Inlägg

Inlägg som SebbeT99 har skrivit i forumet
Av SebbeT99

@Deept: Vi avslutar med ditt bud, upphämtning prioriteras! Skriv i PM så diskuterar vi vidare

Av SebbeT99

@GeT_a_BiKe: Ladda ner Speccy, där hittar du nog både hastighet och timing på minnena

Av SebbeT99

Bud noterade! @galenmyra leder, vi avslutar 15.00 imorn cirka

Av SebbeT99

2x8 gb DDR3 1600 MHz RAM

Hej! På grund av uppgradering av moderbord och därmed RAM-minnen så säljer jag nu mina förra. Det är 2x8 (16) gb Crucial Ballistix Sport DDR3 1600 MHz med CL 9.
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/ram-minne/ddr3/c...

Nypris är alltså 1349. Tänker att vi kör budgivning som slutar om 24 h med start på 500, köp direkt pris 900. Kommentera här under! Bor i Örebro och upphämtning/utkörning i området skulle vara uppskattat. Annars skickar jag det givetvis mot fraktbetalning.

Läs hela annonsen här

Av SebbeT99

@Icte: Då förstår jag, tack för grym info, men då får det givetvis bli ett Mobo ur Z370-serien; är ju ändå överklockning man köper K versionerna för. Du som verkar ha lite koll också, vilken kylare tror du skulle passa bra? Kanske be quiet Pure Rock?

Av SebbeT99

@Icte: Förstår! Så det är inte moderkortet i sig som enbart är överklockningsbart med Z370? Utan 8600k går alltså inte att överklocka med något annat än Z370 chipset?

Av SebbeT99

Moderkort+RAM-tips till 8600k

Hej! Nu i dagarna har jag bestämt mig för att uppgradera Mobo, CPU samt RAM i datorn. Jag har kommit fram till att i5 8600k blir mest prisvärt för mig. Problemet är nu att jag inte har någon aning om vilket moderbord som blir mest prisvärt. Detta eftersom Intel nyligen släppte flera nya chipset som passar så¨nu finns det betydligt fler moderkort än bara dem med Z370, någon som har koll på de nya chipseten som kan tipsa? Även RAM minnen har jag dålig koll på i nuläget så skulle va kul att få tips där med. Budget för moderkort är max 1000. Tack på förhand!

Av SebbeT99

@Tony32: Även på dollarstore finns det ofta De Royal. På mitt lokala dollarstore i örebro säljs den för helt orimliga 4 burkar/10 kr. 10 spänn litern alltså. De royal är min absoluta favorit av de billigaste drickorna, och slår wolverine med hästlängder. Prova den om du får chansen!

Av SebbeT99

@anon159643: Dessa klassiska läskedrycker är även mina favoriter. 90% av mitt läskintag är Champis och Trocadero men det stämmer nog det du säger, de flesta av mina vänner ur den yngre generation har väldigt svårt för smaken och föredrar Coca-cola eller liknande. Men fan, champis är ju bäst!

Av SebbeT99

Okej då var man tillbaka och wow, mycket aktivitet sen igår haha. Såg att någon skrev att laskeblask.se redan finns, men det problemet jag har med den bloggen är att det är lite dåligt organiserat och skulle hellre ha en uppdelad energidryck respektive läsk- sektion. Att det var många som helt enkelt skulle avråda det starkt och föreslå andra grejer hade jag lite räknat med, men ja det kom bort en del från min ursprungliga fråga.
Men som någon skrev, kul att ha en tråd för att diskutera detta iallafall! Alla har vi väl olika intressen och jag är övertygad om att det finns flera som är intresserad av energidryck och läsk och deras varianter

Av SebbeT99

@rj45: För att TS skriver att lillebrodern ska spela spel? Denna processor (i5-8400) har visat sig vara mest Bang for the buck av alla på marknaden och har presterat enormt bra i tester. 16 GB Ram räcker och blir över till varenda spel, är bara overkill att slösa mer pengar på ram

Av SebbeT99

@Turboraxo: Fyfan! Så surt och man blir riktigt förbannad alltså. Kom dock på nu när jag lästa igenom mina mejlkonversationer att det är Anna flickvännen heter (ber om ursäkt för detta). Hennes mailadress är annalju899@gmail.com , och Ljungqvist heter hon i efternamn. Bifogar några av våra första mail till varandra, det är absurt hur hon försöker övertala mig till saker som det visade sig att hon själv håller på med.

