Inlägg

Inlägg som BeWMan har skrivit i forumet
Av BeWMan

Med dos, nej. Men om du använder kommandotolken då? ( Start > Kör... > "cmd" )

Av BeWMan

Menar du att du kör DC++ på ett server-operativ som kostar massvis? Jeez...

Av BeWMan

Eh, jo... Alltså, jag har installerat både emacs och miktex men jag vill ha highlightning och intendering i emacs för mina LaTeX-dokument. Jag har sökt, men inte hittat något som fungerat ( http://www.dd.chalmers.se/latex/emacs.html t.ex.).

Av BeWMan

Emacs & LaTeX

Hur får jag igång LaTeX i Windowsmiljö integrerat med Emacs? Jag tar även gärna emot tips på guider om LaTeX, där jag kan lära mig hur jag ska hantera det.

Behövs någon mer mjukvara än GNU/Emacs? (Förlåt om jag svär här i Windows-forumet, ordet GNU censureras säkert här )

Tack!

Av BeWMan

Att kompilera kärnan själv är väl att föredra, det är ju inte jobbigt för fem öre. Går ju snabbt! ( Allt är väl relativt, men har man en hyfsad kärra så... ).

Av BeWMan

Använda samma kernel

Jag har f.t. två Linux-distar installerade på en och samma burk ( dev & test ) - den ena är en minimal installation utan utvecklingspaket som gcc, osv. och därför kan man då inte kompilera program på den. Så jag gör så att jag använder samma kernel till båda distarna, exakt samma, för att använda senaste kernel under båda dist. Finns det några "farligheter" med det här sättet, eller funkar det bra? Jag har ännu inte upptäckt några problem, får ett par FATAL bara under uppstarten av mini-disten, men den rullar på ändå utan några problem.
lilo.conf:

image = /boot/kernel263 root = /dev/hda1 label = Dist1 read-only image = /boot/kernel263 root = /dev/hda2 label = Dist2 read-only

Av BeWMan

Jag antar att du emerge:ar? Använder du nya 2004-versionen så är det fortfarande lite problem med portage vad jag har hört...

Av BeWMan

Jo, jag vet också - teoretiskt - att det ska gå att installera under dualboot, men praktiskt? Jag såg att flera hade haft samma problem när jag sökte på nätet...

Hursomhelst får jag inte igång installationen?! Jag bootar upp med install-CD:n och kommer till den blå skärmen, där står CD-läsaren och läser ett bra tag - sen händer inget mer.

Av BeWMan

Solaris 9, installation

Går inte Solaris 9 att installera på en burk som redan har partitioner? Måste den vara "tom" för att installationen ens ska kicka igång?

Finns det fler fria Unixsystem för nedladdning? Inga kloner som BSD eller GNU/Linux, utan vi snackar Unix nu.

Av BeWMan

Jag har i stort sett hela Gentooinstallen i huvudet, det enda jag brukar missa att göra är att göra 'env-update' efter att man chroot:ar.

Det jobbiga med Gentoo är dock att det tar så lång tid att få upp allt, det går mycket snabbare om man skulle använda binärer - men hur kul blir det? Vem har bråttom förresten? Gentoo äger.

Av BeWMan

Att tunnla genom SSH måste vara det enklaste. Putty är f.ö. en utmärkt SSH-klient.

Av BeWMan

Men kan man koppla en skärm till burken om den inte har ett grafikkort? Finns det inte moderkort med inbäddat grafikkort?

Av BeWMan

Minimalt fungerande system

Hej!

Vilka komponenter är det som verkligen behövs till en burk? Alltså ljudkort och liknande går bort, eftersom att det inte är nödvändigt för att få burken att fungera.

Chassi
Nätagg
Moderkort
Processor
Primär- samt sekundärminne

:?

Av BeWMan

Kör du som root måste du lägga i växeln -r...

Av BeWMan

Vad menar du med minnesfiler? Menar du den reserverade data-platsen i primärminnet som program använder? Det är inte alltid du kan komma åt dessa platser, eftersom att det är OS:et som styr det. Hursomhelst är det ingen barnlek, du måste veta fysiska adresser och göra om till virtuella. Krångligt krångligt.

Av BeWMan

GNU/GPL säger att man får använda koden/applikationen om det man själv använder det till släpps gratis eller under GNU/GPL. Så jag gissar på att deras chans att vinna rättegången inte är stor, om det handlar just om det här. Däremot kan det ju handla om delar som absolut inte går under dessa licenser, och då blir det andra odds.

Av BeWMan

Tänk, jag har faktiskt tänkt fråga över NTFS-stödet i just 2.6.3:an... När man enablar alternativet så har det alltid stått DANGEROUS inom parentes efter, i de tidigare kärnorna jag kompilerat. I 2.6.3:an står det ju inget sånt... Men nu är det uträtt ivf.

Av BeWMan

Man kan väl också köra en 'make all' för både kärna och moduler om jag inte missminner mig?!

Av BeWMan

ext3 och reiserfs har väl det, är osäker på om gamla hederliga ext2 klarar av det.

Av BeWMan