, det är bara USB-portarna jag inte har haft användning för förrän nu. :l

Information om burk:
OS: Win XP Pro
Typ: Dell 2400

Hoppas nu att någon kan hjälpa mig en bit på vägen.
Tack!

Av BeWMan

Jag använder mig av ACE Mega Codecs Pack som jag tycker är outstanding.

Av BeWMan

Du sa att du satt med GNU Pascal, då ska du inte använda assign() för att hantera pekare till filer, det är en funktion för Borlands Pascaldialekter.

rewrite( pfil, 'person.txt' );

Dessutom så deklarerar du filtypen som en 'persontyp'-typ, då ska du inte skriva ut varje attributs värde i din record utan du ska skriva hela persontyp:en:

write( pfil, personen );

Då är det kanonenkelt att läsa in det sen också:

... VAR personen : persontyp; BEGIN ReSet( pfil, 'person.txt' ); Read( pfil, personen ); ...

Av BeWMan

Jag kan inte ge dig ett konkret svar på din fråga, men jag kan ge dig lite tips kring din programmeringsmetod. Största och bästa tipset: Använd så få instanser av String som möjligt, använder du konkatenering - se till att använda en StringBuffer istället. Sträng-objekt skapas och slängs mest hela tiden vilket gör att minnet slukas - eftersom att GC inte körs hela tiden utan endast när det behövs eller när processorn har lite att göra.

Samma sak med andra objekt, använder du flera objekt många gånger - kastar och skapar nya, se till att använda en pool i så fall - p.g.a. samma anledning som ovan.

Av BeWMan

Testat att ladda ned de senaste drivisarna från webben?

Av BeWMan

Läs gärna lite artiklar på http://www.javaworld.com om Sockets, osv. Mycket informativ läsning! Ta gärna en extra titt på deras artikel om Merlin's IO-klasser som skeppades i.o.m. version 1.4 med Java2 - java.nio-biblioteken. De är kalas!

Av BeWMan

Ja, men IIS6 är troligtvis ett bättre alternativ i och med den inbyggda cachningen av filer. PHP är inte det mest ultimata att köra på en IIS i och för sig, men troligtvis är den ändå snabbare än vad Apache är.

Av BeWMan

Du har inte en massa program som autostartas? Brukar vara det som är felet... Använder du Windows XP så ska kopplingen mot nätverket ske innan du kommer in i Windows har jag för mig, möjligt att det är så med alla NT-baserade Windowssystem - vilket jag skulle gissa på ( I.e. WinNT x.x, Win2k, WinXP, Win2003 Server ).

Av BeWMan

Jag gissar på att det är readfile()-funktionen som skriver ut det. Ändra readfile()-raden till följande:

echo implode( '\n', file( "databas.txt" ) );

Av BeWMan

Formuläret:

<form action="SaveInfo.php" method="POST"> Namn: <input type="text" name="NamnInfo" /><br /> <input type="submit" value="Lagra!" /> </form>

PHP-dokumentet SaveInfo.php:

<?php if( isset( $_POST[ 'NamnInfo' ] ) && $_POST[ 'NamnInfo' ] != "" ) { $fPtr = fopen( "minFil.txt", 'a' ); if( !$fPtr ) die( "Filen kunde inte öppnas för skrivning." ); fwrite( $fPtr, $_POST[ 'NamnInfo' ] ); fclose( $fPtr ); } echo "Filens innehåll: <br />"; echo "<pre>"; echo @readfile( "minFil.txt" ); echo "</pre>"; ?>

Av BeWMan

Öh, 16:9-formatet bör du väl ändå ha eftersom att det nu mera är standard ( PAL ). Andra format är ju NTSC och SECAM, det första används i USA/Japan det andra är ett franskt format. Det du egentligen vill göra är väl att ändra upplösningen för filmen. Det kan du göra i t.ex. TMPGEnc, har jag för mig, men kvalitén på filmen får betala då... Den blir inte lika bra.

Av BeWMan

<a href="file.mpg">Ladda ned</a>

:q

Av BeWMan

Bokmärkena importeras väl direkt från IE när du startar Mozilla varje gång, om jag inte missminner mig.

Nej, det finns inget installationsprogram - men varför vill du ha det? Det är ju bara att unzippa zipfilen där du vill placera Mozilla Fb/Tb och köra igång.