Anna: Hej du har vunnit auktionen på Gigabyte Geforce 1080 TI 11GB. Vänligen berätta vad du använder för betalningsalternativ och gör en betalning så kan paketet skicka iväg redan idag.
Du kan använda dig av Paypal, Bank överföring eller enklast med Swish, 0709100804. Numret är skrivet på Daniel Sunebrink.

Jag: Du, har redan haft kontakt med Daniel Sunebrink om försäljning av grafikkort. Om du inte redan visste det (vilket du förmodligen gör) så är han en erkänd scammer inom både Cs, grafikkort osv. Har bildbevis på detta så ja, känner mig absolut inte bekväm med att skicka pengar till honom tyvärr

Anna: Daniel höll på med cs när han var i 16 års åldern och han är 20 nu. Han har lagt av med cs för länge sen och det var inte heller olagligt det han gjorde inom cs.
Han skulle inte lura på ett grafikkort som faktiskt är ett konkret objekt som faktiskt har ett värde, för där kan man åka dit väldigt lätt på det.
Du kan också använda paypal och skicka till mig istället om du känner dig osäker över min pojkvän.
Om du inte vill betala för den vunna auktionen så får jag be dig att betala för uppläggningen av annonsen som går på 150 kr.
Oseriösa köpare är väldigt tråkigt och att även om det kan vara något som har lurats inom ett spel via Facebook tidigare så är Tradera en helt annan grej. Om du vill ha säkerhet för din betalning så betala med klarna ( då kommer pengarna till klarna och betalas ut till mig efter att du har fått produkten). Eller så kan du också använda dig av Paypal.

Helt sjukt att hon ens föredrar Klarna faktura, när hon inte får en krona innan grafikkortet är levererat; något som aldrig hände

Av SebbeT99

Energidrickor betyg och recension, intressekoll!

Hallå hallå! Jag är en kille som under hela mitt liv har varit väldigt intresserad och lockad av läsk och energidryck i olika slag. I och med att jag samtidigt tycker om att spela PC, tränar mycket fotboll och samtidigt har höga betygsambitioner så unnar jag mig ganska ofta energidryckor av olika format och jag är i princip alltid på jakt efter nya smaker och märken. I kölvattnet av detta bestämde jag (som en rolig grej med mina vänner) mig för några månader sen för att skriva ner betyg och en kort recension för alla nya energidrickor jag provar. För nuvarande är det cirka 30 stycken olika på listan och har många mer på lager hemma.

Nu undrar jag, finns det något intresse från folk av att kanske läsa en tråd här på sweclockers om recensioner och köptips gällande energidrickor? Jag skulle då skriva en tråd med betyg, recension och rekommendation på drickor och ta tips om nya.

Kom på idén då jag ofta önskade det själv innan jag började prova. Om ni inte vill se detta i en tråd, finns det någon annanstans ni rekommenderar att jag kan skriva detta?
Tack på förhand för svar, och ge feedback!

Av SebbeT99
Skrivet av ponben59:

Tjena,

Fick ett erbjudande om att köpa ett GTX 1080 Ti nyss som jag tyvärr inte har möjlighet/vilja att acceptera då jag nr.1 inte direkt är i behov av en GPU och nr.2 inte har möjlighet att hämta det.

Killen var dock väldigt trevlig så tänkte att jag skulle hjälpa honom med en annons här då han ej är medlem på SweC.

Kortet som säljs är detta:
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

Köpt på Inet med kvitto och originalkartong kvar. Runt 3 månader gammalt.

Hämtning/uppmötning i Färjestaden / Kalmar med omnejd föredras starkt. Annars vill han ha förskottsbetalning före kortet skickas

Pris 5500kr eller bud över det.

Affären går till så att ni budar här och jag stänger budgivningen senast på Onsdag. Jag ger då era kontaktuppgifter till säljaren som sedan hör av sig till er.

Läs hela annonsen här

Skrivet av likecke:

Bjuder efterfrågat 5500 + frakt.

Skrivet av krzysgro:

5600 plus frakt

Skrivet av ponben59:

Noterat.
Du har sett hur affär med frakt kommer att gå till va? Endast förbetalning som säljaren går med på om der skall fraktas.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av bdea:

5600 hämtar i Kalmar om det är ok, bor i Oskarshamn.

Skrivet av Svennetony:

OBS! Handla inte av denna säljare!!
Hej! Jag ser att denna annons tillhör Daniel, en säljare som annonserar ofta både på blocket, facebook, sweclockers och pctorget under olika namn. Även hans flickvän gör detta under olika alias. Jag har varit i kontakt med båda dessa, och båda har försökt sälja exakt detta GTX 1080ti till mig, med exakt samma bilder som i annonsen som visas. Hans flickvän, Maria, hade exempelvis en tradera annons för cirka 2 veckor sen på detta 1080ti. Jag vann annonsen (5500 kr), betalade med faktura, men hon skickade aldrig något kort efter väldigt många extremt dåliga ursäkter. Efter flera andra rapporteringar från användare stängdes hennes traderakonto ner och jag behövde ej betala. Innan detta var jag i kontakt med denna Daniel från färjestaden (Sunebrink i efternamn) som ville sälja exakt samma 1080ti till mig via facebook, för skrattretande 3000 kr. Kort sagt så har dessa två skapat extremt mycket trubbel för mig och andra, så vad ni än gör, köp inte detta kort och denna annons via frakt, och förskottsbetala inte.

Av SebbeT99

@Dorkimedes: Hej, fick tag i ett 1070 för en tid sen, tyvärr

Av SebbeT99

@Burte: Japp jag köpte nyligen ett 1070 på marknaden här och det viktigaste är att du får bilder på kortet samt namn, adress och telefonnummer på säljaren. Kolla uppgifterna på hitta.se eller liknande så att allt stämmer.
Om du satsar på 1070 (ca 3000 beg.) = ha kvar din 1080p skärm
Köper du ett 1080 ti (ca 6000 beg.) = definitvt uppgradera till en 1440p skärm, finns inget spel 1080 ti inte maxar i 1440.

Av SebbeT99

@Burte: Tycker din uppgraderingslista ser väldigt bra ut. Satsa på den CPU, RAM och MOBO som du skrev och enligt mig är ett beg. 1070 det rätta valet. Du kan få ett sådant för ca 3000 i nuläget, och eftersom generation Volta/Ampere kommer ut 2018 så kan du uppgradera då. 1070 kommer hålla dig flytande med råge fram tills dess och det är inte speciellt dyrt heller i nuläget. Du skulle även kunna satsa på den billigare CPU:n i5-8400 då den visat sig i tester prestera enormt bra för sitt pris.

Av SebbeT99

Både en 1440p 60hz och en 1080p 144hz?

Tja tja! Använder just nu en BenQ W2765HT 27" med 1440p upplösning samt 60hz uppdateringsfrekvens. Är extremt nöjd med denna då den ger fantastiska färger och 1440 gör att allt ser knivskarpt ut. Men skulle samtidigt vara kul att ha en till 27" skärm med 144hz också, då det i vissa spel säkert skulle vara bättre med 144 fps. Tycker ni det är värt att spendera runt 3500 på en sådan skärm för att i vissa spel kunna spela med 144 fps? Är främst PUBG detta skulle vara aktuellt i. Funderar isåfall på antingen https://www.inet.se/produkt/2205435/acer-27-predator-xf270h-1... eller https://www.inet.se/produkt/2212281/aoc-27-agon-ag272fcx-144h... . Därav min nästa fråga, om jag skulle slå till skulle jag gärna vilja ha en curved som AOC skärmen men har också hört att man inte ska ha en rak och en curved samtidigt, då hjärnan vänjer sig vid det ena eller nåt liknande. Nån som har erfarenhet av detta och vet om det stämmer? Eller kan man ha en av varje? Tacksam för svar!

Av SebbeT99

Är det inte IPS-panel? Står så på media markt via din länk iallafall

Av SebbeT99

@Mizzarrogh: Summa summarum skulle jag om jag var du satsa på ett begagnat exemplar av antingen 980ti eller 1070 och sedan uppgradera när den nya generationen kommer.